Şimdi Ara

ÖĞRETIM ÜYELERI IŞSIZ KALIR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben lys sınavına hazırlanıyorum 5
    gün kaldı sınava ve moralim çok bozuk. nedeni ise
    tahmin edeceğiniz gibi yattım ygs fena değildi (115 bin) ve istediğim şey puana pek bağlı olmadığı için yattım. istediğim şeyse öğretim üyesi olmaktı! ne öğreteceğim çok önemli değil benim için su fakültesi bile olsaöğretim üyesi olmak için çabalarım çünkü birilerinebirşey aktarmayı seviyorum. ama yumurta kapıyadayanınca ilk defa korkmaya başladım geleceğimle ilgili. sorum şu eğer öğretim üyesi yoluna başkoyarsam işsiz kalma ihtimalim var mı? atadan birşey kalmıyor çokdolgun maaşta istemem bir evim olsun yetermodundayım. ama bu yolda işsiz olma tehlikesi varsa seneyede hazırlanabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• qalmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doçent olduktan sonra ekstrem durumlar harici iş garantin oluyor diye biliyorum.hayırlısı olsun
  • Kalmaz sanmam. Ama o surec de yorucu bir surec ha sunu diyim ales + yds + torpil ayarlarsan girebilirsin doktor a ni alinca da kadro beklersin yahut ozel e girer orada bir yol bulmaya calisirsin ama sunu da diyim sana daha onunde 4 sene en az uni egitim sureci var daha neler degisir neler takma kafaya...

• öğretim üyesi olmak çok kolay sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

öğretim üyesi olmak çok kolay sanki.

Öğretim üyesi nasıl olunuyo onu anlamadım?Ygsle olmuyo gibi bir şey yazmışta

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardwell076

quote:

Yds ( yabanci dil sinavi ) Ales ( tr+mat karisimi bir sinav) + diploma notu + torpil = akademisyenlik.

Karisimin son girdisini oyp yi kaldirmakla dogrudan eklemis oldular...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: meyles31

quote:

quote:

Yds ( yabanci dil sinavi ) Ales ( tr+mat karisimi bir sinav) + diploma notu + torpil = akademisyenlik.

Karisimin son girdisini oyp yi kaldirmakla dogrudan eklemis oldular...

Hocam zaten onu biliyoruz da arkadaş öyle bir yazmış ki öğretim üyesi fakültesine girecekmiş gibi.Bence direk bunun bölümünü okuyup akademisyen olarak mezun olacak sandım

• Hahahahahah . Hic oyle dusunmedim. Arkadas daha uniye baslamadan akademk dusunuyor. Ama eger dusunuyorsan cok fazla talep edilmeyen bir meslek secip orada akademisyen olabilirsin daha rahat olur.

• quote:

quote:

iyi bir üniversite + yüksek ortalama + ales + yds... diye gidiyor. türkiye'de torpile bağlı, kadro bulmak falan zor. akademisyenlik zor, idealist insanları bulaşmalı.

benim eski ünideki hocaların hepsi odtü, boğaziçi mezunuydu, abd'de ve avrupa'daki iyi okullarda master doktora yapmışlardı. yani akademisyen olmak kolay değil öyle. mesela odtü, yurt dışında 3-5 sene çalışma veya yurt dışından mezun olma şartı koyuyor.

• o süreci az araştırsan böyle soru sormazdın 115 bininci birinin öğretim görevlisi olması imkansıza yakın bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismety öz

o süreci az araştırsan böyle soru sormazdın 115 bininci birinin öğretim görevlisi olması imkansıza yakın bu arada

Bence daha rahat olabilir. Kotu bir yere gidip orada rakiplerden daha kolay siyrilabilir diye dusunuyorum. Ki cok fazla var oyle bildigim tanidigim. Bir firsat yakalayip basiyorlar giriyorlar akademiye.

• quote:

quote:

o süreci az araştırsan böyle soru sormazdın 115 bininci birinin öğretim görevlisi olması imkansıza yakın bu arada

Bence daha rahat olabilir. Kotu bir yere gidip orada rakiplerden daha kolay siyrilabilir diye dusunuyorum. Ki cok fazla var oyle bildigim tanidigim. Bir firsat yakalayip basiyorlar giriyorlar akademiye.

o konuda gayet haklısın ama bu arkadaş o süreçle ilgili hiç bir bilgisi olmadan hedef koymuş ya troll ya da tamamen boşluk, senin dediğin insanlar ise kandaki alyuvar sayısıyla kafein sayısını eşitlemiş oluyorlar genelde arada ki fark büyük yani
  • quote:

quote:

quote:

o konuda gayet haklısın ama bu arkadaş o süreçle ilgili hiç bir bilgisi olmadan hedef koymuş ya troll ya da tamamen boşluk, senin dediğin insanlar ise kandaki alyuvar sayısıyla kafein sayısını eşitlemiş oluyorlar genelde arada ki fark büyük yani

Simdiden plan kursa bile birseye yaramaz birak 4 seneyi 1 ay sonrasi bile mechul bu ulkede bakarsin neler degisir. Oyp gidiyordu ne guzel kaldirdilar. Ylys dediginiz sistemde mulakat yoktu 2012 sonrasi ona da mulakat geldi. Yakinda komple kpss de kalkacak gorecegiz o gunleri yakindir. Hos kpss olsa bile hile yalan dolan la kimler girmiyor ki... Ayrica a grubunda da alimlar kpss + yazili sinav + mulakat seklinde gidiyor... Ekmek suan nerde bilmiyorum ama en yakin ve en guzeli meslek liseleri teknik liseler yada 2 yillik teknik uniler vs. Dusunsene 12 sene oku + 4 uni + kpss suresi su bu derken aldigin rakam sadece lise mezunu elektrikci yi tesisatciyi gecmesin...

• Öğretim üyesi olmak emin ol düşündüğünden çok daha zor.
  • Acayip zor hiç düşünme bile. Torpil olmadan en iyi öğretim üyesi sen ol yine de büyük şehirlerde iş bulamazsın.

• Yukarıda neden sorduğumu yazdım knk.Zaten üni sınavında 115bin yapan adamın alademisyen olabileceğini sanmam heleki ismi olmayan bir yerde okuyacak çok büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.