Al sat zaten ana meslekleri olmus tanidiklarimdan biri fizikci en basit soruyu yapamiyor ogrenciler sorunca ne yapiyorsun diyorum basım agriyor diyormus ama hangi hisse cikar iner 1 saat anlatiyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Öğretmenlerin hiçbir şey yapmadan para alması ve sabah akşam tw'da ağlamaları (5. sayfa)
-
-
Yerine göre yorum yapmaya çalıştım, elbette bu örnekler her iş dalında mevcut. Eğer başka bir meseleğe ithafen açılmış bir başlık olsaydı ve dikkatimi çeken bir yorumda bulunmuş olsaydı açan kişi o zaman da o meslek hakkında açan kişiye yönelik bir yorumda bulunurdum. Sanırım işin içine diğer meslekleri de katıp okunmaktan uzak laf kalabalığı yaratan metinler ortaya koymak gerekiyor. Buna bağlı olarak söylediklerim ise yanlış yere çekiliyor: Öğretmenlik mesleğine karşılaştırmalı hiçbir örnek vermedim ama nedense gelen yorumlar diğer meslek dalları hakkında da konuşmuşum gibi bir imaj yaratma çabasında.
Buraya ilk attığım yorum şu, ya okumamışsınız ya anlamamışsınız (bence bir daha okuyun ve memnun olmak adına öğretmen yazan yerlere başka meslek dalları da ekleyip benden çıkmış gibi ilintili cümleler kurun): "Bu ülkede çoğu öğretmen hatını riske atarak, can güvenliğini göz ardı ederek okula gelip bir şeyler öğretme peşinde koşuyor. Adam olmayacak, hamal olarak çalışacak baba zoru ile gelmiş kişilere gelecek aşılamaya çalışıyorlar. Bence onlara karşı biraz daha anlayışlı olabiliriz."
-
Bir tane mantıklı argüman göremedim şimdiye kadar , sanki cephede savaşıyorlarmış gibi can güvenliğimiz yok diyen , öğretmenler çektiği kredinin borcunu düşünüyor diyen ne ararsan var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kadar yazma sebebim yanlis olan konulari kabul etmeyip insanlarla alay etmeleri mesela bir matcı alanini bilmeli ogrenci sallayıp gununu sari sitede oldurmemeli bunu istiyorsa bu isi layigiyla yapacak kisilere birakip full sari sitede calismali
Öğretmenlerimiz derste borsayla uğraşmak zorunda kalmasın , sarı sitede kelepir ev araba kovalamak zorunda kalmasın diye maaşların 10 katına çıkmasını öneriyorum , o zaman öğretmenlerimiz berrak bir zihne sahip olup derslere tam odaklanabilir
Evet ya bunlarda utanmada kalmamis daha birkac yıl once kardiyologu oldurduler doktora yapilan zulmun haddi hesabi yok hadi onu gec bizzat sinir otesinde aktif gorevde subay astsubay var onlar sesini cikarmiyor bunlar canimiz tehlikede diyor ben artik ciddiye almiyorum bunlarin gozu doymaz para ver yetmez buyuksehire ata yetmez 3 buyuksehire ata yetmez istanbul o da yetmez derslerini 4 gune koy yetmez 3 2 diye gider bu şımarık arkadaslara dunyayi ver ay ister ay i ver gunes i ister
Cephede savasan bunu demiyor bütün gücünü isine veriyor vatan savunmasi icin canini siper ediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zackherney1 -- 15 Mayıs 2024; 20:41:41 >
Bu parayla duzelecek bir durum degil aksine sert cezalarla duzeltilir
Bu mesaja tepki gosteren olabilir ama
Cozum maalesef bu reddetselerde degisen bir sey yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zackherney1 -- 15 Mayıs 2024; 20:39:53 >
Öğretmenlerin hiçbir şey yapmadan para alması ve sabah akşam tw'da ağlamaları
Alıntı
metni:Bende diyordum ,nerede kaldı bu bir baltaya sap olamayan ezikler ,
Gelmişler ,öğretmenlere saldırıyorlar ,Sizi tutan mı vardı ,öğretmen
olsaydınız, madem ki o kadar kebap iş ,öğretmen olun ,
Evde bir çocukla baş edemeyen veliler , 30-40 mevcutlu sınıflarda
eğitim verenlere saldırıyor .peh ,
o işin stresi yeter be ,tanıdıklarım var ,öğretmen ,hepsinin saçları ağarmış ,
stresten simaları değişmiş
-
