Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben ilk kartımı hiçbir şekilde unlock olmuyor diye iade ettim 2.kart da 896/56 geldi ama onu unlock ettim ve 1024/64 oldu dolayısıyla şuan HP orjinal biosu ile kartı kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok canavar gibi.
  • HWS kullanıcısına yanıt
    5 Şubat'ta teslim almışım kartı dolayısıyla yarın iade için son gün

Hayırlı olsun ama unlock edip HP Biosu ile nasıl kullanıyorsunuz onu anlamadım...
  • cccparsccc C kullanıcısına yanıt
    O hatanın neden kaynaklandığını bir arkadaş önceki mesajlarda yanıtlamıştı diye hatırlıyorum siz orayı kaçırdınız herhalde?
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Şöyle kullanıyorum normalde şuan kartın orjinal biosu var üstünde yani bana geldiği bios var ama şu fark var ilk geldiğinde kart kilitliydi kilidi açmak için MSI'ın unlock biosunu önce karta attım ve kart 1024/64 oldu sonra kendi orjinal biosunu karta geri yazdım ve kart orjinaline ama shaderleri ve tmu'ları açılmış halde dönmüş oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HWS

Anladım konu altına o kadar çok yorum atıldı ki artık kimin ne dediğini ben de unuttum demek o sizdiniz.

Karta unlock biosunu yazdım ve kart resmen MSI oldu. Ama kart GPU-Z'de hala 896 Shader olarak gözüküyor enteresan yani.

Yaptığım sıralı işlemler listesi:

1) Linkinden Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü indirdim.
    2) Linkinden DDU v17.0.9.1 sürümünü indirdim.
    3) Bilgisayarı güvenli modda başlatıp (önceki mesajımda bunun nasıl yapılacağını yazmıştım) DDU ile tüm sürücüleri temiz bir şekilde kaldırdım.
    4) Ethernet kablosunun fişini çıkarttım (siz internet bağlantısını kesin ben kablo ile bağlanıyorum) bunu yapmazsanız AMD cachden kaldırdığınız sürücüyü tekrar kuracaktır aynı işlemi tekrar yapmak zorunda kalırsınız.
    5) Sonra Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü kurdum.
    6) Karta biosu yazmak için buradaki ATIFlash sürümünü kullandım.
    7) İndirip masaüstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
    8) Sonra buradan MSI RX 460 2GB OC Unlocked BIOS 'unu indirip masa üstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
    9) Bu MSI RX 460 2GB OC klasörü içindeki "backup bios.bat" - "flash unlocked bios.bat" ve "MSIRX4602GBunlocked.t1" isimli 3 dosyayı kopyalayıp az önce indirdiğim ve masa üstüne klasör olarak çıkarttığım atiflash_284 klasörü içine yapıştırdım.
    10) Önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık düzenleden içindeki AtiFlash yazan yeri ATIWinflash yapıp kaydet çık dedim.
    11) Sonra aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım.
    12) Daha sonra önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık "Yönetici olarak çalıştır" dedim aunı klasör içine "RX460.backup" olarak biosun yedeğini kaydetti.
    13) Sonra da aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım ve bios yazma işlemi tamamlanmış oldu. Resim için tıkla
    14) PC'yi yeniden başlattım ve GPU-Z'yi açtım ve ekran görüntüsü tıkla
    15) AIDA64 'ün son sürümünde Mantle bölümündeki ekran görüntüsü tıkla
    16) AIDA64 'ün son sürümünde Grafik İşlemci bölümündeki ekran görüntüsü tıkla

Şimdi size sorum yaptığım bu işlemler sonrasında kartımın kilitli Shader 'ları açıldı mı açılmadı mı?

Edit: İlk maddedeki link çalışmıyordu düzelttim.
    Bu alıntıladığım işlemleri yapıp kartı MSI'a çevirip sonra yeniden kendi HP Biosunu attınız değil mi?

• medyanet60 kullanıcısına yanıt
    Anladım siz bilirsiniz ne deyim. Kartın OC potansiyeli ancak güç aldığı slotun verdiği maksimum sınır olan 75W ile sınırlı olabilir. Zaten kartın güç limiti 48W olarak ayarlanmış ama bu değer arttırılabilir gerçi adamlar üzerindeki soğutmanın dandikliğinden dolayı böyle bir limit koymuş olabilirler. Ekstra soğutucular ile belleklerin üzerine pasif soğutucular eklenerek bellek hızları arttırılabilir diye düşünüyorum.
  • Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)
    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

Aynen öyle yaptım dostum kart tekrar HP oldu ama açılan Shader ve TMU'lar açık olarak kaldı.

