Şimdi Ara

Öğretmen olsaydınız bu sınava kaç not verirdiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlkokul 4. sınıftaki çocuğa öğretmen matematik yazılısında aşağıdaki soruları sorar. Ve öğrenci soruları cevaplar. Öğretmen siz olsaydınız bu sınava kaç not verirdiniz. (Notlarınızı 100 üzerinden veriniz.) Notlarınız çok ama çok önemli.

Soru 1
    Bimilyonaltıyüzaltmışbir sayısını rakamla yazınız.
    Cevap 1
    1.661.000
    Soru 2
    Birmilyonaltıyüzkırkdokuz sayısını rakamla yazınız.
    Cevap 2
    1.649.000
    Soru 3
    Birmilyonaltıyüzkırkdokuz sayısını rakamla bir daha yazınız.
    Cevap 3
    1.649.000
    Soru 4
    Birmilyonüçyüzaltmışüç sayısını rakamla yazınız.
    Cevap 4
    1.363.000
    Soru 5
    10.000 sayısını 2.5 kat artırınız. Ve çıkan rakamı yazınız.
    Cevap 5
    26.000
    Soru 6
    3 Kasım günü Euro kuru 1.661.000 liradır. Euro kuru olan rakamı yazıyla yazınız.
    Cevap 6
    Birmilyonaltıyüzaltmışbir lira
    Soru 7
    3 Kasım günü Dolar kuru 1.649.000 liradır. Dolar kuru olan rakamı yazıyla yazınız.
    Cevap 7
    Birmilyonaltıyüzkırkdokuz lira
    Soru 8
    30 Haziran günü Euro kuru 1.649.000 liradır. Euro kurunu yazıyla yazınız. Ve yazdığınızı okuyunuz.
    Cevap 8
    Soru 9
    30 Haziran günü Dolar kuru 1.363.000 liradır. Dolar kurunu yazıyla yazınız. Ve yazdığınızı okuyunuz.
    Cevap 9
    Birmilyonüçyüzaltmışüç lira
    Soru 10
    10000 sayısını kaç kat artıralım ki 26.000 sayısına ulaşalım.
    Cevap 10
    2.5 kat

• 0
  • Bence çocuğa şu aşamada zayıf not verilmez. Hele hele hiç kızılmaz. Bence öğretmen sınavı iptal edip bu konuları tekrar öğretmelidir.

Bir ara televolede mankenlere böyle şeyler soruyorlardı. kazık kadar halleri ile onlar da bilemiyordu.

Ben de size sorayım birşeyler.
    Soru 1)Birmilyonbir nasıl yazılır?
    Soru 2)İkiyi yarıma bölersek kaç çıkar?
    Soru 3)Biri sıfıra bölersek kaç çıkar?

Hadi bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: controller_man

0
    Belki çocuk yatay düşünüyordu yazık ben sırf kafa patlattı hevesi kırılmasın diye 10 veririm.

Ailesini de görüşmeye çağırırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

Bence çocuğa şu aşamada zayıf not verilmez. Hele hele hiç kızılmaz. Bence öğretmen sınavı iptal edip bu konuları tekrar öğretmelidir.

Bir ara televolede mankenlere böyle şeyler soruyorlardı. kazık kadar halleri ile onlar da bilemiyordu.

Hadi bakalım
    quote:

Orijinalinden alıntı: kaotika

Bence çocuğa şu aşamada zayıf not verilmez. Hele hele hiç kızılmaz. Bence öğretmen sınavı iptal edip bu konuları tekrar öğretmelidir.

Hadi bakalım

1.000.001
    1
    1 (Bölünmezdir)

Yanlış mı?

