Şimdi Ara

Öğrenci pasaport harcı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
17
Favori
6.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam emniyetin hangi kısmından bilgi alacağız birde kaç günde pasaport çıkar bende başvurum sadece 80tl gibi bişeyse boşa gitmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AUZEF

hocam emniyetin hangi kısmından bilgi alacağız birde kaç günde pasaport çıkar bende başvurum sadece 80tl gibi bişeyse boşa gitmesin

3 ila 7 gün arası çıkıyor.

pasaport ve defter parası emniyet maliye adına sizden tahsil ediyor.
    emniyette bilmez gibime geliyor.
  • Yakın zamanda bende pasaport çıkaracağım, bunlari öğrendiğim iyi oldu, teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

hocam seneye öğrencliğim bitiyor şuan 5 yıllık alabiliyor isem hemen alayım kenarıda dursun yaş daha 21 4 senede lazım olur elbet

5 yıllık pasaportu aldıktan sonra öğrenciliğim bitse dahi iptal edemezler dimi

Hocam hiç bilmiyorum, yanlış bilgi vermek istemem ama geçerli olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

Arkadaşlar belki ihtiyacınız olur kanun metnini buldum..

10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6663
    sayılı Kanunun 4. maddesine göre, eğitim görmekte olup, 25 yaşını doldurmayan
    gençlerden pasaport harcı alınmayacak.

Pasaport harcı alınmayacak durumların son hali kanun maddesine göre şu şekilde olmuştur:

"Madde 85 - Pasaport Kanunu hükümlerine uygun olarak verilecek aşağıda yazılı pasaportlar,
    ikamet tezkereleri ve tasdik işlemleri harçtan müstesnadır:

a) Diplomatik pasaportlar, hususi pasaportlar ve hizmet pasaportları,

b) Yabancı memleketlere münhasıran öğrenim için gideceklere gerek Türkiye'den çıkarken ve
    gerekse yabancı memleketlerde öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar verilecek pasaportlar,

c) Yabancı memleketlerde yoksul kalmış oldukları sabit olan Türk vatandaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti
    konsoloslukları tarafından münhasıran Türkiye'ye dönüş yolculuğu için muteber olmak ve veriliş
    tarihinden itibaren en fazla üç ay içinde kullanılmak üzere verilecek pasaportlar,

d) Seyahatleri Türkiye için kültürel, ticari veya sosyal bir fayda sağlıyacak mahiyette bulunduğu sabit
    olanlarla, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile ilmi incelemelerde bulunmak veya yabancı memleketlerde
    yapılacak, spor temas ve müsabakalarına katılmak üzere toplu halde gezi yapacak öğretmen, öğrenci
    ve sporculara verilecek pasaportlar,

e) Yabancı memleketlerde, Türk konsoloslukları tarafından düzenlenen veya tasdik olunan evrakın
    Dışişleri Bakanlığınca tasdiki,

f) Türkiye'deki yabancı konsolosluk müstahdemleriyle, bu konsoloslukların meslekten olan memurları
    yanında ikamet etmek suretiyle hizmetlerinde bulunan yabancılara verilecek ikamet tezkereleri
    (Karşılıklı olmak şartiyle).

g) Dışişleri Bakanlığınca mütekabiliyet esası gözönünde tutularak belirlenecek ülkeler uyruklarına
    verilecek ikamet tezkereleri.

h) Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlar."

Çok teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: AUZEF

hocam emniyetin hangi kısmından bilgi alacağız birde kaç günde pasaport çıkar bende başvurum sadece 80tl gibi bişeyse boşa gitmesin

Paspaort bölümü var emniyette. 3 gün civarı bişey sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Bu olay sadece erasmus vb yurt dışı gidişi zorunlu ya da davet almış öğrenciler için diye biliyorum. Yaşım 22 şimdi ben okuldan öğrenci belgesi birde gerekli evraklar ile birlikte pasaport alabiliyorum öyle mi ?

Rica etsem defter bedelini ve gerekli diğer belgeleri öğrenebileceğim bir adres yollar mısınız ?

Evet aynen öyle, defter bedeli 80 TL civarında gerekli belgelere burdan bakabilirsin;

https://epasaport.egm.gov.tr/basvuru/belgeler.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: menelan

Yakın zamanda bende pasaport çıkaracağım, bunlari öğrendiğim iyi oldu, teşekkürler

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

quote:

Orijinalden alıntı: dhnkrc

Liseden aldığımız öğrenci belgesi geçerlimi ?

10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede "Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlardan" harç
    alınmaz diyor.

O zaman tahsil kelimesi ilköğretim ve liseyi de kapsıyor. Bence lise öğrencileri de alabilir.
    Bimer'e sordum bakalım cevap gelecek mi??

Öğrenci olduğunuz sürece alabiliyorusunuz. İlkokul-Ortaokul-Lise-Üniversite (Açık öğretim dahil değildir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

Ben almaya karar verdim.80 Liraya 4 yıllık alabiliyorum galiba? 21 yaşındayım

4 değil 5 yıllık. Bencede alın bi kenarda dursun lazım olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goodbye Agony

Bende pasaport çıkaracaktım bu aylarda. 17 yaşındayım, 22ye kadar geçerli mi şimdi bu pasaport

Evet öyle oluyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: İssiz Adam

Selam hocam..brnim yrsil pasaport alma hakkim da var acaba o konuda bilgin var mi?
    Bir de su an sirayla hangi islemlrri yapmam lazim en kisa yoldan pasaport almak icin?

Yeşil pasaport hakkında bi bilgim yok. Pasaport işlemleri için bir bir adet öğrenci belgesi alın. (Üzerinde Müdürünüzün imzası olacak) Diğer belgeleri bu siteden öğrenebilirsiniz;

https://epasaport.egm.gov.tr/basvuru/belgeler.aspx
  • bir sorum olacak,şimdi ben mesela üniversiteye gidiyom.pasoport çıkartmak için ne kadar ödemem gerek.teşekürler
  • 3 ay önce bayıldık bizde 10 yıllık harcı
  • 2012 de aldım ancak bizim zamanımızda erasmus için,yada wat için harçsız pasaport vsvs dilekçesi yazılırdı .
    O dilekçeye cevap olarak gelen izin belgesi, vergi dairesinde imzalatılır ardından defter parası yatırılıp emniyetten başvurulup alınırdı .

Kolaylık olmuş size ne güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur391 O kullanıcısına yanıt
    Hocam açık öğretim in dahil olmadığını nerden öğrendiniz? İlk okul a bile olup aöf e olmaması çok saçma

• 1 ay sonra 25 yaş bitiyor. Alıp kenarda tutsam olmaz mı ? Sonuçta harç cebimde kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: iso227

bir sorum olacak,şimdi ben mesela üniversiteye gidiyom.pasoport çıkartmak için ne kadar ödemem gerek.teşekürler

80 TL cüzdan bedeli ödemeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Byteks1

Hocam açık öğretim in dahil olmadığını nerden öğrendiniz? İlk okul a bile olup aöf e olmaması çok saçma

Hocam yasanın çıkarılış amaçlarından birisi öğrenciler için yapılan gezilere gitmek kolay olsun diyeydi. Açık öğretimde böyle bir durum olmadığı için kanun geçerli değil malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

1 ay sonra 25 yaş bitiyor. Alıp kenarda tutsam olmaz mı ? Sonuçta harç cebimde kalır

Yanlış bilgi vermek istemem ama sonuçta pasaportlar öğrenci pasaportu yetişkin pasaportu Vs. Diye ayrılmıyor. Bir sorun olacağını sanmam (benim düşünceme göre). Bir araştırın bence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.