Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Non-WHQL-Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-16.11.5-Nov25 sürücüsünden sonra bugün en güncel sürücü olan win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.2.2-feb12 kurdum ancak gerek saat ikonunun oradaki "Radeon Ayarları" yazan yerden tıkladığımda gerekse de masaüstüne sağ tıkladığınızda açılan menüden "Radeon Ayarları" yazan yere tıkladığımda hiçbir menü açılmıyor. Sizde de durum böyle mi?

Bir de görev yöneticisini açınca Radeon Settings: Host Application yazan 2 uygulama işlemciyi ortalama %32 gibi sürekli kullanıyor. Normalde Crimson-16.11.5 'de böyle bir şey olmuyordu hem "Radeon Ayarları" açılıyordu hem de işlemci masa üstünde %5'i geçmiyordu. Siz de durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 15 Şubat 2019; 2:40:48 >
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    RX580 8GB kartları 400 450 TL den alıyorlar seninkini kaçtan alırlar bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HWS

RX580 8GB kartları 400 450 TL den alıyorlar seninkini kaçtan alırlar bilemem.
    Hayırlı olsun hocam sonunda 1024 shader kartına kavuşmuşsun. Şansına bu sefer lazer ile kesilmemiş versiyon denk gelmiş.

Bu arada hocam 1 önceki sayfada attığın GPU-Z Fotoğraflarında gördüğüm kadarıyla eski driver sürümlerini kurmuşsunuz..

Yaşadığınız sorunla alakalı şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.

18.12.2 Kasım 2018 Sürücüsünü kurun; yeni nesil sürücülerden en iyisi ve en stabil olanıdır. AMD Driver konusuna bakarsanız bir çok kullancı yeni sürücüler yerine hala bu sürücüde durmaktadır stabiliyet açısından.

Driver Linki;https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-18-12-2

Yukardaki sürücüyü kurmadan önce bilgisayarınızdaki sürücüyü Güvenli modda DDU ile temizleyin ve hatta temizlemeden önce DDU Seçenekler kısmından AMD klasörünü otomatik sil seçeneğini siz işaretleyin. Yani elle silmenize gerek yok boşa vakit kaybı yaşamamış olursunuz.

Sonraki aşamaları zaten hepimizden iyi biliyorsunuz. İnternet kesik yada devre dışı şekilde özel başlangıç yapıp imza zorunluluğunu devre dışı yapıyoruz. Sürücümüzü kurup daha sonra Atikmdag ile Patch yapıp yeniden başlatıyoruz..

Hala sorun yaşarsanız yazarsanız diğer çözümlere odaklanırız..

Ayrıca konuda bir çok sıkıntı çeken arkadaşa yukardaki AMD sürücüsünü tavsiye ederim. Maalesef AMD firmasında her zaman en güncel sürücü çok iyi olmuyabiliyor.

Bu sebepden kesinlikle güncel sürücüleri kurmadan forumdaki AMD Driver ana takip sayfasına bakmayı unutmayın.

Hayırlı geceler dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 15 Şubat 2019; 3:32:32 >

• Arkadaşlar anakart tamirde ondan dolayı çok eski bir sistemde pubg lite denedim
    videoya burdan ulaşabilirsiniz.
    Yine iyi performans veriyor.

4gb ram
    core 2 duo e7500 işlemci
    rx460 oem
    240w psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubbah -- 15 Şubat 2019; 16:32:34 >
  • quote:

1024 Shader ve 64 TMU ile sanıyorum ya kafa kafaya ya da hafiften geçiyor da olabilir emin değilim elimde GTX 1050 kart yok olan bir arkadaş varsa da Firestrike ya da Heaven Valley gibi test programları ile benchmark skoru atarsa karşılaştırmış oluruz.
    O zaman bu kartın dengi GTX 1050 diyebilirmiyiz ? Ek güç girişi olmayan oem bir kart bu kadar performans veriyormu cidden merak ettiğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın. Hatta illa 1080p değilde biraz daha düşük çözünürlükte iyice verimli olabilirmi ?