• quote:

Hadi bakalım
    quote:

Hadi bakalım

1. 1000001
    2. 4
    3. sonsuz

• quote:

quote:

Hadi bakalım

1. 1000001
    2. 4
    3. sonsuz

Alıntıları Göster
    controller man bildi

bir sayıyı yarıma bölmek matematikte 1/(1/2) demek, ikinci tarafı ters çevirip çarparsak 1X2 yani 4

Ama ben bunu günlük hayattaki dil ile ifade ettim yarıma böl dedim. bu durmda doğal olarak matematiksel bir cevap akla gelmeyecektir.

bir sayıyı sıfıra bölmek sonsuzu tanımlar aynı zamanda tanımsızdır. bölünmez demek de doğrudur bir bakıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 25 Ağustos 2005, 10:59:53 >

• quote:

controller man bildi

bir sayıyı yarıma bölmek matematikte 1/(1/2) demek, ikinci tarafı ters çevirip çarparsak 1X2 yani 4

Ama ben bunu günlük hayattaki dil ile ifade ettim yarıma böl dedim. bu durmda doğal olarak matematiksel bir cevap akla gelmeyecektir.

bir sayıyı sıfıra bölmek sonsuzu tanımlar aynı zamanda tanımsızdır. bölünmez demek de doğrudur bir bakıma

Alıntıları Göster
    Öğretmenim soruyu anlamamışım, bir daha sorun bir daha...

Niye ters çeviriyoruz ki ben bunu anlayamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayattakiler -- 25 Ağustos 2005, 11:04:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayattakiler

Öğretmenim soruyu anlamamışım, bir daha sorun bir daha...

Niye ters çeviriyoruz ki ben bunu anlayamıyorum.

Alıntıları Göster
    burada önemli olan çocuğa kaç verileceği değil
    burada öğretmen kişi için öğrencileri hakkında yeni bir veri oluştu ve matematik eğitimine ne şekilde devam edeceğine bu veriler ışığında devam etmelidir
    not bence hiç bi zaman önemli değil öğrencilerin durumunu tesbit etmek için yapılır sınav bunun sonucu olarakda aklı başında öğretmen de öğrencide kendine göre bir yol belirlemeli bunu düşünmeyenler içinse tek şey söylenebilir

türk

• quote:

Orijinalden alıntı: 555_53_78

burada önemli olan çocuğa kaç verileceği değil
    burada öğretmen kişi için öğrencileri hakkında yeni bir veri oluştu ve matematik eğitimine ne şekilde devam edeceğine bu veriler ışığında devam etmelidir
    not bence hiç bi zaman önemli değil öğrencilerin durumunu tesbit etmek için yapılır sınav bunun sonucu olarakda aklı başında öğretmen de öğrencide kendine göre bir yol belirlemeli bunu düşünmeyenler içinse tek şey söylenebilir

türk

Alıntıları Göster
    Valla bence öğretmenine düşük not vermek daha doğru. Çünkü çocukta hep aynı yanlışlar var. Çocuk bin'i kullanmasını öğrenememiş baksanıza.

Öğretmen bunları çift taraflı sormuş hem yazıyla hem rakamla.

Birmilyonaltıyüzaltmışbir 1.661.000
    Birmilyonaltıyüzkırkdokuz 1.649.000
    Birmilyonüçyüzaltmışüç 1.363.000

Oysa çocuk yazıyla yazılanın sonuna bin yazmayı bilse hepsine doğru yapacak. Aynı şekilde milyon hariç kısmı binle çarpmayı bilse rakamla da doğru yazacak.

Öğretmene koca bir 0.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krethgar

Valla bence öğretmenine düşük not vermek daha doğru. Çünkü çocukta hep aynı yanlışlar var. Çocuk bin'i kullanmasını öğrenememiş baksanıza.

Öğretmen bunları çift taraflı sormuş hem yazıyla hem rakamla.

Birmilyonaltıyüzaltmışbir 1.661.000
    Birmilyonaltıyüzkırkdokuz 1.649.000
    Birmilyonüçyüzaltmışüç 1.363.000

Oysa çocuk yazıyla yazılanın sonuna bin yazmayı bilse hepsine doğru yapacak. Aynı şekilde milyon hariç kısmı binle çarpmayı bilse rakamla da doğru yazacak.

