Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HWS

Konunun ilk sayfasında beğenilen yorumlarda var oradan adımları uygulayıp kartınızın biosu açılıyor mu bir kontrol edin önce iade işi en son kısım.
    Evet gördüm sağ olun uğraşıp paylaştığınız için. Çok riske atmak istemedim ama yaparsam paylaşırım burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acanbulat

Aktif hdmi to vga ile görüntü alıp görüntü kalitesinde sorun yaşayan arkadaşlar,fotoğrafta gösterdiğim ayardan full rgb yi seçip bir de o şekilde deneyebilirmi? Default olarak ycbcr 4:4:4 te duruyor. lcd ekranlar rgb ile çalıştığı için bu formatta çevrim kaybı oluyormuş,pc mon. için full rgb öneriyorlar.
    Ben de hdmi to vga ile görüntü aldım. Dvi to vga işe yaramadı. görüntü olarak yazı tipleri falan çok net değil gibi ama çok da fark edemedim. Ne gibi sorun yaşanmış acaba?

• Arkadaşlar ne yaptıysam bios atamadım. Önceki mesajlardaki işlemleri tek tek uyguladım ama flashlarken "subsystem id mismatch" uyarısı alıyorum. Lütfen yardım.
  • Acanbulat kullanıcısına yanıt
    Bende hdmi vga dönüştürücü ile kırmızı renkler biraz turuncuya kaçmıştı.
    Yarın deneyeceğim teşekkürler.

Edit: Denedim bence daha iyi oldu teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DENİZELİ -- 18 Şubat 2019; 11:16:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DENİZELİ kullanıcısına yanıt
    HawrecT kullanıcısına yanıt
    işlemci olark kesinlikle Xeon serisi öneriyorum.
    Anakartın overclock ve chipsetine bağlı olarak model değişebilir. G41 chipset bi anakart varsa zorlamamk için e5450 yada 5440 işlemciler quaddan daha ucuz bulunabilir ve aynı performansı verir.

Chipseti p45 ve üstü olan anakartlarda ise iyi bir soğutucu ile x5450 x5460 gibi işlemciler kullanılıp 3.nesil i5 ten daha fazla performans alınabilir LGA775 soketi olan arkadaşlar için söylüyorum. Gidip quadlara bi ton para vermeyin. Xeon alın. Modlu bios atmak çocuk oyuncağı. direk tak çalıştır işlemciler bunlarda.

Burda mod listesi mevcut.. anakartınıza uygun olanı indirip xeon işlemci kullanabilirsiniz.

• medyanet60 kullanıcısına yanıt
    Q8200
    EP45-DS3L
    2*2 GB DDR2 800 MHZ Ram

Bu sisteme rx 460 düşünüyorum
    shoppingcart.aliexpress.com
    Your AliExpress shopping cart - Buy directly from China
    https://shoppingcart.aliexpress.com/shopcart/shopcartDetail.htm?spm=a2g0s.9042647.0.0.45964c4dLVAFi3

Birde işlemci olarak sizin dediğiniz gibi bunu da mı alsam bilmiyorum.

Şöyle birşey var oyun oynamıyorum artık

Notebook alayım arada tv ye bağlayıp oyun oynayayım diyorum 1050ti li ikinci el notebooklar 4.300 civarı. Bu paranın ederi kesinlikle değil
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen 5 2500X 3.6GHz, GTX1060 6GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
    https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-ryzen-5-2500x-3-6ghz-gtx1060-6gb-8gb-ram-240gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

bunu alayım diyorum. Bu seferde gereksiz lüks olur diye düşünüyorum

Hiçbirini yapmayıp xeon işlemci + rx 460 + 4 gb daha ddr2 800 mhz ram ilavesi yapayım diyorum yaklaşık 600 tl ye sistemi biraz daha ayağı kaldırabilirim arada oyunda oynarım diye düşünüyorum. Dx12 de bu sistemle sorunsuz midiumda nfs forza mortal kombat battlefield 5 gibi oyunları single oynasam yeter zaten ayıracak vaktimde yok

Sizin fikriniz nedir siz olsanız ne yapardınız

• black_67 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende zaten o mantıkla upgrade ettim sistemi. Bende o kafadayım :) Xeon e5450 , Rx460 +8gb ram (16ya kadar yolu var min 8) p45 chipset anakart. gayet yeterli bizim gibi mediumda lowda güncel oyun oynamaya razı olan tayfa için..

Not: verdiğiniz link sizin alışveriş sepeti göremedim o nedenle. O anakart için X serisi bi xeon alınabilir kaldırır p45 chipset. x5460 mesela.

Bu arada biraz önce geldi ekran kartım . PCİ 1.1 destekli anakart üzerine taktım DVİ-D kablosundan görüntü aldım şuan o karttan yazıyorum driver iniyor yükleyeceğim.. Driver yüklemeden GPu-Z den baktığımda maalesef 896 Benim kartımda :(
    Bios atmayı deneyeceğim akşam. Değişmezse de umrumda değil zira benim sistemim bu Ekran kartını %100 zaten ya besler ya beslemez :D sistemi iyi olanların derdi bu daha çok. Şuan bile çok çok iyi.

