Şimdi Ara

Öğrenciyim bütçem 10bin TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Üniversitesi öğrencisiyim yaza kadar elimdeki bütçe 10bin tl olacak şeklinde düşünürsek beni sanayilerde çok ugrastirmadan okul yurt arada memleketime git gel için kullanabileceğim yarı yolda biraktirmayacak bir araç araştırıyorum forumdan da fikir sahibi olayım dedim. Ilk aracım olacak ve tecrübem yok. Kuş serisi istemiyorum açıkçası.

Skoda favorit ve reno 21 concorde araçlarını beğendim ama concorde daha bir kafama yattı modeller 91-94 arasi 2 gün sonra ne olacakları belli değil ama bütçeme en uygun bunlar var. Sizin tavsiyeleriniz nedir? Araba tavsiyesi belki motor al diyen çıkar concorde temiz bulursan al geç iyidir diyen çıkar fikirlerinizi bekliyorum sagolun şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• trafik sigortasına 1200 lira

aylık 100-200 lira olası ufak masraflar

aldığın lpg depo başına 100 lirayı kaldırabilecek misin 10bin liralık arabaya göre ?
  • Dostum bende öğrenciyim. Araç almakla masraflar bitmiyor. Bende aldım araba ama diğer ödemelerini yaparken zorlanabilirsin. Sadece benzin bile belini bükebilir. Bence bırak eğitimine harca erasmus ya da dil okuluna git. Sana öğrenci kardeşin olarak tavsiyemdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fazla seçenek yok, Fiat Uno, Reno R9, Ford Taunus, Lada Samara gibi araçlardan kafana yatan bir tanesine bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

trafik sigortasına 1200 lira

aldığın lpg depo başına 100 lirayı kaldırabilecek misin 10bin liralık arabaya göre ?

Doğru diyorsun aldıktan sonra iş bitmiyor ama aylık bana ait burs destegimle ödeyebilirim diye düşünüyorum. Hesap kitap yapmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehcan07

quote:

Doğru diyorsun aldıktan sonra iş bitmiyor ama aylık bana ait burs destegimle ödeyebilirim diye düşünüyorum. Hesap kitap yapmak lazım

3 kuruşluk burs ile marşa basamazsın

yolda kalma riskine karşılık kenarda her zaman 1 liran olması gerekiyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başay

Dostum bende öğrenciyim. Araç almakla masraflar bitmiyor. Bende aldım araba ama diğer ödemelerini yaparken zorlanabilirsin. Sadece benzin bile belini bükebilir. Bence bırak eğitimine harca erasmus ya da dil okuluna git. Sana öğrenci kardeşin olarak tavsiyemdir.

Dil için erken diye bişey yoktur ama şuan için en azında 2 3 yıl sonra böyle bir planım var o dil kurslarina bir sürü para yatırmak bana pek doğru gelmiyor. Henüz içimde böyle bir istek yok. Üniversite 1 im birde. Benzin lpg yıllık vergiler falan dediginiz gibi bunlar bel bükecek ama hergün Otobüse para veriyorum üstüne biraz daha eklemiş olacağım istanbul ankara trafiği yoğun yerde değilim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100bin TL Civarı Laptop
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bunları göz önüne alıyorum sagolun yinede ☺

• quote:

quote:

quote:

quote:

ha kenarda temiz 10bin varsa 7yi geçmeyen araba al kendini emniyete al..

ha 10bin kredi ile ise sakın sakın sakın.

10un geri ödemesi 14 olur kendini rezil ettiğine değmez

• quote:

quote:

Dostum bende öğrenciyim. Araç almakla masraflar bitmiyor. Bende aldım araba ama diğer ödemelerini yaparken zorlanabilirsin. Sadece benzin bile belini bükebilir. Bence bırak eğitimine harca erasmus ya da dil okuluna git. Sana öğrenci kardeşin olarak tavsiyemdir.