Öğretmene koca bir 0.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar
    katılımlarınız için çok teşekkür ederim. Aynı soruları annelerin katıldığı bir foruma da eşim sordu. Onlar 100 veriyorlar. Haberiniz olsun.
    Lütfen sadece not veriniz. Bu notlar çok ama çok ünlü birinin matematik zeka notu olacak.
    Sonucu görünce inanamayacaksınız.
    Not vermeye devam

• quote:

Orijinalinden alıntı: osman yıldız

İlkokul 4. sınıftaki çocuğa öğretmen matematik yazılısında aşağıdaki soruları sorar. Ve öğrenci soruları cevaplar. Öğretmen siz olsaydınız bu sınava kaç not verirdiniz. (Notlarınızı 100 üzerinden veriniz.) Notlarınız çok ama çok önemli.

Soru 1
    Bimilyonaltıyüzaltmışbir sayısını rakamla yazınız.
    Cevap 1
    1.661.000
    Soru 2
    Birmilyonaltıyüzkırkdokuz sayısını rakamla yazınız.
    Cevap 2
    1.649.000
    Soru 3
    Birmilyonaltıyüzkırkdokuz sayısını rakamla bir daha yazınız.
    Cevap 3
    1.649.000
    Soru 4
    Birmilyonüçyüzaltmışüç sayısını rakamla yazınız.
    Cevap 4
    1.363.000
    Soru 5
    10.000 sayısını 2.5 kat artırınız. Ve çıkan rakamı yazınız.
    Cevap 5
    26.000
    Soru 6
    3 Kasım günü Euro kuru 1.661.000 liradır. Euro kuru olan rakamı yazıyla yazınız.
    Cevap 6
    Birmilyonaltıyüzaltmışbir lira
    Soru 7
    3 Kasım günü Dolar kuru 1.649.000 liradır. Dolar kuru olan rakamı yazıyla yazınız.
    Cevap 7
    Soru 8
    30 Haziran günü Euro kuru 1.649.000 liradır. Euro kurunu yazıyla yazınız. Ve yazdığınızı okuyunuz.
    Cevap 8
    Soru 9
    30 Haziran günü Dolar kuru 1.363.000 liradır. Dolar kurunu yazıyla yazınız. Ve yazdığınızı okuyunuz.
    Cevap 9
    Birmilyonüçyüzaltmışüç lira
    Soru 10
    10000 sayısını kaç kat artıralım ki 26.000 sayısına ulaşalım.
    Cevap 10
    2.5 kat

Ciddi olunacaksa şöyle düşünebilirim. Bu çocuk kendine bu şekilde öğretildiği ya da bu şekilde öğrendiği için, soruları böyle yanıtlamış. Onun doğruları bunlar ve her soruya aynı düşünce biçimiyle yanıt vermiş. Yani inandığı birşey var. O halde onun bildiğinin doğru olduğunu düşünürsek sınavdan 100 alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: osman yıldız

arkadaşlar
    katılımlarınız için çok teşekkür ederim. Aynı soruları annelerin katıldığı bir foruma da eşim sordu. Onlar 100 veriyorlar. Haberiniz olsun.
    Lütfen sadece not veriniz. Bu notlar çok ama çok ünlü birinin matematik zeka notu olacak.
    Sonucu görünce inanamayacaksınız.
    Not vermeye devam

Alıntıları Göster
    100 veririm

Şimdi burada bilginin subjektifliği değil öğrencinin dikkatsizliğinden kaynaklanan sorun var. Ona bilginin doğru aktarıldığını düşünüyorum. Algı mekanizması soruda yazılış biçimini örneğin birmilyonaltıyüzyetmişbir lira kelimesini; öğrencinin uzun süreli bellekten onun karşılığını çıkarırken, 2 kanaldan birisine istem dışı ters yönlenme sonucu odaklanmayı o kanal üzerinden sürdürmesi sonucu hataya yol açmıştır. Doğru kanal 1.000.671 lira; aynı yoldan giden sorular, öğrenciyi aynı ters kanaldan gelmesine neden olacaktır.
    +
    Öğrencinin gelişim evrelerini de dikkate almak gerekir. Öğrenci ile sınavdan sonra değerlendirme yapmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 25 Ağustos 2005, 12:33:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreaMMaster

