Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan ne ağladınız be bizim eve aylık 3k bile girmiyor ama 4 kişiyiz ve sizin kadar ağlamadım turkiyedeki öğretmenler dünyanın en sinir bozucu insanları olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne boş bir adamsın kıtabı aldı dıye ınsan kotulenır mi bir kesimin hepsi seni de linç etsinler işini düzgün mü yapıyon sende ülke boyle usta işini iyi yapmaz esnaf dolandırcı gıdıp laf edebılıyon mu edemzsın çünkü yemez
    git sor adama nıye aldın dıye herşeyde ınsanlar kötülenmez paranoyak yada takıntılı . kesin trolsun boyle şeylerı troller yapar ancak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur0633 -- 18 Mayıs 2019; 3:32:3 >
  • Olayın kitap kısmını geçtim. Ben emekli bir öğretmen abin olarak sadece şunu söyleyim canım,

Gerçekten kusura bakma,

Müdür senle bildiğin taşsak geçmiş. Öğretmene bırak uyarıyı bu sebepten hiç bir şey yapamaz. Normal branş derslerinde zaten açın bir roman hikaye falan okuyun denemez.

Öğretmenin öğrencisinin yararına olmadığını düşündüğü bir kitabı ders içinde okutmama yetkisi vardır. Tekrar söylüyorum belki bahsettiğin kitabın içeriği faydalı farklıdır onu bilemem ama burada öğretmenin düz mantık düşünme ve müdahale etme yetkisi vardır.

Ne müdür ne müfettiş ne de meb bu konuda sadece veliyi kekler ilgilendiklerini falan söylerler seni kaba tabirle enayi yerine koyarlar.

Alakası az da olsa şöyle düşün Galatasaray tribününde sarı lacivert renkleri içeren logosuz yazısız bir flama açıp sallıyorsun. Taraftara bu fenerin bayrağı değil yazı logo yok kör müsün demene fırsat bile vermezler gözünü hastanede açarsın büyük ihtimal Kitabın başlığı, ders esnasında içeriğini yansıtıp yansıtmadığına bakılmaksızın genel fikir veren hükümdedir. Bilmem anlatabildim mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O tatillerde öğretmenler çalışacak arkadaşım. Başlıkta bahsi geçen öğretmen de okumaya karşı senin gibiler de .Ya aydınlanın ya da çekin gidin şu ülkenin başından

• Naci_Balkavan kullanıcısına yanıt
    Ne biçim bir uslubun var ?
    Iyi ki emekli olmussun

• Öğretmenlik bu memlekette en rahat mesleklerden birisi
    4500 aylık maaş desen
    Ek ders 1500 gelse
    Kırtasiye yardımı 1000 TL yıllık 1 defa
    Sınavlardan ayda 150 gelse
    2 ay tatil desen
    Vs vs
    Her üniversite bitiren atanamadık diye ağlamasının yegane sebebi bu üstte yazdıklarım , öğretmen olup
    Mutehait , inşaat ,yada başka bir çok işle uğraşan insan var
    Öğretmenlik çok az maaşı olduğu için sigorta niyetine yapıyorlar yoksa bı range parası kazandırmıyor

Bence bir Dr ve sağlık sektöründe çalışanlar memur olmalı
    Bunları geçtim alsınlar poliside öğretmenide askeri personelide. Alsın ,ama yattıkları yerden almasinlar
    3600 ek gösterge diye şimdi tutturdular ,bunlar bildiğin memur zihniyeti. Yat aşağı al maaşı Türkiye'de memurluk
    Asgari ücretlinin 2 katı en az maaş alacaksın birde utanmadan sıkılmadan ağlayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 18 Mayıs 2019; 8:45:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

Olayın kitap kısmını geçtim. Ben emekli bir öğretmen abin olarak sadece şunu söyleyim canım,

Gerçekten kusura bakma,

Müdür senle bildiğin taşsak geçmiş. Öğretmene bırak uyarıyı bu sebepten hiç bir şey yapamaz. Normal branş derslerinde zaten açın bir roman hikaye falan okuyun denemez.

