Şimdi Ara

Arkadaşlar çıkmazdayım yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi kaç gün önce bir bilgisayar topladım 2 gün boyunca sıkıntısız çalıştı dün bilgisayarı açtım görüntü gelmedi başka ekran kartı denedim yine görüntü yok. En son vga çıkışa sahip olan bir ekran kartı denedim görüntü alabildim ancak hiç bir ekran kartı hdmi çıkışından görüntü alamıyorum. Bu arada taktığım ekran kartlarını başka bilgisayarda denedim ve çalışıyor.

Denediğim ve topladığım bilgisayarda görüntü alamadığım ekran kartları: Gtx 1050Ti, Gtx 670 (bunlar başka bilgisayarlarda çalışıyor)

Vga'dan görüntü alabildiğim kart: HD3650

Anakart A520M K V2

İşlemci Ryzen 5 5500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan ergul -- 13 Temmuz 2024; 17:43:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartın pci express çıkışı arızalı olabilir ekran kartının tüm güç kablolarıno taktığına emin misin bu arad 2024 te böyle bir sistem toplaman beni üzdü ama yapacak bir yok almışsın bir kere bir dahakine sor ama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rayli82

Anakartın pci express çıkışı arızalı olabilir ekran kartının tüm güç kablolarıno taktığına emin misin bu arad 2024 te böyle bir sistem toplaman beni üzdü ama yapacak bir yok almışsın bir kere bir dahakine sor ama.

Durum buna yettiği için böyle bi bilgisayar topladık yoksa daha iyisini toplayabilirdim. Vga çıkışlı ekran kartını taktığımda görüntü alıyorum yani sokette problem yok. Sadece hdmi çıkışlı ekran kartları rskrığımda görüntü vermiyor

• Furkan ergul F kullanıcısına yanıt

Hocam peki ya sizin monitörün hdmı girişi arızalıysa veya hdmı kablonuz sıkıntılıysa?

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Monitör ve hdmi kabloyu uydu alıcısında denedim kabloda monitörde çalışıyor.

• Telefon ile kasanın bir fotoğrafını çekebilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz. Fotoğrafı görüntü gelmeyen ekran kartı takılı ve denerken yapın.

Hastanede bir doktora gittinizde bile sizden önce öykü alınır sonra tetkikler yapılır sonra araştırılıp hastalığınız belirlenir. Buradaki insanlar deneyimli kullanıcılar. Ama bir tamirci degilller. Sorunu bilebilmemiz icin daha fazla bilgi lazim.

Bunu sizin ozelinizde söylemiyorum. Genelde forumda yardim isteyen arkadaşlar sorunu tahmin etmemizi istiyorlar. Bir pc de bir sürü yerden sorun çıkabilir. Sorunu daraltabilmemiz icin bilgi lazim.

Siz yine iyi bilgi vermissiniz. Mesajınızı ilk yanıtlayan arkadaş soru sormuş. Bu ekran kartlarının güç kablolarını taktiniz mi? Power supply'den kablolar çıkar. Ekran kartinda bunun takılması gereken yerler varsa takın yoksa görüntü gelmez.

• Parçaları tek tek denemek ve sorun var mi bakmak en iyisi gibi. Hdmi çıkışı ekran kartının çıkışına takıyorsunuz değil mi. Başka güç kaynağını bunda deneyebilirsiniz misiniz. Güç kaynağının pci ex kablosu bozulduysa kablo takmaniz gereken ekran kartları görüntü vermez. Gtx670 pci ex güç istiyordur galiba ama 1050 ti'da istiyor mu. Ana karttan aldığı güç yeterli olanlar var galiba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arada kaldım yardım lütfen
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abdülkerim Satuk Buğra

Parçaları tek tek denemek ve sorun var mi bakmak en iyisi gibi. Hdmi çıkışı ekran kartının çıkışına takıyorsunuz değil mi. Başka güç kaynağını bunda deneyebilirsiniz misiniz. Güç kaynağının pci ex kablosu bozulduysa kablo takmaniz gereken ekran kartları görüntü vermez. Gtx670 pci ex güç istiyordur galiba ama 1050 ti'da istiyor mu. Ana karttan aldığı güç yeterli olanlar var galiba.

Ram'i söküp taktım tüm güç kablolarını kontrol ettim, gtx 670 dışında denediğim tüm ekran kartları güç kablosu olmadan çalışıyor, 1050ti mevcut çalışan bi sistemden söküldü. Tüm bileşenler sıfır alındı ve 2 gün çalıştı oyun bile oynandı ama 3. gün bilgisayarı açtığımızda görüntü gelmedi, ancak bilgisayar açılıyor windows seslerini duyuyoruz sadece görüntü alamıyoruz. Dediğüm gibi sadece vga çıkışlı bir ekran kartı ile görüntü alabildik, ve evet kabloyu ekran kartının hdmi çıkışına bağlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan ergul -- 14 Temmuz 2024; 15:16:16 >

• Biosu sıfırlamayı denediniz mi? Bios pilini cikarip 15 dk bekleyip takmayi deneyin. Görüntü aldiginiz ekran kartına driver yuklediniz mi. Bende Gtx 260 vardı. Görüntü veriyordu ama driver yuklenmiyordu.

Görüntü en başından beri gelmiyor değil mi. Yani PC'nin güç tuşuna basıldıktan sonra hic görüntü yok.

Sizin hd3650 ile 1050 ti ikisinde x16. Birisinde görüntü verip birisinde vermemesi ilginç. 1050 ti'i taktiginiz pc'de driver yuklediniz mi? Pc 'de gereksiz tüm bağlantıları ve gerekirse içindeki ssd yi çıkarıp deneyebilirsiniz. Herhangi bir Overclock yapmışmıydınız.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Biosu sıfırlamadım ama kurulum esnasında gtx 670 taktım sorunsuz şekilde 2 gün kullandık 3. gün açtım ekran gelmedi. Driver kurulumlarını yaptım

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Biosu sıfırlamakta işe yaramadı, format attım, biosu sıfırladım hiç bir şey değişmedi

• Selamlar. Bir seçenek olarak bios güncellemeyi deneyebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Novicius N kullanıcısına yanıt

Biosuda güncelledim ancak sorun hala devam ediyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.