Şimdi Ara

Öfkeden ders çalışamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet,arkadaşlar.öfke ve üzüntüden ders çalışamıyorum. stresten değil,öfkeden. Normalde de öfkeden ders çalışamam fakat bu aralar iyice arttı. artma sebebi de sağolsun ailem. işiniz gücünüz sınav olunca tabii konuşmalarınızda sınav endeksli oluyor. evde "sosyali nasıl halledeceğim?" lafını eder gibi oldum,annem direk izin aldı. kaç gündür her gün 7/24 evde benimle. sosyal çalışıyor,yaza yaza. hatta ne anlattığı var ve bence nede anladığı. full yazarak sadece yayını kopyalamaktan başka eline bir şey geçmiyor. ikidebir orada yazanları bana söylüyor. dahada sosyalden tiksiniyorum. ders çalışmak için odamdan çok salonu tercih ederim. Daha geniş ve daha çok güneş alıyor. Ama annem sağ olsun,sürekli yaza yaza ders çalışıyor ve ben yanında ona anlata anlata ders çalıştığım zaman "sürekli aynı derse çalışıyorsun","şu konu daha bitmedi mi?","hala bu konuda mısın?" gibi laflar ediyor. Ders çalışmadığı zaman halk tv izliyor. halk tv izlemezse internete girip tıp fakültesi puanlarına bakıyor.-ki bu puanlara bakıp benim başarımı sorgulaması beni dahada sinirlendiriyor-.Bu lafı çok duymuşsunuzdur ama beni hiç anlamıyor. Destek olacağı yerde köstek oluyor. Sürekli dershaneye boşuna para verdiğinden bahsediyor ve denemelere hiç girmediğimden şikayet ediyor. hani şu sürekli çocuklarını motive eden hırslı velilerden olsa birşey demeyeceğim,keşke olabilse. Öyle velilerin başka bir enerjisi oluyor. Bir arkadaşımın annesi kızını motive etmeye çalışırken beni bile motive etti ama sürekli kişisel gelişim kitapları okuyan bir kadındı. Bende tabii bugün yine laflarına dayanamayıp çıldırdım. Bana yaptığı şeyi yaptım. O arkadaşımın annesiyle önce kıyasladım. Sonra gidip kendisininde "üniversite sınavına hazırlanan çocuğa nasıl davranılır?" gibi bir makale okumasını söyledim.Okuyorum dedi okumadı. Bir baktım yine netlerle,üniversitelerle,puanlarla ilgili bir şeylere bakıyor,delirdim. Okumamış,anlamaya çalışmamış bile.Benim bu öfkemi hiç kendi hatalarına değil,sınav stresine bağladı. Kavga ettik. Kendisini bildiğiniz evden kovdum. Bana hakaret ede ede gitti. Şimdi çok sinirliyim, sanırsam kavga ettiğimizden veya hıncımı alamadığımdan. Ve sürekli kafama takılıyor,çıldırıyorum. Kafamda bir problem varken ders çalışamam ve en azından annem evdeyken idare ede ede çalışıyordum. Şimdi evde değil ve çok öfkeliyim. Eve dönmemesini söyledim. Çok mutsuz hissediyorum. Tek istediğim öfkeli bile olsam ders çalışma motivasyonumu tekrar kazanmak. Annem bir motivasyon katili,özür dilemem ve eve gelmesi dahada sinir bozucu olur ki zaten hep kavga ediyoruz ve hep benim özür dilememle son buluyor. Yaşadığım şehirdeki kütüphane kapalı ve başka bir yere gidip de çalışamam. Ne yapmalıyım? Tekrar motive olmak için?

• Bol şans sana işin zormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BüyükEvAblukada kullanıcısına yanıt
    sağol
  • kusura bakma ama burada sen daha haksızsın unutmaman gerekir ki o senin annen ve her zaman iyiliğini düşünür annen senin için izin alıp bildiğin seninle çalışmaya
    başlamış o seni evden kovacağına sen onu kovmuşsun kavga etmek yerine güzelce anlatabilirdin durumu olmadı rehberlik hocanla görüştürürdün o da olmadı ikiniz beraber
    psikolağa giderdiniz bu konu hakkında. teyzem vefat etti diye kuzenim ders çalışamadı 2. senesinde zar zor bir yere yerleşti ben de annem sınav konusunda ilgisiz
    diye memnun değildim 1 2 kere küçük tartışmamız oldu ama kalbini kırmadım hepsi bu kadın senin iyi bir yere gelmen için uğraşıyor çabalıyor sürünmeni istemiyor senin
    yaptığına bak kendini onun yerine koyup biraz anlayış göster
  • üzüldüm annene, evden kovmak ne demek allah aşkına

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annene bu sınavın hayatın sonu olmadığını söyle

