|
Bildirim
|
Gençlerin geldiği hale bak meslek tercihi için kriterleri
1-) maaş 2-) donanımhaberdeki popülerliği avel avel fikirler yürütmek yerine biriniz çıkıp canı onu istemiş oraya ilgisi var diyemiyor mu ? |
Bölümlerin prestijine ve sıralamasına bakmayı bırakın. Siz maden mühendisliğinin sıralaması düşük diye parası da az sananlardansınız en az diğerleri kadar para kazanıyorlar sadece işleri biraz can sıkıcı.
|
ODTÜ'de ilk sene hazırlık sonra yatay geçişle YTÜ CENG böyle insanları seviyorum çünkü hazırlığı en iyi okullarda okumak istiyorlar.
|
|
Ben de yazdım kaçtı puanım 475 mi öyle bişi işte neden mi ? ODTÜ,güzel bir hazırlık ,oldukça iyi network,burs,ankara,güzel maaş,
not:ağabeyim maden mühendisi 14k maaş alıyor şuan , arkadaşı yeni mezun korona zamanı yata yata ayda 8.5k para aldı 6 ay boyunca edit:belki iyi bir bilgisayar mühendisi vs olabilirdim ki bu işlere meraklıyım ama gel gör ki kendimi ileride bir bilgisayar mühendisi olarak düşündüm ve olmadı çok sıkıldım maden mühendisi olarak düşündüm ve dedim ki yapılır bu iş . bu kadar. amacım maden lisansı + petrol yükseği maaşı pek de umrumda değil ama mukayese amaçlı; ortalama ceng mezunu amerikada 100 110k ile başlar ortalama petrol mühendisi 105k ile :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prekab -- 28 Ağustos 2020; 4:57:27 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 28 Ağustos 2020; 8:21:17 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B61B042B -- 28 Ağustos 2020; 10:21:25 > |