Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
9.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: odtuseciyom

Arkadaşlar siz kuru gürültüden öteye gidememişsiniz. Biraz düşünseniz anlarsınız. 50 kişi burslu almış 90 kişi burssuz almış misal bilgisayar ben onu bildiğim için söylüyorum. Ufak bir matematik hesabı yapalım 50 burslu 20 yarı burs 90 burssuz.

50x3.450=172500
    20x15.000=300000
    90x61.000=5490000

toplarsak 5962500/160= 37bin çıkar ortalama öğrenci pğotansiyeli 37000'dir. SEn oraya 3000. olup gireceksin adam parasıyla gelip yanına oturacak. Sen çalışmışsın emeğin var onun babasının parası eee paralarda binaların dış caphesine tanıtım yapılan yerde verilen colalara gitmiş. Tanıtıma git bak cola çay su ne varsa veriyor paralı üniversite çünkü.
    peki odtu kaç kişi alıyor 105+5 110 kişi tamamı zeki seninle aynı sırada. Kimse bana şu imkan var demesin. O parayı odtüye verseler oda o imkanı sağlar ki aynı eğitimi nerdeyse veriyor hatta daha iyisini bina eski diye tercih etmeyeceksen sen bilirsin.

45km2lik alanı saymıyorum bile odtü kampüsünün ayrıca odtüde daha çok yemek yeri vardır ayrıca okul yemek bursu flnda var senin gibi zeki öğrencilere hemde okul içinde yüzlerce kafeterya mevcut. Her yemek var çin yemeği dahil :) odtü yurtları kötüdür diyen arkadaş yurtları görmüş mü bakalım. hayatında devlet yurdu görmüş mü odtü yurtları devlet üniversitesinde özel yurt konforu sunar.

Yurtdışı imkanı daha geniş diyen arkadaş. Odtünün erasmuslar 300'u aşmışken sitesinden bakabilirsin bilkent 230 civarıdır.
    ayrıca bilkente bi bölümde 160 kişi varken odtüde 100 civarıdır ve gelme olasılığı daha yüksektir.
    ODTÜ ilk yüzde geçen seneki bi araştırmaya göre 90. sıralarda.

para veriyorlar diyorsan özel olduğu içindir. yani 37bin ortalamalı sınıfta olduğun içindir.

SOn diyeceğim odtüde 50 kişi alsaydı bilkentten yüksek olurdu bunuda tercih edenlere sor anlarsın :) 110 kişiye karşı 50 kişi olunca yüksekte kalıyor. Mesela odtüye ilk binden giren 50 kişi var ama 110 kişi doldurmalı mecbur düşüyor gibi düşün yoksa yüksek zaten :) Mesela ben yazmıyorumn bilkent :)

sıralaman kaç merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Arkadaşlar siz kuru gürültüden öteye gidememişsiniz. Biraz düşünseniz anlarsınız. 50 kişi burslu almış 90 kişi burssuz almış misal bilgisayar ben onu bildiğim için söylüyorum. Ufak bir matematik hesabı yapalım 50 burslu 20 yarı burs 90 burssuz.

50x3.450=172500
    20x15.000=300000
    90x61.000=5490000

toplarsak 5962500/160= 37bin çıkar ortalama öğrenci pğotansiyeli 37000'dir. SEn oraya 3000. olup gireceksin adam parasıyla gelip yanına oturacak. Sen çalışmışsın emeğin var onun babasının parası eee paralarda binaların dış caphesine tanıtım yapılan yerde verilen colalara gitmiş. Tanıtıma git bak cola çay su ne varsa veriyor paralı üniversite çünkü.
    peki odtu kaç kişi alıyor 105+5 110 kişi tamamı zeki seninle aynı sırada. Kimse bana şu imkan var demesin. O parayı odtüye verseler oda o imkanı sağlar ki aynı eğitimi nerdeyse veriyor hatta daha iyisini bina eski diye tercih etmeyeceksen sen bilirsin.

