Şimdi Ara

✧✧ODTÜ Siyaset ile ilgili merak ettikleriniz✧✧ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
5
Favori
2.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bölümün sıralaması da gittikçe yukarı çekiyor ben anlamıyorum bu insanlar ilerde ne olmak isteyip geliyorlar gerçekten.
    Üzücü yani bu kadar iyi nitelikli insan alıp onları professional alanlarına dair çok az şey vererek mezun ediyoruz bence.
    Teori bombardımanına uğruyoruz bir çok derste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Temmuz 2020; 16:27:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    bizim bölüm de uzun zamandır 15-16 civarı ama IR maşallah sürekli artıyor. ikisi arasındaki puan farkı da çok garip aslında, insanlar ne düşünüp geliyor onu anlamıyorum. dediğin gibi teori bombardimani çok doğru. ben yine siyaset derslerini az çok gerçek hayatla bagdasyiriyorum, sonuçta toplum ve devlet hayatın tam içinde. ir206 aldığım zaman kafayı yemiştim, hiç benlik değilmiş :) işiniz zor.

• Ir veya siyaset ile isletme/econ arasinda aman aman fark olmaz. Ozellikle bankalara girerken pek fark etmez.saglam ingilizce lazim. tabi fark etmez soyle oluyor eger banka giriste bilgiyi olcen bir sinav yaparsa isletme/econ mezunu x calisarak geçiyorsa sizin 3x calismaniz lazim.

• Düşman kullanıcısına yanıt
    206 neydi Bonnenfantın verdiği size açılan bir seçmeli var o mu? Introduction to IR diye o ise içeriğini bilmiyorum
    Ben de politicsten 3 defa kalmıştım en son barış hoca midterme girmeden geçirdi sağolsun bıktım senden diye dkfnofkf
    IR yazılma sebebi yurtdışı olanağı falan olduğunu sanmaları ama çok üzücü ki alakası yok boşu boşuna ümit dünyasındalar (alt dönemlerde gördüğüm)
    Başlı başına meslek bile vermeyen bir bölün yurt dışına anca phd candidate ile gidersen gidersin o da zor yani. Genel yazılma motivasyonu bu gibi geldi bana son dönem de

yaa barış hoca muazzam delikanlı bir adam:) sınav ortalamaları da zaten hep 80den başlar.

206 bonnenfant evet. derslerde kadının sesini duyamayinca gitmeyi bırakmıştım ksnsjs

• Merhaba, Ankara'da staj olanakları nasıldır iibf için?

• kobe6 kullanıcısına yanıt
    Var yine bir sürü şirket ama uzun dönem stajlar falan genelde İstanbul'da oluyor açıkcası.
    Bakanlıklar, bankalar ve bir çok firma yine ankara'da da var aşırı dejavantaj olmuyor. Olmadı yazın İstanbul'a gidersin.

hocam konuyu okudum iyice içim karardı hiçbir şey olamıyorsun hiçbir şeye imkan yok (aslında her şeye var ama hiçbir şeyin uzmanı değilsin)

uluslararası ilişkilerden bu sene bırakıp öğretmenlik geçmeyi düşünüyorum en azından kafa rahat olur. Hazırlıktaydım puan kırılacak ama öğretmenliğe yeter muhtemelen yine de bölüme başlamadan bırakıcam öğretmenlik tutarsa.

benim sıralama hukuka filan yetmiyordu da ilk 40kdan o zaman neden insanlar u. ilişkiler filan yazıyor ki sebebi ne? Bu insanların hepsi mi kör o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 9 Temmuz 2020; 15:18:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merkezi yatay gecis de dusunebilirsin.sinava girdigin sene puanin yeten ogretmenliklere gecebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Reges67

hocam merkezi yatay gecis de dusunebilirsin.sinava girdigin sene puanin yeten ogretmenliklere gecebilirsin
    Maalesef o hakkımı kullandım

