Şimdi Ara

öğrencilerim için yazıcı alcam lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese slm, okulumda yaklaşık 550 civarı öğrencimiz var, öğretmen arkadaşlarla bugün bir hesap yaptık, 500-600 civarı paramız var, bize aşağıda yazdığım şartlara uygun bir yazıcı önerin lütfen, nitekim bu yazıcı olayından hiç anlamıyorum, okula almak istediğimiz yazıcıda, bizim için önemli olan şartlar;

1. hızlı baskı ve dk'da çıkardığı sayfası fazla olmalı
    2. renkli ve siyah beyaz çıktı alabilmeli
    3. ilk gelen kartuşun demo olmayıp, bittiğinde dolumu yapabilmeli
    4. mevcut kartuşlarla yüksek sayıda çıktı alabilmeli (1 dönemde ortalama 6000-7000 çekim yapacak)
    5. garanti süresi uzun olmalı, aksaklıklarda servisin iyi çalışması
    6. tarayıcı ve faks olsada olur olmasada
    7. vista ve xp ile uyumlu olmalı
    8. kartuş dolumunun kolay ve ucuz olması

arkadaşlar bu şartlara sahip birden fazla tavsiyeye ihtiyacımız var... bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim..

• hocam; bende kendim için araştırıyorum, bence size uygun...
    http://www.bitmeyenkartus.net/default.asp

toner pahalı
    renkli lazer printer pahalı
    sürekli mürekkep sistemi bende daha hesaplı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciko44 -- 11 Eylül 2009; 11:02:50 >
  • 600 TL civarında malesef çok fonksiyonlu renkli lazer yazıcı bulabilmek mümkün değil. sorunsuz olarak bu kadar yüksek çıktı alabilmeniz için lazer yazıcı almanız gerekiyor. mürekkep püskürtmeli yazıcı bu kadar çıktı sayısında sık sık arıza verecektir. örnek renkli çok fonksiyonlu lazer yazıcı linki vereyim inceleyin lütfen.http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=6&sp=tarayici_ozelligi=var|baski_turu=renkli|
    samsungun kartuşları biraz daha ekonomiktir. samsung veya hp tavsiye ederim. oki marka yazıcıya bulaşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdenay80_

herkese slm, okulumda yaklaşık 550 civarı öğrencimiz var, öğretmen arkadaşlarla bugün bir hesap yaptık, 500-600 civarı paramız var, bize aşağıda yazdığım şartlara uygun bir yazıcı önerin lütfen, nitekim bu yazıcı olayından hiç anlamıyorum, okula almak istediğimiz yazıcıda, bizim için önemli olan şartlar;

1. hızlı baskı ve dk'da çıkardığı sayfası fazla olmalı
    2. renkli ve siyah beyaz çıktı alabilmeli
    3. ilk gelen kartuşun demo olmayıp, bittiğinde dolumu yapabilmeli
    4. mevcut kartuşlarla yüksek sayıda çıktı alabilmeli (1 dönemde ortalama 6000-7000 çekim yapacak)
    5. garanti süresi uzun olmalı, aksaklıklarda servisin iyi çalışması
    6. tarayıcı ve faks olsada olur olmasada
    7. vista ve xp ile uyumlu olmalı
    8. kartuş dolumunun kolay ve ucuz olması

arkadaşlar bu şartlara sahip birden fazla tavsiyeye ihtiyacımız var... bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim..

böyle bir ürün yok maalesef,

2000-3000 lira için bu dedikleriniz olabilir,

500-600 lira için teknolojinin biraz daha gelişmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko44

hocam; bende kendim için araştırıyorum, bence size uygun...
    http://www.bitmeyenkartus.net/default.asp

toner pahalı
    renkli lazer printer pahalı
    sürekli mürekkep sistemi bende daha hesaplı.

bu bitmeyen kartuş sistemi mürekkep püskürtmeli yazıcıların çabuk bitme sorununu ortadan kaldırıyor; ancak donma vb. sorunlarını da ortadan kaldırıyor mu; yani bu sistemden alındığı zaman sadece yazcının sayfa yazdırma hızının yüksekliği ve düşüklüğü vb. gibi teknik özellikleriyle mi başbaşa kalırsınız (gördüğüm kadarıyla mürekkep püskürtmeli yazıcıların ısınma süreleri uzun olup sayfa yazdırma hızları düşük oluyor) ; yoksa lasere yakın bir performansı daha uygun bir fiyata mı çözümlemiş olursunuz (sistemi sadece fotoğraf baskısı yaptırdığım yerlerden biliyorum; kişisel kullanım için -mesela çok fazla baskı almayıp; alınan baskıları gün içinde dağınık olarak alıp 20 sn. civarı süren bekleme süreleriyle uğraşmak istemediğimizde- uygun olup olmadığı konusunda bilgim yok; kusura bakmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 11 Eylül 2009; 16:52:38 >

• 500-600 liraya o yazdıklarınız olmaz artı doldurunca zaten garanti kapsamıda olmaz..
  • Tonerinin doldurulup doldurulmadığını bilmiyorum, renkli çıktı da vermiyor ama
    http://www.hepsiburada.com/xerox-phaser-3100mfp-s-cok-fonksiyonlu-laser-yazici-/productDetails.aspx?categoryid=6&productid=bd3055

Bimekste peşin fiyatı biraz daha uygun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

Tonerinin doldurulup doldurulmadığını bilmiyorum, renkli çıktı da vermiyor ama
    http://www.hepsiburada.com/xerox-phaser-3100mfp-s-cok-fonksiyonlu-laser-yazici-/productDetails.aspx?categoryid=6&productid=bd3055

Bimekste peşin fiyatı biraz daha uygun.

SPETNAS ın önerdiği yazıcı olabilir. mürekkepli bir yazıcıdan bu kadar çok çıktı alınması sağlıklı olmaz mürekkep doldurma olsa bile kartuşu bir süre sonra doldurulamaz hale gelecek pahalı orjinal kartuşunu alacaksınız pahalıya mal olacak lazer yazıcı almanız daha mantıklı çıktılarınızda tahminen renkli çıktıya fazla ihtiyacınız olmayacak renkli çıktı olayından vazgeçersiniz elinizdeki paraya lazer yazıcı bulabilirsiniz

• sayin hocam bu isi ancak iki tane yazici alarak cozebilirsiniz. siyahbeyazlar icin xerox3117 renkliler icin hp910 alin. ben ve esim ogretmeniz biz boyle cozduk.
  • Hp Office Jet 8500 400 liraya kdar bulunuyor. 100 liraya da dolan kartuşlar bukunabilir diye tahmin ediyoruım. Yazıcı arkalı önlü de basabiliyor. Fax ve tarayıcı da var. 2 yıl da garantisi olur. Eternet bağlantısı da olduğu için birden fazla bilgisayar da bu yazıcıdan yararlananabilir. Bu yazıcının bir alt mopdel 7000 li seriden aynı özellikler, ancak duplex baskı yok ve dolan kartuşları mürekkep hariç 80 liraya takım oalrak bulunuyor. bu yazıcı da bulunursa alınabilir. Sadece yazıcı istenirse K5400 serisi de aynı işi daha ucuza göreektir. isteklerin tümünü de karşılıyor. Bu yazıcıların işinizi göreceğini düşünüyorum. Ama okul için renkli yazıcı yerine Siyah Laser yazıcı herzaman daha ekonomik olur ve daha sorunsuzdur. Ya da bir öğretmenimizin önerdiği gibi renkli inkjet ve siyah laser de bu sorunu çözebilir.
  • Renkliden vazgeçmelisiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.