Buradan şu sonuç çıkıyor önceden de söylemiştim bunu kartın kendi HP orjinal biosunun bir kilit özelliği yok.

Kart MSI tarafından üretildiği için MSI firması kartları önce kendi biosları ile kilitleyip sonra üzerine HP biosu yazmış ve kartları HP bioslu olarak HP firmasına satmış. Yani HP biosunda aslında kartı kilitleyen bir özellik yok bunu MSI kendi biosu ile yapmış.
  • Arkadaşlar bios atmada ati flash tool ile "Subsystem ID mismatch" hatası alanlar sorunu çözdüm bios atabiliyorum. Şu şekilde yapabilirsiniz;
    1) ATIWinflash atiwinflash programını indirip klasöre çıkartın. Örneğin çıkarttığınız klasörün ismi "ati" olsun, daha sonra bu klasörü c'ye atın.
    2) Orjinal biosun yedeğini gpu-z ile alın herhangi bir sıkıntı olmaması adına.
    3) buradan msi biosunu indirip c'nin içinde bulunan ati klasörünün içine atın.
    4) Daha sonra komut istemi yani cmd'yi yönetici olarak çalıştırın.
    5) cmd 'ye "cd c:\ati" yazın enterlayın.
    6) Daha sonra "atiflash -i" komutu verip sistemde olan ekran kartların ve gpu id'ini yazacak o id bize lazım bir tane varsa muhtemelen id niz sıfır olacak.
    7) "atiflash -f -p 0 xxx.rom"(xxx olan kısma romun ismi ne ise onu yazıyoruz) komutunu verip biosu karta yazabiliyoruz. Bundan sonra pc mizi restart ediyoruz.
    İşlem bu kadar arkadaşlar. Herhangi bir sıkıntıda orjinal biosa gene bu işlem ile dönebilirsiniz. Ben yaptım oldu. Benim kartta kilitli çıktı. Bu şekilde kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cccparsccc -- 19 Şubat 2019; 0:41:38 >

Eyvallah simdi yaptim hepsini ama bende yemedi malesef. Bana kilitlinin hasını gondermisler :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım konu altına o kadar çok yorum atıldı ki artık kimin ne dediğini ben de unuttum demek o sizdiniz.

Karta unlock biosunu yazdım ve kart resmen MSI oldu. Ama kart GPU-Z'de hala 896 Shader olarak gözüküyor enteresan yani.

Yaptığım sıralı işlemler listesi:

1) Linkinden Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü indirdim.
    2) Linkinden DDU v17.0.9.1 sürümünü indirdim.
    3) Bilgisayarı güvenli modda başlatıp (önceki mesajımda bunun nasıl yapılacağını yazmıştım) DDU ile tüm sürücüleri temiz bir şekilde kaldırdım.
    4) Ethernet kablosunun fişini çıkarttım (siz internet bağlantısını kesin ben kablo ile bağlanıyorum) bunu yapmazsanız AMD cachden kaldırdığınız sürücüyü tekrar kuracaktır aynı işlemi tekrar yapmak zorunda kalırsınız.
    5) Sonra Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü kurdum.
    6) Karta biosu yazmak için buradaki ATIFlash sürümünü kullandım.
    7) İndirip masaüstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
    8) Sonra buradan MSI RX 460 2GB OC Unlocked BIOS 'unu indirip masa üstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
    9) Bu MSI RX 460 2GB OC klasörü içindeki "backup bios.bat" - "flash unlocked bios.bat" ve "MSIRX4602GBunlocked.t1" isimli 3 dosyayı kopyalayıp az önce indirdiğim ve masa üstüne klasör olarak çıkarttığım atiflash_284 klasörü içine yapıştırdım.
    10) Önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık düzenleden içindeki AtiFlash yazan yeri ATIWinflash yapıp kaydet çık dedim.
    11) Sonra aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım.
    12) Daha sonra önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık "Yönetici olarak çalıştır" dedim aunı klasör içine "RX460.backup" olarak biosun yedeğini kaydetti.
    13) Sonra da aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım ve bios yazma işlemi tamamlanmış oldu. Resim için tıkla
    14) PC'yi yeniden başlattım ve GPU-Z'yi açtım ve ekran görüntüsü tıkla
    15) AIDA64 'ün son sürümünde Mantle bölümündeki ekran görüntüsü tıkla
    16) AIDA64 'ün son sürümünde Grafik İşlemci bölümündeki ekran görüntüsü tıkla

Şimdi size sorum yaptığım bu işlemler sonrasında kartımın kilitli Shader 'ları açıldı mı açılmadı mı?