• Yani açıkcası sen ne amaçlayıp geldin ki bu bölüme şuan pişman oldun onu anlamadım.
    Kendi adıma konuşuyum zamanında sevdiğin bölümü oku nasılsa iş bulunur kafasıyla geldim ben buraya zaten odtü etiketi de etkiliydi. Ders programına baktım ve bu benim bölümüm dedim. Gerçekten de kaçırdığım ders yoktur her derse girer tüm discussionlara katılırım mesela. Ama farkettim ki bu bölüm meslek bazında bir eğitim vermiyor neyse dedim tamam gittim hazine maliye'de staj yaptım. Tüm paranın girip çıktığı yer öyle çok bilgiye ihtiyaç olmadığını da burada gördüm. Sonra içişlerine başvurdum elimdeki dövmemden dolayı elediler dkfkfofk. Sonra dedim ki Haa bak devlet zor başın ağrır buralarda. Özel sektöre baktım dil ile orta ayar şirketlerde( çok da kurumsal olmayan dış ticaret uzmanı olarak çalışılabilir vs) beni üzen olay aslında.
    Bu çağın bir cv çağına dönmesi cv ne ise sen de osun ve bunu sevmiyorum iibf ise en çok cv kasman gereken bölümler ve kendini paralaman lazım. Eskisi gibi odtü ben seçmem seçilirim ayakları falan bitti şu ülkenin geldiği halde.
    Valla ben niye yazıldığını bilmiyorum bu bölümün benim arkadaşlar gidip 100 150binle okudular 2 senedir işsizler iş başvurusu dahi yapmıyorlar bence onlara sor bu soruyu. Ben kendi adıma bilerek tercih yaptım. Maksadım bilmeyen insanların üzülmemesi
    Kendi adıma diyim mezun olunca bir çok yere cv bırakıp banka müfettiş yardımcılığına kasayı planlıyorum. Ama daha hayat uzun ne şanslar çıkar önüme fikrim yok.
    Bir de şu var çok farklı sektör ve alanlar var ama ilan vs görmüyorum. Ya da ben pek bulamıyorum diyim sana.
    Öğretmenliğe geçecek kadar vahim değil be durum o kadar da abartmayalım da.
    Sen hangi ünidesin ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 9 Temmuz 2020; 17:11:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metufkcr

Yani açıkcası sen ne amaçlayıp geldin ki bu bölüme şuan pişman oldun onu anlamadım.
    Kendi adıma konuşuyum zamanında sevdiğin bölümü oku nasılsa iş bulunur kafasıyla geldim ben buraya zaten odtü etiketi de etkiliydi. Ders programına baktım ve bu benim bölümüm dedim. Gerçekten de kaçırdığım ders yoktur her derse girer tüm discussionlara katılırım mesela. Ama farkettim ki bu bölüm meslek bazında bir eğitim vermiyor neyse dedim tamam gittim hazine maliye'de staj yaptım. Tüm paranın girip çıktığı yer öyle çok bilgiye ihtiyaç olmadığını da burada gördüm. Sonra içişlerine başvurdum elimdeki dövmemden dolayı elediler dkfkfofk. Sonra dedim ki Haa bak devlet zor başın ağrır buralarda. Özel sektöre baktım dil ile orta ayar şirketlerde( çok da kurumsal olmayan dış ticaret uzmanı olarak çalışılabilir vs) beni üzen olay aslında.
    Bu çağın bir cv çağına dönmesi cv ne ise sen de osun ve bunu sevmiyorum iibf ise en çok cv kasman gereken bölümler ve kendini paralaman lazım. Eskisi gibi odtü ben seçmem seçilirim ayakları falan bitti şu ülkenin geldiği halde.
    Valla ben niye yazıldığını bilmiyorum bu bölümün benim arkadaşlar gidip 100 150binle okudular 2 senedir işsizler iş başvurusu dahi yapmıyorlar bence onlara sor bu soruyu. Ben kendi adıma bilerek tercih yaptım. Maksadım bilmeyen insanların üzülmemesi
    Kendi adıma diyim mezun olunca bir çok yere cv bırakıp banka müfettiş yardımcılığına kasayı planlıyorum. Ama daha hayat uzun ne şanslar çıkar önüme fikrim yok.
    Bir de şu var çok farklı sektör ve alanlar var ama ilan vs görmüyorum. Ya da ben pek bulamıyorum diyim sana.
    Öğretmenliğe geçecek kadar vahim değil be durum o kadar da abartmayalım da.
    Sen hangi ünidesin ki
    hocam zaten birebir aynı düşüncelerle girmişiz ne düşündüyseniz ben de aynılarını düşünerek girdim

