Şimdi Ara

Öğrenci pasaport harcı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
17
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: telebreathe

quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur391

quote:

Orijinalden alıntı: falovmi

hocam bende öğrenciyim. önümüzdeki hafta falan alıcam pasaport. Öğrenci belgesini e devletten çıkartsam olur mu ? yada öğrenci işlerinden mi almalıyım ? pasaport için falan diye belirtmeme gerek var mı normal öğrenci belgesi yeterli mi? internette fakülte sekreterine dilekçe vs verilecek diyor.

Dostum e-devlet ten alırsan olmuyor okulundan alman gerekiyor müdürün ve müdür yardımcısının ıslak imzası olucak üstünde, pasaport için demen de gerekmiyor. Normal öğrenci belgesi yeterli :)

öğrenci işleri demiş, ne müdürü ne müdür yardımcısı :D

Arkadaş liseli

Büyücez inş :D

• 80 Lira ödüyoruz dimi sadece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

80 Lira ödüyoruz dimi sadece?

Evet 80 TL
  • quote:

quote:

Evet 80 TL

Teşekkür
  • quote:

quote:

quote:

Evet 80 TL

Teşekkür

Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
  • Bu olay sadece erasmus vb yurt dışı gidişi zorunlu ya da davet almış öğrenciler için diye biliyorum. Yaşım 22 şimdi ben okuldan öğrenci belgesi birde gerekli evraklar ile birlikte pasaport alabiliyorum öyle mi ?

Rica etsem defter bedelini ve gerekli diğer belgeleri öğrenebileceğim bir adres yollar mısınız ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozgur391 O kullanıcısına yanıt
    Edevletten alınan belgeyi kabul ediyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam seneye öğrencliğim bitiyor şuan 5 yıllık alabiliyor isem hemen alayım kenarıda dursun yaş daha 21 4 senede lazım olur elbet

5 yıllık pasaportu aldıktan sonra öğrenciliğim bitse dahi iptal edemezler dimi
  • Bende pasaport çıkaracaktım bu aylarda. 17 yaşındayım, 22ye kadar geçerli mi şimdi bu pasaport

• aöf de oluyormu yoksa sadece örgün demi??
  • ozgur391 O kullanıcısına yanıt
    Selam hocam..brnim yrsil pasaport alma hakkim da var acaba o konuda bilgin var mi?
    Bir de su an sirayla hangi islemlrri yapmam lazim en kisa yoldan pasaport almak icin?

• Ben 1 ay once aldim pasaport harc bedeli yatirarak 1 yillik 251 tl ye yalniz ogrenci islerine gittim ve dedimki harcsiz pasaport almak istiyorum dedim bana dedikleri okulun gorevlendirdigi(erasmus,spor vb..) seyler icin verdiklerini söylediler sadece. Anlamadigim ben ogrenci islerine gidip ogrenci belgesi alip onlara hicbirsey soylemeden bankaya gidip sadece cuzdan bedeli yatirsam harcsiz alabilirmiydim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: telebreathe

quote:

Orijinalden alıntı: munzox

Ben 1 ay once aldim pasaport harc bedeli yatirarak 1 yillik 251 tl ye yalniz ogrenci islerine gittim ve dedimki harcsiz pasaport almak istiyorum dedim bana dedikleri okulun gorevlendirdigi(erasmus,spor vb..) seyler icin verdiklerini söylediler sadece. Anlamadigim ben ogrenci islerine gidip ogrenci belgesi alip onlara hicbirsey soylemeden bankaya gidip sadece cuzdan bedeli yatirsam harcsiz alabilirmiydim ?

Alabilirdin de yasa 15 gün önce yürürlüğe girdi.

Öğrenci işleri adından soyadından başka bişey bilmez.Nette araştırma yapsaydın keşke, TV'lerde de o kadar çıktı

Saglik olsun hocam pasaportum subatta biticek seneye. Seneye subatta bu islemleri yapip alabilirim harcssiz passport o halde degil mi ?

