YKS 2021 sınavı neticesinde ilk 400'lük derecemle ODTÜ Bilgisayar Müh. bölümüne yerleştim. Bu başlık hakkında ODTÜ hakkında merak ettiğiniz tüm detayları ve henüz çok fazla kapsamlı bilgiye sahip olmasam da ODTÜ özelinde bilgisayar mühendisliğine dair merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. |
ODTÜ ve Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
-
400. Olarak neden Odtü ceng hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özel üniversite kampüslerinin sunduğu ortam ve karşılaşacağım genel insan profili konusunda birtakım endişelerim vardı dolayısıyla özelleri(Bilkent,Sabancı) bu nedenle eledim. ODTÜ bu yönden Türkiye'de rakipsiz; eşsiz bir kampüsü,ortamı ve kültürü var. Fakat tabii ki tek etmen bu değildi. Bilgisayar mühendisliği özelinde akademik çalışmalar ve akademik kadro olarak(QS ve birçok uluslararası sıralamaya göre alanında en iyi Türk üniversitesi) en iyisiydi. Verdiği mezunların özellikleri ve bu mezunlar arasındaki bağ da kendisine çekti. Mezunlar konusuna şunu da eklemek isterim henüz bölüme başlamadım bile fakat kurabildiğim bağlar sayesinde mezun hocalarımdan(ikisi de uluslararası şirketlerde çalışıyor) karşılıksız şekilde mentorluk alıyorum ve ODTÜ Teknokent'teki bir merkez tarafından staj mülakatına çağırıldım.(Bunları henüz hazırlıkken yapabildiğime dikkat çekerim.)
Git gel yaşadığım asıl bölüm Boğaziçi Bilgisayar'dı. Tercih zamanı vardığım kanı ikisinin de birbirinden kaliteli bölümler olduğuydu. Nitekim bazı öznel düşüncelerim sonrası ODTÜ'yü ilk tercih sırama yerleştirdim. Zaten sonradan öğrendim ki yazsam bile Boğaziçi kaçıyormuş en azından ODTÜ'nün ilk 500 bursundan olmadım :)
-
up
-
-Bilgisayar mühendisliğini kimler tercih etmeli ?
-Diğer mühendisliklere göre diplomanın öneminin az olduğu söyleniyor bu söylem doğru mu ?
-Bu mesleği seçecek insanları neleri göze alıp gelmeli ?
-
Faydalı konu up diyelim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1)Hocam bence konuya en ufak ilgisi olan ve matematiği çok zayıf olmayan herkes tercih edebilir. Fakat sırf yükselişte diye zorlama bilgisayar mühendisliği tercihlerinin yapılmasını doğru bulmuyorum.
2)Hangi diplomaya sahip olursan ol kendini geliştirmen esas tabii. Ama ODTÜ,BOUN vs. üniversitelerin bir marka etiketi olduğundan ve öğrenciye kendini geliştirmesi için sunduğu fırsatların normal üniversitelerden bariz bir şekilde daha kapsamlı olması nedeniyle bir adım öne çıkmaları muhtemel. Aradaki bu farkı kapatan insanlar da yok değil yalnız, iş kişinin kendisinde bitiyor daha çok.
3)Hocam bu soruya çok net bir cevap veremem çünkü ben de halihazırda yeni bir öğrenciyim, çalışma deneyimim yok. Fakat şunu söyleyebilirim sadece üniversiteden aldığınız derslerle yetinmeyi planlıyorsanız büyük ihtimalle önümüzdeki senelerde bu yetersiz olacak. Her zaman kendinize bir şeyler katmanız gerekecek ve sürekli değişip gelişen bir alan olduğundan bu değişen alanlara uyumluluk sağlamak için "öğrenmeyi öğrenme" edinimini kazanmak lazım bence bu meslekte.
-
hocam bilgisayar ile alakasız ama ilk 4000'de girince yurtlarda kazanılan avantajlardan bahsedilmişti bunlar nelerdir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 29 Temmuz 2022; 14:56:13 > -
Hacettepe Ceng öğrencileri geçen senelerde bir online sunumda " Savunma sanayi şirketleri ODTÜ'lüleri çok egolu buldukları için bizi daha çok işe alıyorlar" demişti
Siz bu söylemleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Zannetmiyorum ama haklı oldukları nokta var mı sizce?