Öğretmenin öğrencisinin yararına olmadığını düşündüğü bir kitabı ders içinde okutmama yetkisi vardır. Tekrar söylüyorum belki bahsettiğin kitabın içeriği faydalı farklıdır onu bilemem ama burada öğretmenin düz mantık düşünme ve müdahale etme yetkisi vardır.

Ne müdür ne müfettiş ne de meb bu konuda sadece veliyi kekler ilgilendiklerini falan söylerler seni kaba tabirle enayi yerine koyarlar.

Alakası az da olsa şöyle düşün Galatasaray tribününde sarı lacivert renkleri içeren logosuz yazısız bir flama açıp sallıyorsun. Taraftara bu fenerin bayrağı değil yazı logo yok kör müsün demene fırsat bile vermezler gözünü hastanede açarsın büyük ihtimal Kitabın başlığı, ders esnasında içeriğini yansıtıp yansıtmadığına bakılmaksızın genel fikir veren hükümdedir. Bilmem anlatabildim mi ?
    Hocam alıp vermemesi ve ramazan ayın'da böyle kitap okunur mu demesi sorun teşkil eder mi?Artı ders içinde okumamış oğlum oruç tutuyor tenefüse çıkmamış zaten çıkmayım diye kitabı götürmüş belki sayfanın son satırını okumuştur ders içinde.
    Hocam aslında sen bilirsin benim en çok zoruma giden tabiki empati yapmaya çalışıyorum ,oğlum yedinci sınıfta ögretmenine bak ben kitap okuyorum diye göstermekti hepimiz o yaşlarda öğretmenimizden güzel bir söz duymak isteriz.Sizce bu bir ögretmenin yapması gereken bir haraketmidir.
    Son bir soru nereye gitmem lazım sizce?

• Hala ağlıyorlar öğretmenler kadar biz günahlarımız için gözyaşı dökseydik Allah bilir cennetliktik.

• Herkes 4500 yazip durmus ben niye o kadar alamiyorum yav hakkimi kim yiyor

Hocam sizin sorunuza gelince ögretmenle konuyu konusarak cözebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nime-N0-Kyo -- 18 Mayıs 2019; 10:42:24 >
  • Her okulda olan ve full derse girse bile 1800 lira alan ücretli öğretmenleri biri hatırlatmalı bence foruma.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Ya böyle yazanları da aklım almıyor, annem babam öğretmen diyen biri üstüne iki öğretmen maaşı 4 'er k 'dan 8 k yapar hadi acıdım 7 k yapsın daha nasıl düşüreyim bilmiyorum biraz daha düşürsem düz memurun aldığı eş maaşlarına ineceğim neyseeee bir eve 7 8 k para girsin ve o aile 150 bin kişilik bir nüfus olsun ki Tekirdağ misal 183.000 nüfusa sahip merkez olarak neyseeeeeeee bir gitar 100 tl 'ye de var hadi 1500 tl 'lik almak istiyor bizim çocuğumız diyelim ona da 3 5 taksit yaparlar onu geçtim bu aile istese evladına 1500 tl 'lik gitarı şakkadana diye de alır bak 7 8 k eve giren paradan bahsediyorum buna binaennnn hala bir gitar alamıyoruz hem de annem babam öğretmen diyebiliyorsa biri o ailenin bir tarafı ciddi açılmıştır artık yüksek evler için kredi mi çekildi ev de kumar oynayan birileri mi var yoksa paso krediler çekip tatillere gidip çek karttan çek karttan diye diye borçlar almış başını mı denir bilemiyorum.

