Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öğretmenlik statüsünü çok da büyük bir şey zannetmeyelim. Öğretmen etiketini taşıyan ne gerizekalı, vasıfsız, gereksiz, cahil tipler gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogretmen de insandir. dusunemeyerek yapmis olabilir, espiri olarak yapmis olabilir... ya da cahildir o konularda curuk elmadir sizin tabirinizle! hepsi olabilir.

simdi 1.000.000 ogretmen var asagi yukari. birkaci bu sekil veya benzeri davranis gosterdi diye sizde kalkip meslegi genelleyerek kotuleyemezsiniz. baslik ve boyle bir konunun acilmasi gercekten uzucu...
    insanimiz cok nankor ve bu yuzden burnu hep surtulecek. ogretmen senin yeri geldiginde katlanamadigin onlarca cocuga saatlerce katlaniyor. anasinifindan 12 sinifa getiriyor hatasi elbette olacaktir. curuk de olabilir. ogretmenlik meslegini karalayan israrla buna devam eden nankorler evde kendileri baksin cocuklarina bi zahmet.

sorunun varsa git ogretmenle konus mudurle konus hic irgalamaz kimseyi. ama cocuguna aa ogretmenin yanlis yapmis dersen o cocugun egitim hayatina darbe vurursun vardir bir bildigi dersin sen yinede dogru bildigini de soylersin bu da bir arkadas tavsiyesi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knight_offline -- 19 Mayıs 2019; 13:21:1 >
  • Bir öğretmen olarak yazılan yorumlara çok üzüldüm. Tüm öğretmenleri veya insanları birbirleri ile bir tutmak ve hepsine cahil, kültürsüz, hayal dünyası olmayan insanlarmış gibi yorumlar yazmak sizi daha cahil yapıyor. Biz tüm velileri birbirleri ile bir tutabilir miyiz? Hadi ama ne veliler var(!) Lütfen sığ düşüncelerinizden vazgeçin, iyi bir öğretmen çocuğunuza sizden bile daha çok değer verebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alegro1453

Bir öğretmen olarak yazılan yorumlara çok üzüldüm. Tüm öğretmenleri veya insanları birbirleri ile bir tutmak ve hepsine cahil, kültürsüz, hayal dünyası olmayan insanlarmış gibi yorumlar yazmak sizi daha cahil yapıyor. Biz tüm velileri birbirleri ile bir tutabilir miyiz? Hadi ama ne veliler var(!) Lütfen sığ düşüncelerinizden vazgeçin, iyi bir öğretmen çocuğunuza sizden bile daha çok değer verebilir.
    ben orta okul ve lisede öğretmenlerden çok çektim,açıkça bildiğin dikta altındaydık.okulu bırakmayı bile düşündüm.şimdi böyle bir durumda bu öğretmenlerin neyine saygı duyayım. en güzel zamanlarımı zehir ettiler.
  • Söyledikleriniz kendi acınızdan doğru
    Ben de o yıllarda süper lise diye tabir edilen okuldan mezun oldum.Soru soracak hocamız yoktu .Dershanelerden yardim aldim
    Simdi kendim matematik öğretmeniyim.
    Öncelikle mesleğimin 9.yilindayim ve şunu sana rahatlıkla söyleyebilirim ki o dönemdeki devlet ve dershane hocalarından çoğundan iyi durumdayım.Okulumda ve çevre okullarda zümre arkadaşlarıma baktığımda hemen hepsi ya hukuk okuyor ya da yüksek lisans yapıyor.Ben de her yıl öğrencilerle çalışır sınava girerim.Her yıl hukuk fakültesi kazanırız anlayacağın.
    Şimdi tarafsızca o dönem ve bu dönem kıyası yapalım:
    O dönem devlet hocaları yetersizdi ancak dershane hocalarındaki durum futbol sektörü gibiydi.Bir dershane diğerine ev araba karşılığı transferler oluyordu.Bu konuda mütevazı olamiycam ,şu anda dershanelerin kapanmasıyla birlikte devlet kadrosundaki matematik öğretmenleri çok daha donanımlılar. Peki aldıkları maaş ne ?
    Kendini gelistirmeyen biriyle ayni ile aynı
    Yukarıdaki maaş eleştirilerine katılıyorum.Ogretmenler odasındaki arkadaşlara baktığın zaman çoğuna bu maaşlar fazla. Okul sonları geldi .Gidin bir liseye bakın . Matematikçisi fizikçisi belirli branş sahibi öğretmenler hala soru çözerler diğerleri film izleyin kitap okuyun vs
    Öğretmenler diye genelleme yapmak yanlış. Benim talebim sistemde emek sarfeden öğretmenin maaşı da aynı oranda artırılmalı. Bakanlığın yapması gereken ilk iş bu .
    Bu olmadığı zaman bir süre sonra fedakar öğretmen de "ben de film izletirim,tenefüslerde niye kendimi paraliyorum adam oturmuş keyif çatıyor aynı parayı alıyoruz "demeye başlar. Bundan da hiç bir velinin şikayet etmeye hakkı yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allizzwell27 -- 19 Mayıs 2019; 15:47:10 >