2 Gün boyunca PCİ 1.1 Destekli anakart ile sistemi zorlayıp test edicem. PCİ 1.1 yada eski anakartla kullanmak isteyen arkadaşlar için bi tecrübe olur.
    Pazartesi yada salı günü p45 anakart gelince ona geçicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medyanet60 -- 16 Şubat 2019; 11:25:53 >

aliexpress.com
    US $11.5 |Xeon X5450 Processor 3.0GHz 12MB 1333MHz SLBBE SLASB Close to Core 2 Quad q9650 works on LGA775 motherboard-in CPUs from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/item/XEON-x5450-CPU-3-0GHz-12MB-1333MHz-LGA775-Processor-Close-to-Core-2-Quad-q9650-works/32364303548.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.14e73c00iYqp8p

yada

Link bu hiçbir işlem yapmadan bios update vs. kullanabilecekmiyim ilk linkte sanırım takınca çalışıyor.

ayrıca x5460 120 watt x5450 ise 80 watt sanırım x5450 daha mantıklı gibi

hangisi olsun sizce sistemim yazılı o.c filan denemeyeceğim herşey stok olacak

ram konusunda şöyle bir sıkıntı var anakart 16 destekliyor sanırım ama piyasada ddr 2 4 gb tek modul yok max 8 gb ram yapabilirim

Kartınız hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 16 Şubat 2019; 11:44:40 >

• black_67 kullanıcısına yanıt
    Hocam overclock yapmayacaksanız direk E5450 alın en düşük güç tüketimi onda. X serisi Overclock için yaradılmış :D onu alıpta stock kullanmak ayıp olur. Ben olsam X5460 alıp 4 ghz kadar çekerdim iyi bi kule tipi soğutucu ile. canavar gibi beslerdi ekran kartını.

Drr2 800 mhz 4 gb ramler piyasada mevcut 85 90tl civarında biraz pahalı ama bulunuyor.

Ayrıca ben size link bırakıyorum Modlu bios için. Bios update yapar gibi modlu biosu yükleyin sonra takın işlemciyi direk tanır ztn bios modlamak 1 dk lık iş..

Buradan Gigabyte seçin sonra kendi anakartınızı bulun.

Yine bulamazsanız ben size upload edip atayım anakartlarımız aynı sanırım. GIGABYTE GA-EP45-DS3L

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

sanırım aynı ilk işim ekran kartını almak o zaman

sonra işlemci ve ram

Tekrar sizinle iletişime geçerim

Teşekkürler
    Merhaba teşekkürler.
    Anakartım bu Gigabyte GA-P43-ES3G
    GIGABYTE
    GA-P43-ES3G (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p43-es3g_10/#kf

Bende sizin gibi düşünüyorum.
    E5440 85 tl
    E5450 ise 110 tl aralarında yaklasık 25 tl fiyat farkı var.
    Birde E5462 var 55 tl civarı.
    Hangisini tercih etmeliyim.

Elimde 2x2 gb kingston hyperix 1066 mhz ramlar var.
    Aliden 2x2 gb alsam bu hyperixlerle uyumlu olurlarmı acaba?

Extra 4x2gb aliexpresten rammi alayım.
    110 tl civarı tutuyor 800 mhz ramler.

Ektradan elimde

GIGABYTE
    GA-G41MT-S2PT (rev. 1.1) | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-G41MT-S2PT-rev-11#ov
    bu anakarda var ddr3 destekli.
    Üstünde 2 gb 1333 ddr3 ram var.
    Bunamı yatırım yapayım.
    Ddr3 ramlarde biraz tuzlu.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DENİZELİ -- 16 Şubat 2019; 12:54:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ekran kartının bios attıktan 1024 olup olmadığını bence her zaman Windows platformunda denememeliyiz bios attıktan sonra linux dan da bakarsak bence daha kesin sonuçlar elde edebiliriz. BIOS atan arkadaşlar zahmet olmaz ise ubuntu indirip bilgi programları ile bakabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eski sistemi toparlamaya çalışan arkadaşlar kullanmaya başlayınca durumu yazarsa sevirim. çünkü bende de şöyle bir kararsızlık var. sadece wot oynuyorum ve o da günde 1 saat değil. kalan internet, youtube ve ufaktan photoshop. asus m5a97, phenom ii x4 955, 4gb ddr3 ram, gtx460 (iki defa fırınlanmış) kullanıyorum.
    ilk seçeneğim yeni ryzen nesil geldiğinde 3500 civarına anakart, ram, işlemci ve ekran kartını değiştirmek. bu beni uzun zaman idare eder.
    diğer seçenek destekliyorsa bu kartı alıp 2x2 ram ekleyip bir süre daha devam etmek. böylelikle 1-2 yıl daha götürürse o zaman çaresine bakılır. fakar burda 2. el ddr3 2gb ramlere bile 50 TL diyor insanlar. yani 450 TL sadece idare etmek için harcama yapmam gerekecek.
    fikrinizi sorabilir miyim?

fikriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 16 Şubat 2019; 13:17:54 >
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Ryzen 3.nesil alınır,
    Ekran kartını değiştirmene de gerek kalmaz 3500g rx560 muadili ekran kartını barındıracak diyorlar.

