Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANIL007

Kardes iş bildigin gibi değil hani derler ya ne kadar kazanirsan o kadar harcarsin işte mesele onun da ötesinde.

Zaten maaşımızı alacağımızı bildiğimiz için (memur mantığı işte) normal şartlarda alacağımızdan pahalı şeyleri alıyoruz.
    Normalde almayacagimiz kiyafetleri alıyoruz.
    Normalde en fazla 150.000 tllik ev alacagimiza 200.000 tllik almak istiyoruz örneğin. Zaten maas var diye kredi cekiyoruz sonra ödeyemiyoruz. Bu ya da benzer hatayi hic yapmayan bi memur yoktur. Zaten bu hatayi bir kere yapsan 10 sene belini dogrultamazsin.

Kredi kartina vuruyoruz. Sonra her ay kredi kredi karti kira vs odedikten aonra elimize 200 300 lira kaliyor.
    Mesele bundan ibaret. Ha bak kardesim bilmiyorum kac yasindasin hayattan ne gordun. 7.000 tl hayalettigin gibi bir para degil.
    Tamam ulkemizde Asgari ücretle gecinen milyonlarca kişi var ama inan onlr sinekten yag cikariyor. Maalesef oyle idare edebiliyorlar. Oglunu calistiriyor kizini calistiriyor esini gündelige gonderiyor. Bizim okulun caycis ablayi her ay ben bankaya goturuyorum. İngden hesap acmis faiz icin. Gidip beraber yatiriyoruz nasil geciniyor anlamiyorum. Her ay en az hic yoksa 2000 bazen 3000 tl atiyor bankaya. Aramiz iyidir samimiyiz. Abla sen ne yiyorsun ne iciyorsun diyorum. Senin maas zaten 2000. Diyorum. Ordan burdan geciniyoruz diyor.

Bilmem anlatabildim mi.

Ama soyle bir sey var ülkede durum herkes icin kötü şu an.

Amcam belediyede asgari ucretle calisiyordu iki senedir kredi xskip doğan almaya calisiyor ama almiyor secimleri bekliyordu. Cunku kayyum ise aldigi icin ayni partinin secilmesini bekliyordu. Mesela ayni parti secildi amcam ayni gun krediye basvurdu. Yani para konusunda daha dikkatli davrandi. Anlatabilior muyum.
    Anlıyoruz dostum anlıyoruz yaşım 30 lari gecik, gönül ister insanlar 3 k ya bile kral gibi hayat yaşasın, neden diyorum ülke de enflasyon yüzde 1 lerde dolar 2 TL olsa bak 2 TL diyorum faizler yüzde 5 lerde olsa ihracat fazlası versek kendi aracımızı ihraç ediyor olsak kendi telefonumuzu kullanıyor olsak Çinlilerin Huawei yi Xiaomi yi kullandığı gibi bizimde bize ait telefon bize ait operatörler kendi helikopterimiz kendi uçağımız kendi lojistik kargo ağımız kendi yazılımlarımiz olsa bu ülke de 3 k ya bile çok işler yapılır vergi ile beslenen Türkiye gider üretim ile carklarını döndüren Türkiye gelir ama işte buralara gelmemiz için İtalya yi Brezilya yi Yunanistan i Hollanda yi hatta ve hatta Fransa yi bile geçebilecek seviyeye gelmemiz lazım ki bu standartlara ulaşalım. Mesele 10 20 k almak değil mesele türk lirasının Dünya da değerinin gücü ile üretimi ile ihracı ile artması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Bu tipler ihale zengini yâda bankamtikci ondan onlara dokunan Yok besliyorlar bunları.
    Yapma ya ve sensin para alan herhaldeki bu sözleri soyleyebiliyorsun bu kadar mı çaresiz olunur, iftira ile nefret ile yaşamak görüyoruz. Tam bir çaresizlik abidesini gormektesiniz şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 17 Mayıs 2019; 20:2:34 >
  • Onu öğretmen yapan eğitim sisteminin içine tüküreyim, ulan kitap kültürü olmayan kişiden öğretmen mi olur. Okuldaki temizlik görevlisi mi giriyo acaba derslere?