-
ahahahah ulan bu nasıl avunmadır ya :D
-
Hocam ODTÜ'lü iseniz ve ortalamanız 3.00 üstü ise rahat girersiniz. Bu cümleyi direkt ASELSAN, HAVELSAN yetkililerinden duydum bir fuarda.
Savunma sanayi son yıllarda eskisi kadar tercih edilmiyor olabilir ODTÜ mezunu mühendisler tarafından. Mezuniyetten sonra yurt dışına gitmeler çok arttı. ASELSAN'dan Avrupa'ya da çok fazla beyin göçü oldu örneğin Hollandalı bir savunma firmasında yüzlerce ODTÜ'lü görebilirsin.(Firmanın ismi aklıma gelmedi)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunuz konuyla alakasız değil hocam öncelikli amacım ODTÜ hakkındaki sorularınızı cevaplandırmak.
SAY ilk 4000'e girene(EA ilk 2000 galiba) yurt kesin çıkıyor ve genellikle bu öğrenciler okulun güzel yurtlarına yerleşiyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam keşke ea ilk 2 bin olsaydı... ilk 500müş :/ öyle acımı paylaşmak istedim
-
Hocam hangi yazılım dillerini öğretiyorlar ve donanım elektrik elektronik dersleri çok fazla var mı fiziği elektriği hiç sevmem de
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Asml firmanın(yarı iletken sektöründeki dünyanın en iyisi denilebilecek bir firma,) adı 400 den fazla aselsan,havelsan..vb. savunma sanayisinden eleman aldılar,/hala da alıyorlar. İlerde de alacaklar.
Hocam benim sıralamam ilk 4000 değil ama yerleşirsem odtü makineye ekstra tübitak puanı ile birlikte ilk 4000 içinde oluyor. Tahminim bana çıkar yönünde siz hangi yurdu önerirsiniz ve niye?
-
Kötü olmuş hocam fakat çok iyi bir ekonomik durumunuz yok ve il dışından geliyorsanız yurt çıkar şansınıza bağlı olarak bir yurda yerleşirsiniz tüm yurtların kendine göre eksi artıları var.
İlk yılda Python ve C, diğer yıllarda C++, Java, C#, Haskell, Prolog vb. kullanılıyor. Ama bölüm hoca ve mezunlarından duyduğum kadarıyla asıl odak noktası öğrenmeyi öğretmek. Bazı meseleler aşıldığı zaman hangi alanda ne istiyorsan kendin öğrenebilirsin.
İlk sene tüm mühendislik öğrencilerinin aldığı ortak 2 adet fizik dersi var. EE kodlu zorunlu ders sayısı ise yalnızca 1. Bölüm daha çok computer science odaklı her ne kadar mühendislik olarak adlandırılsa da.
Tabii kendi isteğine bağlı olarak fizik veya EE seçmeli ders veya yan dal alabiliyorsun diye biliyorum.
Bölüm curriculum(müfredatı):
ceng.metu.edu.trCurriculum | Department of Computer Engineeringhttps://ceng.metu.edu.tr/undergraduate-curriculum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Genelde öğrencilerin ilk sırasında 19.yurt(2 kişilik ve en modern yurt) ve diğer batı yurtları geliyor. Tabii bu tercih meselesi. Çünkü bu yurtlar konforlu, sakin bir bölgede evet fakat ODTÜ merkezine (Devrim,Çarşı,Yemekhane vs.) bir tık uzak. Doğu yurtlarının en büyük avantajı kampüsün tam kalbindesin. Doğu yurtlarındaki 8,9 ve 2. yurtlar da değerlendirilebilir bunların da şartları iyi ve bana kalırsa bu yurtlar 19 harici batı yurtlarından daha avantajlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerlibielsa -- 29 Temmuz 2022; 17:6:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- aynı şehirde kyk yurt çıkar mı
- yeşil pasaport sigorta girişi
- 90 tyt 70 ayt kaç bin
- tyt fen nasıl fullenir
- kaf 1-2-3-4 pdf indir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X