Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
9.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • devlet ve vakıf üniversitelerini kıyaslamak çok sağlıklı bir yaklaşım değil. atıyorum odtü mü? - gazi mi? deseydin alayımız odtü diye zıplardık. zor soru sormuşun genç.
  • Parasız eğitim her zaman tercihim olmuştur eğer sende zengin değilsen ki zaten tam burslu tutmuyormus git odtude oku
  • ben bilkent tam burslu ile karşılaştırmanızı istemiştim
  • Arkadaşlar üniversitelerin eğitim kalitesi,etkinliği ve saygınlıklarını ölçen
    uluslararası kurumların tümünde de türkiyede ilk sırada ODTU var.
    Bunlardan en önemlilerinden birinin yaptığı DÜNYA üniversiteler sıralamasında:

ODTU : 342
    ITU : 434
    BILKENT 642

sırada yer alıyor.
    Bu da web sitesi:

http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=tr

Bu da başka bir yabancı kurumun Avrupa sıralaması:

ODTU 178. sırada. Diğerleri aşağılarda yer almış.

http://www.leidenranking.com/ranking.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 27 Temmuz 2012; 11:04:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

Arkadaşlar üniversitelerin eğitim kalitesi,etkinliği ve saygınlıklarını ölçen
    uluslararası kurumların tümünde de türkiyede ilk sırada ODTU var.
    Bunlardan en önemlilerinden birinin yaptığı DÜNYA üniversiteler sıralamasında:

ODTU : 342
    ITU : 434
    BILKENT 642

sırada yer alıyor.
    Bu da web sitesi:

http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=tr

kiminde de ilk 200 e giriyor saydığın üniversiteler.pek güvenilir değil gibiler yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyxx -- 27 Temmuz 2012; 10:57:17 >

• Olur mu canım. "University ranking worldwide"
    diye google yazın oralardan bakın. Boşuna konuşmaya gerek yok.

Ayrıca aşağıda Milliyet Gazetesinden bir alıntı veriyorum. Resim olarak.
    Özellikle "mühendislik" kısmını okuyun.

ODTÜ vs BİLKENT
  • quote:

Orijinalden alıntı: odtuseciyom

Ayrıca odtüde erasmuş dersleri sayılıyor yani 3. Bi orada bi burada okumuyorsun arkadaşım yanlış biliyorsun 3'u orada okuyorsan 4'e devam ediyorsun.

Erasmus dersleri sayılmıyor EEE'de diğer bölümleri bilmiyorum da burada konuştuğumuz EEE,ayrıca Erasmus ne EEE'deki adam erasmusa niye gitsin.Amerika'daki üniversiteleri tercih eder yurt dışına çıkacak olsa.

Üniversitelerle alakalı sıralamalarda Bilkent'in niye yer alamadığı açık sadece genç bir üniversite olduğu için,bölüm sayısı az olduğu için.Oradaki üniversiteler tüm geçmişiyle birlikte değerlendiriliyorlar o yüzden de Bilkent'in o listelere girememesinin sebebi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Ayrıca odtüde erasmuş dersleri sayılıyor yani 3. Bi orada bi burada okumuyorsun arkadaşım yanlış biliyorsun 3'u orada okuyorsan 4'e devam ediyorsun.

Erasmus dersleri sayılmıyor EEE'de diğer bölümleri bilmiyorum da burada konuştuğumuz EEE,ayrıca Erasmus ne EEE'deki adam erasmusa niye gitsin.Amerika'daki üniversiteleri tercih eder yurt dışına çıkacak olsa.

Üniversitelerle alakalı sıralamalarda Bilkent'in niye yer alamadığı açık sadece genç bir üniversite olduğu için,bölüm sayısı az olduğu için.Oradaki üniversiteler tüm geçmişiyle birlikte değerlendiriliyorlar o yüzden de Bilkent'in o listelere girememesinin sebebi bu.

arkadaşın paylaştığı listede bilkent sosyal bilimlerde listeye bir yerden girebilmiş.yani genç olmasıyla falan pek alakası yok.Mühendisliktede üst seviyede olsaydı onda da girebilirdi

• yeminle daha dün bir arkadaşımı amerikaya uğurladık. Bilkent elektronikde okuyor bu sene mezun olacak ve amerikaya gidecek. Diğer bir kaç arkadaş da google ve microsoft'a girdi. Tabi onlar bilgisayar müh. Ele den ibm ve intel e giren var. Eğer yurt dışı diyorsan bilkent. Yurt içinde kalacam diyorsan tobb etü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÇKR_06

quote:

quote:

arkadaşın paylaştığı listede bilkent sosyal bilimlerde listeye bir yerden girebilmiş.yani genç olmasıyla falan pek alakası yok.Mühendisliktede üst seviyede olsaydı onda da girebilirdi

Orada genç bir üniversite olmasına rağmen girmiş.Bu sıralamaları yapan kuruluşların internet sitelerinde hangi kriterlere göre sıralama yaptıkları mevcuttur.

