tavsiye üzerine konuyu buraya taşıyorum selam, 2 yıl önce forumdan baya yararlandım hatırlayanlar çıkar belki . tercih dönemi vefa borcumu ödeyim dedim odtü endüstride 2. sınıfa geçicem, 3.5’a yakın CGPA im var. endüstri mühendisliği, 1. sınıf mühendislik dersleri, odtü kampüs hayatı, yurt sistemi, çift anadal, yatay geçiş vs. sorularınız varsa yanıtlayabilirim odtü yazmayı düşünenler için. önden söyleyim koç/bilkent/sabancı burslu tutuyorsa odtü yazmanızı pek önermem < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
odtü soru cevap
-
-
up faydalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dgs ile geçmiştin galiba. Dgs ile geçenler genelde zorlanıyor çok iyi ortalama yapmışsın tebrikler.
teşekkür ederim hocam, hatırlamanız gözümü yaşarttı . evet genelde proba kalıyorlar fakat benim eee temelim olduğu için biraz daha rahattım diğer dgs ile gelenlere kıyasla
İnşaat hakkında ne düşünüyorsunuz inşaattan geçiş yapılabilir mi me,stats veya ie'ye, ya da çapla falan yoksa hiç bulaşma mi dersiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam çap, yatay geçiş işi odtüde biraz yaş maalesef onlar için itü çok daha avantajlı. burda 4.0 eeciler bütün kontenjanları mahvediyor az kontenjan olduğu için. onun dışında şu an sıralama olarak düşük olsa da odtü inşaatın o sıralamalardaki diğer devlet üni bölümlerine kıyasla büyük cevher olduğunu düşünüyorum. üniversiteye sadece aldığın ders gözüyle bakmamak lazım, ODTÜ bu noktada diğer üniversitelere kıyasla çok daha canlı bir kampüs hayatı, aktif topluluklar ve iyi hocalarla çalışma imkanı sunuyor. odtüde herhangi bir mühendislikten mezun olup, aktif bir topluluk hayatı olması sayesinde çok çok iyi yerlerde çalışan insanlara rastladım. bence bunların yanısıra inşaat hala güzel bir bölüm, özellikle sıralamasının çok çok üzerinde.
Yazılıma ilgisi olan birinin Hacettepe bilgisayar mı odtü endüstri yazmasını mı önerirsin
önden söyleyim koç/bilkent/sabancı burslu tutuyorsa odtü yazmanızı pek önermem
bunun nedeni nedir hocam?
-
hocam ille de yazılımsa hacettepe mantıklı ama daha düz biri için odtü endüstrinin daha çok tatmin edeceğini düşünüyorum. geçen sene bu ikilemde kalıp hacettepeye giden bir tanıdığım sene içinde odtü endüstriye geçmeyi çok defa düşündü, muhtemelen de gelecek. hacettepe gerek sektörde isim olarak gerek kampüs hayatı olarak odtüye kıyasla sığ bir okul. bir de hacettepe bilgisayarın hak ettiği sıralamanın üzerinde olduğunu düşünüyorum, birkaç sene içinde bilgisayar mühendisine olan ihtiyaç azalacak ve bilgisayar öğrencileri mağdur olacaklar diye düşünüyorum. fakat endüstri mühendisine, optimizasyona ve verime olan ihtiyaç ilelebet baki kalacak
hocam genel olarak bu devirde yök denen ucube kurum yüzünden devlet üniversitesi yazmak mantıklı değil. bunun çok sebebi var, ana sebep olarak odtünün parası yok. ilk başta bir derece öğrencisi türkiyede özel okul yazmaya karar verirse ona binlerce tl burs, yurt, yemek vs. bütün imkanlar akıtılabilir fakat odtü bunların hiçbirini sağlayamayacak bir bütçeye sahip. 2. yurtta kalıyorum ve arkadaşlarımın çoğu eeci, ilk 2000 yapmış çocuklar ama odtüden birçoğu burs almıyor, alanların da aldıkları miktarlar çok komik. yurt imkanı olarak 10 metrekare pis bir odada iki kişi yaşıyoruz ve okuldaki onlarca yurdun bir ton problemi var sadece 19. yurt daha insancıl onda da neredeyse sadece cengciler kalıyor. ayrıca ilk 4000de olmayan erkek öğrencilere yurt çıkma ihtimali baya düşük. bunların yanında kayyum rektör problemi var, okulda yapılacak bütün sosyal etkinlikleri itinayla engelleyip odtü ruhunu sıfırlıyor, yürüyüşlere polis yığıp öğrencileri dövdürtüyor vs.. bir de odtüde yaz okulu, büt vs. imkanları oldukça kısıtlı, okulda büt denen bir şey yok ve yaz okulunda çok çok kısıtlı ders açılıyor. örneğin bu dönem calculus 2nin finali %85 etkiliyordu ve 3 saatlik bir sınavdı, sınav günü formunda olmayan arkadaşlarımın direkt bir senesi uzadı saçma sapan bir sınav yüzünden, çünkü her şeyi bağlıyor, yaz okulunda açılmıyor ve büt yok 🤡
velhasıl daha çok şey sayılır ama okulun yönetiminde yökün atadığı saçma bi adam olduğu sürece bunların hiçbiri çözülmeyecek. ha diğer devlet okullarına kıyasla odtü daha iyidir orası ayrı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
konuya ek olarak bilkent daha sıkı bi okul ve eğitimi daha iyi odtüden. ama biraz dershane gibi, akademide kalma gibi bi amacınız varsa, mastersız phdsiz yapamam diyorsanız ve sosyalliği birinci planda tutmuyosanız bilkenti öneririm
hocam başın sağ olsun
işte okulun parası olmadığı için veremiyor, şöyle bir güzel özelleşse holdingimiz olsa biz de besleyebilirdik öğrenciyi ama yok mlsf. ortam olarak genel pek zorlamıyor hocam bence ya, ben hazırlıkta aylık 2350 lira gelirle baya sosyalleştim odtüde, özelde olsa yapamazdım. instagramden eklerseniz dönem içinde otururuz hocam
ne demek, ailemden aldığım ve kyk ile bu kadardı
evet her çeşit ortam var ama genelde hazırlık sınıfında kim varsa onla takılıyor insan ilk sene qüdkqğdkğqls
Hocam biraz saçma bi soru olabilir ama çalışma düzeniniz nasıldı?
Özellikle phys106 ve me105 gibi kıl derslere nasıl çalıştınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi great student onizuka -- 24 Temmuz 2023; 17:51:2 >
hocam 106yı direkt dönem başında saldım yaz okulunda alırım diye ağdmqğdkqğdkqşslqşl
me105 için de ödevleri düzenli çözdüm bi de para karşılığı başkalarının ödevini yaptım baya elim ısındı programa, hoş finalde şekli tersten çizdiğim için bb gibi bişi geldi ama kafi
Hocam son olarak bi de 119 ve 120de nasıl çalıştın :D özellikle 120 korkunç geliyor hala
hocam mehmetçik pamuk yalayıp yuttum bi de peqleri ezberledim, ikisi de aa geldi
mat dersleri için peq çok faydalı, mehmetçik pamuk da sınava yakın soruları çözüyo videolarda. bir de recitlere gitmekle vakit kaybetme eğer bonus puan vermiyorsa, sınavdan bağımsız soru anlatıyolar moral bozuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- tus dershanesi fiyat 2024
- ayt ne zaman başlanmalı
- 3d ayt matematik zor mu
- bilkent çap
- logaritma fasikül önerisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X