Şimdi Ara

Oğlum fazla mı zeki? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu nasıl kaynak oğlum? Aynı sahte kaynağı tekrarlayıp duruyor. Karikateist facebook sayfasından alınmış kaynak mı olur? Elindeki Sahih-i Buhari'den hadisi çek at. Sahih dediğine göre okumuşsun demek ki.

• Oğlum bak bir şeyi ciddi bir şekilde eleştireceksen açıp okuyacaksın. İnternette dolanan abuk sabuk şeylerle bir şey elde edilmez. Buhari'de böyle bir hadis yok. İnternette sürekli dolanıyor bunlar. Sadece Müslim'de benzeri bir rivayet vardır. O da bundan çok farklıdır: ‘Bir kadın sizden bir kimsenin hoşuna gider ve de kalbinde yer alırsa, eşine gitsin ve onunla yatsın. Bu onun içindekini giderir.’” (Müslim, Nikah, 10)

Hadisin aslı budur. Bir de sürekli Allah yok diyerek kimseyi tahrik edemezsin, çocukça bir tavır bu. Ben zaten Müslüman değilim.

• Buhari, e's-Sahih, Kitabu't-Tefsir/33/7,Kitabu'n-Nikah/29

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-3E0F01308 G kullanıcısına yanıt

Bahsettiğin bölüm bu:

Bu bölümlerde güzel bir kadın görüyorsun hemen ayet iniyor şeklinde bir hadis yok. Bu hadis Ahzap suresinin 50. ayetindeki hibe konusuyla ilgili. İsteyen kadınların peygambere kendini hibe etmesi yani mehirsiz bir şekilde nikahlanması meselesi. Aişe 51. ayetteki peygambere istisna kılınan eşit yatma süresi kısıtlamasının kaldırılmasını eleştiriyor. Yani Muhammed istediği eşiyle istediği süre yatabilir ama diğer Müslümanlar eşlerine eşit davranmak zorundadır.

Burada Muhammed güzel kadın gördü sürekli ayet indi şeklinde bir ifade yok. Burada söylemek istediğimde internetteki bilgilerin böyle eksik, çarpık biçimde dolaşması. Eleştiri yapacaksan kendi başına düzgünce okuman gerekir. Ahzap suresi eleştirilebilecek benim de eleştirdiğim bir noktadır ama mühim olan doğru eleştiri yapmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7316C1BF8 -- 11 Temmuz 2024; 21:10:43 >

• linkorn L kullanıcısına yanıt

hocam trye büyük bir mülteci, gurbetçi pompalama işi var gibi duruyor, muhtemelen bunlar çocukları yarış atı gibi büyütüp heryere salacaklar, sizin çocuğun gelecekte üzülmemesi için ingilizceyi şimdiden öğretseniz iyi olur, bu sizin görüşünüzün ne denli isabetli olduğuna da büyük bir işaret olacaktır

• Hocam okumadım da böyle olduğumu dusunuyosaniz ona göre eğitim aldırın, test yaptırın vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kızım 3.5 yaşında.

Giriş seviyesinde İngilizce

Giriş seviyesinde Almanca

Akıcı seviyede Türkçe konuşuyor.

Sayıları, harfleri biliyor ve istediğiniz her harfi yazabiliyor.

En az 10-15 tane sureyi ezbere biliyor.

Satranç oynuyor

Annesiyle benim telefonda vakit geçirmemizden hoşnut olmuyor.

Kahve içip sohbet etmek istiyor.

Oturup kalkması hareketleri sanki 85 yaşına çıkmış 3.5 yaşına tekrar inmiş gibi.

Dondurma alırken tercihi yaban mersinli dondurma.

Parayla, doğumla ve ölümle ilgili bir çok şeyi biliyor.

ve bu durumlar beni biraz korkutuyor açıkçası.

• sjsero kullanıcısına yanıt

Maşallah diyeyim hocam umarım hep böyle istekli ve başarılı olur.

