Şimdi Ara

ξ¿ξ---Ogame Başlangıç Bilgileri--- ξ¿ξ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
55.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ogameyi bildiğim halde bu kadar anlatılabilecek şey olduğunu sanmıyordum
  • bende Sömürgelere deyinmek istiyorum .

Ogame Rehberiniz yerinde sömürge alımı ve büyüklükleriyle ilgili bilgiler var zaten ben direkt konuya gireceğim :

Saldırı Taktiği Uygulayanlar

saldırı taktiği uygulayanların sömlerinin özelliği ve binaları şu şekilde olmalıdır =

- Maden Kasma sömürgesi = Bu söm.de maden kademelerini üstte tutun ve saldırı yememek için biraz savunma kurun veher maden biriktiğinde nakliye ile ana gezegene atın . Ana gezegenle aynı veya yakın sistemde olmalı.
    - Maden Kasma sömürgesi = Bu sömdeyukarıdaki gibi aynı şeyler geçerlidir . Yine anagezegene yakın kurulu olsun.
    Deuterium sömürgesi = Saldırı ve araştırmalar arttıkça deu ihtiyacı da artıyor . Bilmeyenler için diyorum sistemde en aşağı gezegene ( x:x:15 gibi ) indikçe üretilen deu artar . Örneğin ana gezegen saatte 100 üretirse orda 150 üretir mesela . Bu söm. ana gezegene yakın olsun ( aynı sistemde olursa iyi olur ) x:x:13-14-15 olabilir . Burada maden gezegenlerinden biraz daha az savunma yapın .
    Maden Kasma sömürgesi = Bu gezegen sizin ana gezegeninizden 2-3 güneş sistemi uzakda olsun . Diğer maden söm.leri için olanlar bu gezegen içinde geçerlidir .
    Enerji & Sıcak sömürge = İleride RIP yapmak için işe yarar . Tersane kurun yeter . Eğer düşmanlarınızı takip için söm. almak gerekiyorsa bu gezegeni almayıp yedekte bekletebilirsiniz .
    Deuterium sömürgesi = Ana gezegenin biraz yakınında veya birkaç güneş sistemi uzağında olmalıdır .
    Saldırı Üssü sömürgesi = Bu sömürge Ana gezegenden 10-20 güneş sistemi uzakta bulunmalıdır . Alanı 100 ' ün üstünde olmalıdır . Bu söm. 2 işe yarar . Birincisi etrafınızda daha çok saldıracak userler olduğu için daha fazla maden gelir ve bu madenleri ana gezegene atabilirsiniz . İkincisi ise Filonuzu kaçırmak içindir . Burda maden binası da yapabilirsiniz . Gelen gelirle burası için savunma veya saldırı gemileri yapabilirsiniz .
    Saldırı Üssü sömürgesi = Diğer üs için geçerli olan herşey bunun içinde geçerlidir . Ama eğer önceki saldırı üssü gezegeni ana gezegenin ilerisindeyse bunu gerisine koyun .

Ayrıca şunları belirteceğim :
    - Sömürgenin faydası günlük 20k maden değil 200k maden üretmenizi sağlar . Çünkü birden çok maden binanız olur .
    - Bunlar sadece saldırı taktiği uygulayanların işine yarıyabilir . Hiç savunma uygulamadığım için savunanlar için bişi yazmadım

( Bunu yazarken önceden verildiğini görmedim ama ben daha ayrıntılı yaptım sadece hangisini benimserseniz onu uygulayın )

Umarım işinize yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper_12 -- 14 Nisan 2007; 7:52:59 >

• kaan_ seni tebrik ediyorum nasıl yazdın bu kadar şeyi ya
  • SağoL biLgiLer için
  • Ayrıca bişi daha belirteyim . Klasik oyuna başlangıç taktiği ( s1m1m2s2m3k1 ) bu taktik ilerilerde beni sıkıntıya tuttu . Metal bol ama kristal ile deu yok . ben şöyle bir taktik denedim ve kristal ile deu yetecek kadar var . Bunlar sayesinde kolayca araştırma yapıp gemi çıkarabiliyorum .