• nurkrc kullanıcısına yanıt
    açıkçası bende böyle düşünüyorum. durumumu güzelce anlatmaya çalıştım fakat dinlemiyor. iyi niyeti zarar verici düzeye geldi. evden gittiğinde kendimi kötü hissetim,şimdi vicdanımla baş başa kalınca dahada öfkeleniyorum. yaptığımın nankörlük olduğunun farkındayım. ama kendimde ne toparlanacak gücü bulabiliyorum ne de özür dileyebilecek.cevabın için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde Ders Çalışmak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashtray Girl

açıkçası bende böyle düşünüyorum. durumumu güzelce anlatmaya çalıştım fakat dinlemiyor. iyi niyeti zarar verici düzeye geldi. evden gittiğinde kendimi kötü hissetim,şimdi vicdanımla baş başa kalınca dahada öfkeleniyorum. yaptığımın nankörlük olduğunun farkındayım. ama kendimde ne toparlanacak gücü bulabiliyorum ne de özür dileyebilecek.cevabın için teşekkür ederim.
    İşin zormuş ama ailene bu konuyu bir şekilde izah etmen gerekıyor bence çünkü bu senin geleceğini ilgilendiriyor.
  • quote:

Anne ben tıp istemiyorum diyerek resti çek biraz uzak dursun senden sende bu arada rahatçana çalışırısın.
  • quote:

Sınav hayatın sonu değil ama birbirinizi kaybederseniz işte o acı son olur üniversiteyi kazansanda hiç bir anlamı olmaz o yüzden akışına bırakın annen ile konuş bu saatten sonra senin için endişelenmesin sen kendin ne yaptığını biliyorsundur nasıl olsa kendi bildiğini oku sadece arada bir bilgilendir yeter öteye geçmesin
  • Bi50likdaha B kullanıcısına yanıt
    inanacağanı pek sanmıyorum ama tabii işe yarayabilir de. güzel fikir.
  • Bana kalırsa tavrını ortaya koy ama sonra da gönlünü al annenin. Ben en azından öyle yapıyorum işe yarıyor. Bi de sen şu konuda çok geç kalmışsın ailene sürekli beni stres yapmayın sürekli ders konuşmayalım ben oturma odasına sizinle konuşmak için geliyorum siz benim canımı sıkıyosunuz v.s. demeliydin. Ben şuan çok rahatım Allah a çok şükür ailem beni artık sıkmıyor. Dershaneye gitmememi bile anlayışla karşılıyolar normalde benim için imkansız gibi bişeydi

• Csb?

• Ashtray Girl kullanıcısına yanıt
    "evden kovdum"... burada durup bir düşünmek lazım. tabi olayın aslını bilmediğim için biraz ön yargılı yaklaşmış olabilirim burada.

olaya tarafsız bakarsak ikiniz de birbirinize normal davranmamışsınız. yani bir ebeveyn olarak annenin seni demoralize etmesi ve senin psikolojini anlamaya çabalamaması ne kadar yanlışsa, senin için de"beni anlamıyor" diyerek işin içinden sıyrılmak yanlış bu saatten sonra.
    sonuçta sen bu sene üniversiteye hazırlanıyorsun ve annene olgunlaştığını göstererek hiç değilse sen onu anlamaya çalışmalısın.

baktın seni anlamıyor. tamam de. peki de bir şekilde geçiştir. sakın diğer annelerle karşılaştırma anneni, o seni başkalarıyla kıyaslasa da.
    yani her şeye rağmen senin mutluluğunla mutlu olan ve senin üzüntünle kahrolan belki de hayatında bir kaç kişiden bir tanesi.

kaldı ki böyle olayları, sadece annenle değil kimle olursa olsun genel olarak kavga gürültüyü kafana takan insanlardansın galiba. ben de öyleyim.
    ve olay çözülmeden tam anlamıyla kendini derse vermen zor gibi duruyor.
    son olarak aile arasında gurur olmaz. "hep ben özür diliyorum" gibi bir ifade çok yanlış gözüküyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: volkadem

Csb?
    yazdığını okuyunca kendimi gördüm bizde aynı durumdayız coğrafyayı annemle beraber çalışıyorum bu şekilde baya hallettim sürekli laf yapmasından bende sıkıldım.annenin kötü bir niyeti yok tabi ki de ama gereksiz yere heyecan yapıp son günlerde bizi de etkiliyorlar.annenle iyi olmadan çalışamayacağını düşünüyorum bir an önce konuş derim biraz da alttan al bizim için ne kadar önemli bir sınav olursa olsun karşımızdaki annemiz
  • darkorbitay D kullanıcısına yanıt
    gönlünü almama felan gerek kalmadı. ben burada kendimi yiyip bitirirken o dışarıda arkadaşlarıyla buluşmuş,gayet güzel bir gün geçiriyormuş. aradığımda başından savı verdi. sonra 2.kere aradım. "anne,kavgamızın nedenini anladın mı?bak,ben sınava hazırlanıyorum." felan dediğimde "hı,hı...anladım,anladım(!)" diye cevapladı. sene başından dediğin gibi böyle bir konuşma yaptık. babam beni bu konuşmadan sonra pek sıkmadı.fakat annem arada bir böyle gel gitler yaşayıp benim sinirlerimi bozmaya devam etti. bir gün "ben sana güveniyorum" diyor, ertesi gün "bugüne kadar denemede en çok kaç net yaptın?" felan demeye başlıyor. Ve zaten bu saatten sonra konuştuğumda da hep benim bu öfke krizlerimi sınava bağlıyor.ben bu konuşmaları sene başından beri ona 2000 defa yaptım.ve bu konuşmaların hadi diyelim birinde benim durumumu anladığını ifade ediyor,ertesi gün tekrar aynı konuşmayı özet geçmek zorunda kalıyorum. bu konuşmalar artık beni tüketiyor. sen şanslıymışsın. ailen anlayışlıymış. benimkilerde aslında anlayışlıdır ama sınav yaklaştıkça annem benden çok gerilmeye başladı. hayatım boyunca notlarımla ilgilenen,sürekli ders çalışmamı söyleyen bir anne olsa bağışıklık kazanabilirdim ama sınava kalmış 1 hafta içindeki canavar uyandı. neyse en azından gönlünü almama gerek kalmadı. aradığımda gayet mutluydu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dmx__