• quote:

Odtüde sağlar o imkanları. Sen bilirsin arkadaşım odtü veya bilkent ikisi de aynı nerdeyse biri mühendislikte ilk yüzde diğeri okul olarak 221. Fln yok su var yok bu var. Sen kendin seçeceksın odtü mu bilkent mi çıkılmaz bu işin içinden ben odtü yazacağım bilkentde oluyor sen bilkent yazarsın sonuçta bişey değişmiyor ikiside aynı. Amerikaya gitmek isteyen de her türlü gider o yüzden imkan çok fln gereksiz isteğe bağlı ben odtüye gidenlerin yüzdeye vurunca amerika isteği daha az gibi. Bilkentlılerde istek çok isteyen herkesde gider yani problem olmuyor :)

Bana laf atan arkadaş bak bakalım bilkent uyduruk bölümler burslu 40 bin alırken burssuz 150binlerde geziyor mu koçum. Aynı sınıfta parası var 60bininci ile oturmam diyorum ben

Burada karşılaştırma yapılan Elektrik-Elektronik Mühendisliği hâlâ farkında değilsin malesef.

• quote:

Orada genç bir üniversite olmasına rağmen girmiş.Bu sıralamaları yapan kuruluşların internet sitelerinde hangi kriterlere göre sıralama yaptıkları mevcuttur.

Genç arkadaşları yanıltmayalım.
    30 yıllık geçmişi olan birçok yeni okul sıralamada üstlerde yer alıyor.
    Kriterler, bilim etkinliği, kabul görmüş uluslararası makale sayısı gibi
    temel bilimsel kriterler.
    Yani okulun yaşıyla ilgisi yok.
    Sonuçta bunlar değerlendirmesi uluslararası alanda kabul görmüş
    üniversite reyting kuruluşları. Hala neyi anlatmaya çalışıyorsunuz?
  • odtü
  • fena bi mesaj vardı zaten,silmişler mi ne oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

bilkent elektrik elektroniğin paralı puanı odtünün bi çok böülümünden yüksek. nasıl tokatlıyomuş odtünün öğrencileri onu da biri anlatsın bi zahmet. odtü resmen eziliyor bilkentin yanında. odtü öğrencilerinin çoğu bilkente burslu giremeyip odtüye gidenlerden oluşuyor. neyin kafasındasınız?

Bilkent paralı eem yani 90 kişinin girdiği kısım ODTÜ 55 kişilik çevre mühendisliğinden düşük neyin kafasındasın?

adamlar senede 20 küsür bin tl veriyor, bırak da düşük olsun. bununla mı övünüyosun? ayrıca 55, 90dan daha küçük bi sayı güzel kardeşim. mantığını kullan biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 27 Temmuz 2012; 16:56:25 >

• İTÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afcult

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MÇKR_06

ODTÜ EE ezer geçer....
    Yüksek lisansta ve doktorada yurtdışına çıkma meselesine gelince, odtü ee öğrencilerinin derece ile bitiren kısmı , odtü ee de araştırma olanakları yurtdışındaki çoğu okuldan daha iyi olduğu için odtü ee de kalmayı tercih ediyorlar. Zaten ODTÜ seviyesindeki bir okulun gerçek başarısı kendi öğrencilerini kendi bünyesinde araştırma yapmaya yönlendirebilmesi.

Bilkent in yaptığı gibi yurtdışındaki üniversitelere gönderdiği öğrencilerle "gurur duymak" yerine, başarılı öğrencileri ODTÜ de tutmanın daha gurur verici olduğunu düşünüyorum

Sanırım Bilkent'in kendi öğrencilerine kendi üniversitesi içerisindeki projelerinde staj yapma imkanı verdiğini,ayrıca isteyen öğrencilerin de yüksek lisansta Bilkent'te kaldığını.Nanoteknoloji gibi şimdiki zamanın teknolojisi bir alanda Bilkent'in rakipsiz olduğunu unutuyorsun sanırım.

Arkadaşlar Bir Üniverstenin Yurt Dışına ögrenci göndermesi övünülecek bir şey olmayıp bilakis Başarızlığını Gösteren Bit Olgudur.

Neden:
    MIT , Stanford ,oxford, Harward gibi okulların tanıtım bloklarına girerseniz yurtdışına öğrenci gönderebiliyoruz diye bir ibare yer almaz.

Bu konuda en başarılı bölümün yurtdışına öğrenci göndermeyen Selçuk-Harita olduğunu düşünüyorum

Arkadaşım dünyanın en iyi üniversitesi niye yurtdışına adam yollasın yollamaz tabi kendinden kötü bir üniversiteye öğrenci

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.