• DENİZELİ kullanıcısına yanıt
    Hocam kısaca şöyle söyleyeyiim

E5440 - Q9550
    E5450 - Q9650 demek tam olarak bu. sadece isimler farklı o kadar.

E5462 yi tam olarak bilmiyorum bakmam lazım ama o tarz ara modeller bu sokete uymuyor diye biliyorum uysada FSB hızından bizim chipsetler kaldırmıyor.

Overclock yaparım P43 P45 chıpset var dıyosanız X serisi X5450 5460
    Stock kullanırım dıyosanız G41 chipset G31 chipset ile , E5450 yada E5440 tavsiye ediyorum..

DDR3 konusuna gelince, Ram hariç değişen bişey olmayacağı , ve ahım şahım fark yaratmayacağı için gereksiz buluyorum Zira kurdugumuz sistemler 1000tl bile etmiyor. Zaten para varsa Biraz kasıp DDR4 sistem 1156 pin işlemci kullanmak yada Amd yönelmek mantıklı..

Bu sistemler maddi sıkıntıda olup iyi kötü oyun deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar için zaten. 850 tl gibi bir rakama çoğu güncel oyunu oynayabilmek büyük nimet.
    Aylardır bi chipset , overlock darboğaz konularını araştırıyorm LGA775 üstüne. Kafamda oluşan en mantıklı tablo budur..

hocam 850 harcıyaksanız neden 2-3.nesil i5+anakart+ram takımı düşünmüyorsunuz?850 tl ye bu takım +rx 460 alabilirsiniz? sahibinden i5 3340+gigabyte 1155+8gb ram i 500 tl ye almıştım,en çok 6 ay önce.
    i5 ile q 9650 ile i5 2400(şu an forumda 170 tlye satan var) arasındaki farka bakın linkteki
    Tom's Hardware
    CPU Hierarchy 2019: Intel and AMD Processors Ranked
    https://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html

i5 2400=170
    1155 anakart 150-200
    8 gb ddr3 ram 150-200 arası fiyatlarda forumda ve sahibinde mevcut.

• Acanbulat kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam eğer fiyatlar bu bantta ise. Zira hiç bakmadım .

Bide şöyle bi durum var şimdi bizim elimizde ramdir anakarttır zaten var. işlemci ve ekran kartı boostlayıp devam ediyoruz sisteme oda 400 500 tl bulmuyor. Sıfırdan sistem kuranlar için sizin öneriniz mantıklı tabiki kabul etmemek aptallık olur.
    Yüzde yüz performans farkı olmaz en fazla %20 ama yinede güncel iyidir..

Alt tarafa Biraz önce Battlefield 4 İle oyun testini yüklüyorum . Ayarlar High oto.

Şuan kullandığım sistem anakart elime geçmediği için gayet kötü. Ona rağmen aldığım Fps çok güzel.
    Xeon E5450 işlemci bu ekran kartını beslermi diyenler için bi cevap olabilir. 720p de son derece güzel besliyor. 1080 p bilmiyorum , çünkü monitörüm desteklemiyor.

Şuan ki dandik sistem :
    E5450 işlemci
    Rx 460 Ekran kartı
    Asus PK5L - CM , PCİ 1.1 Anakart
    4 Gb 667 DDR2 ramler.
    450W psu

[simage]
    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medyanet60 -- 16 Şubat 2019; 15:8:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HWS

1024 Shader ve 64 TMU ile sanıyorum ya kafa kafaya ya da hafiften geçiyor da olabilir emin değilim elimde GTX 1050 kart yok olan bir arkadaş varsa da Firestrike ya da Heaven Valley gibi test programları ile benchmark skoru atarsa karşılaştırmış oluruz.
    dostum ben benim kartın hardlocked olup olmadığına bakmak istiyorum o overlocking guide sitesinden msi2gbı indirdim mevcut biosu saveledim şimdi başka hiç bi şey yapmadan o flas unlocked bios.bat'e mi tıklıycaö
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babangida Babayaro

Bir adet de ben aldım. Ürün iyi performans veriyor. Yedek bir sistemim var. Ona takacağım.
    İ3 2100
    2x4=8 gb ddr3 2666 pny ram
    Asrock h61 anakart
    550 high Power 80 plus power
    ile kullanılacak. Gayet yeterlidir diyorum.
    Hocam selamlar, h61 anakartta problem yaşadınız mı bu kartla?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.