Şaka gibi ya annem babam öğretmen ve gitar alamıyoruz diyen bir üye. Asgari ücret kazanan insanlar ölsün o zaman ne diyeyim. Ya da ölmüşler haberimiz yok. :)

Kaç para la bu gitar. :) Aklıma deli deli şeyler geliyor artık. Bu kadar da ağlanmaz. :)

Alıntıları Göster
    Bunlara göre çöpten 2 öğün yemek topluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoserdar

Öğretmenlik bu memlekette en rahat mesleklerden birisi
    4500 aylık maaş desen
    Ek ders 1500 gelse
    Kırtasiye yardımı 1000 TL yıllık 1 defa
    Sınavlardan ayda 150 gelse
    2 ay tatil desen
    Vs vs
    Her üniversite bitiren atanamadık diye ağlamasının yegane sebebi bu üstte yazdıklarım , öğretmen olup
    Mutehait , inşaat ,yada başka bir çok işle uğraşan insan var
    Öğretmenlik çok az maaşı olduğu için sigorta niyetine yapıyorlar yoksa bı range parası kazandırmıyor

Bence bir Dr ve sağlık sektöründe çalışanlar memur olmalı
    Bunları geçtim alsınlar poliside öğretmenide askeri personelide. Alsın ,ama yattıkları yerden almasinlar
    3600 ek gösterge diye şimdi tutturdular ,bunlar bildiğin memur zihniyeti. Yat aşağı al maaşı Türkiye'de memurluk
    Asgari ücretlinin 2 katı en az maaş alacaksın birde utanmadan sıkılmadan ağlayacaksın
    madem o kadar avantajli. neden ogrermen olmuyorsun

• Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Ya bırak çalışacaklarmış, numaradan 2 seminere gidecekler. Öğretmenlerin hayatı yalan dolan.

• ottoserdar O kullanıcısına yanıt
    Bir kere 4.500 maaş alan 30 yıllık öğretmendir.
    Haftada 30 saate girersen 1200-1300 falan alınıyor nöbet ile birlikte 1500 ek ders anca alınıyor. Herkes ek dersi full almıyor.

• Evet gidecez çay çorba içip yatıp ek dersimizi de alacaz.
    Tatile de birşey kalmadı
    Sana iyi calismalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest87628

Ulan ne ağladınız be bizim eve aylık 3k bile girmiyor ama 4 kişiyiz ve sizin kadar ağlamadım turkiyedeki öğretmenler dünyanın en sinir bozucu insanları olabilir.
    Kusura bakmada bu öğretmenlerin çok maaş aldığını değil sizin 4 kişiyi toplasan 1 tane kafası çalışan adam yapmadığını gösterir. Bu kafayla yat kalk 3k girdiğine şükret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 18 Mayıs 2019; 14:33:12 >
  • Bırakın artık milletin aldığı maaşı, bizim halkımızın sorunu hep başkasının cebini hesaplaması, ben şu kadarla geçiniyorum ondan daha fazla çalışıyorum o daha az alsın, böyle birsürü bahane, öğretmen yazında çalışsa bu sefer başka bahane bulunacak bu diğer meslekler için de geçerli. Beraber nasıl daha refah yaşarız yok, beraber nasıl daha azla yetiniriz var düşünce yapısında. Herkes işini layığıyla yapmaya çalışsın yeter eleştirinin bile Bi sınırı Bi hududu olur adamın cebindeki paradan sanane banane, Bi kişiyi eğitmenin zorluğunu idrak edemiyorsun aldığı maaşa takıyorsun, Bi kişinin Bi cihazı tamir etmek için verdiği birikimi göz önüne almıyorsun 2 dk iş yaptı şu kadar para aldı diyorsun böyle birsürü şey. Milletin anlaması gereken şu çok gelişmiş Avrupa ve amerikada da para kazanma hususu şudur kişi sana vaktini veya kendini satmaz, bu zamana kadar yaptığı bilki birikimini satar ve onun değerine göre para ister olay bu.

• Evet maalesef eğitim gerçekten de çok kötü. Ancak bu örnek kişisel bir durum. Ne öğretmenleri ne de eğitim durumunu gösterir.