Kartı alan bir çok kişi mevcut aslında birazda oyun deneyimleri yazılsa. hangi oyunda, hangi ayarda kaç fps alındığı falan belirtilse tam emin olabiliriz

• xmxksk kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam 1050 dengi bir kart.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Başlığa takılı kalmışsın dostum. Daha fazla şey yazdım onları da cevaplar mısın lütfen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0STW4NT3D -- 15 Şubat 2019; 9:57:31 >
  • GPU-Z programı HATALI Buyrun kanıtı görselde mevcut ve açıklamada.
    Kart aynı kart yapılan işlem: Clean master ile cache temizleme, pc temizleme - powerin fişini çekip tekrar takma. Şaka gibi ama gerçek.
    896 olan değer bir anda 1024 oluyor. GPU-Z başarılı bir program ama bu kartta başarısız.

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

• Piyasada marka ve kutu ile şişirilmiş 800-850 liralık ürünü 350-370 gibi rakamlara kutusuz ve HP için üretilmiş olan ürünü öpüp başımıza koymamız gerek.
    DFS Bilgisayar; böyle bir olanağı bize sunduğu için minnettarım.
  • M0STW4NT3D M kullanıcısına yanıt
    Abi kartları 896 ve 1024 olarak ayrı ayrı satışa koysanız arada da 50tl gibi bir fark olsa daha iyi olmaz mı?
  • quote:

Non-WHQL-Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-16.11.5-Nov25 sürücüsünden sonra bugün en güncel sürücü olan win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.2.2-feb12 kurdum ancak gerek saat ikonunun oradaki "Radeon Ayarları" yazan yerden tıkladığımda gerekse de masaüstüne sağ tıkladığınızda açılan menüden "Radeon Ayarları" yazan yere tıkladığımda hiçbir menü açılmıyor. Sizde de durum böyle mi?

Bir de görev yöneticisini açınca Radeon Settings: Host Application yazan 2 uygulama işlemciyi ortalama %32 gibi sürekli kullanıyor. Normalde Crimson-16.11.5 'de böyle bir şey olmuyordu hem "Radeon Ayarları" açılıyordu hem de işlemci masa üstünde %5'i geçmiyordu. Siz de durum nedir?
    kartı ilk aldığımda 19.2.2 yi kurmuştum.win7 64 bit. menulerde bir sıkıntım yoktu,fakat shader cache kullanımıyla ilgili bir sorun oluyordu.oyunlarda çok takılma(stutter) yaşadım. 19.1.1 e geçip(zaten 19.2.2 için optinal diyor halen) shader cache i global ayarlar değilde(zaten global ayarlarda açık seçemiyorsunuz sadece amd için iyileştirilmiş var) oyuna özel ayarlardan açık hale getirdiğimde sorunum çözüldü.ama ben 19.2.2 yi kurduğumda beta aşamasında idi.

1024 yazıyor ve diğer programlarda da durum aynı.
    Sorun bence GPU-Z den kaynaklı. Bu konuyla ilgili farklı sitelerde başlık açılmış.
    "GPU-Z değerleri doğru göstermiyor mu? - farklı gösteriyor" vs.
    Karttan 6 adet aldım hepsini test ettim ve kusursuz.

GPU-Z 'den farklı bir de AIDA64 ile baktım. Mantle bölümünde kart 1024 Shader ve 64 TMU gözükmesine rağmen (kartın zaten desteklediği özellikleri göstermesi gayet normal) GPU bölümünde 896 Shader ve 56 TMU gözüküyordu yani gerçekte çalışan değerleri. Aynı şekilde GPU-Z ile hiçbir şekilde ne kartı ilk alıp kasaya taktığımda ne de unlock biosları karta yazdığımda 896 Shader ve 56 TMU üstünü hiçbir zaman göstermedi.

Çok büyük bir ihtimalle sizin kartlar da bana gelen 2. kart gibi çıktı yani yazılımsal kilitli ben unlock bios attım 1024 Shader ve 64 TMU oldu sonra kartın orjinal biosunu karta tekrar geri yükledim ve kart tekrar HP oldu ama hala 1024 Shader ve 64 TMU gözükmeye devam etti.

