Şimdi Ara

'ÖĞRETMENLER ve ÖĞRETMEN ADAYLARI' (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
33.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu andan itibaren Allahını seven öğretmenlik yazmasın. Okumasın... Bizzat yaşadım, yaşıyorum söylüyorum! Tamamen duygusal bir sebepten ötürü yazdım.. Ha istemiyor muydum, istiyordum da... Zaten hep öyle oluyor bu meslekte, başta çok idealist, nereye olsa giderim diye düşünüyor.. Ama sona doğru yaklaşınca gerçek bir telaş sarıyor insanı...Bi de 4+4+4'ümüz çıktı her şeyimiz tamam gibi. Henüz sırası olmayan çatısı akan, bacası tüten, kara tahta tebeşirden ibaret okullar varken. Kütüphanesiz okullar varken...Neyse orası ayrı mevzu.
    Şu sıralar bakıyorum da branş öğretmenleri ile sınıfçılar arasında kusura bakmayın ama bu meslekten soğumama sebep olacak kadar çirkin ve utanılası bir muhabbet bir tartışma dönüyor... Branş öğretmenleri, sanki, yıllardır çok atanan bir bölüme dahil oldukları için ve sanki atama kontenjanlarını onlar belirliyormuş gibi sınıf öğretmenlerinin mağduriyetinden kendilerine pay çıkarıyorlar...Kimse bugün onaysa yarın da bana olabilir demiyor. Yemin ediyorum facebook arkadaş listemdeki branş öğretmeni birçok kişinin atamanın listesi açıklandıktan sonra yazdıkları şeyleri paylaşırdım da neyse bu kadarını ben yapamam!!! Tiksindim resmen. Koca koca insanlar oh olsun sınıfçılara tarzı yazılar yazmışlar. Birlik olunması gerektiğine, yıllardır sendikalaşmanın gerekliliğine vurgu yapan basbas bağıran sevgili öğretmenler(sözüm meclisten dışarı) kadar çıkarcı ve kaypak bir meslek grubu yok!!! Ve ne yazık ki son zamanlarda istemeyerek ben de bu gruba dahil olacağım. Bu kadar soğuduğum bir mesleği nasıl icra ederim bilmiyorum!!!
    Velhasıl seçmeyin. Alırsınız 90 puan atarlar sizi dağın başına çok merak ediyorum Ömer Dinçer midir nedir girse KPSS'ye kaç alır. Lanet olsun seçmeyin!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgana' -- 8 Eylül 2012; 0:26:14 >

• Alan sınavı bu sene geliyor arkadaşlar. sadece en çok alım olan 16 branştan yapılacak. %30 gkgy %30 eğitim bilimleri %40 alan bilgisi şeklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

Alan sınavı bu sene geliyor arkadaşlar. sadece en çok alım olan 16 branştan yapılacak. %30 gkgy %30 eğitim bilimleri %40 alan bilgisi şeklinde.

Nereden biliyorsunuz? Haberin kaynağını da belirtirseniz sevinirim..
    O 16 branş hakkında da net bilgi var mı hangi branşlar?
    Ben, bu kadar yeniliğin bu yıla fazla olcağı düşünülerek gelmeyeceğini umut ediyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgana'

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

Alan sınavı bu sene geliyor arkadaşlar. sadece en çok alım olan 16 branştan yapılacak. %30 gkgy %30 eğitim bilimleri %40 alan bilgisi şeklinde.

Nereden biliyorsunuz? Haberin kaynağını da belirtirseniz sevinirim..
    O 16 branş hakkında da net bilgi var mı hangi branşlar?
    Ben, bu kadar yeniliğin bu yıla fazla olcağı düşünülerek gelmeyeceğini umut ediyordum.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/752401-ogretmene-alan-sinavi-geliyor

http://www.memurlar.net/haber/247268/

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, öğretmen seçimine ilişkin ''MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013'te alan sınavı yapacağız'' dedi.