45km2lik alanı saymıyorum bile odtü kampüsünün ayrıca odtüde daha çok yemek yeri vardır ayrıca okul yemek bursu flnda var senin gibi zeki öğrencilere hemde okul içinde yüzlerce kafeterya mevcut. Her yemek var çin yemeği dahil :) odtü yurtları kötüdür diyen arkadaş yurtları görmüş mü bakalım. hayatında devlet yurdu görmüş mü odtü yurtları devlet üniversitesinde özel yurt konforu sunar.

Yurtdışı imkanı daha geniş diyen arkadaş. Odtünün erasmuslar 300'u aşmışken sitesinden bakabilirsin bilkent 230 civarıdır.
    ayrıca bilkente bi bölümde 160 kişi varken odtüde 100 civarıdır ve gelme olasılığı daha yüksektir.
    ODTÜ ilk yüzde geçen seneki bi araştırmaya göre 90. sıralarda.

para veriyorlar diyorsan özel olduğu içindir. yani 37bin ortalamalı sınıfta olduğun içindir.

SOn diyeceğim odtüde 50 kişi alsaydı bilkentten yüksek olurdu bunuda tercih edenlere sor anlarsın :) 110 kişiye karşı 50 kişi olunca yüksekte kalıyor. Mesela odtüye ilk binden giren 50 kişi var ama 110 kişi doldurmalı mecbur düşüyor gibi düşün yoksa yüksek zaten :) Mesela ben yazmıyorumn bilkent :)

sıralaman kaç merak ettim.

soru bana değil ama yorum yapma ihtiyacı hissettim.bu dandik öss sınavını,derecesini önemsiyor musun cidden?zekamızın ölçücüsü bu sınav mı?ya da yeteneğimizin.
    öss de sınav anındaki motivasyon-performans en az sınava çalışma ve kişisel zeka kadar önemlidir.o yüzden ben öss nin geçerliliğini ya da beni ölçebileceğini kabul etmiyorum.
    geçin bunları allah aşkına.

• quote:

1-)ODTÜ'nün kontenjanı 195+5 kişi de bu kıyaslamada puanın hiçbir önemi yok ki.Burada bölümleri kıyaslıyoruz.
    2-)Ben ODTÜ'nün yurtları kötü demedim.ODTÜ'nün yurtları Bilkent'ten daha iyi dedim.Sanırım bir yanlış anlaşılma var.
    3-)ODTÜ'de bölümde 195+5 kişi varken,Bilkent'te 160 kişi var.Dolayısıyla yurtdışı olanağı daha fazla.Ayrıca da yazdığımı görmedin galiba.ODTÜ'de yurtdışına çıktığın vakit aldığın dersler geçerli olmuyor.Tekrar gelip ODTÜ'de alıyorsun.Ayrıca yurt dışı sadece Avrupa değil bunu biliyorsundur.En iyi üniversiteler Amerika'da elektronik alanında.Yurt dışı çıkma olasılığı tartışmasız Bilkent'te.Buınu herkes bilir zaten
    4-)Yemek bursu,yurt bursu bunlar herkese çıkmıyor ODTÜ'de biraz maddi durumun iyiyse vermiyorlar öyle bir burs.O kadar elektrik-elektronik öğrencisi var kaçı alıyor bakalım sor.
    5-)ODTÜ'deki erasmus sayısı oranı Bilkent'tekine göre çok çok düşük.(Oran)
    6-)Tamam o parayı ODTÜ'ye verseler o da o imkanı sağlar da ondan bize ne bizim için önemli olan imkanların olup olmaması.Nasıl olduğunun ne önemi var.
    7-)Bilkent'in de ODTÜ'nün de elbette avantajları var.Yani burada efendim orada zenginler okuyacak gibi bir saçmalık nereden çıkıyor onu da anlayamadım.Zenginlere niçin bu kadar düşmansınız.Ayrıca o adamlar siz orada olsanız da olmasanız da okuyacak.Ne bu kıskançlık.
    8-)Sanırım ODTÜ hakkında sadece etraftan duyma bilgilerin var.Abim de ODTÜ Elektrik-Elektronik'te okuyor,bilmesek yiyeceğiz senin yazdıklarını.
    9-)İlk baştaki saçma hesaplamana gelecek olursak.Bir kere ilk 50 burslu kişinin son sıralaması 627 olması lazım sen 3000'li bir şey almışsın.Ayrıca son değerleri alarak ortalama hesaplaman da fazladan ilginç olmuş.
    10-)ODTÜ'nün kontenjanı geçen sene 50 olmuş olsaydı taban sıralaması Bilkent'i geçer miydi sorusu'na cevap verecek olursak telefonla ODTÜ'yü arayıp geçen sene bölüme 50.giren kişinin sıralamasını öğrenebilirsin ki o da 800 civarında bir değer olması lazım.Yani Bilkent'ten yüksek değil.Ama bu çok önemsiz bir mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 26 Temmuz 2012; 21:13:30 >

