Şimdi Ara

Öğretmenlerdeki 'ATANAMADIM' Mağduriyeti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Üşenmeyip araştırdım İstihdam edilenlerin toplam sayısı 32 milyon 263 bin kişi, Memur sayısı 5 milyon 100 bin yaklaşık %15 i memur yani istihdam edilenlerin. Çok da fazla değil aslında diğer ülkelere bakılınca. Buradaki sorun bizdeki atıl memur sayısının çok fazla olması ve kamuda performans değerlendirme ve düşük performanslıyı kadrodan çıkarma gibi durumların olmaması. Basit bir vergi dairesinde bile onlarca örgü ören kek börek çay takılan memurlar dolu gidip görebilirsiniz istanbulun göbeğinde. Çok da ihtiyaç yok demek ki bunları kadrolu olarak ömürlük almaya. AKP tüm fabrikaları özelleştireceğine keşke özel sektördeki performans yönetim sistemini devlet kadrolarına getirseydi de devletin çıkardığı işlerin kalitesini ve verimliliğini artırsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 7 Mayıs 2024; 18:56:13 >
  • ScarletOverKiLL kullanıcısına yanıt

o kadar eğitim alıp sanayide çalışmağı kendine nasıl yedirdin. 

• Kassady kullanıcısına yanıt

ben İİBF'den mezun olup direkt mali müşavir olduım öncelikle hani kolaysa siz de olun ama bipolar teşhisi konunca zaten doğuştan sara hastası aşırı sinirli biriydim pek bu mesleğe uygun değil mükelleflerle vergi dairesiyle kötü olmam. 2 kuruş fazla diye çek yırttım memura attım 6000 lira 2004'te.. dedim ben de memur olayım boşver parasını. ekpss'ye girdim ve MEB'e atandım. İlçe Milli Eğitim'de başladım ama orası da olmadı çok kalabalık elini sallasan şef şube müdürüne çarpıyor. oradan halk eğitime gittim 5 sene çalıştım devlet kurumu bu okul değil. eskiden halk eğtim ve akşam sanat okuluydu ismi ben varken değişti. şimdi anlat anlat bitmez karışık bir kurum ama 5 mdr yrd 5 6 memur hatta hizmetli kadrosu olup memur gibi çalıştırılan insanlar vardı. kesinlikle memur yetmeyen bir yerdi tabi 50 milyon işi yaptırırsan olmaz ben bile bıraktım dur duraksız çalışınca. ben işkoliğimdir biraz sıkılmamam lazım. smmm işini excel ile yapardım mesela öyle programını almadım. geçen sene şubat'ta geldik konya lisesi e burada da memur bir eksik oluyor bir fazla oluyor. şimdi biri gidiyor kurumdaki tek memur kaldım. eski binada Dosya Yönetim Sistemine mi bakayım yoksa yeni binada devamsızlık rapor ve kütüphane hepsie birden mi bakayım şaşırdım ikiye mi bölünsem diye? yaz atamalardan biri gelir diye umuyorum yani koca konya lisesi az biraz kalbur üzeri adamı yoıllasınlar. diğer binadaki kütüphanede edebiyat öğretmeni bir nöbetçi öğrenci ve bir hizmetli ama memur gibi çalıştırılan arkadaş var ben burada tek başınayım. 9 10'lar nöbet tutmak istemiyor denedimn 3 4 öğrenci telefonlarını da verdim ama derse gireceğiz diye tutturuyoırlardı daha 11'de. bomboş huzur dolu bir yer ya. tabi ben gelince böyle oldu. sabitleme hastalığım var.  11 12'ler dersten kaytaracağız diye istiyor nöbetçilik. son sene açık liseye(halk eğitim) ben o işi de yaptım geçiyorlardı bu yeni bakanla o bari bitti ya. açık öğretim kayıt zamanı eskiden olsaydı bi gidin görün diyecektim şimdi kayıt olabilenler geliyormuş.

performans demişsin ama işe yaramayan ya da çalışmak istemeyenleri zorla tutmuyor kimse yazıyorsun bir dilekçe istediğin yere gidiyorsun. ya da il içi atamalar bu ay ve il dışı atamalar haziran'da.

bu örneği ben hep veriyorum memur deyince aklınıza sürekli ve geçici işçiler ki 2 miyon, öğretmen 1 milyon, polis doktor vbg gelmiyor 5.1 milyondan düş zaten ne kaldı? hep vergi dairesinde iş yokken boşluktan ne yapacağını şaşırmış insanlar gözünüzün önüne geliyor diye. netten beyanname nasıl verilir smmm şifresi ayrı mükellef şifresi ayrı ben göstermiştim 2004 müydü 2005 miydi yani online oluyor zaten kaç senedir ama illa ki gidiyorsun bir zaman gelince de bırak örgü örmek nefes alamıyorlar. SGK'da çalışan arkadaşım EYT için cmt pazar bile çalıştı ve akşam yemeğini belediye aş evinden getirtip yediler. kamp kurdu adam ama bi maaş artışı da olmamıştı sanırım sadece çok düşük fazla mesai almıştı. çıkarıverelim vergi dairesindeki herkesi dayılar dedeler netten halletsin bu kadar sakız olacaksa herkese. yani ben olsam alınırdım vergi dairesinde çalışıyor olsaydım. basit değil çünkü orası. 2022'de e-sigara almış kardeşim ingiliz patronları rica etmiş Katar'dayken o da benim adresime almış 2200 liralık. iki gün önce ifade verdim vergi denetmenine tanımam etmem bu siteyi ve adamı diye iki sayfa ve yanında belgelerle. yurt dışından vergi ödemeden satıyormuş hangisi ödüyor ki e-sigara satmak yasak ama almak yasak değilmiş yine adamın siteyi kapatacaklar birader yeni sitelerini attı ben de denetmene attım çok yardımcı oldu sağ olsun nettem maille hallettik yoksa bi 40 50 km gidecektim merkezlerine. 10+ sene önce kdv alacağımı almadım belgeler tamam ben yokum arkadaş gitti diye ve sonra da ben gittim belgeler eksik diye. en az 3 kez çağırdılar en sonunda dedim ya hazineye kalsın nereden bulayım ben o kadar eski belgeleri diye? geçen hafta yine vergi dairesinden tebliğ gelince dedim eyvah ama o iş çıkmayınca şu an kurban kesesim var demiştim biradere dün. 

Alıntı

metni:
    düşük performanslıyı kadrodan çıkarma gibi durumların olmaması. Basit bir vergi dairesinde bile onlarca örgü ören kek börek çay takılan memurlar dolu gidip görebilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=Z-HhEHhIl04

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Mayıs 2024; 15:5:28 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.