|
Bildirim
|
Millete bir faydamız dokunsun diye buraya yazıyorum. Bu bölüm mezunuyum. Tercih etmek isteyenler aşağıdaki açıklamaları okusunlar.
1= Bölüm İngilizce. Yalnız İngilizce dediysem hakikaten kallavi bir ingilizceyle başbaşa kalacaksınız. bazı hocaların derslerini gerçekten anlamıyordum. Adamlar orta çağ ingilizcesi konuşuyorlardı. o yüzden hazırlıkta proficiency denilen sınavdan 80 üstü alamazsanız inanın bölümde zorlanırsınız. Ben kıl payı hazırlığı geçtim. Bölümde ingilizceyi bir daha öğrendim. Ama öğrenirken canım çıktı. O karınca duası gibi okumaları elimde sözlükle okumaya çalışırken bölümden tiksindim. Birçok kez bırakmayı düşündüm. Çünkü yapamıyordum. İte kaka mezun oldum. Siz siz olun iyi bir ingilizce bilmeden bu bölüme başlamayın. Ciddi olarak canınızdan bezdirebilir. 2= Akademisyenleri çok kaliteli. Allah var, yiğidi öldür hakkını yeme. Çoğunu sevmezdim ama seçmeli derslerde bile öyle adamlar getirdiler ki dersi anlamasam da saygımdan gidip oturuyordum. 3= Yurtdışı imkanı zaten odtü olduğu için gayet fazla. İstediğiniz yere gidin. avustralyaya bile giden oldu. o derece yani. 4= Şimdi açık açık konuşalım iibf bölümleri arasındaki en ezik bölümdür ama iktisatla beraber en zor bölümdür. Uluslararası ilişkiler gibi çerez bölümlerin yanında SBKY ciddi ciddi adamın anasını ağlatır. Çok fazla teorik ders var ve bazen soyut kavramlar arasında boğulur gidersiniz. 5= SBKY her yemekten azar azar yemektir. Gerçekten öyledir. Hemen hemen tüm sosyal bilimlerden ders alırsınız. Aslında iyi bir genel kültür kazanırsınız. Benim gibi bilinçsiz bir öğrenciyseniz bile mezun olduktan sonra hakkaten lan ne kaliteli dersler almışım dersiniz. 6= Arkadaşlar o okumaları yapın. O okumalar gerçekten hayat kurtarır. Yapmazsanız açık söyliyim cortlarsınız. Okumayı sadece okuma olarak görmeyin. Anlayın da. Anlamadan yarım yamalak ingilizceyle olmuyor maalesef. Anlamazsanız ''Development of Underdevelopment'' ı açıklayın sorusunda öyle bakar bakar kalırsınız. Sonra hoca kağıdınıza kocaman bir ''IRRELEVANT'' yazar. 7= Not tutun arkadaşlar. Sadece okuma yapmak da işe yaramıyor. Bazen okumalarda olmayan birşeyi derste hoca söylüyor ve onu soruyor. Not tutmak için de hazırlık sınıfındaki Not taking bölümünü iyi değerlendirin. Hem dinleyip hem not tutma yetiniz çok işinize yarar. 8= Gelelim can alıcı noktaya. Mezun olunca iş bulduk mu? bizim dönemde bölüm sonuncusu bile bir kamu kurumunda uzman oldu yani o derece. Yani bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik ve diğer kariyer imkanları, vergi denetim şirketlerinde çalışanlar, diplomat olanlar, üst kurullarda çalışanlar, akademisyen olanlar, yurt dışına yerleşenler hep oldu. Ben açıkta kalan kimse bilmiyorum. Zaten mezun olduğumuzda o zaman kpds vardı şimdi yds 85 puan altı alan yoktu. Ortalama kpss puanımız 90dı. Yani zaten iyi puanlar alabildik. Ammmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dikkat gerektiren bir iş var. Şimdi ne istediğini bileceksin. mezun olmadan önce ona yönelik hazırlık yapacaksın. Mesela kardeşim Dışişlerine mi girmek istiyorsun hemen fransızca ya da almancaya başla. Artı puan alırsın. Bol bol tarih kitabı oku ve çeviri dersleri al. Üst kurul mu istiyorsun. İyi derecede iktisat bilgisi edineceksin, muhasebe öğrenmen lazım. Okulda aldığın eğitim kpss eğitimi ya da kurum sınavlarına yönelik değil. Kendin bunlara yönelik ayrıca çalışacaksın. Akademik mi olacaksın cb bile notun varsa o dersi tekrar al. Hocalarla aranı iyi tut. Benim gibi diklenme. Yani ne istediğini en geç 3. sınıfın başında netleştir ve onun için ayrıca çalışmaya başla. 9= Bölüm aslında keyifli ama keyif almasını sen bileceksin. Yoksa inan kabir azabı gibi. 10= Eğer bölümün size uygun olmadığını düşünüyorsanız zorlamayın. Bırakın. Sizin için daha yararlı bölümlere gidebilirsiniz. 11= Bir hoca demişti ki: ''bu bölüm iş ve işçi bulma kurumu değil, iş arıyorsan işkura başvur'' çok manalı bir söz. Bölüm size iş vermeyecek arkadaşlar. Hatta sürpriz sürpriz.. kullanabileceğiniz mühendis, doktor, avukat gibi unvanınız da olmayacak. Bu bölümden mezun olunca hayatınızı siz kendiniz kuracak unvanınızı kendiniz elde edeceksiniz. Umarım yararlı olmuştur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilin -- 29 Mayıs 2014; 18:33:44 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelox -- 3 Temmuz 2015; 14:09:57 > |
|