Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öğretmene gereksiz diyorsun imamlar hakkında ki düşünceni merak ediyorum. öğretmenliği meslek olarak görmüyorsun madem sana güzel bir soru sorayım.

sence din bir meslek midir ? meslek ise bunun maaşını devlet mi verir?
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    Öğretmenlerin tek derdide imam olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenler bizim en önemli değerlerimizdir. Allah kolaylık versin, emeklerinizin karşılığını alırsınız inşallah.

• gopgop kullanıcısına yanıt
    LAN KONUYU OKUMUYOR MUSUN ATTIĞIM 2 MESAJDAN BİRİSİNDE İMAM MAAŞLARININ, DİYANETİN SAÇMALIĞINDAN BAHSEDİYORUM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖĞRETMEN,  DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maleguard -- 23 Mayıs 2020; 2:19:27 >
  • Ele aldığınız problem ( size göre ) tek yönlü değil.
    Probleminizi toparlamak gerekirse devlet genel olarak bir çok personel için ( öğretmen, tapu, nüfus vb. memur, amirler, müdürler, danışmanlar, müdür yardımcıları , diyanet mensupları , kolluk kuvvetleri vb.... gider- sizin görüşünüze göre ) ödediği maaşlar , külfet oluyor ve bunun olumsuz etkisi topluma yansıyor ( maddi olarak ).

Tüm bu giderleri azaltıp veya ortadan kaldırdığınızda ( eğitimi özelleştirme, camide gönüllü imam, gönüllü mahalle bekçisi vb. ) ortaya çıkan yeni sonuçlar devlet kademesinde maddi gider olara azalacaktır ama bu yeni durumların topluma diğer alanlarda fayda getirebileceğine inanıyor musunuz ?

Bence faydadan çok zararı olacaktır. Çoğu noktada eşit hizmet ilkeleri gerçekleşmeyecektir.

Bu problem ( size göre ) için çözüm önerileriniz nelerdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddboy -- 23 Mayıs 2020; 2:15:34 >

• Çevremde ne kadar öğretmen varsa hepsi yorulmadan yatarak para kazanma derdinde. Hiç öğretmenlik kutsal meslek geyiği yapmayın bana. Yaptıkları işe oranla aldıkları para çok fazla.

• Sadece öğretmenler değil çoğu memuriyet imamlık vs de vergisini veren diğer vatandaşların sırtında yük. Yazık bu insanlar rekabetçi bir ortamda birşeyler üretirken ya da elindeki işi kaybetmemek için çabalarken bir de vergileri ile bunları beslemek zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maleguard

Çok komiksin tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: salabelo

evet onu anlatamıyorum, konunun altında bin defa yazdım. Sadece öğretmenler değil, bunun emeklisi, imamı, bekçisi, polisi, askeri zibilyon tane devlete bağlı maaş alan adam var.
    Vergilerin nereye gittiği gayet açık ve bu devletçi kafadan sıyrılmamız gerekiyor.
    Tamam da sorunun devletçi yapıyla pek bir ilgisi yok. Yani öğretmen maaşından veya diğer memurların maaşından tasarruf için kesinti yapabilirsin ama bu çözüm mü? Bunu yaparsan her şey yoluna mı girecek? Özel sektörde olup yine devletin sırtına yük olan devleti milyonlarca lira zarara uğratanlar yok mu? İhaleye fesat karıştırıp milletin hakkını gasp eden yok mu? Ya da kaçak elektrik kullanıp faturasını senin benim ödediğim insanların sayısı ne kadar acaba? Büyük vurgular yapıp hak etmedikleri servet üzerinden ahkam kesip sonrada mağdur edebiyatı yapanlar yok mu? Bu böyle uzar da gider? Yok öğretmen maaşı yok memur maaşı. Geçiniz efendim. Esas devlete yük olan asalaklardan bahsediniz. Onları yazınız buraya. Ayrıca yukarıda yazılmış öğretmenler atamdıktan sonra lüks araba ev alıyorlarmış.
    Ortalama ek ders dahil 5500 TL kazanan bir öğretmen nasıl alabiliyor ev ve arabayı anlamış değilim. Şuan orta halli bir clio 100 bin civarı. Adam 24 ay yemeden içmeden çalışacak ki bir clio alsın.

• Bence olması gereken şu.

Şu okulda atıyorum matematik öğretmenliği için minimum gereksinimler şunlar. Şu okuldan mezuniyet şu minimum puanı yakalama fln.

Ondan sonra bu şartları sağlayan ama en düşük ücreti kabul edeni işe almak. Her yıl da performans değerlendirmesi yaparak gerekir ise işine son vermek.

Çalışan öğretmenlerin büyük çoğunluğu yarı ücrete de çalışmayı kabul etmez ise birşey bilmiyorum. Kendileri de biliyor dışarda 2-3 bin liraya bile zar zor iş bulup bir tarafından kan alacaklarını.

• Xenom kullanıcısına yanıt
    Hala anlayamıyorsunuz öğretmenlik para için yapılacak bir iş değil. Öğretmenlik gönül işidir sevgi kökenlidir. Ayrıca tüm saydığınız özelliklere sahip olsa bile kişi iyi bir öğretmen olmayabilir. Çünkü öğretmenin işi bilgi aktarmak değildir. İnsan yetiştirmektir ve bunun maddi bir karşılığı da yoktur.

• Rangerover85 R kullanıcısına yanıt
    polyanna mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Kıvılcım olmasın o

Bak ne dicem, profiline adını, soyadını yazsana "kıvırcım"ı göstersinler sana?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143481228

LGatakan;
    Hiciv ve eleştiri osmanlı padişahlarından beri olan bir şey kültürümüzde. Biz ARAP DEĞİLİZ. Biat toplumu değiliz. Türk kültüründe hiciv var.
    İsteyen istediğini yazsın. Hakaret etmediği sürece neden alınganlık yapalım ki..

Hem biat etmiş, hem de alınmış. İyi geceler.

• Xenom kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bir tarafından kan alırlar demek çok yanlış bir ifade. Özel sektörde zaten öğretmenliğin diğer adı köleliktir. Siz burada insanların emeklerini sömüren kapitalist kurumları övüyorsanız diyecek bir şey yok.

• Rangerover85 R kullanıcısına yanıt
    Diğer tarafları geçiyorum, özetle şu önemli, özel sektörün ortalama maaşı ile devletinki arasında bu kadar uçurum olmamalı. Asgari ücret ile en düşük memur maaşı arasında da fark yüksek. 2000 öncesi özel sektör tercih edilip devlete bu kadar fazla talep yokmuş, şimdi kpss için yanıp tutuşuyor millet, bu zaten özetliyor herşeyi.

• salabelo S kullanıcısına yanıt
    Hayır mesleğini seven idealist bir öğretmenim. Polyanna olmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: salabelo

900.000 devlet öğretmeni var, aylık ortalama 4 bin aldıklarını düşünürsek
    900.00 x 4.000 = çıkan sonuç x 12
    Korkunç bir sayı
    Sen nasıl bir primitifsin?
  • _RuLazz_ kullanıcısına yanıt
    Niye

• Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    En azından delikanlı gibi profil paylaşıyorum.
    Ancak gizli profilden klavye delikanlılığı yaparsınız.

İyi geceler.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.