Şimdi Ara

Öğrendiklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ADSL bağlantısı alalı yaklaşık 1 ay oldu ve ben bu süre içersinde internetle ilgili bilmediğim bir çok şeyi öğrendim.Ve bir çoğu da bu site sayesinde oldu. Bağlantı ile ilgili yaşadığım bir iki sorun nedeni ile google da yaptığım tarama sonucu sitenizle tanıştım. Arkadaşlar çok saolsun hemen yardımcı oldular. Ama insan bir çok şeyi kendisi tecrübe ederk öğreniyor.Bu öğrendiklerim tamamen kendi tecrübelerimden. Buradan bunları sizinle de paylaşmak istiyorum. Yanlışım varsa düzeltin ve eksiklerimi tamamlayın ki ben ve benim gibi bilmeyenler de öğrensin.

Firewall : İnternete bağlanmamızı engelleyen müthiş bir güvenlik programları.Öncelikle uzaktaki arkadaşlarınızla sohbet etmenizi sağlaya messenger ve benzeri progların çalışmasını engeller.Virüslerin bilgisayarınıza ve sizin internete erişiminizi engeller.

DNS : Bilmediğiniz bir şehirde adres ararken ne yaparsınız? Evet tabii ki etrafta birine sorarsınız. O kişi de adresi biliyorsa sizi gitmeniz gereken adrese yönlendirir.Ama şansınız varsa tabi. Eğer o kişi de sizin gibi oralara yabancıysa "Abi ben buraların yabancısıyım bak şurdaki esnafa sor onlar bilir" mesajını çeker. İşte DNS ler de internetin adres tarif edicisidir. Ama bir farkla. Bunlar genelde adresi bilmezler ve internet ortamına sizden daha yabancılardır.Günlük bir kaç saatlik intenet gezilerinizde gitmek istediğiniz adresi genellikle bilmezler ve şansınız varsa eşref saatlerine denkgelir ve birazcık gezinebilirsiniz.

Virüs : Bilgisayarınıza bi şekilde girip sisteminizi ve yazılınmlarınızı tahrip eder. Ben yalnızca bilgisayara zarar verdiklerini sanıyordum ama insanın sinir sistemi ve psikolojisine de zarar verdiklerini gördüm.

Solucan : Aslında sadece toprakta yaşadıklarını zannediyordum. Bu hayvancıklar normalde toprağı havalandırarak yararlı bir iş yaparlar. Ama internet solucanları bilgisayarımıza delikler açar ve dışarıdan bakanlar işçeride eneler olup bittiğini görürler.

Şimdilik öğrendiklerim bunarda ibaret ama daha çok şey öğreneceğimi biliyorum sadece. Bu yüzden ben bunları ve bunun gibi şeyleri tecrübe etmeden öğrenmeme yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürleeer....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.