• her ikisindede okumadım fakat hangi uluslararası sıralamaya bakarsan bak ODTÜ mühendislikte Bilkent ten(elektrik elektronik dahil hatta bilkent sıralamaya bile giremedi) önde hatta bu sene ayrı ayrı yapıldı QS tarafından sitesinden bakabilirsin.ayrıca yurt dışına daha çok öğrenci gönderiliyor sözünede farklı bi bakış açısıyla yaklaşalım acaba neden yurt dışına çok öğrenci gidiyor diğer üniverisitelere göre çünkü bu adamların parası var mesela gidip bi Stanford a başvurup yapsan kabul edilsen adamlar senelik 45.000 dolar istiyor bu adamlarında parası var gidiyorlar ODTÜ den kabul alabilcek adam yok mu vardır ama o kadar para bascak adam var mıdır ? bi diğer yönden yurtdışına benim gördüğüm hep doktoroya gidiyorlar akademisyen olmak gibi bi amacın var mı tanıtım filmini seyret bilkentin adamların hepsi doktorada mühendislik teknik üniversitede okunur sözüne katılıyorum bildiğim kadarıyla bilkent elektrik elektronik 1 bina odtü elektrik elektronik 7 düz mantıkla ODTÜ nün lab olanakları çok daha fazla gibi ama içini görmedim bilemicem bence mühendislik ODTÜ ve İTÜ de okunur yurtdışı istiyorsan ODTÜ yabancı dil faktorü amerikan tarzı eğitimiyle . sadece görüş belirttim benim araştırmalarım ve izlenimlerim

• ODTÜ EE ezer geçer....
    Yüksek lisansta ve doktorada yurtdışına çıkma meselesine gelince, odtü ee öğrencilerinin derece ile bitiren kısmı , odtü ee de araştırma olanakları yurtdışındaki çoğu okuldan daha iyi olduğu için odtü ee de kalmayı tercih ediyorlar. Zaten ODTÜ seviyesindeki bir okulun gerçek başarısı kendi öğrencilerini kendi bünyesinde araştırma yapmaya yönlendirebilmesi.

Bilkent in yaptığı gibi yurtdışındaki üniversitelere gönderdiği öğrencilerle "gurur duymak" yerine, başarılı öğrencileri ODTÜ de tutmanın daha gurur verici olduğunu düşünüyorum
  • Bu kiyaslamada yillardir bir sonuca varilamadi.O yuzden bosuna tartismayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÇKR_06

ODTÜ EE ezer geçer....
    Yüksek lisansta ve doktorada yurtdışına çıkma meselesine gelince, odtü ee öğrencilerinin derece ile bitiren kısmı , odtü ee de araştırma olanakları yurtdışındaki çoğu okuldan daha iyi olduğu için odtü ee de kalmayı tercih ediyorlar. Zaten ODTÜ seviyesindeki bir okulun gerçek başarısı kendi öğrencilerini kendi bünyesinde araştırma yapmaya yönlendirebilmesi.

