Bildirim
Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (21. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
hocam sürücüyü nerden ve nasıl indiricez? güncel linkini paylaşır mısnız? hdmı to vga dönüştürücü mü kullanıyorsunuz yoksa monitörünüzde hdmı çıkışı mı var?quote:
Orijinalden alıntı: Saul Hudson
Merhaba, şimdilik sadece CSGO'da test ettim. Malesef elimde güncel oyun yok. Kart 896 Shaders geldi ve güncel amd sürücülerini yükleyip kullanmaya başladım. Intel HD530 kullanıyordum ve bu kartı almam ilaç gibi geldi. Grafik ayarları en yüksekte sadece çözünürlükler farklı. 1080p test yapamadım monitörüm 1440x900 destekliyor. Fps değerleri sadece 1440x900'de 130lara düşebiliyor.
1280x768
1440x900
-
merhaba, buradan işletim sisteminize uygun olan en güncel sürücüyü indirebilirsiniz. dönüştürücü kullanıyorum. -
Buda benim R7 370'in Gpu-Z görüntüsü. OEM olan RX460'dan biraz daha iyi sanırım ?
Bu arada bu kartlar güvenilir bende araştırdım HP'nin hazır sistemlerde kullandığı daha sonra anlaşmalarda sorun olduğu için ellerinde kalmaması için böyle ucuza sattıklarını öğrendim. Almak isteyenler tereddüt etmeden alabilirler bence. incelemesi var YouTube'de. -
-
-
Takip edelim...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu zaten önceki mesajlarımda söylemiştim. Tekrar söylüyorum orada gördüğünüz 1024 shader hikaye size hiçbir faydası yok. Kartınız kilitli ise ve GPU-Z'de 896 shader gösteriyorsa kartı o hızlarda kullanırsınız ama şansınıza kart yazılımsal kilitli ise 1024 shaderını açabilirsiniz. Önceki mesajlarımda bunun nasıl yapıldığını anlatmıştım. Denemenizi tavsiye ediyorum.
Normalde kart GPU-Z'de 1024 shader gözüküyorsa kartın tam performansından yararlanırsınız aksi halde %5-12 arasında oyundan oyuna değişen bir performans farkı oluşur. Bu arada şunu da söyleyeyim neden 15-20 Mhz O.C ile frekansı yükseltmek zorunda kalalım?
Düşünsenize hiçbir şey yapmadan 1024 shaderli bir kart ile aynı hızdaki 896 shaderli karttan en az %5 daha hızlı yani aynı parayı veriyorsunuz ama daha düşük performansa razı kalıyorsunuz sizin buna baştan karşı çıkmanız gerekirdi.
Ben 896 shader çıkan ve hiçbir şekilde 1024 shader olmayan fabrikasyon donanımı kilitli kartımı dün iade ettim. Aynı parayı verip neden 896 shaderli kart kullanmak zorunda kalayım kendinize ilk başta bunu sorun bence.
-
-
Çökme yaşanabilir değil oyunu açtığı anda pc kilitlenir muhtemelen veya bir süre oynar sonra ekranda garip karışık renkler belirir sonra mavi ekran alır ve sonuç restart. İş sadece bios atmakla bitmiyor. Her ne kadar RX560'lar RX460'ların isim değiştirmiş hali olsa da RX460'ların en kaliteli chiplerinden oluşuyor ve daha kaliteli bir PCB üzerinde ve çok daha fazla gerilimi taşıyabilecek daha kaliteli katı kapasitörler kullanılıyor.
Buradaki videoyu izledikten sonra kartınızı overclock yapabilirsiniz ancak bizim kartın üzerindeki dandik soğutucu ile çok fazla bir beklentiniz olmasın.
Videodaki kartın sahibi buradaki karta sahip kartı hem çift fan hem de daha büyük bir soğutucu bloğu ile geliyor. Bu kartı 1280 Core / 1760 Mhz Memory / %70 Fan hızı ile test etmiş kartın detaylarına buradan bakılabilir.