Ben de iş kaygısıyla gelmedim. Dedim üniversite burası, meslek edindirme kursu değil. Ders programına baktım dedim işte bu tam ilgim olan konular eğitim de %100 ingilizce dedim tamam geçiyorum buraya kafamda hiç soru işareti yoktu.

İşin gerçekleri şimdi dank etti konuyu okuyunca zaten tamamen kara bulutlar doldu. Yanlış anlamayın size bir şey demiyorum gerçekelri yazmışsınız.

Beklentime gelirsek üst düzey memurluk olur dışişleri vs. gibi bürokratlık olur bu gibi şeyler düşünüerek geldim. Ama bunların hepsini hukuk mezunları daha iyi yapar tercih sebebi de olur. Uluslararası İlişkiler çap-yandal ile okunacak veya zevkine okunacak bölümmüş onu anladım. Ben 2 tane yabancı dil bilsem de temsil yeteneğim olsa da alanıma çok hakim olsam da bürokrasiye giremicem zaten bu bölümü okuduğum için. Uluslararası ilişkiler mezunu birinin yapacağı herhangi bir işi hukukçu da yapar ve hukukçu tercih edilir. He tabii odtü mezununun bölümü fark etmez açıkta kalmaz orası ayrı. Gerçi mevzu açıkta kalmamak olunca bende kalmam ama işte mesele ondan daha büyük.

Bankacılık-finans sektörünü hiç sevmiyoruum aslına özel sektörü komple istemiyorum. Başka da yapabileceğim bir şey yok girdiğim için pişman oldum daha bölüme başlamadan. Pembe hayallerle bodoslama dalınca böyle oldu bu sene kırıkla öğretmenlik tutarsa geçicem.

Bilgi Üniversitesindeyim top class okullardan sonra iibfnin okunacağı en iyi yerdir 2. klasmanda. Sosyal bilimlerde iyi bir okul. Yine de pişman etti daha girmeden pişman oldum eğitim filan eminim kalitelidir de uluslararası ilişkiler yerine önü en kapalı olan öğretmenlik branşı bile daha iyidir. Sonra açıktan okurum veya hobi olarak yine okunur ama insana unvan kazandırmıyor, meslek ve uzmanlık vermiyor.

• İstanbul'daymışsın zaten İngilizce varsa gir bir çok şirkette uzun dönem staj yap okurken emin ol daha çok faydası olur. Öğretmenlik ne gözünü seveyim yani yapma yazıktır.

ya selam hukuktan gecis yapmayi dusunuyorum da su an da neler yapiyorsunuz mezun olduktan sonra keske yazmasaydim dediniz mi oneririyor musunuz fikirleriniz degisti mj

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • az çok hemşehriyiz kadirliliyim ben, yazdığın anladığım kadarıyla da benziyoruz. direkt bu bölümde olmama rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadım bulaşmıyorum çünkü kimseye. illa ki bu yapınla sevmeyenin daha fazla olur ama göz kulak kapayıp okuyacaksın ötsün dursunlar. müh okuyacaksan zaten sıkıntı yaşaman çok düşük herkes kendi işine dersine bakıyor boş işlerle uğraşmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Haziran 2023; 16:19:18 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.