Bilkent in yaptığı gibi yurtdışındaki üniversitelere gönderdiği öğrencilerle "gurur duymak" yerine, başarılı öğrencileri ODTÜ de tutmanın daha gurur verici olduğunu düşünüyorum

Sanırım Bilkent'in kendi öğrencilerine kendi üniversitesi içerisindeki projelerinde staj yapma imkanı verdiğini,ayrıca isteyen öğrencilerin de yüksek lisansta Bilkent'te kaldığını.Nanoteknoloji gibi şimdiki zamanın teknolojisi bir alanda Bilkent'in rakipsiz olduğunu unutuyorsun sanırım.

• odtü daha iyi bir etikettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

bilkent elektrik elektroniğin paralı puanı odtünün bi çok böülümünden yüksek. nasıl tokatlıyomuş odtünün öğrencileri onu da biri anlatsın bi zahmet. odtü resmen eziliyor bilkentin yanında. odtü öğrencilerinin çoğu bilkente burslu giremeyip odtüye gidenlerden oluşuyor. neyin kafasındasınız?

Bilkentin hocaları ve dekanları da odtü mezunlarından oluşuyor. sen neyin kafasındasın ?
  • gençler boşuna yormayın kendinizi ikisinide düşşük bi ortlamayla bitisen ikiside işe yaramaz. o seviyede üniverstelerde olay artık ortalamaya staja yabancı dillere e birazda torpile bakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

ODTÜ EE ezer geçer....

Sanırım Bilkent'in kendi öğrencilerine kendi üniversitesi içerisindeki projelerinde staj yapma imkanı verdiğini,ayrıca isteyen öğrencilerin de yüksek lisansta Bilkent'te kaldığını.Nanoteknoloji gibi şimdiki zamanın teknolojisi bir alanda Bilkent'in rakipsiz olduğunu unutuyorsun sanırım.

Arkadaşlar Bir Üniverstenin Yurt Dışına ögrenci göndermesi övünülecek bir şey olmayıp bilakis Başarızlığını Gösteren Bit Olgudur.

Neden:
    MIT , Stanford ,oxford, Harward gibi okulların tanıtım bloklarına girerseniz yurtdışına öğrenci gönderebiliyoruz diye bir ibare yer almaz.

Bu konuda en başarılı bölümün yurtdışına öğrenci göndermeyen Selçuk-Harita olduğunu düşünüyorum

• quote:

ODTÜ EE ezer geçer....

hocam ben de sizi bekliyordum bu muhabbete :D

• Evet belirler bence 60bin'inci olan bana göre düşüktür çalışma kapasitesi olarak da. Mesela sen diyebilir misin düz lise ile anadolu öğrencileri aynı veya galatasaray lisesiyle diyarbakır anadolu aynı. Diyemezsin . O yüzden belirler bu sınav sonucu herşeyi. Ayrıca ben oradaki çoğu kişiden zenginimdir. Istesem uçarak giderim oraya sıralamalarıda bilgisayar göre yaptığımı söylemiştim ama sen dinlememişsin arkadaşım ee'yi bilmiyorum yazmışım. Son girene göre yapılır. Ara sor buraya kanıt sun 50. Kişinin düşük olduğunu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odtuseciyom -- 27 Temmuz 2012; 0:00:53 >
  • Elektrik-elektronik alanında Türkiye'de 1. Bilkent'tir kesinlikle. Cornell, MIT, Ohio State, UCLA, Berkeley, Johns Hopkins'e master öğrencisi gönderen bir bölüme sırf bu şansı değerlendirmek için bile gidilir. Dünyanın en saygın ünilerinde master, en saygın kuruluşlarda iş yapma fırsatı var ki bu çok az bir kesim de değil.