-
Kesinlikle katılıyorum bu kinder süpriz yumurta değilki aynı paraya birine farklı diğerine farklı bişi çıksın. Firma bunları deneyip gerekirse arada 20-30 Tl farkla net bir şekilde satması lazım onu sil bunu yükle şeklinde olmaz. -
burdan amdcleanutility yükleyin(sisteminize uygun olanı seçin)https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601
burdan da sürücü yükleyinhttps://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-400-series/radeon-rx-400-series/radeon-rx-460
-
daha öncede belirtmiştim, kart normalde 75 wattı kullanıyor nerdeyse.ek güç girişide yok. oem dışı verisyonlarda da ek güç girişi yoksa overclock potansiyelinin çok az olacağından bahsediliyor.Bir miktar overclock yapılabilirsede voltaj regulatorleri aktif soğutulmuyor. kartın ömrü çok kısabilir diye düşünüyorum.quote:
Orijinalden alıntı: aidata06
Arkadaşlar Şöyle birşey keşfettim banada 896 lık versiyon geldi. Bildiğim kadarıyla normal işlemcilerde iş parçacıklarına thread deniyor. Ekran kartındaki iş parçacıklarınada shader deniyor. Konuya daha hakim biri varsa düzeltsin tam emin değilim. . Aaida64 ün engineer versiyonuyla ekran kartına baktığımda max thread(bu buhtemelen shader'a denk geliyor.) 1024 olarak gözüküyor. gpu-z de ise 896. Bence olay donanımsal değil yazılımsal.
Ve şöylede birşey söyliyeyim. Aşağıda resimde de görüldüğü gibi solda 1024 sağda 896 var. Bıos versiyonlarına ve cihaz ID lerine kadar herşey aynı. Tek fark Texture Fillrate yani muhtemelen doku filtre hızı arasında 11.4 GTexel/s lik bir fark var ki bunuda zaten elinizle gpu frekansınızı 10-15 mhz artırarak bu farkı 6-7 Gtexel/s kadar azaltabilirsiniz. Demem o ki pratikte iki kart arasında gözle görülür çok bir fark olmayacaktır.
Buarada msı afterburner ile 30 mhz artırtıktan sonra şöyle birşey oldu. Resetlemek zorunda kaldım. Kartı aldıktan sonra overclock yapmak isteyenlere duyrulur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acanbulat -- 14 Şubat 2019; 12:0:46 >
-
Arkadaşlar bios yüklemeye çalışıyorum fakat "Subsystem ID mismatch" hatası alıyorum. Elinde unlock edilmiş rom dosyası bulunan varsa gönderebilirmi acaba? -
896 shader geldi bana da. Bu sistemde sorunsuz çalıştı şimdilik. TV ye HDMI bağladım. Monitörde VGA var bağlayamadım şimdilik . Dvi to VGA kullanan var mı görüntü veriyor mu?quote:
Orijinalden alıntı: HawrecT
Gigabyte p35 ds3l Anakart
E8400 işlemci 3.0 core 2 Duo
8 GB DDR2
512 MB 4830 256 bit ekran
400 watt bross PSU
4830u çıkarıp rx 460a geçmek bu sistem için mantıklı olur mu sizce? Bir de anakartım PCI express 2.0 destekli sıkıntı yapar mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawrecT -- 14 Şubat 2019; 13:35:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben çözdüm GPU-Z'de 896 shader ve 56 TMU gözüken ilk gelen karta 2-3 gün kafa patlattım. 8 farklı markanın shader kilidini açıp bu biosları karta tek tek yükledim ve her seferinde GPU-Z'de 896 shader ve 56 TMU gördüm.
Olayın özeti şu sattığınız kartların çoğu fabrika çıkışlı donanımsal olarak kilitlenmiş kartlar yani laserle o 128 shader ve 8 TMU birimleri kapatılmış ve hiçbir şekilde de bu kilit açılmıyor.
Kartı kasaya takıp en güncel sürüleri kurup, GPU-Z 'de 1024 shader ve 64 TMU görüyorsanız şanslısınız kart full sürümdür ve tam performansıyla kullanabilirsiniz.
Ancak kartı kasaya taktınız ve en güncel sürüleri kurup GPU-Z 'de 896 shader ve 56 TMU görüyorsanız kart kilitlidir. Kilidi açmak için karta unlock edilmiş bios atılması gerekiyor. Unlock edilmiş biosu attınız ve GPU-Z 'de 1024 shader ve 64 TMU görüyorsanız şanslısınız kartın yazılımsal kilidini açtınız yani kart full sürüm oldu ve tam performansıyla kullanabilirsiniz.
Karta Unlock edilmiş biosu attınız en güncel sürüleri kurdunuz ve GPU-Z 'de hala 896 shader ve 56 TMU görüyorsanız şansınıza küsebilirsiniz. Çünkü kartınız donanımsal olarak kilitlidir. Yani hardlock edilmiş fabrikasyon çıkışlı laserle kesilmiş ve kilitli shader ve tmu'larının açılması mümkün olmayan bir karttır. Dolayısıyla tam sürüm kart ile aynı saat hızlarında kıyaslandığında en az %5-12 arası oyundan oyuna değişen bir performans düşüşü yaşayacaksınız demektir.
