Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GwynBleidd48

Sence hangisi daha faydalı?
    1.000.000 x 4.000=?
    (en alt sayıdan söylüyorum ki ağlamasınlar)

vs

589 x 25.000=?

ÇOCUKLAR BUGÜN ÇARPMAYI ÖĞRENİYORUZ, HERKES SORDUĞUM SORUNUN CEVABINI DEFTERİNE NOT ETSİN, SIRAYLA KONTROL EDİCEM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salabelo

Yorum yazanların %80 i öğretmen

Keşke anlasanız derdimin öğretmenlerin kendisi ile olmadığını, 5 para etmezsiniz o ayrı mevzu.

Sadece böyle boş harcamalarla, devletin dümeni eline alarak her alana müdahale etmesiyle, dış piyasaya sağ-sol kesimin düşmanlığıyla, özelleştirme karşıtlığıyla nereye kadar devam edeceğiz merak ediyorum.

Ayrıca ben muhalif kesimi anlamıyorum, sizin fikirlerinizle inanılmaz örtüşen bir devlet anlayışı var. Nesinden rahatsızsınız?
    Bak güzel kardeşim, tüm dünyanın gıpta ettiği Finlandiya'da da üniversiteye kadar eğitim ücretsiz. Üniversitede de yine büyük desteklere sahip kısa bir araştırma ile ulaşabilirsin.

Eğitim özelleştirilsin demek hayatımda duyduğum en saçma sözlerden birisi. Öğretmen maaşını eleştirmek istiyorsan yine eleştir zaten kafaya koymuşsun, ama eğitim özelleştirilsin demek gerçekten çok komik.

• SıradanÇinkoKarbonPil kullanıcısına yanıt
    5 milyon insanın olduğu, ekomomisi serbest piyasaya dayanan, etliyle sütlüye işi olmayan bir ülkeden bahsediyoruz.

Üstelik eğitim anlayışları, bizim bildiğimiz eğitim anlayışından çok farklı.
    Adamlar eğitimi bir sosyalleşme amacı olarak görüyorlar, bunu Türkiye'de tutturamazsın.

• iki aydır yatıyorlar maaş alıyorlar. güzel iş valla. maske filan dağıtacaklardı en son o da yalan oldu sanırım. okullar da eylülde açılıyor yatış süresi toplamda 6 aya çıkmış olacak.
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Sen niye milyonlarca kişi öğretmen olmak istiyor sanıyorsun hocam.
    Adamların performans yükü yok, kimse ne yaptıklarını tam olarak bilmiyor.

Bu mevcut sistem içerisindeki yanlışlar, bir de bu sistemin ana hatlarının yanlışlığı var ki dillere destan.

• salabelo S kullanıcısına yanıt
    Algıda sıkıntı mı var? Fayda fayda???

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu çocuk olmamış eksik

• Öğretmenler ve öğretmen adayları konu altında nasıl zırlıyorlar :)

Çünkü biliyorlar, özelleştirilirse
    patronlar deli gibi kontrol edecek, yaptıkları işler adım adım izlenecek, hesap soranı, iş vereni olacak.
    Performans yükü olacak, işi sadece iyi yapabilenler kapacak ve özel eğitim kurumları bu kişilerle devam edecek.

Eşitliğe karşıyım, yan gelip devlete sırtını dayamaya karşıyım,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salabelo -- 23 Mayıs 2020; 9:36:27 >
  • Ben devletten iş, aş talep etmem, devletten talep edeceğim adalettir, tedbirdir, işimi aşımı verenin üzerimdeki hakimiyetini denetler devlet.

• 25 yıllık öğretmen im emekli olmak istiyorum ama yaşa takılıyorum zorla çalıştırılıyorum 5186 TL maaş 1200 ekders alıyorum ama emekli yapsalar 3500 e razıyım

• Konuyu açan eleman sen öğretmenlerin üç kuruşluk maaşlarına göz koyacağına git siyasilerin maaşlarını, diyanet gibi boş kurumlara Nasa'nın yıllık bütçesinden fazla ödenek verildiğini, yapılan yolsuzlukları, yandaşlara verilen kaymaklı ihaleleri, surilere boş yere harcanan 40 milyar Euro'yu, hiç gerek yokken yapılan israfları, sarayın günlük giderlerini konuş. Asıl bunlar devlete yük oluyor.

Gelmiş burda trollük yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_34 -- 23 Mayıs 2020; 10:8:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_bt

Konudaki mallara sesleniyorum.