M1 - K1 - M2 - D1 - K2 - M3 - K3 - D2 - M4 - K4 - M5 - K5 - M6 - M7 - D3 - M7 - M8 - M9 - K6 - D4 - K7 - M10 - D5 - K8 - M11 - K9 - M12 - K10 - D6 - D7 ...

Solar Enerjiyi yazmadım . Başlarda deu dan dolayı enerji açığı olur . Oralarda deuyu kısın . Solar Enerjiyi ihtiyaç oldukça kendiniz basın .

Bu taktik sayesinde ; daha hızlı geliştim ve robot fabrikasını kurup tersaneyi daha kısa sürede açtım . Bilimsel Araştırma Lab. açınca da daha hızlı araştırma yaptım . Çünkü deu ve kristal sıkıntın olmuyor .

Kendim denedim ve işe yarıyor 1 haftada ha , kn , casus sondası , aa açtım ama pek gemi basamadım bunları açacam diye

• saol dostum eline saglık
  • MErhabalar

Arkadaslar uzunca bir zamandir oynuyorum ve taktigim bellidir;

ilk amac nakliye cikarmak ve yagma, tabiki gittigi yere kadar elbet filo patlar..

Bu arada da bina kademesi icin solar energy binasi yerine solar uydu yapin tabi abartmayacak sekilde orantili olarak mesela su anda e30 dayim ve her somurgemde kafadan en az 100 solar uydu var ve bir solar uydu 50 enerji veriyor ;) hesabinizi yapin iste bol filo ve bunular kademe dogru orantili olacak sadece filo yada kademe degil
    anlayana davuk sivrisinek

e30 da oynayan varsa yardimci da olabilirim

somurgemden alinti

Çap 17.520 km (134 /306 Alanlar)
    Sicaklik 25°C ile 65°C arasi
    Pozisyon [8:315:6]
    Puan 355.339 ( toplam 3.746 oyuncu içinde 259. siradasin )

• Hocam emeğine sağlık
    Oyuna dün başladım yazının ilk postlarının hemen hemen hepsine göz gezdirdim
    şu an hammadde toplamakla meşgulüm

Benim bi sorum olcak
    benim gezegenin sıcaklığı -26, 14 derece arası
    bu neyi etkiler. solar enerjiden gelen enerji miktarını etkiler mi
  • Yararlı Bir Konu Teşekkürler
  • süper bi çalışma olmuş ama sanırım biraz fazla uzun bi konu. bunu okumak baya bi zaman alır. ama emeğe saygı çok güzel olmuş.
  • Süper bir rehber olmuş, tebrikler
  • tershaneyi nereden yapıcaz
  • bende metal kalmadı birbirimize birşeyler verebiliyormuyuz
  • Evet nakliye yapılabiliyor
  • sağol.
  • gereksiz bunları cogu yardım bölümünde var!
  • ya hammadde bölümünde ayarlar tam olarak ne işe yarıyor net bir izah yapabilen yokmu % ayarları nasıl olması gerek hepsi %100 olursa ne olur enerji bölümü -224/342 oluyor o zaman bende ne zararı olur böyle olunca
  • Enerjin - lerde olursa hammadde üretimini azalır
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLCoHoL111

Enerjin - lerde olursa hammadde üretimini azalır

iyide %'leri düşürüp enerjiyi eksiden çıkarınca zaten rakamlar azalıyor daha az hammadde üretimi olmuyormu o zamanda
  • quote:

Orjinalden alıntı: KueRaKa

Süper bir rehber olmuş, tebrikler

quote:

Orjinalden alıntı: HequeL

Yararlı Bir Konu Teşekkürler

bende teşiekkür ederim arkadaslar kusura bakmayın artık fazla takılamıyorum foruma üniv bitti sayılır son 2 haftam artık bu oyun yüzünden 1 senem uzadı sizde çok kafaya takmayın fazla zamanınız yoksa madenci taktigini kullanın ömrünüzü harab etmeyin:D bir ay içinde işe baslıyacagım artık o zaman görüşebiliriz ;)

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.