Selamlar, Bilişim sistemleri mühendisliğine başlayacağım bu sene.Şehir dışında okuyacağım için laptop almak durumundayım.Bölüm hakkında mükemmel bilgilere sahip değilim.Fakat yazılım odaklı olduğunu biliyorum. Hem yazılım için hemde oyun için kullanabileceğim bir laptop arıyorum bütçem maximum 2200tl. Fazla bilgim olmadığından soruyorum bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım alman gereken bilgisayarın işlemcisi i7 olmalı dedi yazılım programlar için gerekli oldugunu söyledi.Oyun dediğim ise cs go yu yüksek oynatması yeterli hatta fazla bile.Birde ram slotu olmasını istiyorum sonradan geliştirebilmem için. Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler. Saygılar.
Selamlar, Bilişim sistemleri mühendisliğine başlayacağım bu sene.Şehir dışında okuyacağım için laptop almak durumundayım.Bölüm hakkında mükemmel bilgilere sahip değilim.Fakat yazılım odaklı olduğunu biliyorum. Hem yazılım için hemde oyun için kullanabileceğim bir laptop arıyorum bütçem maximum 2200tl. Fazla bilgim olmadığından soruyorum bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım alman gereken bilgisayarın işlemcisi i7 olmalı dedi yazılım programlar için gerekli oldugunu söyledi.Oyun dediğim ise cs go yu yüksek oynatması yeterli hatta fazla bile.Birde ram slotu olmasını istiyorum sonradan geliştirebilmem için. Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler. Saygılar.
kardeşim bak , bende senin gibi ümitler edip gittim 2700e monster aldım. aldım alacagıma pişmanım oldum. özellikle algoritmalar dersinde i3 i5 i7 işlemcinin arasında hiç bi fark olmadıgını gördüğünde sende ağır pişman olacaksın.
günümüzdeki pc lerde kullanılan işlemci frekansları 2,5~3,0. Buda saniyede 10^9 işlem demek oluyor(esas alınan programın çalışma zamanı(T(n)) hesaplaması).
derdin leptopsa beklentini yüksek tutma.. sana leptop tavsiyesi vermeyeceğim sadece teknik bilgide yardımcı olacak esas mevzuya geleyim.
Alacagın leptopta ekran kartı -> x40 x50 (nvidia) serisinden olsun .. x= üretim serisi bkz: 740m 750m 840m 850m 940m 950m... Gtx kalıbına takılma tamamen pazarlama oyunları. 750 ile 850 arasındaki tek far 750 nin 4gb vram 850 nin 2gb vram olması .. 750m klasiklerin son üretimi oldugu için en taştaşlısını ürettiler 5000ghz frekansıda cabası.
Tekrar konuya gelelim.. bu fiyata alacagın ekran kartı büyük ihtimalle x40m olacaktır(dolar bu kadar çoşmasaydı x50 de bulabilirdin.).
işlemcinin sonundaki U takısı yeni nesil daha ince işlemciler , performansı kötü ama çalışma enerjisi çok iyi buda demek oluyoki bendeki HQ işlemci 2 saatte bataryayı bitirirken Ultrabook işlemci 4 saate kadar dayanıyor..
Benim fikrimi sorarsan , kesinlikle masaüstü bilgisayar almandan yana. Bunun pişmanlıgını 2000tl veripte aldıgın leptobun ,cevrende bi arkadaşında gördüğün 1000 liralık kasanın leptobunu dövmesiyle ve masaüstünde daha rahat ve ferah , ayrıca overclock heycanı ...
** Tam bitiremediğim cümlelerim için özür dilerim , çok uykusuzum ama konuna denk gelmişken bilgilerimi paylaşayım istedim.
oraykt
kullanıcısına yanıt
Hocam haklısınız fakat üniye bilgisayarı götürmek gerekmez mi o yüzden ben laptop düşünüyordum. Saygılar