YouTube kanallarında birçok kötü video var öğrencilerin ve öğremitmenlerin geldiği durumla alakalı. Ayrıca üniversite gençliğinin içinde olan biri olarak söyleyebilirim eğitim - öğretim bitmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: en-ata

Hocam alıp vermemesi ve ramazan ayın'da böyle kitap okunur mu demesi sorun teşkil eder mi?Artı ders içinde okumamış oğlum oruç tutuyor tenefüse çıkmamış zaten çıkmayım diye kitabı götürmüş belki sayfanın son satırını okumuştur ders içinde.
    Hocam aslında sen bilirsin benim en çok zoruma giden tabiki empati yapmaya çalışıyorum ,oğlum yedinci sınıfta ögretmenine bak ben kitap okuyorum diye göstermekti hepimiz o yaşlarda öğretmenimizden güzel bir söz duymak isteriz.Sizce bu bir ögretmenin yapması gereken bir haraketmidir.
    Son bir soru nereye gitmem lazım sizce?

Alıntıları Göster
    Öğrencinin kendi şahsi kitabıysa alıp tamamen el koyamaz elbette. Ders çıkışı masamdan al der. Yok bu kitaba el koydum git yeni düzgün kitap al derse yine yapılacak fazla bir şey yok gidip insanca konuşmak dışında. Belki müdür burada devreye girerse bir iş yapar o da amiri olduğu için. Öğretmenin ceza alacak durumları belli yönetmelikle sabit. Bu tip şeyler daima öğretmenin lehinedir. Öğretmeni tutup da başını ağrıtayım diye olmadık yerlere şikayet ederseniz en en ekstrem durum savunma istenir o da der ki "öğrencinin getirdiği kitabın başlığı küfürlü, cinsellik, sapkın inançlar (satanizm gibi) ifadeler içerdiğinde öğrencimin psikolojisini düşünmek ve dersin amacının dışına çıkmasını önlemek benim görevimdir" der.

Ha öğretmenler %100 haklı mı ? Öğretmenlerimizin en büyük hatası öğrencinin faydasına olduğuna kanaat getirdikleri bir işi yaparken ya izlenecek yol ve yöntemde ya da üslupta hata yapıyorlar.

Bu velilere anormal gelebilir ama bir şey söyleyim sana çok ücretli öğretmenler gelmişti okulumuza, üniversitedeki gördüğü gibi hümanist , arkadaş canlısı bir tutumla ders işlemeye çalıştığında 2. derste sınıf yönetimini kaybettiklerini bilirim. Öğrenci milleti bu kültürde daima saygısızlık yapma kendi statüsünü daima öğretmenin üstüne koyma eğiliminde, bu tuhaf. O güzelim ücretli öğretmenlerin tepesine çıkıyordu dersi işletmeyecek terbiyesizlikleri yapıyorlardı. Öğretmen kızsa da öğrenci milleti bir kez öğretmeninin otoritesiz olduğunu görürse o öğretmeni bitiriyorlar. Haliyle müdür sınıfını yönetemiyorsun hocam istifanı ver diyerek okuldan atıyordu. Ağlayarak gönderilen ücretli öğretmen gördü gözlerim. Müdürse gücünün ve bir halt başarmışlığın edasıyla gerilerek kibirle dolanmaya devam ediyordu. Yani sistemimiz de öğrencimiz de ele alınacak gibi değil.

İnternette kötü öğretmen damgası yiyen sınıfta şiddet gösteren öğretmenlerin halini , neden böyle davrandıklarını şimdi bir düşünün. Ha yanlış tabiki ona lafım yok.

Çözüm belli,
    Öğrenci aileden temel terbiyeyi almalı
    Sınıflar 10-12 kişiyle sınırlandırılmalı, öğrenciler kalabalık arttıkça sınıfta ders işlenişini bariz bozacak eylemler yapmaya daha eğilimli oluyorlar.
    Sınıflarda 7-24 sesli kayıt alan tahtanın üstünde bir kamera olmalı. Böylece kim hatalı görülüp ona göre haklı muamele yapılmalı.

Bunların hiçbiri yapılmayacak. Dolayısıyla öğretmenler kendi yöntemleriyle devam edecek. Bunlar da internette aha iş bilmez öğretmen damgasıyla yayınlanacak.

Boşver gitsin, ülke böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Ne biçim bir uslubun var ?
    Iyi ki emekli olmussun
    Boşver gözüm, emekli olmamak hatadır bu ülkede.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.