• Yan gelip yatmadığım için dokunmuyor, saldırmayacağım ama merak şunu ediyorum: Hepsinin yan gelip yattığını neye dayanarak söylüyorsun? Biraz üstte yazmıştım. Herhangi bir meslek hakkında değerlendirme yapabilmek için onu yakından incelemek gerekiyor. Hiç bu işi yapanlarla aynı ortamda bulunup gözlem yaptın mı ? Öğrenci gözleminde bulundun mu? Ayrıca "hepsi makam, mevki, siyaset derdinde" de iddialı bir söz. 1 milyona yakın insanın HEPSİNİ aynı şeyle suçlamış oluyorsun. Bunu yapmayan insanları da kötülüyorsun.

Son yıllarda uygulanan sistemden de haberin yok sanırım. Sözleşmeli öğretmenlik şu an uygulanıyor. Herhangi bir nedenle öğretmenin işine son verilebiliyor, yıl sonunda sözleşmesi yenilenmeyebiliyor. İki aydır çalışıyorum, henüz yan gelip yatış göremedim. Yapılan okul sınavlarının not analizleri, toplantılar, evraklar, haftalık çalışma formları, İZLEME ve İZLENME, okul dışı etkinlikler, okul içi gözlem etkinlikleri... daha da sayılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 19 Mayıs 2019; 16:5:56 >

• Peki böyle yapmayanların ne suçu var?
  • Standart öğretmen konusu açılmış.
    Bomboş bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Yan gelip yatmadığım için dokunmuyor, saldırmayacağım ama merak şunu ediyorum: Hepsinin yan gelip yattığını neye dayanarak söylüyorsun? Biraz üstte yazmıştım. Herhangi bir meslek hakkında değerlendirme yapabilmek için onu yakından incelemek gerekiyor. Hiç bu işi yapanlarla aynı ortamda bulunup gözlem yaptın mı ? Öğrenci gözleminde bulundun mu? Ayrıca "hepsi makam, mevki, siyaset derdinde" de iddialı bir söz. 1 milyona yakın insanın HEPSİNİ aynı şeyle suçlamış oluyorsun. Bunu yapmayan insanları da kötülüyorsun.

Son yıllarda uygulanan sistemden de haberin yok sanırım. Sözleşmeli öğretmenlik şu an uygulanıyor. Herhangi bir nedenle öğretmenin işine son verilebiliyor, yıl sonunda sözleşmesi yenilenmeyebiliyor. İki aydır çalışıyorum, henüz yan gelip yatış göremedim. Yapılan okul sınavlarının not analizleri, toplantılar, evraklar, haftalık çalışma formları, İZLEME ve İZLENME, okul dışı etkinlikler, okul içi gözlem etkinlikleri... daha da sayılabilir.
    benim üstte yazdıklarım genel mahiyetinde. -dikkatli anlayarak tekrardan okumanı öneririm okurken kendini soyutla ve geneli düşün dediklerimin ne kadar doğru olduğunu anlayacaksın- istisnalar kaideyi bozmaz. merak etme her türlü analiz, gözlem vb. yapmaktayım ;)
    dayanaklarım sağlam yani.
    öğretmenlerin yüzde 80'ini at çöpe...
    ülke şu an ayaktaysa o yüzde 20'nin sayesindedir :)

ayrıca evrak hazırlamakla yatmamış olmuyorsun. sözleşmeli öğretmenlerden kaç tanesi atılmış görevini iyi yapmadığı için?
    ayrıca doğuya gönderilen sözleşmeli öğretmenlerden bahsetmiyorum. bu işi komple sözleşmeli yapmadıkça ve cezasını kesmedikçe yatanların bu hep böyle gide :)

mesleğe yeni başladığından idealist olduğunu düşünüyorum. muhtemelen 2 aydır çalışıyorsan çoğu şeyi göremediğinin farkında olman gerekiyor. muhtemelen de doğu şartlarındasındır. batıda bir yerlere geldiğinde o çok hoş dedeleri vs. gördüğünde ne demek istediğimi belki anlarsın. Pili bitmiş ama maaş düşecek diye emekli olmayan niceleri mi dersiniz? yoksa derse girip anlattım bitti diyenler mi dersiniz? yoksa derse nasıl geç gitsem diyen mi dersiniz? vs vs.