Edit: İlk maddedeki link çalışmıyordu düzelttim.
    Arkadaşlar bios yükleme olayını bu mesajdan halledebilirsiniz.

Bu işlemleri yaptığınız zaman atiflash_284 klasöründe rx460.backup diye bir dosya oluşacak. Eğer kartı orjinal haline getirmek isterseniz o dosyanın ismini rx460.rom ya neisterseniz.rom olarak değiştirip, flash unlocked bios.bat isimli dosyaya sağ tıklayıp düzenle deyip MSIRX4602GBunlocked.t1 yazan yerlere bu yeni dosyanın ismini yazıp kaydedip sadece bunu çalıştırıyorsunuz. rx460.backup dosyasını rx460.rom yapmışsanız rx460.rom olarak değiştiriyorsunuz sonra orjinal haline geri dönüyor. Bunu da @HWS yazmıştı.

• Bu arada bu kartin 2 biosu var.

Bizimkilerin sonu 40 ile bitiyor.

Bir de 39 olani var.

Onuda denedim ama olmadi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hepsi 1024 çıkacak diye bir taahüdümüz yoktur, bunu yazınca bittimi olay Valla bu 896-1024 olayı bildiğin komedi oldu bu kartta

Tamam belki her kartı firma için denemek tek tek çok zor olabilir ama kartı 896 çıkanlarda haklı olarak iade yaparlarsa işler dahada uzar. Aynı restorana gittin aynı parayı verdin arkadaşına duble porsiyon geldi sana tek, neden diye sordun şansına ne gelirse her tabağa tek tek bakma şansımız yok
    Hemen iade et ve yeni sipariş ver bence çünkü benim de ilk kartıma yüklemediğim bios kalmamıştı ve kart bana mısın demedi açılmadı yani sonra iade ettim.
  • quote:

Hemen iade et ve yeni sipariş ver bence çünkü benim de ilk kartıma yüklemediğim bios kalmamıştı ve kart bana mısın demedi açılmadı yani sonra iade ettim.
    o00 biz de bekliyorduk arkadaş ne zaman gelecek de sonu iade et ile biten cümle kuracak diye.

Resmen eğlence çıktı sanırım sana. burada firmaların işini baltalamak, insanlara bilmem kaç defa fazladan kargo ödetmekten nasıl bir zevk alıyorsun onu da anlamıyorum.

daha 1 kişi bile 896 ve 1024 arasındaki performans farkını net olarak test etmemişken sen tutturdun bir iade edin gidiyorsun. Anladık çok zekisin. ama aynı lafı 10 defa yazmanın amacı nedir?

Madem bu kadar elin boş vaktin var. bir tane de 896 gönderelim sana ikisini test et oyunlarda. aradaki farkı da yayınla.

Yoksa ya art niyetlisin ya da başka da bir anlam veremiyorum senin yaptıklarına.

Hayır amaç nedir yani her yazanın altına iade edin yazmaktaki? çok merak ediyorum nasıl bir ruh hali ile bunu yazıyorsunuz? biz 15 TL daha kargo parası ödeyince mutlu mu oluyorsunuz?

1 defa yazdın 2 defa yazdın ama her mesajın altına yazmak nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: medyanet60

Değerler aynı hocam o kart sağlam sen sorunu başka yerde ara..
    İşlemciyi 3.3e çektim ufak ufak artırıp farka bakıcam bakalım..

Hocam ztn 20 gün sonra askerim, Kartı alıp 1 ay tadını çıkarıyım dedim . Bendeki bu şansla 50 kere iade etsem hepsi 896 gelir. Ztn overclock performansı düşük bi kart bu , bu şekilde kullanırım işlemcim anca dayanıyor güç bela zaten . Vakit olsa uğraşırdım ama lüzumu yok..
    Hocam bir şey soracağım ben cs go oyununda seninle aynı grafik ayarlarında yani ultraya aldım. Fps senin attığım resimdeki fps ile benzerdi arada düşüyor ama oynanabilir. benim sorunum şu ki ultrada 70 fps veren kart lowda neden 150 fps vermiyor? Dota 2'de de benzer durum. Grafik düşürüyorum ekran kartı kullanımı düşüyor, fps artmıyor. Bu işlemci yetersizliğinden midir sence?

• buroigil B kullanıcısına yanıt
    Lowda yüksek vermemesinin 2 nedeni var.

1.si İşlemci yetersiz zira lowda işlemciye yükleniyor ekran kartı kapasitesi yatıyor.
    2. Lol dota csgo gibi oyunlar işlemciye yüklenen optimizasyon sıkıntısı olan oyunlar bu nedenle low profile oynanamya uygun değil.

