Biliyorum bu konu defalarca açılıyor ancak AY çıkma işine gelince sanırım zaten bu mevzuyu oyun kendisi anlatıyor.. Bakın örnek verilecek olursa
Savasi saldiran taraf kazandi! 42.037 metal, 28.948 kristal ve 34.837 deuterium ele geçiriyor.
Saldıran taraf toplam 172.000 ünite kaybetti. Savunan taraf toplam 909.000 ünite kaybetti. Şu an bu alan kordinatlarında 120.600 metal ve 69.000 kristal bulunuyor. % 1 olasılığıyla Ay çıkma ihtimali bulunuyor Bosta bulunan anormal miktardaki metal ve kristal maddeleri birbirlerini çekiyor ve gezegenin etrafinda bir uydu olusturuyorlar. 10 Roketatar, 8 Hafif Lazer Topu, 6 Agir Lazer Topu, 7 Iyon Topu, 4 Gaus Topu, 1 Küçük Kalkan Kubbesi tekrardan çalışır duruma geliyor.
şeklinde savaş (basit bir noob savaşı diyeceğim çünkü yenildim) raporu elimde var ve bu savaş sonrasında bana AY çıktı..
raporda Bosta bulunan anormal miktardaki metal ve kristal maddeleri birbirlerini çekiyor ve gezegenin etrafinda bir uydu olusturuyorlar.
denemesi çok manidar.. demek ki önemli olan ne filo ne güç aslında olay ortaya çıkan büyük bir hurda yığınının kimsenin almaması şartıyla birbirini çekmesi sonucunda uydunun yani AY ın ortaya çıkması... istiyorsanız bu durumu karşılaştıralım bende 120.600 metal ve 69.000 kristal hurdadan 4.582 çapında bir AY çıktı...
belki bu yorum yapılmıştır şimdiye kadar bilemem SAYGILAR...