Şimdi Ara

Ögrenci arabasi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeşim 15-16bin liraya temiz satması kolay araba varda millet keyfine mi 30bin veriyor araba alıyor (kaldı ki 30biblik arabalar bile neredeyse çöp). Parana yazık edersin başka bir şey değil. O parayı dolar yap sakla daha iyi. İllede araba alacağım ailemle gezeceğim diyorsan kurumsal bir yerden kiralaman çok daha mantıklı hem de rezillik çekmezsin. Hevesleniyor insan anlıyorum ama akıl işi değil. Günümüzde o parayı bile biriktirmek kolay değil ve kalkıp da böyle hurdaya yatırmak saçma.

Ayrıca eski araba al, sürmeyi bunda öğrenirsin saçmalığına da inanma. Windows öğrenmek içinde kalkıp windows 98 göstermiyorlar dimi?

Araba hayalinden vazgeçmeni şiddetle öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 23 Mayıs 2017; 23:20:42 >
  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam belki çöp ama yaşım 19 daha ne yapayım 12 yaşında çocuk var kuzenim babası egea aldı hergün sürüyo ne yapayım bende sürmek öğrenmek istiyorum tamam belki parayı çöp etmek bu ama 15 bin lira kolay birikmiyor çalışamıyorum maaşım kesilecek yoksa yetim maaşım nasıl kazanayım okuyorum ne yapmam gerek o zaman bana tavsiye berin bi işimiz çıkıyo bi yere araba ike acil gitcek oluyoruz insanlarda istemiyo ne yapalım siz bir şey söyleyin biz ona göre hareket edelim o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gknshn1453 G kullanıcısına yanıt
    Zaten söyledim yapman gerekeni. Bak kendi ağzınla söylüyorsan kolay birikmiyor diye. Millete bakarak iş yapacaksan ohoo hayatta çok burnun sürter. Daha yaşın çok genç ve böyle bir hareket yapman mantıklı değil. Kim ne sürerse sürsün. Yarında senin sürdüğünü o süremez.

Dediğim gibi çok hevesleniyorsan kirala gez ailenle ama dikkat et kurumsal olsun, senet menet işlerine bulaşma, forumdan bilgi al. Acil işim çıkıyor bir sebep değil. Herkesin acil işi çıkıyor, herkes bir arabayla bir yere gitmek istiyor ama bunlar sebep değil. Ben 26 yaşındayım ama gidip bir araba almadım. 25-30 bin liraya baktım ama çöp, başka bir şey değil. Para bu, kolay kazanılmıyor, havam olsun elalem şöyle desin diye de kalkıp o parayı sokağa atamam. Farklı değerlendiriyorum parayı.

Araba almakta özgürsün ama 5 sene sonra geriye bakıp pişman olma.
    Hocam peki araba sürmeyi nasıl öğreneceğim sizde bana onu söyleyin araba olmadan pratik olmadan mahallede kimse arabayı ödünç bermeden nasıl öğrenebilirim

• Up

Araba sürmeyi, iyi öğrenmeyi öyle gözünde çok büyütme. 20 yıllık şoförler bile öküz öküz hatalar yapabiliyor trafikte. Ayda bir yada iki kez, 2 günlüğüne araç kiralarsın olur biter. Herkes kendi arabasını alarak öğrenmedi ya bunu. Bence olayları gözünde çok büyütüyor, fazla anlam yüklüyorsun. Araba sahibi olmak öyle ahım şahım bir şey değil ve böyle bir şey için tüm mal varlığını ortaya koyman çok yanlış olur. Unutma bunlar birer eşya, araç, ıvır zıvır. Sen hayattan keyif almaya bak.
    Haklısınız tabi hocam ama tek varlığım bu para değil normalde hedefim polo 2011 2012 2013 almaktı 35000 e 40000e ama dedilerki öğrenirken uyduruk bi araba al kullan sat dedi sonra poloyu alırsın dedi bende ondan dolayı arıyorum

Hayatın türlü türlü hali var. Evde tek erkeksin anladığım kadarıyla. Paran var diye bu yaşta böyle bir harcama yapman doğru değil. Arkadaş çevrene kanıp gaza gelme. Okulu bitir, işe başla mis gibi birikmişinde olur. Daha ileride nişan düğün masrafları var. Hayat kolay kazanılmıyor.