İşte bu dediğim olay yazılımsal kilit bir kere açıldı mı hep bu şekilde kullanılabiliyor kartın orjinal biosunu geri yükleseniz dahi. Sizin yaptığınız durum farklı programlar ile kartı denemek olmuş. Ama bu deneme sonrası nasıl 896 Shader ve 56 TMU 'dan birden bire 1024 Shader ve 64 TMU oldu hayret ettim.

GPU-Z 'nin yabancı forumlarda ve Reddit 'te unlock bios atıldığı halde hala 896 Shader ve 56 TMU göstermesi ile ilgili bir çok yorum okudum kimisi GPU-Z 'nin hatalı gösterdiğini aslında kartın bios atılması sonrası unlock olduğunu kimisi de GPU-Z 'nin aslında doğruyu söylediğini kartın baştan beri fabrikasyon donanımsal kilitli olduğundan hiç bir şekilde bios atılarak vs. unlock edilemeyeceğini yazmıştı. Yani her kafadan bir ses çıkıyordu.

Ben kendim test ederek doğru sonuçlara ulaştığım ve tecrübe ettiğim şeyleri buradan paylaştım tüm görseller önceki mesajlarımda mevcut. Keşke ilk kartımı iade etmeseydim de o hiçbir şekilde açılmayan kartı bir de siz deneseydiniz çok merak ediyorum acaba açılacak mıydı? Forumda bir arkadaş daha vardı hatta dün yazmıştı bana tüm denemelerime rağmen kart 896 Shader ve 56 TMU olarak gözükmeye devam etti diye ona da aynı bana gelen ilk karttan denk gelmiş belli ki. Madem bu kadar emin konuşuyorsunuz o arkadaş ile de iletişime geçip kartları aranızda değiş tokuş edin ve o kartı da açın da buradan bizimle paylaşın biz de bilmediğimiz bir şey varsa doğrusunu öğrenmiş olalım.

CleanMaster ile pc'yi temizleyince ya da fişi çekip takınca GPU-Z'de 869 Shader yazan yer birden 1024 Shader oluyor. GPU-Z kararsız. Kartlar 1024 emin olabilirsiniz.
    Keşke sorun bu kadar basit olsaydı herkes bu yöntemi uygular ve kartlarını ilk günden 1024 Shader ve 64 TMU yapardı. Yani biz günlerce boşuna geceyi gündüze katıp defalarca farklı yöntem ve bioslarla kartları unlock etmekle uğraşmışız ama aslında kartlar zaten hep 1024 Shader ve 64 TMU 'muş da haberimiz yokmuş. Tam bir bilgisayar cahiliymişiz. Aslında çok basit bu yöntemi nasıl da düşünememişiz.

Arkadaş DFS Bilgisayar çalışanıymış anlaşıldı. 2015 yılından beri ilk mesajını konu altına atmış oldu böylelikle.
  • HWS kullanıcısına yanıt
    DFS Çalışanı değilim müşterisiyim daha öncede belirttim. İlk mesajımı araç farı ile ilgili konunun altına göndermiştim.
    Far tasarımı ile uğraşıyorum. DFS ile bir problemin var sanırım ki böyle bir atıfta bulunuyorsun.
    Bir şeyler biliyorsun evet fakat bu şekilde yaklaşımın senin ne kadar boş bir insan olduğunu ortaya koyuyor ne yazık ki.
    Her dakika burada değilim elbette işim olunca girer bakarım buda seni ne derece enterese eder (HİÇ)

Açıkçası oranın çalışanı olsan işime gelirdi benim sipariş kargoya verilmeden bir el at 1024 lük olanı seç derdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @HWS
    Driver uninstall vs denedim fakat sonuç aynı. Birkaç farklı bios atarak denedim, asus bioslarında düşük fps sorunu yaşadım. Bu arada kart bir tek gpu sharkta 1024 shader olarak gözüküyor, o da kart bilgilerini okumaktansa hazır geliyor gibi duruyor. Bendeki kesin olarak hw locked olanlardan. yine de pişman değilim kart şahane

AIDA64

AIDA64 Mantle

GPU-Z

HWINFO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almamater -- 15 Şubat 2019; 14:8:33 >

DFS Bilgisayar ile ne gibi problemim olabilir ki? İlk kartımı 2-3 gün uğraş sonrası hiçbir şekilde 1024/64 olmuyor diye kartı orjinal haline geri döndürüp N11 üzerinden iade ettim ve kart ertesi gün ellerine ulaşır ulaşmaz işlemi onayladılar ve para anında kartıma iade oldu.