100 veririm

Şimdi burada bilginin subjektifliği değil öğrencinin dikkatsizliğinden kaynaklanan sorun var. Ona bilginin doğru aktarıldığını düşünüyorum. Algı mekanizması soruda yazılış biçimini örneğin birmilyonaltıyüzyetmişbir lira kelimesini; öğrencinin uzun süreli bellekten onun karşılığını çıkarırken, 2 kanaldan birisine istem dışı ters yönlenme sonucu odaklanmayı o kanal üzerinden sürdürmesi sonucu hataya yol açmıştır. Doğru kanal 1.000.671 lira; aynı yoldan giden sorular, öğrenciyi aynı ters kanaldan gelmesine neden olacaktır.
    +
    Öğrencinin gelişim evrelerini de dikkate almak gerekir. Öğrenci ile sınavdan sonra değerlendirme yapmak gerekir.

Alıntıları Göster
    Bir İngilizce öğretmenliği adayı olarak yorum yapmak zor olacak.Bu sınavı salt bu haliyle yorumlamak yanlış olur.Feedback(geribildirim) denen bir kavram var.Öğrenciye yapmış olduğu hataları analiz etmesi için bir bildirimde bulunulmuş mu öğretmen tarafından bu belli değil.Ayrıca öğretimde yaklaşımlar vardır.Kimi öğretmen yapısalcı ve kuralcı bir tutum izlerken kimileri de akıcılık ve kavramanın daha önemli olduğunu düşünür.Bu sınavda öğretmen olayın ezber yönünden çok kavranılıp kavranılmadığını ölçme girişiminde bulunmuş diyebilirim.Öğrencinin verdiği cevapların tümümün yanlış olması sınavı başarısız kılmada tek etken değildir.Bu sınava not vermem için öğretmenin sınav sonrası tutumları benim için önemli.Neyse şu lanet olası akıl yürütme ve felsefeyi keseyim de notumu vereyim: 50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iZCi_500 -- 25 Ağustos 2005, 13:14:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreaMMaster

100 veririm

+

Alıntıları Göster
    Benim 50 vermem gerekir.

• quote:

Benim 50 vermem gerekir.

Alıntıları Göster
    trackfind aynı anda yazdık
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Vallaha be.Şaşırdırm.Neyse bi dilek tut.

• quote:

Orijinalden alıntı: iZCi_500

Bir İngilizce öğretmenliği adayı olarak yorum yapmak zor olacak.Bu sınavı salt bu haliyle yorumlamak yanlış olur.Feedback(geribildirim) denen bir kavram var.Öğrenciye yapmış olduğu hataları analiz etmesi için bir bildirimde bulunulmuş mu öğretmen tarafından bu belli değil.Ayrıca öğretimde yaklaşımlar vardır.Kimi öğretmen yapısalcı ve kuralcı bir tutum izlerken kimileri de akıcılık ve kavramanın daha önemli olduğunu düşünür.Bu sınavda öğretmen olayın ezber yönünden çok kavranılıp kavranılmadığını ölçme girişiminde bulunmuş diyebilirim.Öğrencinin verdiği cevapların tümümün yanlış olması sınavı başarısız kılmada tek etken değildir.Bu sınava not vermem için öğretmenin sınav sonrası tutumları benim için önemli.Neyse şu lanet olası akıl yürütme ve felsefeyi keseyim de notumu vereyim: 50

