Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lan durup durup öğretmen maaşları ile konu açanlar önce vekil maaşlarını sonra RTE nin harcamalarını konuşsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

Evet 30 tane öğrenciden 2 tane mühendis çıkması başarıdır.

Evet öğretmeni gereksiz bulan eğitimsizdir.

Telefon rastgele bir örnekti. İdrak önemli. Madem mühendislik öğrencisinin. Sana 10 yıllık mühendis abi tavsiyesi, a ile b ilişkisini kurmayı öğren yoksa senden mühendis olmaz.

Doktoru doktor yetiştirmiyor, çocuk bile koşmadan önce emekler. Öğretmenler emeklemeyi, yürümeyi öğretir. Koşmak yüksek öğrenim.

Eğitim sistemi kötü bunda herkes hem fikir, bu konuda öğretmenin eli kolu bağlı onu da işin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz.
    Bu ülkede liyakat ne demek anlayıp idrak, edildiği zaman bütün bozuk çarklar düzelir.
    Mesele bundan ibaret aslında

En büyük problemlerden biri de, 1950 doğumlu birilerinin 2000 doğumlu çocuklar hakkında yargıda bulunması. Anlamadığı bir jenerasyonu yönlendirmeye çalışıyor bu da sürekli fiyasko ile sonuçlanıyor.

Bazı öğretmenlerin işini hakkıyla yapmadığını düşünüyorsanız evet haklısınız, ancak genelleme yanlış. Bunu da çözecek kesim devlet.

Sendika meselesi ise tamamen ülkenin hukulsuzluğundan kaynaklı. Çünkü birey olarak hakkını aradığında ya ekonomik gücün yetmez ya da sindirilirsin bazı kişi ve kurumlar tarafından. Sendika burada birazcık işlevsel, çok değil ama.

Bir tanesi de öğretmenin maaşına mı söylüyorum diyor, yakınınızda öğretmen var mı bilmiyorum ama benim evimdeki öğretmen, günlük girdiği 5 saat ders için yaklaşık bir 5 saat hazırlık yapıyor, çocuklara sunumlar etkinlikler VS derken. Yeni nesilde var böyle öğretmenler etrafta çok görüyorum. Çok takdir edilesi.

Öğretmeni seçerken kpss gibi ruhsuz bir sınavla alırsan, ak ile karayı ayırt edemezsin. Kurduğun mülakat komisyonu da yandaş kayırma üstüne olursa liyakatsiz bir güruh toplarsın. Neticede yine her tarafı "fail" olan bir eğitim sistemi olur.

Öğretmenleri sıkı denetleyerek tepesine çökerek iyi bir eğitimci olmasını sağlayamazsınız. Bu kişilik meselesidir.

Öğretmenlerde en çok göze batan olumsuzluk ise, "memur olayım tamam" olayıdır.
    Ancak devletin garanti maaşı sizin o parayı hak efecek şekilde çalışmayacağınız anlamına gelmez. Günün sonunda aldığınız paranın helal olması için alın teri şart.

Konunun açılma amacı muhtemelen şu anda devletin memuruna maaş ödemesi zoruna giden bir andavalın sağa sola sallamasıdır. Oku sende öğretmen ol. Madem bedava maaş alınıyor, herkes niye öğretmen olmuyor? Bu kadar insan salak mı doktor mühendis mimar VS oluyor? Kendi işsizliğin ve beceriksizliği benim yoksa onlarında olmasın amacıyla bütün kıskançlık zehrini kusmuş olmasıdır.
    Evet 30 tane öğrenciden 2 tane mühendis çıkması başarıdır.
    Geriye kalan 28, mezun olduğunda iş bulamayacak İİBF öğrencileri hakkında ne düşünüyorsun?

Evet öğretmeni gereksiz bulan eğitimsizdir.
    Münakaşa etmeyi bilmeyen nedir? Okulda dersi de yok malum. Şu yorumlardan gereksiz bulduğumuzu düşünüyorsan tekrar okumanı tavsiye ederim.

