Şimdi Ara

ODTÜ MADENE 513 PUANLA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
5.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet kendini kandırma konusunda noek için dedim ama sana yazmışım kb ama anlamadığım konu şudur: Ben birsürü insanla konuştum Noek in attığı burslarla alakalı bu burslar herkese verilen burslar değilmiş ve eğer alırsan da sadece en yükseğini alıyormuşsun. Ve sen yukarda "4kdan fazla mı" dediğim de bir şey bilmeden sallıyor demişsin? sen de kimya okuyarak ne bilebilirsin ki benim konuştuğum insanlar bu bursların garanti olmadığını ve buna güvenerek bölümün seçilmeyeceğini söylediler. Garanti olan 2 burs yök ve imib bursu neden böyle yok bunlar böyle şöyle gibi saçma imalarda bulundun? Noek kendi konusunda bile sadece bu seneki imib bursundan bahsediyordu burda boş boş atıyor anlamadım ne yapmaya çalışıyor. siz de iki kişi birbirinizi kabartıyorsunuz :) ortada bir kanıt yok bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 28 Ağustos 2020; 12:58:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apostrophe

evet kendini kandırma konusunda noek için dedim ama sana yazmışım kb ama anlamadığım konu şudur: Ben birsürü insanla konuştum Noek in attığı burslarla alakalı bu burslar herkese verilen burslar değilmiş ve eğer alırsan da sadece en yükseğini alıyormuşsun. Ve sen yukarda "4kdan fazla mı" dediğim de bir şey bilmeden sallıyor demişsin? sen de kimya okuyarak ne bilebilirsin ki benim konuştuğum insanlar bu bursların garanti olmadığını ve buna güvenerek bölümün seçilmeyeceğini söylediler. Garanti olan 2 burs yök ve imib bursu neden böyle yok bunlar böyle şöyle gibi saçma imalarda bulundun? Noek kendi konusunda bile sadece bu seneki imib bursundan bahsediyordu burda boş boş atıyor anlamadım ne yapmaya çalışıyor. siz de iki kişi birbirinizi kabartıyorsunuz :) ortada bir kanıt yok bir şey yok.
    Dostum asgari ücret direkt devletin verdiği burs var, bahsettiğim bölüm bursu 1000 tl civarında odtünün networku sayesinde sağlanan( okulda 4. Yılım bunu bilmem için sanırım maden mühendisi öğrencisi olmam gerekmez) , özellerden çok sayıda sağlanabilen burs var, ha olmadı mı 3500 tl civarında MİNİMUM, çaba sarf etmeden aldığı para var, benim derdim 3500-4000+ civarında paranın alınabilmesi kesinlikle değil, sen bu bölümün öğrencileri ile yazdığın mesajla bir nevi dalga geçercisine, üstten bakarak cevap vermişsin, tepkim onun içindi.

Edit: Kanıt mı istiyorsun, bana pm at dönem başlayınca sana bahsettiğim bursun kaynağını ve başvuru formunu atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 28 Ağustos 2020; 13:3:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yani.Bir başkasının madeni okuyup okumaması beni ilgilendirmez ki ?Ben zaten kendi konularımda da bahsetmişim.İyisine iyi kötüsüne kötü demişim.İş konularına gelince de ben açıkta kalan mezun görmedim.Ya teklifi beğenmiyor ya çalışacağı yeri.Bu onu iş bulamayan biri yapmaz.Kusura bakmasın da ideallerinde iş bulamamada en sorumlu kişi,kişinin kendisidir.Sadece okul müfredatının gösterdiği şeyleri öğreneceksen,diğer mezunlardan bir farkın kalmıyor.Burs konusunda faydalanabileceği yerleri de söylemişim.Senin ananın babamın aylık geliri çok fazlaysa zaten yararlanma birader.Başarı bursları ise bunlardan bağımsız.Aylık eline yine en az 3k geçer devlet ve diğer burslarla.Bu para zaten benim cebime girmiyor ancak gereksizce taban puanı düşük bir bir bölümü gömmeye çalışmak garip.
  • schizzo kullanıcısına yanıt
    bak ben de diyorum ki bölümün networkü ile aldığın burs garanti sayılmaz ve değil çünkü konuştuğum öğrencilerden hiçbiri bu burslardan alamamışlar. Minimum 3.1 k alıyor 4kdan fazla almıyor ve ben bölüme laf etmedim? Sadece arkadaşın 4kdan fazla burs alıyor lafı komik geldi bölümden bağımsız yani çünkü o kadar araştırdım ki maden mühendisliğini geçen sene girmeyi düşündüğüm için ayrı araştırdım bu sene yatay geçiş yapmak istediğim için ayrı araştırdım bu süreçte birçok kişiyle konuştum ve bana uygun olmadığına karar verdim. Benim bölümü küçümseme gibi bir amacım olmadı ki haddim değil, zaten geçen sene az daha bu bölüme giriyordum çok aklımdaydı ama kararımı değiştirdim sonradan. Neden objektif davranmadığını da anlamadım sonuçta burada yazdığın şeyler birilerinin hayatını etkileyebilir. Ben öğrencileriyle konuşmasam burda noek in yazdıklarını görüp 21_vage nin yazdıklarını görüp bu bursları garanti zannedip bölümü yazabilirdim ve 21_vage nin mesajının komik gelmesi de bu yüzden. Dalga geçme olayı kendi yorumlaman nasıl çıkardın yazdığım şeylerden bunu anlamak güç herhalde sürekli bölümle dalga geçildiğini gördüğün için her cümleyi böyle algılıyorsun. Neyse başarılar sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 28 Ağustos 2020; 13:15:9 >

