Şimdi Ara

Öğrenciyim bütçem 10bin TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Motor al hocam bu zamanda araba almak çılgınlık!
  • Renault 9, 11, 12 bak derim. En düşük kullanım maliyetleri bunlarda olur, arıza anında bütçen kısıtlı ise bunu bir ay yatırırsın, concorde 2 ay. Alırken de lastik değişimi, bakım, triger değişimi vs bir masrafı var mı bakıp hesaba katmak gerek.
  • uno veya temiz skoda çok az yakar
  • 10bin bütçeyle aldığın araba seni sanayiye mahkum eder, memlekete tek gideceksen otobüs fiyatinin neredeyse 2 katı yakarsın, sigortasi dert, vergisi dert, trafik cezası da yersin arada bir yerde. Park da sıkıntı.

10bine aldığın aracın ariza ihtimali cok yüksek olacak. Arkadaşlar gezeyim diyeceksin, kız arkadaşını bir yere gezmeye götüreceksin yolda arıza yapacak hem yollarda rezil olacaksın hem de yüklü masraf.

Arabayı alırsın yanında 3 bin para kalir belki deriz o zaman.

Macera aramış olursun. Burs ile de araba yürütülmez. Kaldığın yer, yeme içme bedava olsa bile 470 lira ucu ucuna yeter.

Tabi yine senin keyfin bilir. Ben 3.5bin tl ile net maaş ile araba almak için tereddütte kalıyorum 470 lirayı bilemeyeceğim.

Genç kardeşime başarılar diliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

10bin bütçeyle aldığın araba seni sanayiye mahkum eder, memlekete tek gideceksen otobüs fiyatinin neredeyse 2 katı yakarsın, sigortasi dert, vergisi dert, trafik cezası da yersin arada bir yerde. Park da sıkıntı.

10bine aldığın aracın ariza ihtimali cok yüksek olacak. Arkadaşlar gezeyim diyeceksin, kız arkadaşını bir yere gezmeye götüreceksin yolda arıza yapacak hem yollarda rezil olacaksın hem de yüklü masraf.

Arabayı alırsın yanında 3 bin para kalir belki deriz o zaman.

Macera aramış olursun. Burs ile de araba yürütülmez. Kaldığın yer, yeme içme bedava olsa bile 470 lira ucu ucuna yeter.

Tabi yine senin keyfin bilir. Ben 3.5bin tl ile net maaş ile araba almak için tereddütte kalıyorum 470 lirayı bilemeyeceğim.

Genç kardeşime başarılar diliyorum

Aynen biz maaşlılar olarak aracı zor yürütüyoruz binbir borç, kredi kartları, yeri geliyor arıza yapıyor kredi bile çeken kullanıcılar oluyor. Senin burs ile bu aracı yürütmen biraz şans işi. 6 ay yürütürsün 7. ay sıkıntıya düşersin gibime geliyor.

• Cevaplarınız için teşekkür ediyorum tecrübeli insanların bakış açısı daha farklı oluyor. Heveste var tabii bie yandan da parayı değerlendirmek istedim. Araç olması önemli otobüste rezil olacağına araban olsun bin. Haftada bir gezmek istedin çıkıp gezebilirsin. Masraflarını göz önüne alıp tekrardan düşüneceğim zaten bunu tep başıma kaldıramam. Devletten aldığım bursla tabii ki olmaz ben o olayı pek açmak istemedim. Tekrardan sagolun...

• palio van multijet 3 kapılı, 2 koltuklu.
  • Şahin

• 90 model toros al geç işini görür

• Lpg'li Maruti veya Matiz yakıt açısından ekonomik seçenekler.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:28:27 >
  • Şu hayatta iki şey senelerdir değişmedi. Enflasyon değişti, zamlar değişti, yönetmelikler değişti ama bu ikisi değişmedi.

1. Abi zaten ben hep 50 liralık alıyorum.

2. Öğrenciyim bütçe 10bin.

Artık günümüzde bu ikisi revizyona uğrayıp

1. Abi zaten ben hep 100 liralık alıyorum

2. Öğrenciyim bütçe 20-25 bin.