Kartları aldığınız firma size kartları havalı poşete sarıp, antistatik poşet içinde koliler halinde göndermiş olabilir. Ama bu kartların hepsinin aynı banttan çıktığı anlamına gelmez. Kartların arkasındaki seri numaralarından da bunu kontrol edebilirsiniz.
İlk gelen kartımın arkasındaki seri numarası ile ikinci gelen kartın arkasındaki seri numarası farklıydı yani aldığını yer size karışık olarak bu kartları kutulayıp göndermiş olayın özeti budur sizin bunda bir suçunuz yok ama kartları kontrol edip 1024 shader olanları biraz daha yüksek fiyattan 896 shader olanları da daha uygun bir fiyatlandırmadan satarsanız kartları alan kişiler de bunun bilincinde ürün almış olurlar ve bu karışıklıklar yaşanmamış olur.
-
Anakartımın biosu en güncel versiyonda. Ama görüntü alamadım. Kartı geri gönderdim fakat kartta sorun yokmuş. Gelince tekrar deneyeceğim bakalım. -
Driver'ları uninstall etmeden işlemleri yaptım, aynen bahsettiğiniz gibi AIDA64 Mantle'da 1024 shader gözüküyor ama GPU-Z'de 896. Farklı bios olarak Asus denedim, şu an hem GPU-Z hem de AIDA64'te Asus olarak gözüküyor kart ama shader 896. Driver uninstall işi önemlimidir? Acaba son mesajınızda bahsettiğiniz lazerle unlock işlemi iptal edilmiş kartlardan mı denk gelmiş bana? Çok önemli değil, gidip iade edecek değilim kartı. Sadece şansımı denemek istemiştim :)quote:
Orijinalden alıntı: HWS
Anladım konu altına o kadar çok yorum atıldı ki artık kimin ne dediğini ben de unuttum demek o sizdiniz.
Karta unlock biosunu yazdım ve kart resmen MSI oldu. Ama kart GPU-Z'de hala 896 Shader olarak gözüküyor enteresan yani.
Yaptığım sıralı işlemler listesi:
1) Linkinden Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü indirdim.
2) Linkinden DDU v17.0.9.1 sürümünü indirdim.
3) Bilgisayarı güvenli modda başlatıp (önceki mesajımda bunun nasıl yapılacağını yazmıştım) DDU ile tüm sürücüleri temiz bir şekilde kaldırdım.
4) Ethernet kablosunun fişini çıkarttım (siz internet bağlantısını kesin ben kablo ile bağlanıyorum) bunu yapmazsanız AMD cachden kaldırdığınız sürücüyü tekrar kuracaktır aynı işlemi tekrar yapmak zorunda kalırsınız.
5) Sonra Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü kurdum.
6) Karta biosu yazmak için buradaki ATIFlash sürümünü kullandım.
7) İndirip masaüstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
8) Sonra buradan MSI RX 460 2GB OC Unlocked BIOS 'unu indirip masa üstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
9) Bu MSI RX 460 2GB OC klasörü içindeki "backup bios.bat" - "flash unlocked bios.bat" ve "MSIRX4602GBunlocked.t1" isimli 3 dosyayı kopyalayıp az önce indirdiğim ve masa üstüne klasör olarak çıkarttığım atiflash_284 klasörü içine yapıştırdım.
10) Önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık düzenleden içindeki AtiFlash yazan yeri ATIWinflash yapıp kaydet çık dedim.
11) Sonra aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım.
12) Daha sonra önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık "Yönetici olarak çalıştır" dedim aunı klasör içine "RX460.backup" olarak biosun yedeğini kaydetti.
13) Sonra da aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım ve bios yazma işlemi tamamlanmış oldu. Resim için tıkla
14) PC'yi yeniden başlattım ve GPU-Z'yi açtım ve ekran görüntüsü tıkla
15) AIDA64 'ün son sürümünde Mantle bölümündeki ekran görüntüsü tıkla
16) AIDA64 'ün son sürümünde Grafik İşlemci bölümündeki ekran görüntüsü tıkla
Şimdi size sorum yaptığım bu işlemler sonrasında kartımın kilitli Shader 'ları açıldı mı açılmadı mı?
Edit: İlk maddedeki link çalışmıyordu düzelttim.
-
apu su mevcut olan arkadaslara bir sorum var.amd dual graphics diye bir cozumu var amdnin.crossfire olmadan apu+gpu kullanıp daha yuksek performans vaat ediyor.hic denedinizmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X