Şimdi Ara

Öğrenci için laptop tavsiyesi,max 3500 bütçeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda yeni bir bilgisayar almam gerekiyor.Elimdeki Mac ama farklı işletim sistemi olduğundan çoğu mühendislik programı çalışmayacak.(Bazı yazılım programları da dahil) Beklentilerimi sıralayacak olursam;

1.Fanından mümkün olduğunca az ses gelsin ve ısınmasın.
    2.Oyun oynamıyorum.Sadece film izlerim ek olarak.Bundan dolayı bütçeyi biraz düşürebiliriz.
    3.Ekran 17'den kucuk olsun.
    4.Görüntü olarak da naif,ince olursa iyi olur.Bu kısma önem veriyorum.
    5.Ekran gövde oranı da ortalama bilgisayarlara göre biraz büyük olsa iyi olur.Tasarımı hoş geliyor gözüme.Ama olmasa da olur.
    1'den fazla ürün önerirseniz da gayet iyi olur.

Lenovo,Asus ve Dell başlıca tercihlerim.

• up
  • Buyur hocam o fiyat aralığında oyun oynamayan kişi için bence en mantıklı notebook bu. Görüntüsü rengi falan da çok hoş duruyor bence. Tek eksiği ram 8 gb olmalıydı bence. Bir de FHD olsa imiş tadından yenmezmiş.
    -
  • ben şu linkteki makinayı kovalıyorum benimde bütçem max 3000 tl +100 oynayabilir tabi..

şartlarım beklentilerim;
    1-GTA V yeterli düzeyde oynasın..
    2-internet film izleme vs..
    3-ofis excel çok fazla kullanıyorum..
    4-internette herkes gibi 4-8 sayfa arkaplanda açarım..

bu FHD değil.. ayrıca SSD yok.. ama ram 8gb.. ilerleyen dönemlerden +8 gb ram takviyesi + ssd takviyesi ile makina uçar diye düşünüyorum..
    (bu takviyelerde fırsatlarla 500 tutar ama bu takviyeleri uzun vadeye yaymak lazım)
    Ryzen 5 işlemcinin birçok yeni nesil i5 işlemciyi hatta bazı i7 lere denk geldiğini gördüm işlemci eşleştirmelerinde iyi performans gösteriyor..
    orta düzey bir oyun bilgisayarı olarakta düşünülebilir.. f/p ürünü.. bende takip ediyorum.. 3000 bütçeli.. 1 hafta önce 3008 tl idi ama fiyatı arttı..
    world 6 taksit peşin fiyatına alabiliyordum almadım.. kampanya indirim bişeyler bekliyorum.. 3000 tl ye sanırım daha iyisi yok gibi (ŞUAN İÇİN)
    tavsiyesi olan varsa bende takipteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 17 Şubat 2019; 1:14:24 >

• www.amazon.com.tr
    Lenovo Ideapad 14 inç Dizüstü Bilgisayar Intel Core i5 8 GB 256 GB AMD Radeon R5 Windows 10 Home: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07JB5Y1D5/?coliid=IAC04F17QFTAU&colid=3K2CWR66BTO0K&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

Şu cihazı alayım diyorum,ne dersiniz,sıkıntı çıkarır mı,f/p ürünü mü.Tasarımının iyi olması da seçmemde etken,14 inch.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Tate -- 17 Şubat 2019; 9:2:47 >

• Max_Tate kullanıcısına yanıt
    teknik ayrıntılarda ram4gb yazıyor yukarda ilanda 8 hb yazıyor..

ryzen 5 in işlemcisi i5-8250U işlemciden daha iyi performans sağlıyor..
    bu linkte attığınız cihazda FHD değil..

farkı 256gb SSD var üzerinde yukarıda verdiğim ryzen5 modelini alıp üstüne 256gb ssd + 8 gb ram takviyesi ile hem 4000 in altına getirmiş hemde çok daha fazla performans almış olacaksınız.
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara Hd ürün almak pek akıl karı değil gibi gelmeye başladı.FHD bakıyorum şu anlık.

Bu ürünün düşmesini bekleyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş için Notebook Tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Max_Tate kullanıcısına yanıt
    Bencede.. cunku 4000 vermeyi goze almissiniz 4000 veripte fhd almamaniz gercekten sacma olur.. benim butcem maksimum 3000 en fazla 100-150 eklerim 3000 ustune.. sizin gibi 4000 butcem olsa kesinlikle fhd ararim en az 8gb olsun hatta enaz 256 ssd ararim ustunde..

Ben butcemden dolayi hd ye raziyim ama gelecege yonelikte alt yapisi 16 gb ram e kadar cikartilabilir ve m2ssd takilabilir olmali.. yani 3000 ustune kendime bir performans arttirimina yonelik 400 tl masraf payi birakiyorum uzun vadeli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.