Nedir oneriniz? Asgari ucret mi verilsib ogretmenlere?

Ogretmen sayisini yari yariya azaltip devlet okullarinda siniflar 60ar kisi mi olsun?

Hani ogretmenler daha kalifiye olsun, daha ogretmeye ac olsunlar onlarda kendilerini iyice gelistirsinler diye yorumlarda bulunsaniz neyse.

Ama gelmis ne ise yarar, devlete yuk. Olum sizin gibi mallar yuzunden ulke bu halde zaten. Gelismis ulkelere bir bakin hepsi egitime bizden cok daha fazla onem vermis durumda. Siz neyin derdindesiniz vizyonsuz dangalaklar. Uzun vadeli dusunmeden sadece aylik giden para diye dusunebilen ulkeye zerre faydasi dokunmayacak asalaklar asil sizlersiniz.

Bir ton para diyanete yillik butceyle aktarilirken iki laf etmezsiniz, ne ise yarar ulkeye faydasi donusu ne demezsiniz,
    egitime gelince uzman kesilmisler adamlara bak. Bizim ulkeden bir halt olmaz.
    1- Konuda bahsettiğin yorumlardan var, onların da linçlenip linçlenmediğine bakabilirsin.
    2- Yorum yapılınca vatan haini, devlet düşmanı olunmuyor.
    3- Eğitimi bizden daha iyi olan ülkelerde öğretmenler, bizim ülkedeki öğretmenlere göre çok daha kalifiye. Kalifiye olduklarından saygı duyuluyor, içi boş saygı duyulduğu için kalifiye değiller.
    4- Fikrinden ötürü bireye mal, asalak diyebiliyorsun fakat iş yapmamak için sendikaları araya sokan, ekstra iş yapmamak için ise iş yaptığından daha fazla emek harcayan öğretmenlere ne diyorsun?
    5- Bir olaya yorum yapıyor diye diğer konular hakkında yorumsuz kalındığını sanmanız da safsata.

Son olarak da para mevzusu;
    - Diyanetin 2019 yılındaki ödeneği 11.5 milyar Türk Lirası, personel masrafları ise 9.4 milyar Türk Lirası.
    - Milletvekillerinin 2018 yıllındaki maliyeti 400 milyon Türk Lirası.
    - Türkiyenin 2020 yılındaki eğitim bütçesi ise 125.4 milyar Türk Lirası. Bunun 91 milyarı personel giderleridir.
    - Türkiye 2020 yılı savunma bütçesi 122 milyar Türk Lirası. Kışlada patates soyan, soğan doğrayan ülkeye katkısı ne?

Not; Rakamlarda bir yanlışlık var ise düzeltiniz.

Evet diyanete ayrılan bütçe de azaltılmalı, milletvekillerinin de daha kalifiye olması gerekiyor ama sırf "Eğitim sistemimiz verimsiz." dendiği zaman mal, vizyonsuz ve asalak oluyorsak sabaha kadar tartışsak da bir sonuca varılmaz.

"Bizim ülkeden bir halt olmaz.", neden? Vatandaşların vergileriyle çalışan sistemler sorgulandığı için mi yoksa öğretmenler düzgün nesiller yetiştiremediği için mi?

Edit; Bir üstümdeki arkadaş NASA'nın ödeneğinin, bizim diyanete ayrılan ödenekten az olduğunu iddia etmiş. Yanlış olduğunu fark edince editleyip Suriyelilere verilen 40 milyar euroya çevirmiş. NASA'ya ayrılan bütçe diyanete ayrılan bütçenin 14 katı, kaldı ki ülke Amerika, sosyal devlette Türkiye'den başarısız bir ülke.

Kaldı ki biraz araştırıdm, o rakam 8.5 yılda harcanan bir rakam. Eğitim personeline harcanan 91 milyar Türk Lirası rakamı yıllık, alo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 23 Mayıs 2020; 10:20:2 >

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt
    oldu canım, oldu gülüm

• quote:

Orijinalden alıntı: salabelo

oldu canım, oldu gülüm
    Üyelik tarihin 12 mayısmış. Yazmadım farzet

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt
    tamam, 12 mayısta üye oldum diye fikirlerimin hepsi birer saçmalıktan ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salabelo -- 23 Mayıs 2020; 10:40:50 >
  • Eğitimin geri dönüşünü merak ediyor. Normal, eğitilmrmiş insanın böyle düşünmesi çok normal. Yazdığı telefonun yapılması için öğretmen gereklidir, bunu idrak edemiyor. Kafa olmayınca bilginin gücünü hafife alması normal.