son sözüm: idealist olmaktan vazgeçme. bu sorunun şu anda olmasının sebebi zaten idealistliği bırakan öğretmenlerdir. maaşını al gününü geçir maaşını al gününü geçir eve gitmek için ders bir an önce bitse diye düşünmekten okul onlar için çekilmez bir mekan.
    sözüm ona öğretmenlere: madem beğenmiyorsunuz, zevk almıyorsunuz sizden kimseye hayır gelmez. bırakın da gençlerin (kendini genç hisseden idealist öğretmenlerin) önü açılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 19 Mayıs 2019; 17:10:38 >

• sorun eğitim sisteminde değil öğretmenlerde öğretmen kpss denen sistemle atanıyor ama öğretme kabiliyeti yetermi diye kimse bakmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

sorun eğitim sisteminde değil öğretmenlerde öğretmen kpss denen sistemle atanıyor ama öğretme kabiliyeti yetermi diye kimse bakmıyor
    Eğitim fakültelerinde öğetmenlik kabiliyeti ölçülüyor. Bölüm mezunu olup da formasyon alarak öğretmenlik sertifikası alanlar için aynı şeyi söyleyemeceğim.
  • quote:

sorun eğitim sisteminde değil öğretmenlerde öğretmen kpss denen sistemle atanıyor ama öğretme kabiliyeti yetermi diye kimse bakmıyor
    amacı öğretmek olan bir kişi bir yolunu bulur. onu dener bunu dener bir şekilde öğretir.
  • Hepsi ellerinde telefon gün bitsin diye bekliyor sonra aldıkları parayı az görüyorlar. Rezillik sistemin içinde uygulama iş öğretmenleri beden eğitimi öğretmenleri bunun en çok kaymağını yiyen vasıfsızlık abidesi tipler.

Aynı okul içinde 450 puanla bölümünü kazanıp mesleğine başlamış öğretmende var 250 puanla hayata tutunmaya çalışan yosunlarda var. Aynı maaş aynı statü olacağı bu elbette aşağı çekecek illaki vasıfsız tipler cokkk.

• haziranyagmuru kullanıcısına yanıt
    Atma ziya okuduğum vakte acıdım her kalemi abartılı yazmışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: BoomBookTR

amacı öğretmek olan bir kişi bir yolunu bulur. onu dener bunu dener bir şekilde öğretir.

Alıntıları Göster
    sizce kaç öğretmen bunu deniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

Eğitim fakültelerinde öğetmenlik kabiliyeti ölçülüyor. Bölüm mezunu olup da formasyon alarak öğretmenlik sertifikası alanlar için aynı şeyi söyleyemeceğim.

Alıntıları Göster
    geçen sene çocuğun matematik öğretmeni öğretmek yerine başka şeylerle uğraştığından (olaylarla ilgili müfettişte geldi) iş arkadaşıma dert yanarken öğretmen eşi olur mu öyle şey diye konuyu geçiştirdi 3 ay sonra arkadaşlar ingilizce öğretmeninde ver yansın edince bende patladım bozuldu bir konuyu çok iyi bilebilirsin ama bilmen demek öğretebileceğin manasına gelmez matematikte değişen bir şey yok aynı formüller türkçe aynı zamirler sıfat olmadı ama öğretecek insanda kalite olmazsa ne değişir formasyon almamış vekil öğretmende çocuğun atanmış öğretim fakültesinden mezun öğretmenden daha çok şey öğrendi mesele kalite meselesi

• quote:

sizce kaç öğretmen bunu deniyor

Alıntıları Göster
    üstlerdeki genel düşüncem.https://forum.donanimhaber.com/ogretmenlerimizin-geldigi-durum--138310456-10#138338070
  • Kenjuro K kullanıcısına yanıt
    Terbiyesizlik yapma sana yalan borcum mu var mal inanmıyorsan araştır trol müsün nesin. Milleti zan altında bırakma

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.