Dil için erken diye bişey yoktur ama şuan için en azında 2 3 yıl sonra böyle bir planım var o dil kurslarina bir sürü para yatırmak bana pek doğru gelmiyor. Henüz içimde böyle bir istek yok. Üniversite 1 im birde. Benzin lpg yıllık vergiler falan dediginiz gibi bunlar bel bükecek ama hergün Otobüse para veriyorum üstüne biraz daha eklemiş olacağım istanbul ankara trafiği yoğun yerde değilim

Yanlıştasın kardeşim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Yanlıştasın kardeşim :)

Ben sizi haklı bulmuyor değilim ama neden bu konuya bu kadar duygusal bakılıyor anlamadım. Ben sadece otomobil hakkında fikirlerinizi almak istedim diğer kısımlarını inanın araştırdım ve kendime gore teraziye koydum. Sagolun tekrardan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehcan07 -- 9 Şubat 2018; 0:44:35 >

• https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1996-ford-eccord-benzinli-lpgli-526427205/detay

işini görecektir, ruhsati babanın üzerine yaparsan sigorta daha az çıkar 500 civarı falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ha kenarda temiz 10bin varsa 7yi geçmeyen araba al kendini emniyete al..

ha 10bin kredi ile ise sakın sakın sakın.

10un geri ödemesi 14 olur kendini rezil ettiğine değmez

Krediye bulaşmam gibi ha şöyle bulaşırım baktım 10 bin tl önünde alacağım araba mesela fiat palio az buçuk düzgün diyelim 13 14 bin tl dediler o zaman geri kalanı krediye veririm. Şimdi 92 model r21 almak var 2004 model palio almak var km ler düşük beklemiyorum zaten 200 250 bin olsun ama temiz olsun

• Favoritler benim de çok ilgimi çekiyor. Araştırdığım kadarıyla 93 ve üstünü almak lazımmış diğerleri biraz sorunlu deniliyor. Ama bütçe 10 bin ise diğer arkadaşın da dediği gibi 7-8 civarında bir şey bakmanı öneririm ne olur ne olmaz kaç yaşında araba.

Concorde’a gelirsek de öğrenciye uygun bir araba olmadığını düşünmekteyim. Parçası pahalı ve zor bulunacağı kanaatindeyim. En iyisi favorit veya Samara gibi arabalar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghost Buster

Favoritler benim de çok ilgimi çekiyor. Araştırdığım kadarıyla 93 ve üstünü almak lazımmış diğerleri biraz sorunlu deniliyor. Ama bütçe 10 bin ise diğer arkadaşın da dediği gibi 7-8 civarında bir şey bakmanı öneririm ne olur ne olmaz kaç yaşında araba.

Concorde’a gelirsek de öğrenciye uygun bir araba olmadığını düşünmekteyim. Parçası pahalı ve zor bulunacağı kanaatindeyim. En iyisi favorit veya Samara gibi arabalar diye düşünüyorum.

93 model favoritlerde işin içine wosvagenin imzası giriyor diye biliyorum o yüzden. Alırsam o şekilde alırım arabanın görünüşü başta hoşuma gitmesede şimdi bir çekiciliği oluştu anlamadım 😃

Samara ile favorit arasında sürekli git gel yaşadımda samara model acısından ve hızı acısından önde ama favorit kadar piyasası var mi bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1996-ford-eccord-benzinli-lpgli-526427205/detay

işini görecektir, ruhsati babanın üzerine yaparsan sigorta daha az çıkar 500 civarı falan

Bunlarda bu fiyata iyi seçeneklerden bence fazla araştırmadım bunu bakmam lazım sagolasin iyi bir öneri oldu 👍

• burs ile araba yürütülmez pişman olursun
  • Bende öğrenciyim Toros aldım 6 aylik vergi 73 lira 200 liradan 6 taksit sigorta muayne ye girdim 200 bilmem kaç lira paspas koltuk kılıfı teyp hoporlör 500 lira far masrafı 100 lira sıvı değişimleri 150 lira ufak tefek motor alt takım masrafı 300 lira kaporta masrafı 500 lira araba anca kendine geldi ve arabayı alalı 4 ay oldu 45 liraya 100 km şehir içi diyo aylık 350-400 lira LPG karşılarım diyosan al hemen

• bende aynı mantıktayım seninle yazın alacağım çok araştırdım 10 bine ancak samara alırsın concorde flash falan parçaları bulunmuyormuş pek en yada broadway
  • Bence alternatif olarak scooter dusunun, 2. El bir hinda pcx ile hem kisa mesafeli sehirlerarasi da yaparsiniz hemde 2lt yakit ike kendinizi uzmezsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.