yazdığını okuyunca kendimi gördüm bizde aynı durumdayız coğrafyayı annemle beraber çalışıyorum bu şekilde baya hallettim sürekli laf yapmasından bende sıkıldım.annenin kötü bir niyeti yok tabi ki de ama gereksiz yere heyecan yapıp son günlerde bizi de etkiliyorlar.annenle iyi olmadan çalışamayacağını düşünüyorum bir an önce konuş derim biraz da alttan al bizim için ne kadar önemli bir sınav olursa olsun karşımızdaki annemiz

Alıntıları Göster
    Ya geçin iyiliğini istediği masalını, çocuğu kendi haline bıraksa büyük ihtimal daha başarılı olacak.Şu cahillikler yüzünden genç nesil kafayı sıyırıyor.Anlamıyorlar ki stres anında beyin düşük kapasitede çalışır, yani sinirliyken bir şey anlamazsın.Annen belli ki laftan anlamıyor kavga ede ede anlatacaksın başka çare yok.

• quote:

gönlünü almama felan gerek kalmadı. ben burada kendimi yiyip bitirirken o dışarıda arkadaşlarıyla buluşmuş,gayet güzel bir gün geçiriyormuş. aradığımda başından savı verdi. sonra 2.kere aradım. "anne,kavgamızın nedenini anladın mı?bak,ben sınava hazırlanıyorum." felan dediğimde "hı,hı...anladım,anladım(!)" diye cevapladı. sene başından dediğin gibi böyle bir konuşma yaptık. babam beni bu konuşmadan sonra pek sıkmadı.fakat annem arada bir böyle gel gitler yaşayıp benim sinirlerimi bozmaya devam etti. bir gün "ben sana güveniyorum" diyor, ertesi gün "bugüne kadar denemede en çok kaç net yaptın?" felan demeye başlıyor. Ve zaten bu saatten sonra konuştuğumda da hep benim bu öfke krizlerimi sınava bağlıyor.ben bu konuşmaları sene başından beri ona 2000 defa yaptım.ve bu konuşmaların hadi diyelim birinde benim durumumu anladığını ifade ediyor,ertesi gün tekrar aynı konuşmayı özet geçmek zorunda kalıyorum. bu konuşmalar artık beni tüketiyor. sen şanslıymışsın. ailen anlayışlıymış. benimkilerde aslında anlayışlıdır ama sınav yaklaştıkça annem benden çok gerilmeye başladı. hayatım boyunca notlarımla ilgilenen,sürekli ders çalışmamı söyleyen bir anne olsa bağışıklık kazanabilirdim ama sınava kalmış 1 hafta içindeki canavar uyandı. neyse en azından gönlünü almama gerek kalmadı. aradığımda gayet mutluydu.

Allah yardımcın olsun gerçekten işin çok zor bu arada iyi forumlar tabi mümkünse...

• quote:

Orijinalden alıntı: darkorbitay

quote:

Allah yardımcın olsun gerçekten işin çok zor bu arada iyi forumlar tabi mümkünse...

Alıntıları Göster
    Yak bir tane

• quote:

Orijinalden alıntı: Liam Gallagher

Ya geçin iyiliğini istediği masalını, çocuğu kendi haline bıraksa büyük ihtimal daha başarılı olacak.Şu cahillikler yüzünden genç nesil kafayı sıyırıyor.Anlamıyorlar ki stres anında beyin düşük kapasitede çalışır, yani sinirliyken bir şey anlamazsın.Annen belli ki laftan anlamıyor kavga ede ede anlatacaksın başka çare yok.

Alıntıları Göster
    kırıldığından böyle konuşmuş olabilir ama o halinden memnunsa odana geç ve bir süre konuşma tepkini belli et ben böyle yapıyorum ne kadar sinirlense de kıyamayıp yanıma geliyor çünkü şu zamanda onun değil benim psikolojim önemli kendin için umursamadan çalışmaya devam et

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.