Şimdi Ara

odyofil kualklık tercihi için yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -mp3 playerım için "ilerde taşınabilir bir ampli ilede kullanabileceğim"
    -sokakta rahat kullanabileceğim aşırı büyük olmayan... baş üstü (kulak içi istemiyorum)
    -arkası kapalı (dışarı ses vermeyen-dışardan ses almayan) iş yerimdede kullanacağımdan bu çok önemli kimseyi rahatsız etmek istemem...
    -180 tl civarı
    -1-1.5 saat dinlemelerde kulak kepçelerini ağrıtmayan (konforlu ve nispeten hafif 200gr altı olabilir)
    -ne fazla büyük nede fazla küçük hahaha...
    -hemen her tür müzik dinliyebileceğim "klasik müzikte-jazda-rock da dinliyebileceğim..." "daha çok flac dinleyeceğim"
    -detaylı ve sahnesi açık... birde entruman ayrışımı iyi olursa süper olur...

bir kulaklık arıyorum tavsiyelerinizi alabilirmiyim? bu paraya bunları bulmanız imkansız dediğinizi duyar gibiyim... hahhaha... farkındayım ve bu kriterlerin bazılarından vazgeçmem gerekeceğininde farkındayım... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

not1:belki yardımı olur... şu ana kadar dinlediğim en iyi kulaklık AKG K 181..
    not2:evimde gallo ref 3.2-ah new tube cdp-krell kav-250a ampli ile müzik dinliyebiliyorum... evimdeki ses kalitesine çok uzak olmayan bir kulaklık arayışındayım...

• Aslında o fiyat aralığındaki en iyi kulaklığı kullanmış sayılırsınız zaten. K181'i kastediyorum yani. Ya bütçeyi bir o kadar daha arttıracaksınız ya da yine K181 tarzı bir şeylere mahkum olacaksınız.
  • Belki biraz büyük ama hem konforu hem izolasyonu hem de ses kalitesi ile hd280 pro çok ideal olur. Sürülmesi de kolay ayrıca. O olmazsa px200-II için çok iyi şeyler söyleniyor. O da olmazsa shure srh440 da hd280 ile benzer özelliklere sahip. O da olmazsa fiyatı belki biraz aşabilir ama en iyi tercih olarak HD25-1 II olabilir. Yalnız HD25-SP II'ye hiç bakma. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 15 Mart 2010; 12:18:10 >
  • teşekkürler... grado nun sanırım arkası kapalı modeli yok... kos hakkında yorumunuz var mı?
  • Koss'u bilmem ama ok1907'nin dediği SRH440 da dediğiniz fiyat aralığına yakın ve iyi bir tercih olabilir. Aslında dışarıda kullanmayacağım deseniz, belki daha farklı tavsiyelerde de bulunabilir arkadaşlar ama... O istek baya kısıtlıyor seçenekleri.
  • Gradolar size verdiği kadar dışarıya da ses vereceği için pek uygun değil. Koss'da yine aynı şekilde. Koss ur40 falan dışarı ne kadar ses verir bilemiyorum ama ses kalitesi olarak portapro kadar iyi olmadığını duymuştum. O yüzden size biraz düşük gelebilir. Ayrıca biraz kaba. İzolasyonu ve ses kalitesi iyi olan başka kulaklık gelmiyor aklıma bu fiyat aralığında.
  • Audio-Technica ES7 bakabilirsin. Orta sınıfa referans olabilecek bir kulaklıktır. Veya olaya bass katmak istiyorsan biraz da WS70 bakabilirsin. Yine Denon AH-D1001 bakabilirsin, oldukça tutulan ve sevilen bir modeldir o da.

