Şimdi Ara

'ÖĞRETMENLER ve ÖĞRETMEN ADAYLARI' (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
33.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

Orijinalden alıntı: History_1453

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

MEBin hazırladığı son öğretmen açığı raporudur arkadaşlar :

( önümüzdeki 3 yıllık öğretmen açığını ifade ediyor ) bu branşların dışında öğretmenlik okuyanların bölümünü yol yakınken bırakmasını tavsiye ederim . özellikle fizik , kimya , biyoloji ,tarih , coğrafya öğretmenliği okuyanların atanma şansı % 1 civarı .

Son rapora göre; Branş bazında öğretmen açığı
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilediği öğretmen açığı raporunda hangi branşta ne kadar açık olduğu da açıkladı.

İşte branşlara göre Türkiye'de öğretmen açıkları : ( toplam 110 bin açık )
    1.Rehberlik : 16 bin 900
    2.Din Kültürü : 15 bin 684
    3.İngilizce : 12 bin 857
    4.İlköğretim Matematik : 7 bin 601
    5.Türkçe : 7 bin 163
    6.Fen ve Teknoloji : 6 bin 820
    7.Okul Öncesi : 6 bin 848
    8.Zihinsel Engelliler : 6 bin 379
    9.Sınıf Öğretmenliği : 6 bin 411
    10.Beden Eğitimi : 6 bin 171
    11.Edebiyat : 5 bin 840
    12.Teknoloji Tasarım : 4 bin 600
    13.Sosyal Bilgiler : 3 bin 600
    14.Lise Matematik : 3 bin 600

http://www.memurlar.net/haber/355606/ alıntıdır .

o zaman o bölümleri kapatsınlar 10 yıllığına var mı böyle bir saçmalık

yıllardır böyle zaten . vizyon sahibi insanlar kalkıp da fizik tarih vs. okumuyor zaten . yök de devlet de durumun farkında ama bu geleceği olmayan bölümleri kapatma yoluna gitmiyorlar .

maksat tabela üniversitelerinde bol bol işe yaramayan bölümlere öğrenci doldurup istatistiklerde üniversite mezunu sayısını yüksek gösteriyorlar . işsizlik durumunu da rakamsal olarak bir 4 yıllığına ötelemiş oluyorlar .

misal şu an tarih bölümünde ortalama her yıl 20.000 bin işsiz mezun kpssye girip duruyor aralarından şanslı 200 - 300 kişinin ataması yapılıyor yılda 1 defaya mahsus. bir 20.000de halihazırda üniversitede okuyor şu an .

o bakımdan ihtiyaç olan öğretmenliklerin listesini sizlere sundum .

Coğrafya öğretmenliğine neden atama yok dediniz peki geçen sene 77 puanla atanmış sözelde en düşük atanan bölüm ayrıca 1500 kişinin 450 si atanmış

( Ben Coğrafya Öğretmenliği düşünüyorum )

• arkadaşlar bu sene kpss alan sınavına girecek olanlar var mı?varsa kaynak olarak ne kullanıyosunuz paylaşabilir misiniz?
  • Bilişim Teknolojileri nam-ı diğer bilgisayar öğretmenliğinin istihdamı bu konu açıldığından beri yerden yere vuruluyordu. Şimdi ders ortaokullarda zorunlu hale geldiği için 6 bin küsür norm açığı oluştu. Önümüzdeki 2-3 sene bölümün atamaları çok iyi olacak bir aksilik olmazsa.

Bu arada sorum şu şekilde; üniversitede uyarı veya kınama almak öğretmen olmaya bir engel teşkil eder mi ?
  • her sene seminer vakti canlanıyor konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 29 Temmuz 2013; 21:34:16 >
  • var mı öğretmenlik yazan ?
  • yeni adaylar yok herhalde bu sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

Bilişim Teknolojileri nam-ı diğer bilgisayar öğretmenliğinin istihdamı bu konu açıldığından beri yerden yere vuruluyordu. Şimdi ders ortaokullarda zorunlu hale geldiği için 6 bin küsür norm açığı oluştu. Önümüzdeki 2-3 sene bölümün atamaları çok iyi olacak bir aksilik olmazsa.

Bu arada sorum şu şekilde; üniversitede uyarı veya kınama almak öğretmen olmaya bir engel teşkil eder mi ?

Benden tavsiye buraya tercih edecekler bence uzak dursunlar ne yapacakları belli olmuyor çünkü
  • Saygı değer Hocalarım, meslektaşlarım
    Bu sene son sınıf oluyorum. Bölüm Bilgisayar. Atamalar bir kaç sene üst düzey ve iyi durumda olacak bizim bölüm için. Geçen seneyi Erasmus ile yurtdışında geçirdim. Yani bir kaç tane ders vardı uyuşmayan. Ankara, İstanbul, İzmir veya Antalya gibi yerlerde yüksek lisans yapıp üniversitede kadro alıp yükselme isteğim var.

