Ofiste bulunan laptoplar ve masaüstü bilgisayarlar arasında hızlı dosya aktarımı yapmak ve ortak klasör kullanmak istiyoruz.Tüm bilgisayarlarda internet aktif olmalı. Mevcutta basit ve ucuz bi kablosuz adsl modem var. Nasıl bi düzenleme yapmam lazım hangi cihazları almam lazım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ofis bilgisayarı arasında dosya aktarımı
-
-
Daemon Sync
-
O tarz 3.parti bi uygulama ile değilde ağ bağlantısı gibi bi fiziksel sistemle yapmak istiyorum bunu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer modemde usb girişi varsa genelde disk paylaşım özelliği oluyor. Verinizin boyutunu bilmiyorum ama 1-2TB lık disk takarak paylaşım yapabilirsiniz. Eğer verinin boyutu fazla ise bilgisayar üzerinden ortak alan oluşturabilir kişiler ile paylaşımda bulunabilirsiniz.
-
Veri aktarımı hızlı olmaıs gerekiyor ama.4-5gb veriyi yüksek hızda Max 5 dakikada atması gerekiyor
Merhaba;
Küçük bir ofis olduğunu varsayarak network alt yapınızı gigabit kablo ile yapılandırmanızı (100Mbps ile söylediğiniz 4-5Gb veriyi 7 dakika civarı aktarabilirsiniz ki bu sadece network hızı alıcı - verici cihaz hızlarınıda göz önüne alıp bu süre dahada artacaktır...) öneririm; ancak ortam müsait değil ise 802.11ac veya 802.11ax protokollerini destekleyen wifi ağı kurmalısınız.
Kolay gelsin.
-
Gigabit kablo dediğiniz Cat6 kablo sanırım. Cat6 kablo çekmeyi düşünüyorum bende. Veri aktarım ve internet hızının maximum olabilmesi için. Şuan ufak bi modem var eskide bi cihaz. Yerine hem kablosuz hem kablolu olarak iyi performans gösteren bi modem alsam bu istediğimi tam anlamıyla gerçekleştirebilirmiyim
Ucuz bir bilgisayarı ağa açıp paylaşım yapabilirsiniz yada bir nas server ile halledebilirsiniz.
Nas server çok mantıklı fakat ufak bir işletmede çalışıyorum. Ucuz yollu bi çözüm gerekiyor. USB destekli modemle yada switch ile nasıl çözebilirim bu sorunu.
İyi bir modem iyi bütçe istiyor. Bu işi switch ile çözebilirmiyiz switch ile çözsek tüm bilgisayarlar birbirinin harddiskine ulaşıp veri transferi yapabilir mi? Bu switch kullanılırken internet bağlantısında sorun olur mu?
usb destekli modem dediğin nedir ki? saniyede 12mbyte o da hangi birine. paylaşım demek, virüs demek. fidye virüsü de kaptınız mı, yanından geçilmez. çözümü ben de merak ediyor ve konuyu takibe alıyorum. ucuz yollu olacak olması ilgi çekici. bu arada ben de dandik bir program paylaşmışım. paylaşıma şifreli girişi hedeflemiştim ama cılız ve bu konuya uygun olmayan bir cevap olmuş.
-
Temelde şöyle bişey olucak ama cihazlar hakkında hiç bilgim yok. Modeme HDD bağlayıp o HDD yı paylaşıma açabiliyorsun. Bu benim için bi tık uzun yöntem. Ortak HDD ye dosyayı at diğer taraftan gör vs uzun iş oluyor benim için. Birde herhangibi bir bilgisayardan diğer bilgisayarların sabit disklerine erişebiliyorsun. Bu tam olarak benim ihtiyacım olan şey. Tabi bu bağlantıyı yapınca internet bağlantısı gitmemeli. Ama bunu switch ile mi yapmak gerekiyor yada iyi bi modem mi gerekiyor bilmiyorum. asıl sorumda bu.
uygun bir sw ile olur ( eyer pclerin üzerindeki ethernetler 100 mbps ise 100 lül eyer hepsi gbit destekliyor ise gbit sw tercih etmenizde fayda var)
en büyük disk hangi pc de ise onun üzerinde yapabilirsiniz ( bunun handikapı su olur bu pc bzolursa burdaki share kaydettiğiniz tüm dosylar kaybolur eyer file server gibi kullanıcak iseniz)
burda bir ana folder olusturun onu share edin share permission a da everyone secin ki tüm pcler buna erişsin (yada share olusturulan pcd bir user ve pass olusturun ki diyer pc kullancılarıda bunu bilmeli baglantı yapmak istediğinizde bunu sorar ve bunun ile giriş yaparsınız biraz daha guvenli olur)
diyer pc den bu pcye baglanmak için söyle olur
\\192.168.1.5\sharename gibi baglanırısınız yada bu nu diyer pc lere map edersiniz devamlı baglanılır
burda yazdıgım ip örnek siz pclere verdiğiniz ipleri ezberleyin yada bir kagıda yazın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X