Şimdi Ara

Öğrenmeye JAVA'dan mı başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben, yazılım, yazılım geliştirme, web tasarlama, program geliştirme gibi şeylere bir adım atmak istiyorum. Bunlarla ilgili hiçbir bilgi ve deneyimim yok. İleride ne yapacağımı da bilmiyorum. Lisans 3. Sınıftayım fakat kendimi bu konularda da geliştirmek, hatta ileride iş imkanı olarak da düşünebilirim.

Soruma gelirsek, nereden başlamalıyım? Hiçbir terim, program dili bilgim yok. Bildiğim tek diller ingilizce, ispanyolca ve portekizce

Udemy'den java kurs satın alıp onları izleyerek mi başlamalıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Java'da object-oriented programlama mecburidir, ilk başlayan için object-orietented mecburi OLMAYAN bir dil seçmekte fayda var. Python tavsiye ederim. Php de (command line kullanmak şartıyla) olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Oop öğrenmeden de olmuyor, ayrıca bu arkadaşımız öğrenme sürecinde bodoslama oop öğrenmiyecek. Hiç birimiz öğrenmeye başlarken aaa polymorphism inheritance da neymiş diye başlamadık. Her dil başlangıçta syntaxı öğreterek başlar. Kursların çoğu da kursun yarısına kadar oop’a girmez. Bence Java çok güzel bir başlangıç olur. Yinede dil farketmez diyelim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Java yeni başlayanlar için iyidir. C# da öğrenebilirsin ama masaüstü programcılığın zamanı geçiyor. C#'la belki oyun programlamaya girebilirsin ilerde. İkisini de öğrenmeni tavsiye ederim. Zaten birbirine çok benzer.

• Python ile baslarsan OO ogrenilmez fikrinin kaynagi nedir? Python'da zaten hersey object, ama OO mecburi degil. Baslangic icin bu cok onemli. Yurumeye baslamadan kosulmaz. Ornek:

x = 3
    x = x+3
    print(x)

bir degisken tanimlayip atama yapmak, toplama yapmak ve ekrana yazdirmak. degisken nedir, atama islemi, toplama islemi, islem oncelikleri (ikinci satirda atamadan once toplamanin calismasi) ve ekrana yazdirmak (burada fonksiyon cagrisi var). Baslayan biri icin su uc satirda bile bir suru yeni bilgi var.

Ayni sey Java ile yazalim:

public class Program {
    public static void main(String[] args) {
    int x;
    x = 3;
    x = x+3;
    System.out.println(x);
    }
    }

class nedir, public nedir, static nedir, void nedir, main nedir, System nedir, out nedir, aradaki noktalar nedir, { } nedir, [ ] nedir.... bak daha toplama, atama, degisken falan bahsetmedik. Ne yapacaksin, "simdilik boyle sey edin arkadaslar, bunlari ileride ogrenecegiz" mi diyeceksin? bunlar ilerinin konulariysa niye simdi gosteriyorsun? bunlar olmadan SIMDI ne gosterebilirsin? cevap: Hic. cunku java'da en basit program bu, daha basiti yok.

Adim adim ogrenmek diye birsey var. Java ile baslarsaniz ezberci olursunuz (ilerde gorecegiz, simdilik bunu boyle EZBERLEYIN mantigi sebebiyle), ondan sonra niye copy-paste programcilar diye sikayet ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 18 Ağustos 2018; 19:0:41 >

