Şimdi Ara

ODTU'luleri buraya alalim! :) (32 kisiyiz) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
3
Favori
49.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Speaking olayini ben de merak ediyodum, olsa da bisey farketmez de iyi ki yokmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan_hzl

quote:

Orijinalden alıntı: cem_al_ettin

quote:

quote:

evet dogru soyluyosun.
    8 indeki hazırlık atlamak için
    10 undaki 1. sınftaki ing dersini atlamak için

15 indeki hazırlıkta başlayacagınız kur la ilgili...hiç bilmiyosan beginner vs gibi

Bir bilgi eksikliğin var bu konuda. Hazırlık sınıfını atlama sınavı tek aşama olmaz. Yani 8'inde birinci aşamaya girersin, eğer geçer not yani 50 üzerinden 25'den fazla alırsan 10'undaki ikinci aşamaya girersin. İkinci sınav sonucunda senin toplam ingilizce sınavı notun ilk sınav notu + ikinci sınav notu olur. Bu iki sınav sonucunda hem hazırlık atlayıp atlayamadığın, hem de ENG 101 dersinden muaf olup olmadığın (85/100 alabilirsen) belli olur. Yani sadece ilk aşamaya (senin değiminle ilk sınava) girmekle hazırlığı atlamak için gereken notu (60/100) alman mümkün değil çünkü ilk aşamadan alabileceğin max. not 50/100'dür.

Yok ben direkt hazırlık okuyacağım dersen, o zaman 15'indeki sınava girer, başarı durumuna göre bir hazırlık sınıfına yerleşirsin (Beginner, Elementary, İnter, vs.).

Anlamadığınız noktalar varsa yardımcı olurum.

Çok saol teşekkürler ben de dogrusunu ogrenmiş oldum.. Bir de sözlü sınav vs gibi bişey var mı??

Sözlü sınav (speaking demek istediğini varsayıyorum) diye birşey yok.

evet evet speaking i kastediyordum. Fakat şimdi aklıma geldi : Listening var mı peki? Vizelerde oldugunu ögrendim ama muafiyet te varmı onu bilmiyorum sadce test diye biliyorum??

• Bilgisayar müh. kazananlar kaç puan yaptnız insan bi yazar yaaa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koloff

Bilgisayar müh. kazananlar kaç puan yaptnız insan bi yazar yaaa..

arkadaşım osym bunu açıkladı :http://osyspuanlari.osym.gov.tr/tablo4.aspx

Taban ile tavan arası gidip geliyor 373-358 arası

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet dogru soyluyosun.
    8 indeki hazırlık atlamak için
    10 undaki 1. sınftaki ing dersini atlamak için

15 indeki hazırlıkta başlayacagınız kur la ilgili...hiç bilmiyosan beginner vs gibi

Bir bilgi eksikliğin var bu konuda. Hazırlık sınıfını atlama sınavı tek aşama olmaz. Yani 8'inde birinci aşamaya girersin, eğer geçer not yani 50 üzerinden 25'den fazla alırsan 10'undaki ikinci aşamaya girersin. İkinci sınav sonucunda senin toplam ingilizce sınavı notun ilk sınav notu + ikinci sınav notu olur. Bu iki sınav sonucunda hem hazırlık atlayıp atlayamadığın, hem de ENG 101 dersinden muaf olup olmadığın (85/100 alabilirsen) belli olur. Yani sadece ilk aşamaya (senin değiminle ilk sınava) girmekle hazırlığı atlamak için gereken notu (60/100) alman mümkün değil çünkü ilk aşamadan alabileceğin max. not 50/100'dür.

Yok ben direkt hazırlık okuyacağım dersen, o zaman 15'indeki sınava girer, başarı durumuna göre bir hazırlık sınıfına yerleşirsin (Beginner, Elementary, İnter, vs.).

Anlamadığınız noktalar varsa yardımcı olurum.

Çok saol teşekkürler ben de dogrusunu ogrenmiş oldum.. Bir de sözlü sınav vs gibi bişey var mı??

Sözlü sınav (speaking demek istediğini varsayıyorum) diye birşey yok.

evet evet speaking i kastediyordum. Fakat şimdi aklıma geldi : Listening var mı peki? Vizelerde oldugunu ögrendim ama muafiyet te varmı onu bilmiyorum sadce test diye biliyorum??

Sınavın ilk aşaması reading (30/100) ve grammer'den (20/100), ikinci aşaması listening (30/100) ve writing'den (20/100) oluşuyor.

• Arkadaslar bu sene girecekler bi "ben de" derse ilk mesaja ekleyelim, forumda kac mustakbel odtulu var anlamis oluruz bolece
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogauzun

Bilgisayara gelen yok mu hiç aranızda yaw.Bir de odtü yurtlarında ilk 3000 e sıralamasız giriş hakkı diyo anlamı başvurduunda kesin yurt çıkıcak mı demek?

EDİT:Bu arada odtünün yurt başvurusunu yapmam yeterli mi ayrıca kyk dan yapmama gerek yok sanırım o farklı bir şey doğru anlamış mıyım?