TBMM Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantısı, komisyon başkanı Halide İncekara başkanlığında yapıldı.

Komisyon üyelerine ÖSYM'nin yapısı, yaptığı sınavlar, ölçme ve değerlendirme sistemleri hakkında bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, komisyon üyelerinin sorularını da yanıtladı.

''Öğretmenlerin seçimi''ne yönelik bir soru üzerine Demir, öğretmen seçimlerinin KPSS Eğitim Bilimleri Testi'ne göre yapıldığını hatırlattı. Burada alınan puanlarla tercihler doğrultusunda yerleştirmelerin yapıldığını dile getiren Demir, ''Burada eleştiri aldığımız konu, matematik öğretmenlerinin de fizik öğretmeninin de müzik öğretmeninin de aynı testle belirlenmesi'' diye konuştu.

Testin içeriği hakkında da bilgi veren Demir, testlerin genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimlerini kapsadığını söyledi. Demir, şöyle devam etti:

''Sayın Milli Eğitim Bakanı göreve geldiğinden itibaren bir öğretmen yetiştirme stratejisi oluşturdu. Bir çalıştayla bunu kamuoyuyla da paylaştı. Öğretmen alan sınavı yapılması gerektiğini belirtti. Bu konuda karşılıklı olarak konuştuk. Tüm alanlarda sınav yapmanın zoruluklarını hepimiz biliyoruz, çünkü bir söylentiye göre 87, bir söylentiye göre 137, başka bir söylentiye göre ise 180'den fazla farklı alan söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013'te alan sınavı yapacağız. Burada ne yapacağız- Genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimlerinin yanı sıra bir alanın nasıl öğretileceğine dair sorular soracağız ve o alanın kendisiyle ilgili sorular soracağız. Yani bir matematik öğretmeni genel kültür, genel yetenek sorularına tabi tutulacak, bir matematik öğretmeni eğitim bilimleri dediğimiz pedagojik formasyon onlara tabi tutulacak, matematiğin nasıl öğretilmesi gerektiği yönündeki sorulara maruz kalacak ve matematiğin cebiri, geometrisi konusundaki sorulara da maruz kalacak, bunlarla ölçeceğiz. Dolayısıyla bu alanın nasıl öğretileceği konusunda da bir gelişmenin olması beklenir.''

• Baba zoruyla "sırtını devlete yasla oğlum" lafından çıkarak sosyal bilgiler öğretmenliği yazdım.(TMci olarak ilk senemde.) Şimdiden geleceği düşünüyorum burda yazılanları okuyorum içim kararıyorda kararıyor. Soğudukca soğuyorum normali bu sanırım bu ülkede anca budur. Şimdiden böyle düşünen birinden öğretmen olunca ne randıman alınır bilmiyorum. İnsanlara zaten bölümü söylediğimde hıı hayırlısı ataması yok ama 4 seneye ne olur belli olmaz lafını duymaktan bıktım. Daha başlamadan zaten gönülsüzdüm iyice bıktırdılar
  • quote:

Şu andan itibaren Allahını seven öğretmenlik yazmasın. Okumasın... Bizzat yaşadım, yaşıyorum söylüyorum! Tamamen duygusal bir sebepten ötürü yazdım.. Ha istemiyor muydum, istiyordum da... Zaten hep öyle oluyor bu meslekte, başta çok idealist, nereye olsa giderim diye düşünüyor.. Ama sona doğru yaklaşınca gerçek bir telaş sarıyor insanı...Bi de 4+4+4'ümüz çıktı her şeyimiz tamam gibi. Henüz sırası olmayan çatısı akan, bacası tüten, kara tahta tebeşirden ibaret okullar varken. Kütüphanesiz okullar varken...Neyse orası ayrı mevzu.
    Şu sıralar bakıyorum da branş öğretmenleri ile sınıfçılar arasında kusura bakmayın ama bu meslekten soğumama sebep olacak kadar çirkin ve utanılası bir muhabbet bir tartışma dönüyor... Branş öğretmenleri, sanki, yıllardır çok atanan bir bölüme dahil oldukları için ve sanki atama kontenjanlarını onlar belirliyormuş gibi sınıf öğretmenlerinin mağduriyetinden kendilerine pay çıkarıyorlar...Kimse bugün onaysa yarın da bana olabilir demiyor. Yemin ediyorum facebook arkadaş listemdeki branş öğretmeni birçok kişinin atamanın listesi açıklandıktan sonra yazdıkları şeyleri paylaşırdım da neyse bu kadarını ben yapamam!!! Tiksindim resmen. Koca koca insanlar oh olsun sınıfçılara tarzı yazılar yazmışlar. Birlik olunması gerektiğine, yıllardır sendikalaşmanın gerekliliğine vurgu yapan basbas bağıran sevgili öğretmenler(sözüm meclisten dışarı) kadar çıkarcı ve kaypak bir meslek grubu yok!!! Ve ne yazık ki son zamanlarda istemeyerek ben de bu gruba dahil olacağım. Bu kadar soğuduğum bir mesleği nasıl icra ederim bilmiyorum!!!
    Velhasıl seçmeyin. Alırsınız 90 puan atarlar sizi dağın başına çok merak ediyorum Ömer Dinçer midir nedir girse KPSS'ye kaç alır. Lanet olsun seçmeyin!!!

Merhaba sevgili morgana. Bir zamanlar tartistigimiz bir mevzuyu hatirlattin bana. Maalesef bazi gercekleri gormeye baslamissin. O zamanlar nasil da kizmistin bana.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=33758027&p=21&f=544

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Mustafa

quote:

Şu andan itibaren Allahını seven öğretmenlik yazmasın. Okumasın... Bizzat yaşadım, yaşıyorum söylüyorum! Tamamen duygusal bir sebepten ötürü yazdım.. Ha istemiyor muydum, istiyordum da... Zaten hep öyle oluyor bu meslekte, başta çok idealist, nereye olsa giderim diye düşünüyor.. Ama sona doğru yaklaşınca gerçek bir telaş sarıyor insanı...Bi de 4+4+4'ümüz çıktı her şeyimiz tamam gibi. Henüz sırası olmayan çatısı akan, bacası tüten, kara tahta tebeşirden ibaret okullar varken. Kütüphanesiz okullar varken...Neyse orası ayrı mevzu.

Merhaba sevgili morgana. Bir zamanlar tartistigimiz bir mevzuyu hatirlattin bana. Maalesef bazi gercekleri gormeye baslamissin. O zamanlar nasil da kizmistin bana.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=33758027&p=21&f=544

Evet haklısınız.. Valla zamanla bende kabul ettim.. Büyüyoruz diyelim..

• bilgisayar öğretmeni 2. sınıf atanıcağımı düşünmüyorum
  • çok dertlenmişsiniz arkadaşlar :)
  • Beni de ekle kardeş. Müzik öğretmeniyim.
  • Yazmayın öğretmenlik, maalesef ki yazmayın. Ben daha 3. sınıfa geçtim. Bilişimciyim. Atananlarımızın neler çektiklerini bir bilseniz. Erasmus ile Polonya da devam edeceğim okula bu sene. Geri döndüğümde 4. sınıfta herkes Ales ve Kpss hazırlanırken ben yine ÖSS ye hazırlanacağım. Lanet olsun şu Ata mesleğinin geldiği hallere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanGündüz-

Benide Ekleyin Siirt Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ...

Geçmiş olsun kardeş.
  • Üstünden baya bi zaman geçmiş bu başlığa bakmayalı

Siz bakmayın bakanın laflarına öğretmen açığı gerçekten 130 bin mi sanıyorsunuz? bakanın bile 1 aydan bir aya açık sayıları tutmuyor... Türkiyede altyapı tam olup sınıf mevcutları 20-30 olursa 300 bin öğretmen bile yetmez!