En temizi işlemci değişmek yada overlock ile performans artırmak.

E5450 işlemcimi 3.4ghz çıkardım şuan bugün de denicem 3hz ve 3.4 arası ne kadar fark var bakıcam.
  • medyanet60 kullanıcısına yanıt
    takip

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cafesnet kullanıcısına yanıt
    fiyatı düşürün , kargoyu ücretli yapın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cafesnet kullanıcısına yanıt
    Tam da sizden beklenecek bir yorum attınız bu işinizi ne kadar çok ciddi yaptığınızı ve forumdaki yorumları tek tek okuyup, kim ne yazmış, kime ne demiş diye takip edip de kimin aslında çok daha boş vakti olduğunu herkese göstermiş oldunuz gerçekten tebrikler.

Bunu yapacağınıza 896/56 'lık kartları örneğin 20-30 TL gibi daha uygun fiyattan, 1024/64 kartları da bir o kadar daha pahalıdan ürün özelliklerini kaç shaderlı olduğunu vs. ilanda açıkça belirtip satışa açmış olsaydınız, en azından bu kartı alanlar baştan bir seçim yapma şansına sahip olabilirdi. Biz de müşterilerinizin önerisini dikkate almanızdan duyduğumuz memnuniyeti forumdan elimizden geldiğince çok kişiye duyurmaya çalışıp daha çok kitleye ulaşmanıza ve daha kısa sürede daha fazla ürün satmanıza belki yardımcı olabilirdik. Ama gel gelelim siz bu önerimizi dinlememekle kalmayıp, bir de kalkmış buradan insanları bilgilendirmemizden rahatsız olup sanki bunu firmaların işini baltalıyormuşuz (!) gibi yansıtarak, aynı parayı verip eline 896/56 kart gelen ve bunu forumda paylaşan insanların daha az Shader ve TMU'lu daha yavaş bir karta razı olmasına ses çıkartmamamızı istiyorsunuz ki pes doğrusu.

Size nasıl ticaret yapılır bu saatten sonra öğretecek halimiz yok ama ben de gerçekten çok merak ediyorum acaba nasıl bir ruh hali ile bunları yazdınız insanlara bilmem kaç defa fazladan kargo ödetmekten nasıl bir zevk alıyorsun onu da anlamıyorum ve biz 15 TL daha kargo parası ödeyince mutlu mu oluyorsunuz? şeklindeki asılsız ithamlarınız ile şikayet ettiğiniz o kargo masrafını madem ödemek istemiyorsunuz ve iade edilecek kaygısı taşıyıp da birileri bunu forumda dillendiriyor ve insanları bilgilendiriyor diye endişe ediyorsanız, ücretsiz fiyat uygulamasından vazgeçin ve kargoyu müşteriye yansıtın veya kargo masrafını fiyata yedirip öyle satış yapın ki müşterileriniz nezdinde firma itibarınızı küçük düşürücü asılsız ithamlar dolu boş sözleri de sarf etmemiş olursunuz.

Bu kartını Türkiye'ye getirip de düşük bütçeli kullanıcılara neredeyse GTX 1050 ayarında bir kartı uygun fiyata satan bir firma olarak gözümde bu yorumu atana kadar en azından bir değeriniz vardı ama şimdi onu da yok ettiniz sizi tebrik ediyorum.

Ama merak etmeyin biz buradan ve daha başka mecralardan da yapacağımız yorumlarımızla insanları bu konuda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz.

Sizin bana bedavadan kilitli bir kart göndermenize hiç gerek yok. Ben zaten parasını vererek aldığım yazılımsal kilitli kartın kilidini anlattığım yöntemle açtığım gibi tekrar geri kilitleyip her iki şekilde de hem kilitli hem de kilitsiz olarak aralarındaki gerçek performans farkını hem oyunlarda, hem de test programlarında test edip detaylı bir video zaten çekeceğimi söylemiştim şuan onun üzerinden çalışıyorum zaten ve video bittiğinde de bunu buradan herkesle paylaşacağım hiç merak etmeyin.

Edit: Aşağıya bir kaç video ekliyorum 896/1024 Shader farkları testler ve oyunlarla test etmişler ve ne şekilde performansa yansımış izleyip herkes bilgilensin.

Bu arada kartın satıcısı olan firma da hala daha 1 kişi bile 896 ve 1024 arasındaki performans farkını net olarak test etmemiş deyip kafasını kuma gömmeye devam etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 19 Şubat 2019; 13:7:7 >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.