Telefon rastgele bir örnekti. İdrak önemli. Madem mühendislik öğrencisinin. Sana 10 yıllık mühendis abi tavsiyesi, a ile b ilişkisini kurmayı öğren yoksa senden mühendis olmaz.
    Benden mühendis olup olmayacağı sana kalmış bir olay değil. İyi ki de değil, sırf karşıt görüşlü diye bir insanın hayatını hiç düşünmeden silersiniz. Yerli ne üretiliyor da üstünde çalışacak kalifiye mühendise ihtiyaç var? Bilgisayar mühendislerinin yüzde kaçı gerçekten bilgisayar mühendisliği yapıyor, ileri seviye donanım tasarlıyor? Telefon örnekti evet, ben de o örneğe göre yorumumu yaptım. İdrak önemli.

Doktoru doktor yetiştirmiyor, çocuk bile koşmadan önce emekler. Öğretmenler emeklemeyi, yürümeyi öğretir. Koşmak yüksek öğrenim.
    Emekleme öğretilirken ekstra hiç bir şey öğretilmiyor. Ne kritik ne analitik düşünme. Problem çözme kabiliyeti de kazandırılmıyor, gerçekten de ilkokuldan mezun birinin tek vasfı okuyup yazabilmesi. Muazzam, buna ayrılan ödenek de 125 milyar türk lirası, hatırlatırım.

En büyük problemlerden biri de, 1950 doğumlu birilerinin 2000 doğumlu çocuklar hakkında yargıda bulunması. Anlamadığı bir jenerasyonu yönlendirmeye çalışıyor bu da sürekli fiyasko ile sonuçlanıyor.
    Pedagoji jenerasyondan bağımsızdır, ülkede düzgün pedagog da yok. Düzgün pedagogların olmaması eğitim sisteminin suçu değil mi?

Bazı öğretmenlerin işini hakkıyla yapmadığını düşünüyorsanız evet haklısınız, ancak genelleme yanlış. Bunu da çözecek kesim devlet.
    Bazı öğretmenler işini hakkıyla yapmıyorlarsa duruma çözüm üretelim diyorum ben de. Memurun kovulma korkusu olsa yan gelip yatabilir mi? Sen "bazı"dan küçük bir kesimi kastettin ama... %50'lilik bir kesimde bulunan herhangi bir liseye git, gör. Bu lisenin varlığı ülkeye yararı nedir? Kreşten tek farkı çocukların 15 yaşında olması, o kadar.

Sendika meselesi ise tamamen ülkenin hukulsuzluğundan kaynaklı. Çünkü birey olarak hakkını aradığında ya ekonomik gücün yetmez ya da sindirilirsin bazı kişi ve kurumlar tarafından. Sendika burada birazcık işlevsel, çok değil ama.
    Ben lisedeyken öğretmenler sendika ile greve gidiyorlardı, derse girmiyorlardı. Evet bu her zaman olmazdı ama... Öğretmenlerin birbirleriyle sabah 8'deki derse hangisi girecek diye kavga ettiklerini gördüm.

Bir tanesi de öğretmenin maaşına mı söylüyorum diyor, yakınınızda öğretmen var mı bilmiyorum ama benim evimdeki öğretmen, günlük girdiği 5 saat ders için yaklaşık bir 5 saat hazırlık yapıyor, çocuklara sunumlar etkinlikler VS derken. Yeni nesilde var böyle öğretmenler etrafta çok görüyorum. Çok takdir edilesi.
    Evet, ben de takdir ettim. Dersine girdiği çocuklar da çok şanslıdır. Bakım ama görüyorsunuz değil mi? O çocuklar "şanslı". O çocukların durumu istisna. Umarım çocuklar faydalanır ve yetişirler, kendilerini yetiştirmeyi de öğrenirler ama dediğim gibi, sizin yakınınzdaki kişinin iş ahlakı ender.

Öğretmeni seçerken kpss gibi ruhsuz bir sınavla alırsan, ak ile karayı ayırt edemezsin. Kurduğun mülakat komisyonu da yandaş kayırma üstüne olursa liyakatsiz bir güruh toplarsın. Neticede yine her tarafı "fail" olan bir eğitim sistemi olur.

Katılıyorum ama işte sistemi her sorgulayana da eğitimsiz dersen olmaz.

Öğretmenleri sıkı denetleyerek tepesine çökerek iyi bir eğitimci olmasını sağlayamazsınız. Bu kişilik meselesidir.

