Şimdi Ara

Öğrenci pasaport harcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
17
Favori
6.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugün yurtdışına gitmek isteyen öğrenciler için konuşacağız. Bugün pasaport çıkartmak için çarşıya gittik. İnternetten edindiğimiz bilgilere göre 1 yıllık pasaport harcı (defter bedeli dahil) 251.00 TRY. Bankaya parayı yatırmak için gittik ve bi sorun olmadan yatırdık. Daha sonra gerekli evrakları tamamlayıp emniyete gittik. İşte bütün sorun burda başladı. Emniyette ki görevli memur öğrenciler için pasaport harcı vermeye gerek olmadığını sadece öğrenci belgesi getirerek ve yanında defter bedelini vererek 5 yıllık pasaport çıkartabileceğimizi söyledi. Koşa koşa bankaya geri döndük. Durumu anlattık ve paramızı geri istedik. Hemen yardımcı oldular. Orda sadece pasaport cüzdan bedeli ödemek istediğimizi söyledik. Ama sistemlerinin kabul etmediğini pasaport cüzdan ve harç bedelinin birlikte ödemek zorunda olduğumuzu söylediler. Ordan maliyeye gititk. Orda da ikisini bir aldıklarını söylediler. Ama devlet bankasına giderseniz yardımcı olabilceklerini söylediler. Ordan Ziraat Bankası' na geçtik. Pasaport cüzdan bedelini tek başına alabileceklirini söylediler. Sonunda halletmiştik. Ordan cüzdan bedeli parasını verip dekontunu aldık öğrenci belgesiyle birlikte emniyete gittik. Gerekli belgelerle birlikte sonunda pasaportum çıkmıştı.

Yani uzun lafın kısası; öğrenci için pasaport alırken pasaport harç bedeli vermenize gerek yok. Sadece pasaport cüzdan bedelini bankaya yatırarak onun dekontu ve öğrenci belgesiyle birlikte 5 yıllık pasaport çıkartabilirsiniz. İnternette böyle bir konuya deyinilmediği ve bütün gün oraya buraya buraya koşturan insanlar olmasın diye böyle bir konu açma ihtiyacı duydum. İyi günler dilerim.

Edit: Yukarıda belirttiğim kanun 10 şubat 2016' da çıkmış yani daha yeni bir kanun bu yüzden bilgi sahibi olmayan birçok kişi olabilir. Onların sözüne uymayın, alın pasaportunuzu dursun kenarda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur391 -- 11 Mart 2016; 18:16:59 >

• Hocam cidden sağolasın.
  • Ne demek hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • hocam bende öğrenciyim. önümüzdeki hafta falan alıcam pasaport. Öğrenci belgesini e devletten çıkartsam olur mu ? yada öğrenci işlerinden mi almalıyım ? pasaport için falan diye belirtmeme gerek var mı normal öğrenci belgesi yeterli mi? internette fakülte sekreterine dilekçe vs verilecek diyor.
  • Nasıl ya 5 yıllık pasaport? 1 yıllık olması lazım onun. ayrıca sadece öğrenci belgesi götürmeyle de olmuyor o
  • Lazım olur dursun şurda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: falovmi

hocam bende öğrenciyim. önümüzdeki hafta falan alıcam pasaport. Öğrenci belgesini e devletten çıkartsam olur mu ? yada öğrenci işlerinden mi almalıyım ? pasaport için falan diye belirtmeme gerek var mı normal öğrenci belgesi yeterli mi? internette fakülte sekreterine dilekçe vs verilecek diyor.

Dostum e-devlet ten alırsan olmuyor okulundan alman gerekiyor müdürün ve müdür yardımcısının ıslak imzası olucak üstünde, pasaport için demen de gerekmiyor. Normal öğrenci belgesi yeterli :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite Harcı Yardım!
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnceuponatimeIwasloser

Nasıl ya 5 yıllık pasaport? 1 yıllık olması lazım onun. ayrıca sadece öğrenci belgesi götürmeyle de olmuyor o

Dostum ilk mesajımda da belirttiğim gibi öğrenci belgesi ve pasaport için gerekli olan diğer belgeler lazım. Ayrıca yeni kanunda 5 yıllık :D
  • Defter bedeli ne kadar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: telebreathe

quote:

Orijinalden alıntı: Ridooo

Defter bedeli ne kadar?

84.5

Bankalara sormaya gitmeyin.Banka memurları yasadan haberdar değil sadece cüzdan bedelini ödeyin, harç ödemicem diyin.Bilgi alabileceğiniz kişiler Polis memurlarıdır.Yok okuldaki öğrenci işlerine yok bankadaki memurlara falan gidipte harç ödemeyin boşuna

Baya ucuz aslında. Yurt dışından telefon almak istiyorum onun için çıkartsam değermi acaba?

• kac yasina kadar alabiliyoruz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Defter bedeli ne kadar?

80 TL civarı bişeydi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur391

quote:

Orijinalden alıntı: OnceuponatimeIwasloser

Nasıl ya 5 yıllık pasaport? 1 yıllık olması lazım onun. ayrıca sadece öğrenci belgesi götürmeyle de olmuyor o

Dostum ilk mesajımda da belirttiğim gibi öğrenci belgesi ve pasaport için gerekli olan diğer belgeler lazım. Ayrıca yeni kanunda 5 yıllık :D

5 yıllık değil.25 yaşın dolana kadar yapıyorlar.26 yaşına girmeden önceki son gün bitiyor süresi

Dostum 18 yaşının altındaysan en fazla 5 yıllık pasaport alabiliyorsun yani 25 yaşının sonuna kadar diye bişey olamaz. Biraz daha araştırmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayné

kac yasina kadar alabiliyoruz?

Öğrenciliğin bitene kadar faydalanabilirsin. (Üniversite dahil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goodbye Agony

Teşekkürler

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Defter bedeli ne kadar?

84.5

Bankalara sormaya gitmeyin.Banka memurları yasadan haberdar değil sadece cüzdan bedelini ödeyin, harç ödemicem diyin.Bilgi alabileceğiniz kişiler Polis memurlarıdır.Yok okuldaki öğrenci işlerine yok bankadaki memurlara falan gidipte harç ödemeyin boşuna

Baya ucuz aslında. Yurt dışından telefon almak istiyorum onun için çıkartsam değermi acaba?

Yurtdışına çıkmayacak olsan bile pasaport alabilirsin onun herhangi bi sakıncası yok.Yurtdışına gitmek için asıl önemli şey vizedir

Biliyorum da telefonun imei si için almamaya değermi bilemedim...

• quote:

quote:

hocam bende öğrenciyim. önümüzdeki hafta falan alıcam pasaport. Öğrenci belgesini e devletten çıkartsam olur mu ? yada öğrenci işlerinden mi almalıyım ? pasaport için falan diye belirtmeme gerek var mı normal öğrenci belgesi yeterli mi? internette fakülte sekreterine dilekçe vs verilecek diyor.

Dostum e-devlet ten alırsan olmuyor okulundan alman gerekiyor müdürün ve müdür yardımcısının ıslak imzası olucak üstünde, pasaport için demen de gerekmiyor. Normal öğrenci belgesi yeterli :)

öğrenci işleri demiş, ne müdürü ne müdür yardımcısı :D

• Bende pasaport pizzadan yiyorum tadı çok güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

quote:

quote:

öğrenci işleri demiş, ne müdürü ne müdür yardımcısı :D

Ünili değiliz bilmiyoruz bu konuları :D

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.