Şimdi Ara

Öğrenim Kredisi Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Türkçe Öğretmenliği İ.Ö kazandım. Katkı kredisi alamıyorum fakat burs ve öğrenim kredisine başvurdum. Peki bu öğrenim kredisi herkese veriliyor mu ? Yoksa burs gibi sınırlı sayıda kişiye mi çıkıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sHaDy_

Arkadaşlar ben Türkçe Öğretmenliği İ.Ö kazandım. Katkı kredisi alamıyorum fakat burs ve öğrenim kredisine başvurdum. Peki bu öğrenim kredisi herkese veriliyor mu ? Yoksa burs gibi sınırlı sayıda kişiye mi çıkıyor ?

Herkese verilmez bence. Katkı kredisi bile ikinci öğretimlere verilmiyor. Yani sonuçta devlet bize 200TL'den 10 ay işte okulun açık olduğu dönemde para alsak senede 2000TL, 4 senede 8000TL para verecek. Katkı kredisi alsak işte sadece harcı devlet ödese senede 1500TL'den 4 senede 6000TL eder. Yani bize daha fazla para veriliyor öğrenim kredisinde.

Katkı kredisi harç harici para veriyor mu?
  • KYK'nın verdiği Öğrenim Kredisi ve Burs sayısı sınırlıdır. Ancak geçtiğimiz sene KYK Genel Müdürü'nün söyledikleri hala geçerli ise Katkı Kredisi tüm başvuranlara çıkıyor.

Ayrıca öğrenim Kredisi normal öğrenim süresi boyunca 12 ay ödenir, yaz tatilinde de alırsınız ve 200TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

quote:

Orijinalden alıntı: sHaDy_

Arkadaşlar ben Türkçe Öğretmenliği İ.Ö kazandım. Katkı kredisi alamıyorum fakat burs ve öğrenim kredisine başvurdum. Peki bu öğrenim kredisi herkese veriliyor mu ? Yoksa burs gibi sınırlı sayıda kişiye mi çıkıyor ?

Herkese verilmez bence. Katkı kredisi bile ikinci öğretimlere verilmiyor. Yani sonuçta devlet bize 200TL'den 10 ay işte okulun açık olduğu dönemde para alsak senede 2000TL, 4 senede 8000TL para verecek. Katkı kredisi alsak işte sadece harcı devlet ödese senede 1500TL'den 4 senede 6000TL eder. Yani bize daha fazla para veriliyor öğrenim kredisinde.

Katkı kredisi harç harici para veriyor mu?

Öğrenim kredisini 12 ay boyunca alırsınız. Toplamda 60 ay ödeniyor. Katkı kredisi zaten direk harç oluyor. Harç dışında herhangi bir ödeme yok.

Ben geçen sene "yurt, burs, katkı kredisi" 3lüsüne başvurmuştum. Ama bana bunların hiçbirini vermeyip bunların yerine öğrenim kredisi verdiler Noterde yaşadığım soku anlatamam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mezun başvuru hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Sgk emekliliği hakkında
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.