Şimdi Ara

Öğrenci Kredi Kartı Asgari Ödeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba üniversite öğrencisiyim. Geçen aklıma takıldı acaba kredi kartı alsammı diye bazı şeyleri taksitli almak için. Acaba alsam mı almasammı kararsızım fikirlerinizi bekliyorum.

Kart alıcaksam hangi bankanın kartını alsam hangisini tavsiye edersiniz.

Birde şöyle bi sorum var örneğin kartımın limiti 400 tl bi ayakkabı aldım 339 tl. 5 taksit yaptırdım 67,8 taksit tutarı var. Mesela bana ilk ekstre direkt 339 tl nin mi asgari ödeme tutarı gelecek yoksa 67,8 inmi ?

• 67 nin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cevap icin sagol. Kredi karti almak mantiklimi peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • master2434 kullanıcısına yanıt
    kredi kartın yokken 339 liralık bir ayakkabıyı nakit alamıyorsan mantıklı değil kredi kartı modern köleliktir mümkün oldukça bankalardan uzak durun
  • kredi kartı kullanmayı bilene mantıklıdır.
    bu ay alışveriş yapıp sonraki ay ödeyebileceğin ,
    ve zamanında ödediğince faiz ödemeyeceğin kullanışlı ve gayet de mantıklı bir şey

ama 400 tl limitli bir kartın varken 339 tl ile (67.80*5 taksit bile olsa) ayakkabı alıp
    kartının limitinin sadece 61 tl lik kısmının (400-339=61) kullanılabilir halde bırakmak mantıklı değildir.

bu kalan kısımla alışveriş yapmasan bile ekstre gelince 67.80 Tl yi ödediğinde
    limitin 1 ay sonra 61 + 67.80=128.80 Tl ye geri çıkacak.

bu kafayla giden arkadaşlar ilerde bir işe girip ücret alıp
    kredi kartlarını bu şekilde kullanmaya başladığında birkaç ay sonra borç batağına düşmesi kesindir.
  • Mehmet Metin Gülcan iyi özetlemiş

Asgariyi ödediğin sürece piyasadaki en yüksek faizi ödersin
    Borç sarmalı böyle başlar
    Nakit taşımamak dışında pek bir avantajı yok aslında ama iyi kullanırım kampanyalardan da maksimum seviyede faydalanırım dersen al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 15 Aralık 2015; 10:56:20 >
  • Hocam bazi seylere direkt nakit verince elde para kalmiyor bu sefer benim amacim taksit tarafini kullanmak oda ödeyebilecegim kadar aylik borc yapmak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.