Şimdi Ara

✧✧ODTÜ Siyaset ile ilgili merak ettikleriniz✧✧

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
5
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • odtü ve siyaset bilimi hakkında sorularınızı alabilirim. gönderin gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşman -- 4 Temmuz 2020; 16:55:37 >

• Hocam ankara içine yurt çıkabiliyor mu? (ankara içi ama hayli uzak)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtüye ulaşımı en kolay semt, mahalleler neresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuhyiv

Hocam ankara içine yurt çıkabiliyor mu? (ankara içi ama hayli uzak)
    kesin emin değilim ama sanırım polatlı'ya şehir dışı muamelesi yapılıyor. onun dışında ankara içine ikinci dönem ancak yurt yerleştirmelerine başlanıyor. yani evet er geç yerleşiyorsunuz
  • hocam son iki sınıfta seçmelilerle işletme alanına yönelmek, işletme topluluğunda aktif olarak bu alanda kendimizi geliştirmek hayal mi? normalde hedefim boun polstü ancak şu an odtü siyaset geliyor, siyasete ilgiliyim. beni korkutan nokta iş imkanları. mezunların çalıştıkları yerler hakkında bir bilginiz var mı?

edit: bir de şehir dışından gelenler için yurt durumu nasıl oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steepstone -- 4 Temmuz 2020; 15:31:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yatay geçiş nasıl oluyor hocam? Siteye baktım ama pek bir şey anlayamadım..

• odtü siyaset itibarlı bir bölüm. yani tabi ki ülke şartlarından dolayı iş konusunda sıkıntı yaşamaz diyemem. ama öğrencilik boyunca stajlar, diller derken güzel kapılar açabilir. çalışma alanı olarak işletme den çok bir farkı yok zaten. mezunların çoğu özel sektörde çalışıyor, linkedin den bakabilirsin buna nerelerde ne yapıyorlar vs.

son iki sınıfta secmeliyle işletme alanına yönelmek diye bir şey mümkün değil malesef çünkü bölüm dışı secmeliler zaten bir avuç. ama yan dal olarak işletme den dersler alınabilir, kurumsal finans gibi. işletme topluluğu da tabi ki bir artı. piyasanın içinde bir topluluk ama yine sana bağlı. girişken olmak, one çıkmak gerek. yine de bence staj burda en önemlisi olabilir.

Yurt işi de şöyle. üzerinize olan mallar, araba, aile geliri vs istiyorlar. buna göre bir puan veriyorlar. ne kadar zenginsen o kadar düşük puanın oluyor. ve sonra puana göre bölüm bölüm almaya başlıyorlar. bazıları direkt yerleştirken bazilari da geçici yurtlara yerleşiyor. yerleşmezsen sıra bekliyorsun, belki bir ay, belki iki. daha fazla etmez ama.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam selamlar odtü siyaset düşünüyorum özel sektörde çalışma imkanlarınin odtü adı sayesinde geleceğini düşünüyorum fakat sana da sormak istedim en kötü ihtimallede devlet kaymakamlik zorlarım diyorum.

• nezya kullanıcısına yanıt
    yatay geçiş yönetmeliğine bakın hocam. çok sıkı şartlar yok öyle ama rekabet çok sıkı. girdiğiniz puan türünde bir bölüm başvurusu yapabiliyorsunuz sanırım. ortalamanız çok önemli. başka neye bakarlar, orası da sizi alacak kurulun kararı. ama yatay geçişe güvenerek tercih yapma fikriniz varsa yapmayın. odtü de ortalama yapmak birçok açıdan zor. kaldı ki ortalama yapmak değil, en en yükseği yapmak gerekiyor böyle geçiş, yan çift dal gibi işlerde. sen mükemmel bile olsan bir tane kıl hocaya bakar ortalamanın düşmesi.

• MetuuteM M kullanıcısına yanıt
    LinkedIn de odtü siyaset mezunlarına bakın hocam. odtü ismi tabi ki çok kapı açıyor, siyaset de zaten itibarlı bir bölüm. ama daha önce de dediğim gibi, staj yapmak, dil bilmek, hocalardan referans kapmak vs bunlar çok önemli. en azından staj da hayati. yoksa dümdüz odtü işletme ya da ekonomi mezunu da olsanız kimse ise almaz, çok zor yani. devlet işi de çok sakat aslında. rezalet torpil dönüyor.

• Aynen hocam biliyorum, dil konusunda İngilizce c2 almanca b2yim şuan almanca ve ingilizceyi iyice pekiştirip Rusça veya Fransızca katmayı düşünüyorum staj ile ilgili de bağlantilarim sayesinde sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum,umarım kazanırım ve devrimde güzel bir sohbet ederiz

• MetuuteM M kullanıcısına yanıt
    ikinci sınıfta yeni dil dersleri açılıyor. özellikle Çince yi de tavsiye ederim o zaman. devrim de görüşürüz :)

• Düşman kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam geçen seneye göre 5k gibi bir sıralama gösteriyor çok büyük bir sıkıntı olmazsa görüşürüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    teşekkürler hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öncelikli olarak çap imkanı hakkında bilgi alabilir miyim ? özellikle iktisat bölümüyle çap yapma hakkında
  • SteinsGate S kullanıcısına yanıt
    çap a kabul almak çok zor. sosyolojiyi biliyorum ordan örnek vereyim, sanırım üç kişi kontenjan açtılar ve ucuncunun ortalaması 3.90di. siyasette zaten yüksek ortalama çok fazla var böyle. üstelik math126 secmelisini yuksek veren de çok oluyor, (bu econ cap için şart ders), bir de econ ile cap isteyen çok insan olunca, rekabet epey zorlasiyor.

onun dışında çap işi zaten hep çok çok yüksek ortalamalar gerektiriyor. genel olarak ayni diyebilirim.

• Odtü siyaset biliminden kolay secmeli ders tavsiyen var mi. Diger iibf ogrencilerine. Yazin siyasetten acilan dersler nasil zor mu

Uluslararası Ilişkiler bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz nasıldır sbky'ye göre avantajları nelerdir

• SteinsGate S kullanıcısına yanıt
    bence bi avantajı yok oyle. birisi siyaset bilimini daha genel ve devlet/toplum ekseninde incelerken; diğeri siyaset bilimini devletlerarasi ilişkiler ekseninde inceliyor. sadece ui disisleri konusunda daha avantajlı olur, diğer çoğu bakanlıkta da sbky daha avantajlı. o kadar torpilin içinden doğru düzgün kadrolara girilebilirse tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşman -- 4 Temmuz 2020; 17:54:18 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.