Katılmıyorum çünkü öğretmenlik sanat değildir, pedagojiyi hiçe sayan öğretmenler varken regüle etmemek yanlış bence. Kaldı ki diyelim doğru, bu meslekte başarı kişilik meselesidir; o zaman kişiliğin meslek seçiminde büyük rol oynaması gerekiyor ama "devlete kapak atayım da, gerisi rahat" düşüncesi ile sende bu olay değişir mi? Regülasyonlarla işin çözülebileceğinin en büyük kanıtı da Finlandiya. Sistemlerinin ülkemize uygulanabileceğini zaten düşünmüyorum ama liyakat ve iş ahlağı çok yüksek. Bu kültür müdür?

Öğretmenlerde en çok göze batan olumsuzluk ise, "memur olayım tamam" olayıdır.
    Ancak devletin garanti maaşı sizin o parayı hak efecek şekilde çalışmayacağınız anlamına gelmez. Günün sonunda aldığınız paranın helal olması için alın teri şart.

Kişinin ahlağına bırakırsak daha çok "memur olayım, tamam" düşüncesini görürüz. İşini umursamayan eğitmenlere ceza vereceğimize iyi işler çıkaran eğitmenlere ödül verelim, nasıl fikir?

Konunun açılış amacı ile de ilgilenmiyorum, fikir değiş tokuşunda bulunsak bana yeter.

Edit; Hatta benden fazla vergi alınsın, hakeden öğretmene de performansına göre ekstra verilsin. Ben buna razıyım. Şu başlığın altındaki yorumları baştan sona okursan kendini ifade edemeyen, fikri kişiliğinin bir parçasıymışçasına savunan insanlar var, bunlar yok olacaksa ben razıyım. Bu sistemde oluşacak az maaş alan öğretmen ile bonus alan öğretmen arasında oluşacak sınıf ayrımı da zerre umrumda olmaz açıkçası. Hem "Öğretmenlik kutsaldır, öğretenin kırk yıl kölesi olurum." deyip hem de "Devlete kapağı atayım, sonrası rahat." diyen kesim barındırılacaksa bu sadece benim cebime zarar değil ki, ne açıdan bakarsan bak komple zarardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 23 Mayıs 2020; 12:18:58 >

• Bu kadar eğitim bütçesine şuan doktorlar, bilim adamları,proflar sokaklarda cirit atıyor olmalıydı ama Şuan sadece geri zekalılar var sokaklar buda kimin eseri öğretmenlerin.

Öğretmen toplum mühendisidir mimarıdır ama Şuankiler devlet memuru.

Eğitimde neden sınıfta kaldık desen. Hemen öğretmenler sistem suçlu yada öğrenci öğrenmiyor der.

Bakarsanız sistemin kendisi öğretmenler zaten. Ama bunu asla kabul etmezler bunu asla dile getirmezler ben anlatırım geçerim anlayan anlar hocam anlattığın şeyler kitapta yazan şeyler bene ufkunu açacak şeyler ver vermez. Alman için hafta sonu kursa gel öğretmen para kazanmalı. Kimsede sormuyor öğretmen efendi sen hafta ici neden öğretemedin de hafta sonu kurs açıyorsun. Sana diyecek öğrenci öğrenmiyor peki hafta ici öğrenmeyen öğrenci hafta sonu öğretmen para alınca hemen öğreniyor mu mucizeye bak.
    Özel sektörde günde hafta 50 saat derse giren öğretmen devlete gelince ben 15 saatten fazla giremem der ama hocam al para var ek ders ücreti var dersen hemen efendim gireyim. Hafta sonu kurs hemen gireyim paralı değil evet evet. Komodor nöbeti 10 dk öğretmen hemen para yazılır onada nefes alsa para yazdırır. Egitim adı altında hem paramız hem geleceğimiz soyuluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Ogretmenlerin degilde imamlarin maasini hesaplayin siz.

Onlar olmasa idi bu kasitli olarak amaca yonlelik konuyu bile acamayacaktiniz.Artik netherland gibi duvarlar resimmi yapardiniz bilmem ama harcanan kaynaklar acisindan ulke icin buyuk bir talihsizliksiniz bu fikirler ışığında.
    Keşke Netherland gibi duvara resim yapsaydım, valla haklısın.