Ben varım
  • ODTÜ KKK - Bilgisayar Mühendisliği
  • ODTÜ KKK - Elektrik Elektronik
  • Gençler hazırlık okuyun.Acele etmeyin boşuna.Yurt konusunda ise eğer demirayları istemezseniz 9. yurt iyidir.Gezin görün derim.
  • Selam,
    Ben ODTÜ'nün ingilizcesinin geçerliliğini merak ediyorum. Yani tam olarak hazırlığı geçen kişiye bir belge veriliyor mu ? Bunun geçerliliği ne kadardır? Yoksa yurt dışı için tekrar TOEFL gibi bir belge alınması gerekir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisikopat_5

Selam,
    Ben ODTÜ'nün ingilizcesinin geçerliliğini merak ediyorum. Yani tam olarak hazırlığı geçen kişiye bir belge veriliyor mu ? Bunun geçerliliği ne kadardır? Yoksa yurt dışı için tekrar TOEFL gibi bir belge alınması gerekir mi ?

Hazırlığı geçince eline bir belge verilmiyor, sadece okul içinde kayıt altına alınıyor. Girmiş olduğun proficiency'nin geçerliliği 2 senedir. Yurt dışı meselesinde ise hiçbir iyi okul (özellikle Amerika'dakiler) TOEFL'a girmeden seni kabul etmez. Ama ODTÜ'nün ingilizcesini kabul eden okullarda vardı elbette. Arkadaşım Almanya'da Bochum Üni.'ye yüksek lisansa gitti. Sadece okuldan aldığı "eğitim dili ingilizcedir" yazısı onun için yeterli oldu (kabul şartları içinde TOEFL da vardı ama girmesine gerek kalmadı).

• quote:

Bilgisayara gelen yok mu hiç aranızda yaw.Bir de odtü yurtlarında ilk 3000 e sıralamasız giriş hakkı diyo anlamı başvurduunda kesin yurt çıkıcak mı demek?

EDİT:Bu arada odtünün yurt başvurusunu yapmam yeterli mi ayrıca kyk dan yapmama gerek yok sanırım o farklı bir şey doğru anlamış mıyım?

odtü'lü abilerimiz bunu cevaplayacak olan yokmu?
  • quote:

1* derZyklus (Felsefe)
    2* trapspeed (Metalurji ve Malzeme)
    3* Basar (Metalurji ve Malzeme)
    4* soldat88 (Metalurji)
    5* _OozZy_ (Psikoloji)
    6* metete (Bilgisayar Müh.)
    7* dogauzun (Bilgisayar Müh.)
    8* ddelphi (Elektrik ve Elektronik Müh.)
    9* cagriii (Elektrik ve Elektronik Müh.)
    10* !mmortal (Cevre Müh.)
    11* texture (Endustri Urunleri Tas.)
    12* erdenar (Tip)
    13* ant_alican (Tıp)
    14* UnRéaL (Havacilik ve Uzay)
    15* AnaLucia (Isletme)
    16* sicknessss (Isletme)
    17* MoqoKo (Isletme - SUNY)
    18* pence46 (Isletme)
    19* Dev1lMayCry (Isletme)
    20* Ata (Bilgisayar Müh.) - KKK
    21* melihersoz (Elektrik ve Elektronik Müh.) - KKK

Adam harbi harbi yazmış lan bizi

• alican ben ne bileyim odtu de tip olmadigini.. o degil de yazdin da noldu yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

quote:

odtü'lü abilerimiz bunu cevaplayacak olan yokmu?

Bildiğim kadarı ile cevaplayayım (yurtta kalmadığım için prosedürü bilmiyorum):

Değil ilk 3000, okulu kazanan son öğrencide olsan okulun yurtlarına yerleştirilirsin. Niye mi bunu dedim? Çünkü geçen sene 4. sınıftaki Ankaralı bir arkadaşımın bile yurda geçmesine izin verilmişti. Yani yer konusunda bir sıkıntı olmaz benim fikrimce.

• merhaba arkadaslar, yenı katıldım foruma ben de odtu makıne muhendıslıgını kazandım
  • odtü endüstri mühendisliği geldi. 1. tercih.. hazırlık sınıfını atlamaya çalışıcam ama bir şey merak ediyorum.. bizi yurda yerleştirirken tutup da bizi 4. sınıfların oldugu bi odaya koymazlar di mi. verirler mi paşa paşa 1 lerin yanına? bi de başka bi arkadaşla gelsek aynı odaya koyarlar mı bizi..

şu yurt konusunda bilgisi olan biri bizi aydınlatsa iyi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BartuC

odtü endüstri mühendisliği geldi. 1. tercih.. hazırlık sınıfını atlamaya çalışıcam ama bir şey merak ediyorum.. bizi yurda yerleştirirken tutup da bizi 4. sınıfların oldugu bi odaya koymazlar di mi. verirler mi paşa paşa 1 lerin yanına? bi de başka bi arkadaşla gelsek aynı odaya koyarlar mı bizi..

şu yurt konusunda bilgisi olan biri bizi aydınlatsa iyi olur...

Fazla umutlanma derim Neresi boşsa orasını verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 18 Ağustos 2009; 22:43:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: derZyklus

alican ben ne bileyim odtu de tip olmadigini.. o degil de yazdin da noldu yani?

Relax kardesim ya eğleniyoz işte ne var

Odtü'de tıp olmadığını da az çok herkes tahmin edebilir.Sonuçta teknik üniversite bu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.