Ogrenciysen 20binin altındaki araca pek yanaşma. 20bin bütçen yoksa arabaya yanaşma motor al ya da paranı 20bine çıkarmaya bak.

• Palio Van türü kapalı kasa 1.3 dizel veya Uno gibi araçlara bakabilirsin. Temizse pek yürütme maliyeti çıkmaz. Ucuzdur parçaları bunların.
  • R9
  • herkes işkembeden sallamış,herkes 150 binlik araçlara biniyor dimi,samara ile 150 bin km yol yaptım 1 kere yolda kalmadım,al 7 bine bir samara 1000tlye bakımını yap yolda değil ormanda bile bırakmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

Şu hayatta iki şey senelerdir değişmedi. Enflasyon değişti, zamlar değişti, yönetmelikler değişti ama bu ikisi değişmedi.

1. Abi zaten ben hep 50 liralık alıyorum.

2. Öğrenciyim bütçe 10bin.

Artık günümüzde bu ikisi revizyona uğrayıp

1. Abi zaten ben hep 100 liralık alıyorum

2. Öğrenciyim bütçe 20-25 bin.

Ogrenciysen 20binin altındaki araca pek yanaşma. 20bin bütçen yoksa arabaya yanaşma motor al ya da paranı 20bine çıkarmaya bak.

Hocam 20 bin değilde 13 14 bin olsa temiz palio bulunur diye düşünüyorum işimi gayet görür bence

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

palio van multijet 3 kapılı, 2 koltuklu.

Biraz daha üstüne ekleyip palio almak mantıklı geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: beybiger

herkes işkembeden sallamış,herkes 150 binlik araçlara biniyor dimi,samara ile 150 bin km yol yaptım 1 kere yolda kalmadım,al 7 bine bir samara 1000tlye bakımını yap yolda değil ormanda bile bırakmaz.

Iyisine denk gelirsek 7binlik arabada iş görür. Buradakiler olaya şu gelir başına bu gelir başına masraf çıkar diye bakıyor. Neyse bakalım hayırlısı

• Kardeşim aynı senin gibi heves etti üniversiteden mezun olunca (atanamayıp annemin yanında kalmak zorunda kaldı) araba diye tutturdu. Önce itiraz ettik ama sonra annem ikna oldu 10 bin bütçeye doğan sl aldık ve 6 aydır biniyor. Sonuç:

' Yok abi ya taşıma su ile değirmen dönmüyormuş bireysel geliri olmayan insan araba almamalı' diyerek kendi ağzı ile nasıl büyük bir hata yaptığını anladı.

Sonuç bu sevdadan vazgeç kardeşim sana bir abi tavsiyesi gez toz otostop çek bu günleri bir daha bulamayacaksın.

Not: genelde bu tarz tavsiyeler işe yaramaz eminim ki sende kafana taktığın şeyi yapıp kendin anlayacaksın doğruyu... Hakkında hayırlısı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: MuammA_

Kardeşim aynı senin gibi heves etti üniversiteden mezun olunca (atanamayıp annemin yanında kalmak zorunda kaldı) araba diye tutturdu. Önce itiraz ettik ama sonra annem ikna oldu 10 bin bütçeye doğan sl aldık ve 6 aydır biniyor. Sonuç:

' Yok abi ya taşıma su ile değirmen dönmüyormuş bireysel geliri olmayan insan araba almamalı' diyerek kendi ağzı ile nasıl büyük bir hata yaptığını anladı.

Sonuç bu sevdadan vazgeç kardeşim sana bir abi tavsiyesi gez toz otostop çek bu günleri bir daha bulamayacaksın.

Not: genelde bu tarz tavsiyeler işe yaramaz eminim ki sende kafana taktığın şeyi yapıp kendin anlayacaksın doğruyu... Hakkında hayırlısı olsun

Teşekkür ederim güzel tavsiyeniz için. Evet heves ettim ve size haksızsınız demiyorum mutlaka arabayı aldıktan sonra bitmiyor. Aldıktan sonra bu sadece benim arabam olmayacak destek mutlaka alacağım için idare ederim diye düşünüyorum. Ve dediğiniz gibi bu zamanlar bir daha gelmiyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehcan07 -- 12 Şubat 2018; 0:2:26 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.