• haziranyagmuru kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sizin sistemi bilmiyorum ben matematik öğretmeniyim

• At sahibi A kullanıcısına yanıt
    Bb

• Öğretmenleri savunmak için gelmiştim ama sadece öğretmenlerin yazılarından dolayı öğretmenlerden nefret ettim.
  • Öğretmenlerin ağlanmaya hakkı yok. Kimseyi zorla öğretmen yapmadılar.. Memur olup da ağlanan kimseyi anlamıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öğremenlerimizin geldiği durum hatalı bir başlık oluş. bu tip öğretmenler hep vardı. bu camiada 800bin civarında öğretmen var. arada böyle değişik tiplerin çıkmasını anlayışla karşılamak lazım. ben 6 yıllık öğretmenim. çok uzun bir süre olmasa da böyle tiplerle ben de karşılaştım. Yine de öğretmenlerin büyük bir bölümü böyle değil. Şu andaki okulumda okumaya çok önem veriyoruz. bu yıl öğrenci başına 18 - 20 civarında kitap okuttuk çocuklara ve eğer zamanımız kalsaydı japonya ortalamasını da yakalayabilirdik :)
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Bence öğretmenlerin geçim durumlarını yaşadıkları yere göre değerlendirmek gerek. Aydın Mersin Adana gibi yerlerde öğretmen maaşıyla rahat bir hayat sürülebilir ama İstanbul Ankara şartlarında bir öğretmen ancak ay sonunu getirebilir.
  • annene babana bir sor bakalım parayı senden neden gizliyorlar...

• Bizim gizlimiz saklımız yok çok şükür. Herkes kendiniz gibi sanmayın.

• Bizim dershanede hoca diyorki Lozan 2023 de bitecek daha fazla bor satacaz:D bunu mudure soyluyorum yaw salla gitsin diyor.Okuldaki ogretmenim ise dershane hocaniza sorun gerizekalimiymis o diyor:D

• Değerli arkadaşlar ,veliler :
    Eğitim sisteminin hatalı yansımaları bunlar .Öncelikle yapacağınız eleştirilerde "öğretmenler "diye genel bir tabir kullanmanız kesinlikle yanlış olur.Bu meslekte 10.yilim ve benim bu 10 yıllık süreçte hedefim "bir önceki günümle aynı olmamak"tır.Bu hedef tüm öğretmenlerde olmalı . Peki var mı?
    Maalesef ki yok .
    Bunu anlamak için mevcut sınav sistemini bir düşünelim . Şu anda atama sıkıntıları sebebiyle 200 binlerdeki sıralamaya sahip öğrenciler öğretmenliği seciyorlar. Siz hiç ilk 1000 e girmiş bir öğrencinin öğretmenlik sectigini gördünüz mü?
    Benim dönemde vardı. Istanbul matematik öğretmenliği bölümüne iyi bir sıralama ile girmiştim.Simdi ise yerlerde desek doğru olur aynı bölüm .
    Öğretmen öğrenci veli
    Üçü de gelişmeli geliştirilmelidir
    Ancak bu şekilde duzeliriz

• Öğretmenler işi biliyor, devamlı ağladıkları için tatilde bile ek ders paraları yatacak. Zaten dinleri imanları para, öğrenciler umrunda değil.

• 8k para değil bu devirde... Ortalamadan bi tık aşağı bir hayat sürdürür. 10k ortalama olur. 4 kişilik bir aile için konuşuyorum. Araba, telefon, pc vs. almanın lüks sayıldığı bir devirde hemde. 4 kişilik aile için 20k iyi hayat sunar ancak...

• Öğretmen mutlaka çarmıha gerilmeli, kitabı alan ellerinden çivilenmelidir. Şaka bir yana, şakası bile korkunç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazi09 -- 18 Mayıs 2019; 0:39:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bledasgo

Bizim dershanede hoca diyorki Lozan 2023 de bitecek daha fazla bor satacaz:D bunu mudure soyluyorum yaw salla gitsin diyor.Okuldaki ogretmenim ise dershane hocaniza sorun gerizekalimiymis o diyor:D
    Bunu göster o hocana

https://www.youtube.com/watch?v=TNM7xqSM_6Q

• Populer yorumlara bakınca yine dinci kesimin medeni insanların yaşamlarına olan önyargısı ve tiksintisi açıkça ortaya çıkıyor.

• Foruma bayılıyorum ya :) yine kendi küçük yaşantılarından genele yaydıkları yorumlar ve ahkamlar akıl alır gibi değil :) arkadaş öğretmen dediğin senin benim gibi insan, kalkıp ekonomiyi ve ahlaki değerlerini genelleyecek kafaya nereden varıyorsunuz ?

Yok ben 2k kazanıyorum şöyle sen 8k kazanıyorsun şöyle diye ahkam kesiliyor, kafayı mı yediniz arkadaş ? Herkesin standartları yaşantıları farklı, kime neye göre kıyaslayıp insanları yargılıyorsunuz ya :)

Öğretmen dediğin tek kalıp insan değil, tıpkı her öğrencinin farklı dünyası olduğu gibi öğretmenlerde aynı şekilde farklılar...İyi öğretmenler üstünden genelleme olmayacağı gibi kötüler üstünden de olmaz dostlar...

Burada öğrenci popülaritesi fazla haliyle o kafada cevaplar ilgi çekiyor fakat bu kafayla biz neden bu durumdayız sorusunun cevabını bulmak zor değil

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.