Şimdi Ara

'ÖĞRETMENLER ve ÖĞRETMEN ADAYLARI' (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
33.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncel kalması gereken bir başlık. Bu sistemi sakatlamaya devam edildilce . Ben de buradan bağırmaya basladım artık. Lütfen öğretmenlik tercih edecek arkadaslar bir daha düşünsün ne yazarsanız yazın öğretmenlik yazmayın . Bunu Meslek lisesinde çalışan bir matematik öğretmeni olarak yazıyorum . Çok çok çok ve çok idealist değilseniz yapabileceginizi ( en azından hakkıyla ) Sanmıyorum . yol yakınken başka dala yönelmenizde fayda görüyorum . Sorunuz olursa yardımcı olmak isterim.
  • boğaziçi bilgisayat öğretmenliği hazırlığım,ayvayı yedim biliyorumekle,ayrıca öğrtemne lisesi mezunuyum ama ekpuan yoktu b.öğretmenliği için
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...
  • Tüm meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun

Bu arada ilk mesajdaki listeye ekleyebilirsiniz 4 yıldır İngilizce öğretmeniyim
  • öğretmenler gününüz kutlu olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgana'

Para alınan hiçbir meslek kutsal değildir ayrıca. Sıkıyosa para alma bakim. (Not: bir hocamın sözünden alıntıdır) Oldukça haklı. kimse kendini kandırmasın

hakkıyla yapılan her meslek kutsaldır bana göre, zaten para alınmayan bir şeye meslek denmez hobi denir.
  • din kültürü okuyorum bende 4 sene sonra uplarım inşallah
  • Coğrafya Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisiyim, umarım 5 sene sonra buraya bir öğretmen olarak mesaj atarım.
  • konuyu açan üye, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü ile rehberlik bölümü aynı şey zaten, en sona rehberlik diye ayrı bir öğretmenlik branşı açmaya gerek yoktu. o kişiyi de rehberlik ve psikolojik danışmanlık kısmına editleyin
  • Güncelll

Merhaba arkadaşlar nasılsınız ?
  • Merhaba! Size birkaç sorum olacak da:

1- Biyoloji öğretmenliği düşünüyorum. İstanbul'da bir tek Marmara Üni.'de varmış zaten. Eğitim fakültesiyle ilgili görüşlerinizi alabilir miyim? Burada okuyan veya mezun olanlar vardır mutlaka.

2- Atama sorununu bütün dünya biliyor. Siz nasıl sorunlar yaşadınız? Atanmanız ne kadar sürdü? Bu süreç içerisinde dershanelerde çalıştınız mı ya da hala dershanelerde çalışmakta olanlar var mı aranızda?

"Para babalarının cebini doldurmak için çalışacağıma, daha düzgün bir iş yapayım" diye düşündüğüm için öğretmenliği araştırıyorum. Hayat standartlarının çok yüksek olmadığını da biliyorum ama fazla parada gözümüz yok...

Evet, yardımcı olursanız çok sevinirim. Kafa, allak bullak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Coğrafya Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisiyim, umarım 5 sene sonra buraya bir öğretmen olarak mesaj atarım.

unutma bak :)

http://www.futureme.org/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

quote:

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Coğrafya Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisiyim, umarım 5 sene sonra buraya bir öğretmen olarak mesaj atarım.

unutma bak :)

http://www.futureme.org/

Yazarım yazmasına da, 4.5 sene sonra ya bu site çöker ya da benim mail adresim değişir. :)
  • Geçen hafta attığım mesaja cevap verecek biri var mı acaba? 2 mesaj yukarıda görebilirsiniz.

Şu anda, eğitim fakültesinde okumakta olan arkadaşlar da yardımcı olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PartizanMLKM -- 30 Ocak 2013; 15:53:28 >
  • iyi günler arkadaşlar
  • 2. branşı aldım: Zihinsel Engelliler Öğretmenliği

Bunu da eklerseniz sevinirim..
  • MEBin hazırladığı son öğretmen açığı raporudur arkadaşlar :

( önümüzdeki 3 yıllık öğretmen açığını ifade ediyor ) bu branşların dışında öğretmenlik okuyanların bölümünü yol yakınken bırakmasını tavsiye ederim . özellikle fizik , kimya , biyoloji ,tarih , coğrafya öğretmenliği okuyanların atanma şansı % 1 civarı .

Son rapora göre; Branş bazında öğretmen açığı
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilediği öğretmen açığı raporunda hangi branşta ne kadar açık olduğu da açıkladı.

İşte branşlara göre Türkiye'de öğretmen açıkları : ( toplam 110 bin açık )
    1.Rehberlik : 16 bin 900
    2.Din Kültürü : 15 bin 684
    3.İngilizce : 12 bin 857
    4.İlköğretim Matematik : 7 bin 601
    5.Türkçe : 7 bin 163
    6.Fen ve Teknoloji : 6 bin 820
    7.Okul Öncesi : 6 bin 848
    8.Zihinsel Engelliler : 6 bin 379
    9.Sınıf Öğretmenliği : 6 bin 411
    10.Beden Eğitimi : 6 bin 171
    11.Edebiyat : 5 bin 840
    12.Teknoloji Tasarım : 4 bin 600
    13.Sosyal Bilgiler : 3 bin 600
    14.Lise Matematik : 3 bin 600

http://www.memurlar.net/haber/355606/ alıntıdır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 1 Nisan 2013; 22:40:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

MEBin hazırladığı son öğretmen açığı raporudur arkadaşlar :

( önümüzdeki 3 yıllık öğretmen açığını ifade ediyor ) bu branşların dışında öğretmenlik okuyanların bölümünü yol yakınken bırakmasını tavsiye ederim . özellikle fizik , kimya , biyoloji ,tarih , coğrafya öğretmenliği okuyanların atanma şansı % 1 civarı .

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilediği öğretmen açığı raporunda hangi branşta ne kadar açık olduğu da açıkladı.

Teşekkürler..

şu an din kültürü 1. sınıfım tek korkum ilahiyatçılara formasyon vermeleri :/

• quote:

o zaman o bölümleri kapatsınlar 10 yıllığına var mı böyle bir saçmalık

• quote:

Orijinalden alıntı: History_1453

quote:

o zaman o bölümleri kapatsınlar 10 yıllığına var mı böyle bir saçmalık

yıllardır böyle zaten . vizyon sahibi insanlar kalkıp da fizik tarih vs. okumuyor zaten . yök de devlet de durumun farkında ama bu geleceği olmayan bölümleri kapatma yoluna gitmiyorlar .

maksat tabela üniversitelerinde bol bol işe yaramayan bölümlere öğrenci doldurup istatistiklerde üniversite mezunu sayısını yüksek gösteriyorlar . işsizlik durumunu da rakamsal olarak bir 4 yıllığına ötelemiş oluyorlar .

misal şu an tarih bölümünde ortalama her yıl 20.000 bin işsiz mezun kpssye girip duruyor aralarından şanslı 200 - 300 kişinin ataması yapılıyor yılda 1 defaya mahsus. bir 20.000de halihazırda üniversitede okuyor şu an .

o bakımdan ihtiyaç olan öğretmenliklerin listesini sizlere sundum .

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.