Sizce ne yapmalıyım ? Bu sene bütün dersleri komple alıp kpss çalışarak atanmalı mıyım yoksa bu seneden ales e çalışıp derslerin yarısını alıp, seneye de yarısı ve alttan ortalama yükseltmek için birkaç ders daha alıp ortalama mı yükseltmeliyim ? Okulu uzatmalı mıyım yani ? Tavsiyeleriniz neler bu konu hakkında ?
  • quote:

Saygı değer Hocalarım, meslektaşlarım
    Bu sene son sınıf oluyorum. Bölüm Bilgisayar. Atamalar bir kaç sene üst düzey ve iyi durumda olacak bizim bölüm için. Geçen seneyi Erasmus ile yurtdışında geçirdim. Yani bir kaç tane ders vardı uyuşmayan. Ankara, İstanbul, İzmir veya Antalya gibi yerlerde yüksek lisans yapıp üniversitede kadro alıp yükselme isteğim var.

Sizce ne yapmalıyım ? Bu sene bütün dersleri komple alıp kpss çalışarak atanmalı mıyım yoksa bu seneden ales e çalışıp derslerin yarısını alıp, seneye de yarısı ve alttan ortalama yükseltmek için birkaç ders daha alıp ortalama mı yükseltmeliyim ? Okulu uzatmalı mıyım yani ? Tavsiyeleriniz neler bu konu hakkında ?

Şu an ortalamanız kaç?

İngilizceniz nasıl?

Akademik kariyeri herkes kaldıramaz, başarabileceğinize inanıyor musunuz?

Yüksek lisans, doktora yaptıktan sonra devlette öğretmenlik yapacaksanız size tek getirisi idareci olurken bir kaç kişinin önüne geçmenizi sağlamak olacaktır. Maaş olarak neredeyse hiç artısı yok.

Atamaların iyi olup olmayacağı daha belli değil. Norm fazlası öğretmenlerin alan değişikliğine tabi tutularak, ya da 100-200 saat civarı bir kursa gönderilerek BT dersine girmeyeceklerini kimse garanti edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Night Hawk

quote:

Saygı değer Hocalarım, meslektaşlarım

Şu an ortalamanız kaç?

İngilizceniz nasıl?

Akademik kariyeri herkes kaldıramaz, başarabileceğinize inanıyor musunuz?

Yüksek lisans, doktora yaptıktan sonra devlette öğretmenlik yapacaksanız size tek getirisi idareci olurken bir kaç kişinin önüne geçmenizi sağlamak olacaktır. Maaş olarak neredeyse hiç artısı yok.

Atamaların iyi olup olmayacağı daha belli değil. Norm fazlası öğretmenlerin alan değişikliğine tabi tutularak, ya da 100-200 saat civarı bir kursa gönderilerek BT dersine girmeyeceklerini kimse garanti edemez.

Mezun olduğumda ortalamam 3.5 civarında olacak. İngilizcem çok kuvvetli, gayet akıcıç Daha geçen seneyi erasmus ile yurt dışında geçirdim komple.

• AC DC A kullanıcısına yanıt
    Ales'i de 90 ve üstü alırım diyorsan hiç arkana bakmadan yüksek lisansa başla, ekonomik sıkıntın varsa ve gelecekte kadro açılma derdiyle uğraşmak istemiyorsan Öyp'ye başvur.

Ortaokul öğrencisi ile üniversite öğrencisi arasında dağlar kadar fark var. Öğretmenlik zor ve meşakatli bir meslektir.

Bu arada bende Böte mezunuyum.
  • Bir Öğretmen adayı olarak benim de konuda bir mesajım bulunsun.
  • Selam Arkadaşlar. Nasılsınız, keyifler iyidir inşalllah
  • Pdr 1.sınıf
  • atanamadık bir türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: zayef-

atanamadık bir türlü

Bölüm ne hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

quote:

atanamadık bir türlü

Bölüm ne hocam?

Edebiyat hocam. İkinciye giriyorum. Alan sınavı mahvetti bizi
  • quote:

quote:

quote:

atanamadık bir türlü

Bölüm ne hocam?

geçmiş olsun hocam.alana herkes zor diyor dedikleri kadar var mı?bende fenciyim bizim alan sinavıda çok zor oluyormuş diyorlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

atanamadık bir türlü

Bölüm ne hocam?

geçmiş olsun hocam.alana herkes zor diyor dedikleri kadar var mı?bende fenciyim bizim alan sinavıda çok zor oluyormuş diyorlar

Zor hocam maalesef. sizinki de zordur muhtemelen çünkü ayrıntı soruyorlar . Çok çalışmakta işe yaramıyor bazen adamlar öyle soru soruyorlar ki bakıp kalıyorsun. Allah yardımcımız olsun.

• kpss yaklasiyor, sinava girecek ogretmen arkadaslara basarilar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.