• Iqtam I kullanıcısına yanıt
    masaüstü programcılığın zamanı geçtiden kastınız nedir yanlış anlamayın bunu başka kişiler de diyor masaüstü programlar öldü vb... şimdi ben şunu anlamıyorum en basitinden bir hesap makinesi ihtiyacınız oldu bunu ben google da aratayım bir html5 vb.. hesap makinesi çıksın ordan hesaplamamı yapayım mı diyorsunuz yoksa zaten windows ta vb var ordan açayım hesaplayayım mı diyorsunuz ki bu en basiti bunun resim işleme programı var video işleme programı var var da var yani bunlar webe tümüyle geçmedi ki masaüstü programlar ölsün ben böyle düşünüyorum bunlar webe geçerse o zaman derim tamam masüstü programcılık bitti yani demek istediğim en basit uygulamalarda bile win32 uygulamaları kullanılıyor yanlış mıyım?
  • Java iyi bir secim olur..alismasi biraz zor olabilir..cogu sey icin disardan jar kutuphanesi ekliyorsun...java kullanan fazla olmadigi icin bi avantajda saglayabilir..udemy setleri guzel..ama detayli degiller..yuzeysel anlatimlar mevcut..25 tllik setlerden de ancak bu kadari olabilir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Masaüstü doygunluğa ulaştı, o sektör artık büyümüyor, kurslara gidip biraz çalışarak kendini yetiştirmiş kişilerin bu tarz alanda iş bulması çok zordur, az iş çıkar, onları da iyi eğitimli derin tecrübeli kişiler/şirketler alır. Öldü derken bu ima ediliyor. 90ların masaüstü çılgınlığı artık yok, VB ile form yapıp Access'e kayıt edebilen iş buluyordu o zamanlar. Şimdiki Windows bilgisayarımda herşey bedava: Vlc, qBittorrent, irfanview, 7-zip, Avidemux, Notepad++, IntelliJ Community, Visual Studio Community, Git for Windows, Android Studio, SumatraPdf, Keepass, vs vs hepsi yasal lisanslı ve tek kuruş ödemedim.

şimdi ne var derseniz: mobil ve web.

• Dil önemli değil.
    Dile takılıp kalma. Her dil her işi yapar. Sen yapmak istediğine bak.
  • Cevaplar için teşekkürler. Bazılarında çok bir şey anlamamış olsam da bir fikir edindim :D

HTML ile başladım öğrenmeye. Ondan sonra ise JAVASCRİPT ile devam etmeyi düşünüyorum. İlk önce web tabanlı ilerlemek istedim. Şimdilik iyi gidiyor. Etiketleri falan öğreniyorum Fakat ilk soruma gelen cevaplarda görüş ayrılıkları da olduğu için tam kararı nasıl verebilirdim ondan da emin değilim.
  • Kitabin ortasindan baslamak bu. Web tasarim programlama isine yoneleceksen. Tume varim yontemiyle gitmelisin. Once web dili html, css gibi alanlardan baslaman gerekiyor, ayni zamanda bunlari kullanabilecegin araclari. Dreamweaver vs. Tasarim alani bambaska. Daha sonra bu text tabanli dillere hakim olduktan sonra, bunlari etkilesimli dinamik hale getirebilmek icin programlama dillerine yonelmen gerekecek.. .Net,asp,php, c+ vs java ajax vs vs.. Ve yine bu dillerle birenir baglantiya ihtiyac duyabilecegin database veritabani bolumunu de es zamanli kavraman gerekecek. Dahasi kendini gelistirmenle gelecektir. Sifirdan bir web tasarımimi yapip, bunu programlamaya baslar veritabanina veri insert update delete islemlerini yapmayi basardigin an bu ise giris yaptigin andir. Bu heves isidir. Arastirmayi ogrenmeyi sorun cozmeyi sevmelisin. Sabaha kadar web tasarimi yapip kod yazmaktan haz alman sorunlari cozmeyi seviyor olman gerekiyor. Yaptigin isi surekli gelistirmek yenilikler yapmak veya programladigin sayfanin en ince aciklarini aramak kapatmaya kafa yormak securty isi vs vs surkeli dusunme beyin firtinasi gerektiren bir yapida olmalisin. Ugras ve azim isteyen bir is. Bundan zevk alirsan yaparsin tahammul edemezsen de ugrastiran bir is olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremespecific -- 3 Eylül 2018; 1:53:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.