Dile kolay memlekette 16 MİLYON ÖĞRENCİ var!

Bundan 1-2 sene önce sadece atanaması olamayanların dertleri duyulurdu. Şimdi çalışanlarda bas bas bağırıyor.

Böyle bir ortamda eğitimin sonu ne olur bu ülke nereye gider merak ediyorum?!...
  • Aga öğretmenlik okumayalım da ne okuyalım? Hangi mesleğin garantisi var ki?
    Bir şey soracağım Coğrafya öğretmenliğinin ataması nasıl bilen var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

Orijinalden alıntı: SinanGündüz-

Benide Ekleyin Siirt Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ...

Geçmiş olsun kardeş.

Hepimize geçmiş olsun kardeş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanGündüz- -- 14 Eylül 2012; 11:35:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro.

Aga öğretmenlik okumayalım da ne okuyalım? Hangi mesleğin garantisi var ki?

Coğrafya öğretmenliğine bulaşma derim. Hem ataması problem hem de lisede seçmeli oluyor öğrenci ya da idare seçmezse ders saatini dolduramıyorsun.
  • quote:

İlk sorunun cevabı sağlık sektörü ve sağlam bir üniversitede sağlam bir ortalama ile elektrik, haberleşme, savunma sanayi vb. alanlara yönelebileceğin bir mühendislik.

İkinci sorunun cevabı öğretmenliğe bulaşma, bulaşma ve yine bulaşma.

Eğer yazarda gidersen dördüncü senenin sonunda ağlarsın. Ömründen 4 senenin çalınmasına oturur hüngür hüngür ağlarsın ve elinden hiçbir şey gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Hawk

quote:

İlk sorunun cevabı sağlık sektörü ve sağlam bir üniversitede sağlam bir ortalama ile elektrik, haberleşme, savunma sanayi vb. alanlara yönelebileceğin bir mühendislik.

Eğer yazarda gidersen dördüncü senenin sonunda ağlarsın. Ömründen 4 senenin çalınmasına oturur hüngür hüngür ağlarsın ve elinden hiçbir şey gelmez.

Hocam yapmayın ya o kadar mı kötü durum? Ya branş olacağım sosyal bilgiler falan hiç mi atanmıyor bu kadar mı içler acısı durum?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Night Hawk

quote:

Hocam yapmayın ya o kadar mı kötü durum? Ya branş olacağım sosyal bilgiler falan hiç mi atanmıyor bu kadar mı içler acısı durum?

Evet o kadar kötü. Son zamanlarda özelleştirmeye bile gidilebileceği konuşuluyor.

Atamalar şu an için iyi olabilir Fidel, ama sen daha üniversiteye bile girmedin. En az dört yıl okuyacaksın. O zamana çok çok çok özel bir durum olmazsa atama olmayacak.

Üniversiteden sonra rahat etmek istiyorsan artık tek geçerli şey olan "alanında en iyi olmak" kuralını gerçekleştireceksin. Öğretmenlikte alanında iyi de olsan iş durumu kötü oluyor. Ücretli öğretmenler bin lira maaş alıyorlar ve inan bana 30-40 öğrenciyle uğraşmak kadar zor bir şey yok. Şimdi biri çıkar nasıl 40 öğrenci der ama durum bu, sınıf yetersizliği var.

Düşünsene 30-40 tane ergenliğe adım atacak-atmış insanla mücadele kolay mı olur sence?

Başka mesleğe yönel, 4 sene boyunca İngilizce'yi sular seller gibi öğren, gerekirse Erasmus, yurt dışında çalışma gibi imkanları değerlendir, üçünü bir dili de çat pat konuş, okulunu da 3.5in üzerinde bir ortalama ile bitir, her yer alır seni.

Ama öncelikli hedefin geçerli bir üniversite olsun...

• güncel.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.