15bine alırım, satarım düz mantıkla bakma olaya. Acemisin allah korusun bir kaza yapsan cebinden çıkan parayı karşılaman belki senin 2 yılını alacak. Her şey zamanında güzeldir.
    peki hocam

• önce bi doğru dürüst araba kullanmayı öğren şehir içi trafikte ondan sora alırsın kendine bitane araba ehliyeti almakla şöför olunmuyo
  • Vincent54 kullanıcısına yanıt
    Hocam arabayı nasıl öğrenicem araba olmadan

• 15 bine seni idare edecek araba rahat bulursun. Ama arabadan anlayan biri ile arabaya bakman lazım. Çevremde 15 yaşında tertemiz arabası olanlar var. 3-5 yaşında hırpalanmış bitmiş arabalar da var.

Ben geçen ay 2010 model 74binde 206+ aldım 27 bin liraya. Şuan memnum, geçen hafta 1500km şehir dışı yol yaptım. Şehir içi şehir dışı çok az yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 24 Mayıs 2017; 1:52:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corsa 99-00

• üniversitede 2 yıl 92 model doğan l'ye binmiştim, araç hala bizde. sağlamlık bu fiyatlarda çok arama, bineceğin arabanın senin için en önemli özellikleri uygun yakıt ve bakım masrafları olmalı bence.

ilk aracım 90 model bir corollaydı. altı yere yakın diye satmıştım. 342000 km ve orjinaldi. motoru yapılmamıştı. bir sene içinde sadece distribütör arızası yaptı, 2012 yılında 750 lira masraf çıkardı bana. başka bir masrafı olmadı.

polo kesinlikle önermem, masraf açarsa altından kalkamazsın. temiz bir polo (az km yapmış ya da servis bakımlı araç) 20-25 bin tl arası. yakın zamanda baktığımdan biliyorum. 15 bin tllik poloda sıkıntılar olma ihtimali yüksek.

fiat palio düşünebilirsin. boyutları küçüktür, kullanımı kolay bir arabadır. temiz palio üzmez sizi, bakımları da ağır olmaz.

eski kasa skodalara bakabilirsin, satması zor olur biraz daha ama yakıt ve bakım maliyetleri düşüktür.

eski kasa corsa ve astralara bak derim ama temizini yine bu fiyatlara bulman zor.

323 mazda düşünebilirsin, japon arabaları bu yaşlarda bulabileceğin en sorunsuz araçlar olur. ama masraf açarsa alman ve japon arabalarının parçası muadillerine göre yüksek.

ben olsam doğan ya da palio arasında tercih yapardım. doğanın triger kayışını 20 liraya alır değiştirirsin. sigorta kutusu 2012 yılında 90 liraydı diğer araçların 500-600 tl olduğu zamanlarda. yani kuş serisi parçaları aşırı ucuz bir araçtır. serseri gibi binmezsen hiçbir sıkıntı yaşamazsın. benim ne muayenem ne sigortam ne de resmi evraklarım eksik olmazdı. aracım da orjinaldi. çevirmeye durdurmuyorlardı bile doğru dürüst. ama modifiyeli doğanlar polislerin ceza noktası oluyor uyarmak istedim.

15 bin tllik araçta boyasız hatasızlık arama, ancak şasesi eğik takla atması kesin olan aracı da alma. günümüzde o kadar dolandırıcı var ki güzel araç bulmak gerçekten zor olabiliyor. aracı almak yetmiyor, yürütmek almaktan daha önemli.

çok konuştum, tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum. son olarak hangi arabayı alırsan al, aldığın anda aksi ispat edilmedikçe (belgelenmedikçe) triger vb. motor kayışlarını değiştir. kopması halinde büyük sıkıntılar yaşatır. satan arkadaşlarda nasıl olsa satıyorum diye araçlarının bakımlarını yapmıyor genellikle. buna dikkat edin.

kısacası yakıt az dersen palio, parçası ucuz olsun dersen doğan öneriyorum.

Hocam 15.000bine bora bulursanız bana da söyleyin

• Öğrencinin arabası olmaz. Mantıken yanlış

• Fiat Tipo tabii ki de.
  • hocam anlama kıtlığımı var üst mesajlarda yazıyor annemle bineceğim anlamak istemiyorsunuz galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: gknshn1453

hocam anlama kıtlığımı var üst mesajlarda yazıyor annemle bineceğim anlamak istemiyorsunuz galiba

Hocam benden size tavsiye gidin bir at arabası alın hardtoplu gece atı direge baglayın sadece saman ve su masrafı var vergi sigorta muayene derdi yok . Ha bu arada sabah ezan okunmadan once at hırsızlarına dikkat edin cünkü atınızı çalabilirler mahallede dolaşıp inşaat malzemesi çalan at hırsızları gördüm oyüzden dikkatli olmakta fayda var

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.