Bu seçenekler az çok senin istediğin fiyat aralıklarında dolaşan, full-size kafaüstünden az daha ufak boyutlarda ürünler. Hepside K181'in yanında süper diye nitelendirebileceğin kulaklıklar olur istediğin özellikler doğrultusunda. Benim tavsiye edebileceğimde bunlar olur. Daha bekle bakalım yavaş yavaş tavsiyeler gelir.
  • Aslında thetrooper00 benim aklıma ilk gelenleri saymış. Yine de K181 izolasyon ve ses kalitesinde hiç de fena notlar almıyor.
    D1001 sanki biraz büyük kaçar gibi dışarıda giymeye? AT'ler ise öyle değil, bilakis çok şıklar; ama onlar da fiyat aralığı dışında kalıyor sanki? Neyse, hayırlısı olsun.
  • @freedom K181 bass olarak fazla ama yüzeysel bass vuran bir kulaklık. Ayrıca mid, tiz, sahne ve detay olarak söylediğim kulaklıklara pek rakip olabilecek model değil. Ha her kulaklıklığın seveni ve alıcısı var ama odyofil kulaklığı kategorisinde değerlendirilemez pek bence performansı göze alınınca. Büyüklük olarakta K181 öle hiç küçük bir kulaklık değil.
  • Kesinlikle, rakip olamayacağı konusunda hemfikiriz. Birazcık "ne kadar ekmek, o kadar köfte" olayı. Ben yalnızca taşınabilirlik ve izolasyon meselesine atıfta bulunarak fena bir seçenek olmayacağını söyledim (Halen çok büyük olduğuna inanmak istemiyoruuuum hehe). Ses kalitesinde detaylara inersek, mutlaka çok geniş değerlendirmeler ortaya çıkacaktır. Ama yine de ortalamaya bakarsak çok da kötü olmadığını düşünüyorum. Nerden biliyorsun diye sorarsanız, bir ara bu tarz bir kulaklık bakıyordum. Bayağı bir inceleme/yorum okumuştum hakkında. Hatta alabilirdim de; ama en son Denon'da karar kıldık işte.
  • peki SENNHEISER IE8 - IE7... fiyatları çok yüksek ama seslerini merak ettim?
  • IE8 kullanıyorum ve evet en kaliteli iemlerden biri ve sahnesi diğerlerine göre büyük ama yine de kaliteli bir kafaüstü kulaklığın tadını vermiyor. Kaliteli derken 300-400$'lık kulaklıkları bahsetmiyorum. Daha ucuz fiyata bulunabilecek bazı kulaklıklar gibi mesela. Özellikle evde kullanmak için falan çok kaliteli IEM gereksiz bence. Ses kalitesi HD595 seviyesinde diyebilirim. Sahne olarak da yakın baya. Müzikte HD595 ile eşit tutmam başarılı olduğunu gösterir ama asıl olarak filmlerde çok başarılı bence. Resmen kendinizi orada hissediyorsunuz Genel olarak IE8 yerine cks70 daha iyi bir seçenek. Ses karakterleri çok yakın ve sahne olarak da aynılar ama IE8 birazcık daha iyi enstrüman ayrımı sunuyor ve yüksek seslerde daha az bozunuyor. CKS70'in ise bassları daha derin ve uzun olduğu için daha zevkli. Genel olarak IE8 böyle işte

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ok1907... hd595 ile karşılaştırmışsınız fakat bu kulaklıklar zaten fiyat olarakta birbirinden çok farklı fiyatlara sahip değil... ikiside 400-500 tl civarlarında ülkemizden edinmek mümkün sanırım...

ben açıkçası bir yerde 701 ile kıyaslandığını duyunca nasıl olur falan dedim... daha öncede dediğim gibi... alacağım kulaklığı evde kesinlikle kullanmayacağım... tek isteğim ev dışında bana arkadaşlık etmesi...

araştırmalarım beni giderek mechule götürüyor... okuduğum bütün review lar sonunda en beğenilen kulaklık modellerinin genelde arkası açık tip... aşırı büyük ve ampli ile sürülebilir olduğunu görüyorum.... bu üç durumda benim tercihlerime uymuyor buda açıkçası beni biraz sıkıntıya soktu...
  • HD595 çok daha ucuz fiyatlara buluabiliyor. Metan'dan alınırsa 300 civarına gelebilir sanırım. 701 ile biraz zor bence karşılaştırılması. 701 hiç dinlemedim ama sahne olarak ie8'e baya fark atar ve daha müzikal bir kulaklık. IE8 aşırı orta basslara sahip bir eğlence kulaklığı. Çok farklı kategorideler yani. Zaten kafaüstü ile iem karşılaştırmak hem kullanım alanı hem de ses değüişiklikleri açısından biraz zor. Doğru kulaklığı bulmak dünyadaki en zor elektronik tercihlerden biri bence
  • sadece ses kalitesi kriter olarak alındığında sansa clip ve fuze arasında bir fark varmı? yada farklı bir soru sadece flac dinleyebileceğim flat sesli... dip gürültüsü olmayan bir mp3 çalar önerebilirmisiniz...
  • -Audio Technica ATH-ESW9 nerede satılıyor... fiyatı nedir? test edebileceğim bir yer var mı?
    -Audio Technica ATH-ESW7... ses ve sahne olarak ie8 yada w3 ayarındaki iem lerden iyimidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inispiritusengt

sadece ses kalitesi kriter olarak alındığında sansa clip ve fuze arasında bir fark varmı? yada farklı bir soru sadece flac dinleyebileceğim flat sesli... dip gürültüsü olmayan bir mp3 çalar önerebilirmisiniz...

Fuze'da ufaktan dip gürültüsü göze çarpıyor, clip bu konuda daha başarılı. Ama pil süresi olarak da Fuze çok avantajlı. Flat seste çok başarılı modeller ikisi de..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.