Hatta 2. kartımı sipariş vermeden önce DFS Bilgisayarı arayıp 896/56 durumunu onlara da anlattım. Unlock biosunu karta yükleyip unlock etmeye çalıştığımı ama hiçbir şekilde unlock olmadığını ve forumda çoğu kişinin bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledim. Ama arada bazı kişilere 1024/64 kartların denk geldiğini dolayısıyla burada bir adaletsizlik olduğunu söyledim. Neyse bir tane daha sipariş vereceğimi ama onu bana göndermeden önce mümkünse denemelerini ve kesin 1024/64 olan bir karttan bana ayırıp göndermelerini rica ettim. Konuştuğum kişi sanırım Osman beydi kargo saati sonrası bakabiliriz gibi bir şey söyledi. Telefonumu da bıraktım denedikleri kartın GPU-Z ekran görüntüsünü resim çekip atmalarını istemiştim atacaklardı sözüm ona ama tabii ki de geri dönmediler. Zaten döneceklerini de düşünmüyordum beni yanıltmadılar yani.

2. kart elime ulaşınca foruma paylaştığım bilgiler çerçevesinde o kartı da denedim ve ilk denememde kartı 1024/64 yaptıktan sonra da forumdan bu bilgiyi paylaştım ki belki başkaları da dener ve faydası olur dedim.

Sonra siz çıktınız ve CleanMaster ile pc 'yi temizleyince ya da fişi çekip takınca GPU-Z 'de 869 Shader yazan yer birden 1024 Shader oluyor. GPU-Z kararsız. Kartlar 1024 emin olabilirsiniz dediniz. Ben de buna karşılık önceki mesajda size cevap verdim.

Sonra dedim ki demek ki biz bilgisayar cahiliyiz bunu düşünemedik veya yapamadık siz de bu konuda uzmansınız bizi aydınlattınız. Ben bir türlü 1024/64 olmayan kartımı iade ettim gerçi ama forumda bu konuda mağdur bir çok arkadaş var size zahmet zaten 6 tane de kart almışsınız 896/54 kartını bir türlü 1024/64 yapamayan forumdan bir arkadaş ile sizdeki kartlardan birini değiş tokuş yapın da o kişi de hem sevinir hem de siz işte sizin yapamadığınız şeyi ben basitçe "CleanMaster ile pc 'yi temizleyince ya da fişi çekip takınca GPU-Z 'de 869 Shader yazan yer birden 1024 Shader yaptım. GPU-Z kararsız. Kartlar 1024 emin olabilirsiniz" deyip bunu forumda paylaşırsınız ki biz de öğrenmiş oluruz dedim fena mı dedim.

Evet ben boş bir insanım sadece işim olunca değil işim olmayınca da forumdayım ve insanlara yardımcı olmak adına bilgim dahilinde bir konuya denk gelirsem boş vaktimi detaylıca bilgi paylaşıp anlatmakla ve insanlara yardımcı olmakla harcıyorum çok doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 15 Şubat 2019; 15:27:39 >

• almamater kullanıcısına yanıt
    İşte ben de bunu diyorum ama anlatamıyorum demek ki bizim bilmediğimiz bir şeyler de varmış. Mesela CleanMaster ile pc 'yi temizleyince ya da fişi çekip takınca GPU-Z 'de 869 Shader yazan yer birden 1024 Shader olabiliyormuş. GPU-Z kararsızmış aslında tüm kartlar 1024 Shader 'lıymış ama biz yapamıyoruz ne yapalım.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.