Şimdi Ara

Office 2010 hakkında bir yardım ederseniz sevinirim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba office 2010 da 6 sayfalık bir yazı var bunu 500 er karakter olarak ayırmam gerekiyor
    bunu yapa bilmemnin kısa bir yolu varmı acaba?
    teşekürler

• Word' de en alttaki durum çubuğunda sağ klik yapın ve karakter sayısı boşluklu seçeneğini aktif edin.

Durum çubuğunda sol tarafta . Mevcut karakter sayısını gösterecektir.

Yazıyı seçmeye başlayıp bıraktığınızda, seçtiğiniz karatlerin sayısı görünecektir. Örn. 320/1528

Eğer boşlukluksuz sayı lazımsa, durum çubuğundaki sözcük bilgisine tıklayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

Word' de en alttaki durum çubuğunda sağ klik yapın ve karakter sayısı boşluklu seçeneğini aktif edin.

Durum çubuğunda sol tarafta . Mevcut karakter sayısını gösterecektir.

Yazıyı seçmeye başlayıp bıraktığınızda, seçtiğiniz karatlerin sayısı görünecektir. Örn. 320/1528

Eğer boşlukluksuz sayı lazımsa, durum çubuğundaki sözcük bilgisine tıklayın...
    dediğini yaptım ama olmadı ben engeliyim birazyavaşım :D belki saglıklı biri için sorun olmaz ben tek, tek ugraşınca gına geliyor.
    Siz ofis kaç? kulanıyorsunuz sizin kulandıgınızda oluyosa bende ona geçim

• Office 365 kurulu bende. Onu kurarsanız karakter sayma işlemini de durum çubuğunda görebilirsiniz.

Yanlız şöyle bir durum var. Seçim yaparken karakterleri saymıyor. Seçmeyi bıraktığınız anda seçili olanların sayısını gösteriyor. Bu biraz daha uğraştırıcı olacaktır. Ama diğer türlü tek tek saymaktan daha iyi bir çözüm.

2010 için de Araçlar ve ordan sözcük sayımını seçerseniz gösteriyormuş.
    Ama bu biraz daha fazladan uğraştırır..

Peki gönderdiğiniz resimdeki Sözcük 65/464' e tıklayınca seçili olanların karekter sayısını gösteriyor mu ? Gösteriyorsa yeni ofis yüklemenize gerek kalmaz belkide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 7 Nisan 2019; 15:40:32 >
  • quote:

Office 365 kurulu bende. Onu kurarsanız karakter sayma işlemini de durum çubuğunda görebilirsiniz.

Yanlız şöyle bir durum var. Seçim yaparken karakterleri saymıyor. Seçmeyi bıraktığınız anda seçili olanların sayısını gösteriyor. Bu biraz daha uğraştırıcı olacaktır. Ama diğer türlü tek tek saymaktan daha iyi bir çözüm.

2010 için de Araçlar ve ordan sözcük sayımını seçerseniz gösteriyormuş.
    Ama bu biraz daha fazladan uğraştırır..

Peki gönderdiğiniz resimdeki Sözcük 65/464' e tıklayınca seçili olanların karekter sayısını gösteriyor mu ? Gösteriyorsa yeni ofis yüklemenize gerek kalmaz belkide.

• hocam bu şekilde gösteriyor karakter sayısını görmek için önce seçip sonra sözcük kısmınamı tıklamam gerekir
  • memo-e kullanıcısına yanıt
    Evet. 2010 için öyle.

500 karakter seçince; yeni bir dosya açar, seçtiklerinizi kes yapıştır yaparak, farklı dosyalara bölebilirsiniz.

Ofis 365'de söylediğim ayarı yaparsanız, direkt durum çubuğunda gösteriyor.
    Seçim size kalmış.

Ofis 365

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 7 Nisan 2019; 18:39:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet. 2010 için öyle.

500 karakter seçince; yeni bir dosya açar, seçtiklerinizi kes yapıştır yaparak, farklı dosyalara bölebilirsiniz.

Ofis 365'de söylediğim ayarı yaparsanız, direkt durum çubuğunda gösteriyor.
    Seçim size kalmış.

Ofis 365
    Hocam Teşekkürler
    Örneğin gorev çubuğu da 70/432 yazıyor 70 yazan kısmı eğer 70 geçmemesi gerekiyor ozaman 500 karakteri geçmiyor.
    Inşallah anlata bildim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: memo-e

Hocam Teşekkürler
    Örneğin gorev çubuğu da 70/432 yazıyor 70 yazan kısmı eğer 70 geçmemesi gerekiyor ozaman 500 karakteri geçmiyor.
    Inşallah anlata bildim :)

Alıntıları Göster
    Tam anlamadım..

70/432 yazan Sözcük değil mi ?
    Ordan bakarsanız tam emin olamazsınız. Sözcüklerdeki karakter uzunluğuna göre, 70 sözcük, 500 karakter olabilir de olmayabilirde.

Bir miktar seçim yaptınız diyelim. Seçimi iptal etmeden durum çubuğundaki sözcüke tıklayınca açılan kutucukda,

Karakter (Boşluklu) ve Karakter(Boşluksuz) olarak. Karakter adedini gösteriyor. (Eklediğiniz resimde mevcut)

Adet 500 değilse 500 olana kadar seçip yeniden kontrol edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 7 Nisan 2019; 22:27:52 >

• Baştan 500 Karakter seçmek istiyorsanız aşağıdaki makroyu kullanabilirsiniz.
    Makroyu kullanmak için
    ALT+F11 e basın
    Sol taraftaki ThisDocument üzerinde çift tıklayın sağ bölmeye aşağıdaki kodları ekleyin.
    Wordde makroyu çalıştırmak için ALT+F8 e basın

Sub KarakterSec()
    Selection.HomeKey Unit:=wdStory, Extend:=wdMove
    Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=500, Extend:=wdExtend
    End Sub
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.