Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
9.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: D'arbanville

Kesinlikle ODTÜ.
    Bir kere zengin conconlarıyla değil aklını kullanan insanlarla aynı sınıfı paylaşacaksın. Sınıfları satılık olan bir eğitim kurumunda eğitim almak benim gururuma dokunurdu şahsen. Bilkentte gençlerin çoğu tabir-i caizse laubalidir yani bu toprakların kazanımlarını değerlerini küçümseyen ABDli olamamanın ezikliğini içinde yaşayan tipler. Çok itici...

ilerde iş hayatında millet senin emeğini satın alacak. buna bişey demiyosun ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Kesinlikle ODTÜ.
    Bir kere zengin conconlarıyla değil aklını kullanan insanlarla aynı sınıfı paylaşacaksın. Sınıfları satılık olan bir eğitim kurumunda eğitim almak benim gururuma dokunurdu şahsen. Bilkentte gençlerin çoğu tabir-i caizse laubalidir yani bu toprakların kazanımlarını değerlerini küçümseyen ABDli olamamanın ezikliğini içinde yaşayan tipler. Çok itici...

Mantığa bak .Öğrencilerin1/3'ü burslu.Kaldı ki Bilkent Elektrik-Elektroniğin burssuz puanı da diğer üniversiteleri ikiye katlar.Bizim memlekette zenginlerin bu kadar kötülendiğini bilmiyordum doğrusu.Ayrıca ODTÜ ve Bilkent'in yüksek puanlı olmayan bölümlerindeki öğrenciler arasında da bir fark olduğunu söyleyemem.Hayatında hiç Bilkent'e ya da ODTÜ'ye gittin mi sen?

Bilkent kampüsüne gitmedim ama okuyan tanıdıklarım var, ODTÜ'ye hem gittim hem mezun,okuyan olan bolca tanıdık ve akrabalarım var.
    Burs olayına gelirsek, hikaye o 50 25 75 cart curt hepsi dahil ediliyor.
    Nefret söylemi olarak algılayabilirsiniz ama beynini değil parasını kullanmayı teşvik eden kurumlardan tiksiniyorum.

Birde tanımadığınız kişilere sen değil siz diye hitap etmeniz daha şık olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Kesinlikle ODTÜ.

ilerde iş hayatında millet senin emeğini satın alacak. buna bişey demiyosun ama.

Büyük ihtimal liseden yeni çıktın arkadaşım şimdi sana bunları anlatmakla kendimi yoramayacağım ama şunu bil ki ikisi çoook farklı şeyler.

• odtünün öğrencileri tokatlar. bilkent'li zibidiler bırak, ayakları yere basan odtülülerle takılırsın işte ne güzel.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle ODTÜ.

Mantığa bak .Öğrencilerin1/3'ü burslu.Kaldı ki Bilkent Elektrik-Elektroniğin burssuz puanı da diğer üniversiteleri ikiye katlar.Bizim memlekette zenginlerin bu kadar kötülendiğini bilmiyordum doğrusu.Ayrıca ODTÜ ve Bilkent'in yüksek puanlı olmayan bölümlerindeki öğrenciler arasında da bir fark olduğunu söyleyemem.Hayatında hiç Bilkent'e ya da ODTÜ'ye gittin mi sen?

Bilkent kampüsüne gitmedim ama okuyan tanıdıklarım var, ODTÜ'ye hem gittim hem mezun,okuyan olan bolca tanıdık ve akrabalarım var.
    Burs olayına gelirsek, hikaye o 50 25 75 cart curt hepsi dahil ediliyor.
    Nefret söylemi olarak algılayabilirsiniz ama beynini değil parasını kullanmayı teşvik eden kurumlardan tiksiniyorum.

Birde tanımadığınız kişilere sen değil siz diye hitap etmeniz daha şık olur.

Bilkent Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir.Gelirlerinin büyük çoğunluğunu sahibi Tepe gurubu şirketlerden sağlar.Öğrencilerden alınan paralar gelirin küçük bir kısmını oluşturur.Bilkent Üniversitesi kar amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir.%75 ya da %25 burslu programı yoktur.Üstteki mesajında konuyu açan arkadaşa sen'li hitap ettiğine göre sana da hitap edilmesinde sorun yoktur.Keşke mesajlarını yazarken nefretini ve kıskançlığını değil beynini ve vicdanını kullansaydın böyle saçma mesajlar atmazdın.
    okumanı tavsite ederim.

Hakarete kaçmışsın cevap dahi vermeyeceğim muhtemelen benden küçüksün.
    Cüzdanınla mutlu bir hayat dilerim...

• kavga-hakaret olmadan bilgi paylaşımı yapsak
  • quote:

quote:

quote:

Kesinlikle ODTÜ.

Büyük ihtimal liseden yeni çıktın arkadaşım şimdi sana bunları anlatmakla kendimi yoramayacağım ama şunu bil ki ikisi çoook farklı şeyler.

anlatsana farkı? ilkokul mezunu adam kendi yapamayacağı işleri sana parayla yaptırıp sana verdiği paranın 10 katı para kazanacak. aradaki fark ne zeki arkadaşım?