Zaten bu yüzden dershaneye gitmeden düzgün okul kazanmak imkânsıza yakın. Devletteki öğretmenlerin hiç bişeyden anladığı yok. KPSSye girip araya adam sokuyor, atanıyor alıyor eline kitabı, kitaptaki şeyleri öğrenciler deftere geçirsin diye tahtaya yazdırıyor. Tek yaptığı bu. Çoğu hoca doğru düzgün soru bile çözemiyor. Bu sebeple konu sahibi arkadaşın arkasındayım ama bir yere kadar. Benim için öğretmenler ikiye ayrılır. Devlet kurumunda çalışan belesciler ve özel kurumlarda çalışan emekçiler. Özel kurumlarda gördüğüm öğretmenlerin hepsi birbirinden kaliteliydi. Örnek veriyorum üniversite sınavına hazırlanırken çözemedigim soruyu götürürdüm. İnsanlık hali çözemezdi hocam. Ama bırakmazdi onu orada. Sorunun fotoğrafini çeker önce arkadaşlarıyla çözmeye çalışırdı. Cozemezlerse o sorunun benzerini internette araştırır, çözümünü öğrenir gelir bana anlatırdı. Devlettekilerse konu işlemez "Dershanede zaten islediniz, serbestsiniz soru çözün" diyip bizi salar öğretmenler odasına keyif yapmaya giderdi. O zamanlar anlamıyorsun, oh be dersten yırttık derdik, ama esasında hepimize zarar veriyormuş o hocalar. Belki o konuyu tekrar dinlese öğrenciler çok daha yararlı olacaktı. Bu arada üniversite hocalarını, özellikle belli başlı üniversitelerin hocalarını ayrı tutuyorum. Cidden öğrenmemiz için çok çaba harcadılar. Aldıkları para helal olsun onlara
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
2. evinin yanına 3. ev ya da arabasının yanına 2. araba almasın. Öğretmenlik fedakarlık mesleği değil miydi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ebobekok20252. evinin yanına 3. ev ya da arabasının yanına 2. araba almasın. Öğretmenlik fedakarlık mesleği değil miydi?
Öğretmenlerimizin 5 tane evi olmadan nasıl derste odağını tam olarak öğrencilere verebilir ?
Burada yorum yapanlar içinde eğitim fakültesini 1 yarı yılda 4.0 ile bitirecek adamlar var hala sanki öğretmen olmayı becerememiş de eleştiriyormuşuz gibi konuşuyorlar
-
Sadece buradaki ogrencileri koy ogretmenlige hepsinin elinden ekmegini alır komedi gibi ama güldurmuyor
Sadece buradaki ogrencileri koy ogretmenlige hepsinin elinden ekmegini alır komedi gibi ama güldurmuyor
Bu forumu iyi tanıyın her biri derecelik cocuklar şu konuda yazan belki 1 kisi bile yok ogretmenligi en tepeden kazanamayacak
Bu forumun tıp okuyan bir arkadaşın tavsiye konusunu senin yaptığın derece değil diye zorbalayıp kaldırtmışlığı var. Şimdiye kadar 2 tane 1.(Belki daha fazladır benim bildiğim o kadar ) sayısız ilk 100 derece çıktı forumdan
Belli ki çok şanssızsınız hep vasıfsız öğretmenlerle eğitim görüp belki de vasıfsız bir kişi olarak Türk eğitim sisteminden çıkmışsınız.Adınıza üzüldüm.Kendi senaryomda ben vasıfsız öğretmenler tarafından hiç eğitilmedim.Onların yetenekleri üzerinde karar verecek merci de değilim ayrıca.Öğretmenlerimden performans beklentimi makul tutup üzerime düşeni yaptım. Ne ilk okulda,ne orta okulda ne lisede dediğiniz tarzda kişilerle karşılaşamadım.Gayet aynı sıralardan mezun olduğum arkadaşlar da iyi dereceler yaptı güzel okullar kazandı.Kazanamayanlar varsa da bu onların bireysel performans düşüklüğü.Herkes üniversite okumak zorunda değil hatta liseyi bitirmek zorunda da değil ama mecburmuşçasına davranılıyor.
Ayrıca 4-12 sınıfa kadar ingilizce konuşamamak,4 işlem yıllarca eğitilip yapamamak,türkçe okuduğunu kavrayamamak bireysel başarısızlıklar.Siz böyleyseniz olmamışlığınızın sebebini kendinizde arayacaksınız.Eğer bunları yapabiliyorsanız demek ki öğretmenleriniz çok iyiymiş de demem,bireysel başarınızdır çokça derim.Ben kendi adıma bunları makul oranda yapıyorum.Herkes ben olmak zorunda da değil.
Eğitim sistemini eleştirebilirsiniz fakat bu öğretmenlerden bağımsız bir konu.Ne bizim ülke sistemini yererim,ne yabancı ülke güzellemesi yaparım.
Twit atmak da doğal, kendilerince bir kamuoyu baskısı yaratıyorlar.Kitlesel hareketler önemlidir.