• Ben de 4k alıyor demedim ki aga zaten, 3.3-3.5 falan dedim.Sende minimum 3.1 demişsin işte.Gereksiz yere uzatmıyor muyuz?
  • Noek kullanıcısına yanıt
    allah aşkına nerde gömdüm ya? bir kompleks mi oluştu sizde anlamıyorum.
    hocam bu muhabbet nerden başladı? 4kdan fazla almadığını söylediğim için ülkenin sorunu olduğumu iddia eden sizdiniz? ne yaşıyorsunuz ne içiyorsunuz. Uzatmaya gerek yok cidden yeter yani.
    Hocam cevap vermeye değmez.Arkadaşın kuyruk acısı var ve nedenini anlamadim geçmiş konulardan beri kinlenmiş anlaşılan :D 513 puanlı adam için konuştum her maden mühendisliği öğrencisi 4binden fazla burs alıyor demişim gibi konuşup duruyor. Algı sorunu var çocuğun o yüzden hiç cevap vermemek daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B61B042B -- 28 Ağustos 2020; 13:29:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

ODTÜ'de ilk sene hazırlık sonra yatay geçişle YTÜ CENG böyle insanları seviyorum çünkü hazırlığı en iyi okullarda okumak istiyorlar.
    hocam kıyısına kenarına troll olduğunu belirten bir şey ekle de insanlar yanlış bilgilenmesin
  • AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt
    Hocam yapan da var şimdi, tam troll olamaz.
  • Bursu geri almıyorlar.

• Gerçekten bu kadar sığ düşünceleri görmedim şu konuda ama bir ODTÜ öğrencisi olarak çok detaya inmeden sebeplerini söyleyeyim:

1-ODTÜ Maden Türkiye'deki en iyi maden mühendisliği olmasının yanı sıra dünya çapında da bilinen ve saygınlığı olan bir bölümdür, hatta dünya maden mühendisliği sıralamasında da yüksek bir sıralaması var.
    2-Yurtdışına, Avustralya, Kanada gibi ülkelere gitmek kolay, hem tanınan bir üniversiteden mezunsunuz, hem de verilen eğitimin kalitesinin belli bir standart üstünde olduğu ABET ile tescillenmiş.
    3-Yurt içinde ODTÜ Maden mezunu için rekabet yok, Türkiye'de iş bulmasının kolay olmasının yanı sıra çok yüksek maaşları görmeleri de hayal değil.
    4-Çok iyi burs imkânları
    5-ODTÜ ortamı, ODTÜ eğitim kalitesi, ODTÜ networkingi, ODTÜ yaşamı konularına girmiyorum sadece başlıkları yazıp geçiyorum.

Evet gerçekten çok güzel bir bölüm ve mezunu için önünün çok açık olduğu bir bölüm FAKAT gerçekten kolay bir meslek değil, belli bir yaşa kadar sürekli şantiye hayatı, zorlu mesai şartları, aile kurma zorlukları, oradan oraya koşuşturmaca ve daha niceleri...

Bu arada bu dediklerim sadece ODTÜ Maden Mühendisliği için geçerli, diğer okulları bilmem etmem, belli standartların altındaki okullara gidip büyük umutlar da kurmayın.

Not: Maden mühendisliğinde okumuyorum.

• normal bence, ilgi ve yeteneği olan bir de gelecek kaygısı olmayan kişiler istedği yeri seçiyor
  • Machoo_ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam puanım kaçtı demeye çalışmış 427 ile kapattı

• schizzo kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu sene odtü kimya mühendisliğini kazandım bu bahsettiğiniz bursa nasıl ve ne zaman başvurabilirim acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvşalıTavşan

hocam kıyısına kenarına troll olduğunu belirten bir şey ekle de insanlar yanlış bilgilenmesin

Alıntıları Göster
    haha hocam ne trollü, hocamın bahsettiği harika bi taktik :)
  • Yök atlası açıp yukarıdan aşağıya listeleyip birebir tercih yapan aptallar anlayamaz.
  • Vioman kullanıcısına yanıt
    Aptallıkla alakası yok bu kadar zor düşük bir mesleği ancak para için yazar diye düşünüyorum ama sıralaması çok yüksek kendine yazık etti bence gerçekten maden istediğini de düşünmüyorum

• riseofstar kullanıcısına yanıt
    aynen 33k da knk adam maden mühendisliği istiyordur yazmıştır 8-10k yaptı diye yazmasın mı :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.