Yukarıdaki konuşmaya da şunu söyleyeyim: Bilkent öğrenci gönderdiği üniversitelerden daha iyi değil. ODTÜ de öyle. Türkiye'deki hiçbir üniversite bu saydıklarımla yarışamaz. Bu yüzden bükemediğin eli öpeceksin. Dünyanın en iyi 10 üniversitesine öğrenci göndermek, evet, gurur duyulacak bir şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 27 Temmuz 2012; 0:06:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Elektrik-elektronik alanında Türkiye'de 1. Bilkent'tir kesinlikle. Cornell, MIT, Ohio State, UCLA, Berkeley, Johns Hopkins'e master öğrencisi gönderen bir bölüme sırf bu şansı değerlendirmek için bile gidilir. Dünyanın en saygın ünilerinde master, en saygın kuruluşlarda iş yapma fırsatı var ki bu çok az bir kesim de değil.

ben de onu diyordum işte.sonuçta bu adamlar kendi paralarıyla yapıyorlar master ını değil mi?
    öyleyse odtü gideriz,kafamız rahat olur değil mi panpa :D
    pederin durumu parayla yurtdışına çıkmaya elverişli değil zaten
  • quote:

Elektrik-elektronik alanında Türkiye'de 1. Bilkent'tir kesinlikle. Cornell, MIT, Ohio State, UCLA, Berkeley, Johns Hopkins'e master öğrencisi gönderen bir bölüme sırf bu şansı değerlendirmek için bile gidilir. Dünyanın en saygın ünilerinde master, en saygın kuruluşlarda iş yapma fırsatı var ki bu çok az bir kesim de değil.

Yukarıdaki konuşmaya da şunu söyleyeyim: Bilkent öğrenci gönderdiği üniversitelerden daha iyi değil. ODTÜ de öyle. Türkiye'deki hiçbir üniversite bu saydıklarımla yarışamaz. Bu yüzden bükemediğin eli öpeceksin. Dünyanın en iyi 10 üniversitesine öğrenci göndermek, evet, gurur duyulacak bir şeydir.

amerikada parayı basanların girdiği üniversitelere ülkemin en akıllı gençlerinin gitmesi,yazık....

• Bu forumda uclaya giden arkadaş vardı hemde çok kötü bi üniversiteden o yüzden o işler öyle olmuyor çalışmayla oluyor veya paran olacak sadece okullar yılda 25bin dolar verirsen girersin zaten. Odtüden o parayı veremeyecek adam vardır ama bilkentte o parayı verecek adam çoktur o yüzden çok gönderdim der.

• parası olmayan ve bunun ezikliğini çekenler hep kendilerinden üst seviyede üniversitede parayla okuyanlara çemkirmiştir normal böyle şeyler. parası olsaydı o çemkirdiği insanlardan biri olmak için 1 sn bile düşünmezdi.

puanın tutuyorsa bilkent yaz, odtü yanına bile yaklaşamaz bilkentin. hadi etiket olacak diye boğaziçi karşılaştırması olsa neyse, odtü ne lan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 27 Temmuz 2012; 0:11:01 >
  • Evet burslu girmek zor ama belki kuruluşlardan ve iş adamlarından burs sağlayabilirsin. Ama master yapmayacağım nasıl olsa diye ODTÜ seçmek de mantıksız olur. Yine lisans mezunu olduktan sonra da çok iyi yerlere girenler var. Microsoft, IBM, Nvidia v.s. Yurtiçinde çalışmayı düşünüyorsan ODTÜ de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyxx

quote:

ben de onu diyordum işte.sonuçta bu adamlar kendi paralarıyla yapıyorlar master ını değil mi?
    öyleyse odtü gideriz,kafamız rahat olur değil mi panpa :D
    pederin durumu parayla yurtdışına çıkmaya elverişli değil zaten

o masterı yapmak icin 3.5 ortalama lazım bilkentte bosa sallama
    ayrıca dusuk puanlılarla aynı okulda okumak demis bi cok arkadas odtü çevre şehir bilmem neler 40binden 30binden almıyormu benim gözler miyopmu oldu yoksa ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.