• Konuya da up diyeyim. Ana başlığa güncelleme yaptım belki fikir veren olur diye. Yani elime bir çuval inci geçmişte bilinçsizce kullanırsam çarçur olacakmış gibi hissediyorum. Ana sınıfına başladı bu sene ve okula gitmeyi çok seviyor ama iştah sorunu var. Yemek listesini ay başında bir kere görmüş telefondan okumuş ezberlemiş. Sevdiği yemekler olmadığı günler okula yollayamıyoruz, işin garibi bu yaşta zaman olgusu tam oturmadığı için günleri de bilmiyor, yarın deyince güneş tekrar doğunca diye anlaşıyoruz. Yemek listesini nasıl ezbere biliyor anlayamıyorum. Patates kızartması var bugün seversin diyorum, hayır mercimek çorbası var diyor. Beğenmezsen yeme diyorum ama çok zor yolluyoruz bazen yollayamıyoruz da. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkorn -- 23 Eylül 2024; 17:33:8 >
  • Benzer süreci ben de yaşamaktayım. Oğlum şu anda 4 yaşında. 1.5 yaşında harfleri öğrendi. 2.5 yaşında okumayı öğrendi. Bunları öğrenmesi için annesi ve babası olarak ben hiç bir çaba sarfetmedik. Sadece youtube'da tesadüfen denk geldiği için ilgisini çekti ve bunları izlediği için öğrendi. İngilizce alfabeyi ve arapça alfabeyi de biliyor. Sonrasında sayıları ve şekilleri öğrendi. Türkçe 100 e kadar, ingilizce 30 a kadar sayabiliyor. İngilizce sayarken 31'in ingilizcesinizi söyleyince 39 a kadar, 40'ın ingilizcesini söyleyince 49 a kadar kendisi akıl yürütüp sayabiliyor aynı şekilde bunu 99 a kadar yapabiliyor. İspanyolca 10 a kadar saymayı öğrendi. Belki daha fazlasını biliyordur fakat ispanyolca da 10 dan sonrasını biz bilmiyoruz. İngilizce de sanıyorum 200 üzerinde kelime biliyor. Hayvanların meyvelerin şekillerin renklerin ingilizcesini biliyor. İngilizce basit cümleleri kurabiliyor ve ya ingilizce basit sorulara cevap verebiliyor. Türkçe basit toplama çıkarma işlemlerini yapabiliyor. 1 veya 1.5 yaşındaki olayları hatırlayabiliyor. Son günlerde ülke bayraklarına taktı 206 tane ülkenin bayrağını biliyor. 3.5 yaşından beri kreşe gidiyor. Kreşin 3. ayında bizi çağırdılar. Üstün zekalı olabileceğini söylediler. Bunun için pedegoga gitmemizi önerdiler. Fakat Gaziantep'de biz bu konuda yetkin bir pedegog bulamadık. Sanırım yaş gurubuna göre testler hazırlayıp üstün zekalı bir çocuk olup olmadığı anlaşılabiliyormuş. Bu konuda uzman bir pedegog bulamadık. Bilen tanıyan varsa şehir farketmeksizin yönlendirebilirse memnun kalırız. Bize göre ise annesi ve ben çocuğumuzun üstün zekalı olmadığını normal olduğunu fakat üst düzey bir hafızası olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda destek almak istiyoruz fakat yanlış adımlar atmaktan da korkuyoruz. Konu ile ilgili bilgili kişilerin bizimle iletişeme geçmesi hem başlığı açan arkadaşa hem de bizlere faydalı olur.

• Çapa tip fakultesi psikoloji laboratuvarini bir arastirabilirsiniz. Yetiskinlere orada yapiliyordu eskiden. Cagri merkezini arayip cocuk icin olan branşı sorabilirsiniz. Ozellere ise guvenmenizi tavsiye etmem. Ailelerin duymak istedikleri sonuclari cok iyi bildikleri icin bunu kullanip yuksek ucret cikarabilirler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben ortalama iq üstü bir insanım'dan sonrasını okumadım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.