Tedavi olduğun doktor öğretmenin yetiştirdiği öğrenci.

Kullandığın teknolojiyi üreten mühendis öğretmenin yetiştirdiği öğrenci.

Uzun uzun yazmak isterdim ama anlama kapasiten olsa zaten, eğitim öğretime sallamazdın.

Burada sorgulanması gereken öğretmen değil, eğitim sistemidir.

Eğitim sistemin kötüyse öğretmen in eli kolu bağlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 23 Mayıs 2020; 10:31:1 >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    Biz de onu sorguladık. fikirlerine katılmamakla birlikte, ben kimseye "devletten niye 4-5 bin alıyosun lan!!!" demedim.

Anlayış seviyesi malesef çok düşük olduğu için, yaptığım yorumu öğretmen bireylere saldırı olarak algıladılar.

Genel bir sistem eleştirisi bu,
    senin performansının sorgulanmadığı ve aldığın maaşın eşit olduğu her iş alanı batmaya mahkumdur.

Eğitim sistemi bu işi ilerletip, batmanın ötesine geçmiş. Koca bir emek, zaman, maddiyat ısrafı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salabelo -- 23 Mayıs 2020; 10:35:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

Eğitimin geri dönüşünü merak ediyor. Normal, eğitilmrmiş insanın böyle düşünmesi çok normal. Yazdığı telefonun yapılması için öğretmen gereklidir, bunu idrak edemiyor. Kafa olmayınca bilginin gücünü hafife alması normal.

Tedavi olduğun doktor öğretmenin yetiştirdiği öğrenci.

Kullandığın teknolojiyi üreten mühendis öğretmenin yetiştirdiği öğrenci.

Uzun uzun yazmak isterdim ama anlama kapasiten olsa zaten, eğitim öğretime sallamazdın.

Burada sorgulanması gereken öğretmen değil, eğitim sistemidir.

Eğitim sistemin kötüyse öğretmen in eli kolu bağlıdır.
    Yahu... Yorum yapanlar eğitimsiz mi? Her eğitim gören de telefon üretmiyor kaldı ki ülkede yaygın kullanılan telefon mu tasarlanıyor, üretiliyor?

Tedavi olduğum doktoru da doktor yetiştiriyor, kimse kusura bakmasın. Üniversitedeki eğitmenlerle lisedeki eğitmenler bir değil. O doktorun, doktor olabilmesi için 2 milyon kişi ile sınava girip, yarışması ve açık ara kazanması gerekiyor. Kazandıktan sonra da aynı yollardan geçmiş doktor ve asistanlar tarafından eğitiliyor. Aradaki tek fark lisedeki öğretmenleri sadece öğretmen, konularında uzman bile diyemezsin ama üniversiteki eğitmenler hem öğretmen hem de altif mesleklerini yerine getiriyorlar.

Herkes mühendis değil, herkes mühendis olamayacak da. Mühendislik öğrencisi olarak söylüyorum; benim gibi eğitim alan -ki kısmen yüksek bir yüzdelik dilimdeyim- 100 kişi varsa alamayan da 100.000 kişi vardır. Herkesin mühendis olmasına gerek yok ve üstüne 30 kişilik bir sınıftan 1-2 tane mühendis çıktı diye başarı sayacaksanız zaten ne diyeyim?

"Uzun uzadıya yazmayayım ama sen haksızsın." sözleri yine. Öğrencilere de böyle deniyor mudur acaba? "Senin kapasiten belli, sana ne anlatsam boş.", deniyor mudur? Şu konuya bakıyorum da bence deniyordur. Karşısındakine böyle ithamlarda bulunanlar, 15 yaşındaki çocuğa da der aynılarını.

Eğitim sistemi zaten yok, konuyu açan "öğretmen özelleştirilsin" mi diyor? Eğitim özelleştirilsin diyor.

Öğretmenin eli kolu nedense hep ekstra iş konularında bağlı, sendikayı araya sokup da hakkını arayacağı zaman hiç de bağlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 23 Mayıs 2020; 10:43:20 >

• salabelo S kullanıcısına yanıt
    Diyanet ve imamların aslında hiç bir geri dönüşü yok. Bomboş ve kat kat daha fazla harcıyor. Hepsi bizim cebimizden. Ne işe yarıyorlar? Çok mu gerekliler?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.