• Harçsız (ücretsiz) Umumi Pasaport (Bordo Pasaport) alınması:

Bu pasaporta Öğrenci Pasaport’u da diyenler oluyor. Aslında Bordo Pasaport’un harçsız alınmasıdır.
    Harçsız pasaport alma koşulları: Türkiye’deki üniversitelerde çalışan öğretim elemanları ile öğrenim
    gören öğrencilerin bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmak üzere veya eğitim amacıyla
    yurt dışına çıkışlarında ilgili üniversiteden alacakları ve ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı’na onaylatacakları
    “harçsız pasaport talep yazısı” ile müracaat etmeleri halinde belgede belirtilen süre kadar harçsız pasaport
    düzenlenir. Turistik geziye gidenlere verilmiyor, öğrenim görevinden dolayı veriliyordu.

arkadaşlar bundan bahsetmiyorsunuz değil mi??
    bu zaten var dı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 11 Mart 2016; 13:34:59 >
  • Arkadaşlar belki ihtiyacınız olur kanun metnini buldum..

10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6663
    sayılı Kanunun 4. maddesine göre, eğitim görmekte olup, 25 yaşını doldurmayan
    gençlerden pasaport harcı alınmayacak.

Pasaport harcı alınmayacak durumların son hali kanun maddesine göre şu şekilde olmuştur:

"Madde 85 - Pasaport Kanunu hükümlerine uygun olarak verilecek aşağıda yazılı pasaportlar,
    ikamet tezkereleri ve tasdik işlemleri harçtan müstesnadır:

a) Diplomatik pasaportlar, hususi pasaportlar ve hizmet pasaportları,

b) Yabancı memleketlere münhasıran öğrenim için gideceklere gerek Türkiye'den çıkarken ve
    gerekse yabancı memleketlerde öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar verilecek pasaportlar,

c) Yabancı memleketlerde yoksul kalmış oldukları sabit olan Türk vatandaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti
    konsoloslukları tarafından münhasıran Türkiye'ye dönüş yolculuğu için muteber olmak ve veriliş
    tarihinden itibaren en fazla üç ay içinde kullanılmak üzere verilecek pasaportlar,

d) Seyahatleri Türkiye için kültürel, ticari veya sosyal bir fayda sağlıyacak mahiyette bulunduğu sabit
    olanlarla, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile ilmi incelemelerde bulunmak veya yabancı memleketlerde
    yapılacak, spor temas ve müsabakalarına katılmak üzere toplu halde gezi yapacak öğretmen, öğrenci
    ve sporculara verilecek pasaportlar,

e) Yabancı memleketlerde, Türk konsoloslukları tarafından düzenlenen veya tasdik olunan evrakın
    Dışişleri Bakanlığınca tasdiki,

f) Türkiye'deki yabancı konsolosluk müstahdemleriyle, bu konsoloslukların meslekten olan memurları
    yanında ikamet etmek suretiyle hizmetlerinde bulunan yabancılara verilecek ikamet tezkereleri
    (Karşılıklı olmak şartiyle).

g) Dışişleri Bakanlığınca mütekabiliyet esası gözönünde tutularak belirlenecek ülkeler uyruklarına
    verilecek ikamet tezkereleri.

h) Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlar."

• Ben almaya karar verdim.80 Liraya 4 yıllık alabiliyorum galiba? 21 yaşındayım
  • Benim de alasım var, lazım olur illaki. Ama haziranda vize kalkacak muhabbeti var, yeni bir pasaport türü çıkarırlar veya pasaportu yeniletmek gerekir filan belli olmaz diye erteledim bakalım şimdilik.
  • İssiz Adam kullanıcısına yanıt
    sen de sadece defter bedeli yatırıp emniyete gidiyorsun

• Liseden aldığımız öğrenci belgesi geçerlimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhnkrc

Liseden aldığımız öğrenci belgesi geçerlimi ?

10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede "Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlardan" harç
    alınmaz diyor.

O zaman tahsil kelimesi ilköğretim ve liseyi de kapsıyor. Bence lise öğrencileri de alabilir.
    Bimer'e sordum bakalım cevap gelecek mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 11 Mart 2016; 14:21:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.