• bilkent elektrik elektroniğin paralı puanı odtünün bi çok böülümünden yüksek. nasıl tokatlıyomuş odtünün öğrencileri onu da biri anlatsın bi zahmet. odtü resmen eziliyor bilkentin yanında. odtü öğrencilerinin çoğu bilkente burslu giremeyip odtüye gidenlerden oluşuyor. neyin kafasındasınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 26 Temmuz 2012; 17:17:00 >
  • özel okul olanak olrk herzmn dha iidir ama bn odtüde altta kalmaz. ortam olarak odtü çok ama çook zorlar odtü eee de ciddi bi çalışma gerekir bölüm arkdşlarından 6-7 tanesi 4.00 yapck yetmeyip makineyle fizikle çap yapcaklar böle insanlar çok var bilkenttede vardır mutlaka ama burssuz gelip dersleri sallamayan bi kitle de olcak nası bi ortam istiyosan sana kalmış ikiside sn istediin sürece yurtdışıymış lab mış herşeyi sunar
  • quote:

bilkent elektrik elektroniğin paralı puanı odtünün bi çok böülümünden yüksek. nasıl tokatlıyomuş odtünün öğrencileri onu da biri anlatsın bi zahmet. odtü resmen eziliyor bilkentin yanında. odtü öğrencilerinin çoğu bilkente burslu giremeyip odtüye gidenlerden oluşuyor. neyin kafasındasınız?

geçen yılın türkiye 1.si,yaşadığım yer(hatay) il 1.si-türkiye 71. si olmuştu. vs gidenler var.ayrıca odtü 190 kişi aldı geçen yıl.buna rağmen taban puanının 2600 lerde olması gayet iyi.bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyxx

quote:

bilkent elektrik elektroniğin paralı puanı odtünün bi çok böülümünden yüksek. nasıl tokatlıyomuş odtünün öğrencileri onu da biri anlatsın bi zahmet. odtü resmen eziliyor bilkentin yanında. odtü öğrencilerinin çoğu bilkente burslu giremeyip odtüye gidenlerden oluşuyor. neyin kafasındasınız?

geçen yılın türkiye 1.si,yaşadığım yer(hatay) il 1.si-türkiye 71. si olmuştu. vs gidenler var.ayrıca odtü 190 kişi aldı geçen yıl.buna rağmen taban puanının 2600 lerde olması gayet iyi.bence.

çoğunluk dedim yukarıda dikkat edersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: merdo.18

özel okul olanak olrk herzmn dha iidir ama bn odtüde altta kalmaz. ortam olarak odtü çok ama çook zorlar odtü eee de ciddi bi çalışma gerekir bölüm arkdşlarından 6-7 tanesi 4.00 yapck yetmeyip makineyle fizikle çap yapcaklar böle insanlar çok var bilkenttede vardır mutlaka ama burssuz gelip dersleri sallamayan bi kitle de olcak nası bi ortam istiyosan sana kalmış ikiside sn istediin sürece yurtdışıymış lab mış herşeyi sunar

güzel bir yorum.böyle yorumlar gelse keşke :D
  • Arkadaşlar siz kuru gürültüden öteye gidememişsiniz. Biraz düşünseniz anlarsınız. 50 kişi burslu almış 90 kişi burssuz almış misal bilgisayar ben onu bildiğim için söylüyorum. Ufak bir matematik hesabı yapalım 50 burslu 20 yarı burs 90 burssuz.

50x3.450=172500
    20x15.000=300000
    90x61.000=5490000

toplarsak 5962500/160= 37bin çıkar ortalama öğrenci pğotansiyeli 37000'dir. SEn oraya 3000. olup gireceksin adam parasıyla gelip yanına oturacak. Sen çalışmışsın emeğin var onun babasının parası eee paralarda binaların dış caphesine tanıtım yapılan yerde verilen colalara gitmiş. Tanıtıma git bak cola çay su ne varsa veriyor paralı üniversite çünkü.
    peki odtu kaç kişi alıyor 105+5 110 kişi tamamı zeki seninle aynı sırada. Kimse bana şu imkan var demesin. O parayı odtüye verseler oda o imkanı sağlar ki aynı eğitimi nerdeyse veriyor hatta daha iyisini bina eski diye tercih etmeyeceksen sen bilirsin.

45km2lik alanı saymıyorum bile odtü kampüsünün ayrıca odtüde daha çok yemek yeri vardır ayrıca okul yemek bursu flnda var senin gibi zeki öğrencilere hemde okul içinde yüzlerce kafeterya mevcut. Her yemek var çin yemeği dahil :) odtü yurtları kötüdür diyen arkadaş yurtları görmüş mü bakalım. hayatında devlet yurdu görmüş mü odtü yurtları devlet üniversitesinde özel yurt konforu sunar.

Yurtdışı imkanı daha geniş diyen arkadaş. Odtünün erasmuslar 300'u aşmışken sitesinden bakabilirsin bilkent 230 civarıdır.
    ayrıca bilkente bi bölümde 160 kişi varken odtüde 100 civarıdır ve gelme olasılığı daha yüksektir.
    ODTÜ ilk yüzde geçen seneki bi araştırmaya göre 90. sıralarda.

para veriyorlar diyorsan özel olduğu içindir. yani 37bin ortalamalı sınıfta olduğun içindir.

SOn diyeceğim odtüde 50 kişi alsaydı bilkentten yüksek olurdu bunuda tercih edenlere sor anlarsın :) 110 kişiye karşı 50 kişi olunca yüksekte kalıyor. Mesela odtüye ilk binden giren 50 kişi var ama 110 kişi doldurmalı mecbur düşüyor gibi düşün yoksa yüksek zaten :) Mesela ben yazmıyorumn bilkent :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odtuseciyom -- 26 Temmuz 2012; 17:43:25 >

• ben yukarda da söyledim.açıkçası hangi bölümün, bitirdikten sonra direk yurtdışına postalama potansiyeli daha iyidir?ayrıntı-örneklerle açıklarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.