Aaaah ah, hem neandertal hem de vatan hainiyim. Tek taşla iki kuş vurmuş, harika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 23 Mayıs 2020; 11:46:59 >
  • Bir tanıdığım 9 senelik öğretmen, dayım ortaokul mezunu. Ve dayım daha çok kazanıyor. Bunu mu konuşuyorsunuz gerçekten ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Hayır netherlandsin

• salabelo S kullanıcısına yanıt
    Konuşulacak konu bu mu diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alsr00

Konuşulacak konu bu mu diyorum.
    Tamam da neyi anlatmak istedin?

Boşa harcanan tonla para varken öğretmen maaşlarının göze batması ilginç diyorum.

• alsr00 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, toplanan vergilerin 8 de 1 i eğitim kurumuna harcanıyor.

Sen de diğer gördüğün yanlışı sorgula, ben geleyim destek vereyim.

• Öğretmenlere öğretilen tek eğitim şudur. Veliye duyması istediği sözleri şöyle. Bunun türkçe meali eğitim masalı ile milleti uyut. Bırakalım tüm okulları kapatsın devlet bu kadar külfet gerek yok. Okullar insana bisey katmıyor. Verilen paraya göre aldığımız eğitim seviyesi yerlerde. Sistem mi suçlu kapatın sistemi insalar kendi eğitiminden sorumlu olsun. Nasıl ki hasta olunca hastaneye gidiyorsun eğitim alacaksan dersaneye gidiyorsun böyle olsun eğitim
    Öğretmen egosu sorgulanamaz, eleştiremez mi bırakalım siendo kumlarında oynasınlar. Her kpss kazanan öğretmen olamaz. Öğretmenliğin kutsallığı kalmadı. Sistem suçlu he he

• 1 milyon öğretmen var ülkede öğretmen başına 20 öğrenci düşüyor ama öğretmenin derdi eğitim değil ek ders ücreti kurs ücreti sınav ücreti nöbet ücreti allah gözünü doyursun öğretmenlerin verdikleri eğitime göre bu para çok ücretli garibanlar yarim sigorta asgari ücret çalışırken kadrolu yatarak dünya para alıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alsr00

Boşa harcanan tonla para varken öğretmen maaşlarının göze batması ilginç diyorum.
    Bir yerden başlamak gerek neden sorgulanmasin eğitim geleceğimiz ama bu memur kafalar yüzünden nesiller batıyor.

• mk15 M kullanıcısına yanıt
    Öyle öğretmenlerin aldığı her kuruş zıkkım olsun. Çevremde böyle öğretmenler de var , sınavdan sınava para için koşan.. ama işini hakkıyla yapanlar da var..

• Oyunculardan vergi alınsın futbolculardan vergi alısın trilyoner olmak bu kadar kolay mı?

• cmpunk01 kullanıcısına yanıt
    Kolay, ağlasan da zırlasan da kolay
    O adamlar parayı gelip senin cebinden zorla almıyor, gidiyor izliyorsun, destek veriyorsun.
    Gönüllülük ve seçim esası var.
    Kimsenin sırtına yük olmuyor.

• Öğretmenlere çalışmadıkları aylarda asgari ücret verilmelidir.

• Sen kendi üslubunu sorgula.
    Tükürdüğünü yalamam mesajımın arkasındayım.
    Bu tür zihniyette olan herkes kudursun.
    Size mi kaldı ne aldığımız ne kadar çalıştığımız?
    Ya da sizin elinizden turan mı vardı öğretmen olsaydınız.
    Lafım bu başlığı açanaydı ama sanırım avukatlığa soyunmuşsunuz.
    Çocuğunuzu istediğiniz yerde okutabilirsiniz.
    Ayırınca benim öğretmenliği sorgulayacak mevki ve kalibrede değilsiniz. gereksiz kıskanç ve kuduran birine kudur dediğim için al işte öğretmen bu üsluba bak vs diyerek öğretmenliğimi sorgulayamazsın yargı da bulunamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netkolik21 -- 23 Mayıs 2020; 12:19:19 >
    Ben kimsenin bayranı olmam zenginlerin asla futbol izlemeyide sevmem.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.