Alıntıları Göster
    tabi ki SIFIR

bir soru ya doğrudur, ya yanlış
    her şey insanlara öğretilemez (çocuk bile olsa)
    ozaman bu cocuğun bu konulara önem vermediği için
    evde açıp bir kere bile kitabına bakmamıştır
    bakmış olsaydı öğrenirdi
    her şeyi hoca öğretmez
    hocaların yaptığı iş
    öğrenciyi programa sokup düzenli bir programla neleri okuduğunu hatırlatıp, eğer bir sorunu varsa hal etmek

gelecekte, farz edelim bu çocuk doktor oldu, ameliyat başında bu damar yoksa o damarmı diye şüphelenirse hastanın vay haline
    yada, farz edelim bir inşaat mühendis oldu, bir bina dizayn edecek, böyle dikkatsiz davranırsa allah o binanın sakinlerini yardımcı olsun derim

neticede, bir problem ya doğrudur, ya yanlış, ve bu arkadaş sıfır almalı ki herkesin içinde rezil olup birdaha böyle hatalar yapmamayı öğrensin

eğer sizin dediğiniz gibi 100 verilirse çocuk şımarır
    nerde hata yaptığını öğrenmez
    ve sonüçta, bugünkü çoğu şımarık yeni nesil gibi
    hiç bir şey öğrenmeden, liseyi bitirir.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewVatoo -- 25 Ağustos 2005, 13:27:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NewVatoo

tabi ki SIFIR

bakmış olsaydı öğrenirdi
    her şeyi hoca öğretmez
    hocaların yaptığı iş
    öğrenciyi programa sokup düzenli bir programla neleri okuduğunu hatırlatıp, eğer bir sorunu varsa hal etmek

gelecekte, farz edelim bu çocuk doktor oldu, ameliyat başında bu damar yoksa o damarmı diye şüphelenirse hastanın vay haline
    yada, farz edelim bir inşaat mühendis oldu, bir bina dizayn edecek, böyle dikkatsiz davranırsa allah o binanın sakinlerini yardımcı olsun derim

neticede, bir problem ya doğrudur, ya yanlış, ve bu arkadaş sıfır almalı ki herkesin içinde rezil olup birdaha böyle hatalar yapmamayı öğrensin

Saygılar

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: NewVatoo

tabi ki SIFIR

bakmış olsaydı öğrenirdi
    her şeyi hoca öğretmez
    hocaların yaptığı iş

Saygılar

+9999999999999999999999999999

zaten şu anda ülkemizdeki zihniyet bu. hiç birşey bilmese de öğrenciyi geçiriyorlar. belkide şu anda ülkenin bu hale gelmeside bu yüzdendir.bence bu yalnış. biraz yaptırımcı olmak lazım. bilmiyorsa bilmiyordur. çalışsın öğrensin.

ben bu öğrenciye öğrenene kadar 0 veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_man -- 25 Ağustos 2005, 13:38:37 >

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: NewVatoo

tabi ki SIFIR

bakmış olsaydı öğrenirdi
    her şeyi hoca öğretmez
    hocaların yaptığı iş

Saygılar

+9999999999999999999999999999

zaten şu anda ülkemizdeki zihniyet bu. hiç birşey bilmese de öğrenciyi geçiriyorlar. belkide şu anda ülkenin bu hale gelmeside bu yüzdendir.bence bu yalnış. biraz yaptırımcı olmak lazım. bilmiyorsa bilmiyordur. çalışsın öğrensin.

ben bu öğrenciye öğrenene kadar 0 veririm.

Alıntıları Göster
    Ben öğretmene not olarak 0 vermişim. Öğrenciye de veriyim bari onun notu da 0'dır.
    Valla çok kalpsiz not veririm, öğrencilerim olursa bir gün vay hallerine

Bu arada Vatoo gene nick değiştirmişsin. Seni aynı nickte tutmuyorlar anlaşılan.
    Bu arada imzandaki söz Carl Sagan'a değil, Anatole France'a aitmiş düzelt istersen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.