Başarısızlığınızın,vizyonsuzluğunuzun, hayatta bir yere gelememiş olmanızın suçlusu belki ananız-babanızdan aldığınız eğitimdir,belki kişiliğinizdir. Öğretmenden önce anne-babasını suçlayanı pek görmüyorum. Olmamış anne-babalar olmamış çocuklar yetiştirir sizler gibi.Bir zahmet onlar olmadıysa siz kendinizi olduracak çabayı gösterin de çocuklarınız rahat etsin.
Kendi sorumluluklarını alamayan zayıf olmamış kişilikler de burda sayfalarca öğretmen eleştirebilir.
Yazdıklarım size değil Fatih Bey, genele. Yukarıda yazdıklarım sizin için geçerli olmayabilir.Kim kendine nasıl pay çıkarıyorsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 16 Mayıs 2024; 0:26:3 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: tafesanBelli ki çok şanssızsınız hep vasıfsız öğretmenlerle eğitim görüp belki de vasıfsız bir kişi olarak Türk eğitim sisteminden çıkmışsınız.Adınıza üzüldüm.Kendi senaryomda ben vasıfsız öğretmenler tarafından hiç eğitilmedim.Onların yetenekleri üzerinde karar verecek merci de değilim ayrıca.Öğretmenlerimden performans beklentimi makul tutup üzerime düşeni yaptım. Ne ilk okulda,ne orta okulda ne lisede dediğiniz tarzda kişilerle karşılaşamadım.Gayet aynı sıralardan mezun olduğum arkadaşlar da iyi dereceler yaptı güzel okullar kazandı.Kazanamayanlar varsa da bu onların bireysel performans düşüklüğü.Herkes üniversite okumak zorunda değil hatta liseyi bitirmek zorunda da değil ama mecburmuşçasına davranılıyor.
Ayrıca 4-12 sınıfa kadar ingilizce konuşamamak,4 işlem yıllarca eğitilip yapamamak,türkçe okuduğunu kavrayamamak bireysel başarısızlıklar.Siz böyleyseniz olmamışlığınızın sebebini kendinizde arayacaksınız.Eğer bunları yapabiliyorsanız demek ki öğretmenleriniz çok iyiymiş de demem,bireysel başarınızdır çokça derim.Ben kendi adıma bunları makul oranda yapıyorum.Herkes ben olmak zorunda da değil.
Eğitim sistemini eleştirebilirsiniz fakat bu öğretmenlerden bağımsız bir konu.Ne bizim ülke sistemini yererim,ne yabancı ülke güzellemesi yaparım.
Twit atmak da doğal, kendilerince bir kamuoyu baskısı yaratıyorlar.Kitlesel hareketler önemlidir.
Başarısızlığınızın,vizyonsuzluğunuzun, hayatta bir yere gelememiş olmanızın suçlusu belki ananız-babanızdan aldığınız eğitimdir,belki kişiliğinizdir. Öğretmenden önce anne-babasını suçlayanı pek görmüyorum. Olmamış anne-babalar olmamış çocuklar yetiştirir sizler gibi.Bir zahmet onlar olmadıysa siz kendinizi olduracak çabayı gösterin de çocuklarınız rahat etsin.
Kendi sorumluluklarını alamayan zayıf olmamış kişilikler de burda sayfalarca öğretmen eleştirebilir.
Yazdıklarım size değil Fatih Bey, genele. Yukarıda yazdıklarım sizin için geçerli olmayabilir.Kim kendine nasıl pay çıkarıyorsa.
Türkiye derecesi yaptım dersem şasırır mısınız?Başarısız kişiler elestiriyor gibi boş düşüncelere kapılmayın.Herkes eleştiyor artık.Bireye katkısı olmayan eğitim bir işe yaramaz.Ben bunu maalesef geç öğrendim.12 senelik eğitimin bana hiçbir katkısı olmamış,hep ben çabalamışım.Bireysel gelişime,çalışmaya eyvallah da öğretmenlerin de bir katkısı,eğitimin de bireyin hayatına pozitif bir faydası olmasın mı?En büyük bütçelerden biri eğitim-ögretime ayrılıyor.Çocuklar yurdişindaki akranlariyla aynı zekada eğitime başliyor ama zekaları düşük olarak 12.sınıfı bitiriyorlar.Insanlari aptallaştıran bir eğitim süreci olabilir mi diyecem ama olmuş işte.Boşa giden onca para,emek,zaman
Yazık...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öğretmenler odasında ya da öğretmenler arasında pedagoji ya da eğitimle ilgili konuşulan zaman 10 dakika ise, borsa yatırım vs ile ilgili konuşulan süre 50 dakikadır...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X