Hocam bu sadece öğretmenlere özgü bir durum değil. İnsanımız genel olarak bu şekilde davranıyor. Torpil bulduğu anda yapmayan, haksız kazanç fırsatı bulduğu anda fırsatı değerlendirmeyen kac kişi var Allah aşkına? Konu dediğiniz gibi bu da değil zaten. Madem o dönemde görev yaptınız, girmediğiniz dersin ek ders ücretinin hesabınıza yatıp yatmadığını söyler misiniz? Ahlaki değerlerden yoksun bir adam çıkıp girmediğimiz dersin ücretini aldığımızı söylüyor. İspat et diyorum, "kameranın karşısına geçip birşeyler zırvalayınca kendini ders anlatmış mı zannediyorsun" diyip dansöz gibi kıvırıyor. Konu bundan ibaret. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. (8. sayfa)
-
-
Öğretmen maaşı çok bile.
-
İyi öğretmen için fiyatlar düşük, kötü öğretmen için iyidir. Parayı devlet ödediği ve herkese eşit davranmak zorunda olduğu için kaliteli öğretmen de kalitesiz de aynı parayı almak zorunda kalıyor bu yüzden de Kötü öğretmen + iyi öğretmen /2 maaşını herkes alıyor.
Tus çalışıyorum ve tıpçıyım. Kendi eğitimimden ve abimin- kuzenimin derslerinden, hocalarından da çok iyi biliyorum, öğretmenlerle fizik kimya biyoloji matematik geometri ve Türkçe (Sosyal eklemedim çünkü hiç sevmezdim kendilerini ) ile o hocaların branşı olsun sadece ben hepsine gireyim şu an milli eğitimde çalışan %95 hocayı geçerim. Ki benim seviyemdeki çoğu öğrenci de bunu başarır. Şimdi bu pastada bulunan %5 lik kesimdeki hocalara sesleniyorum, sizin maaşınızı %95 e veriyorlar. Yoksa siz daha iyisine layıksınız ki bunu ciddi söylüyorum çünkü herkes o kaliteli hocaları bilir ve saygı duyar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky-inn -- 17 Aralık 2020; 12:20:51 >
-
Memnun değillerse istifa etsinler .. yan gel yat ,yılın yarsı tatil .boş adama ,tatillere para yetişmez tabi .. sizin derdiniz eşşeği sağlam kazığa bağlayıp ölene kadar kebap yapmak ..bide kebap beğenmiyosunuz .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öğretmen var, öğretmen var.
Bana göre öğretmenlik en değerli meslek. Sonuçta toplum inşa ediliyor. Bu yüzden öğretmenlerin donanımlı, kültürlü ve zeki insanlardan seçilmesi lazım. Buna paralel olarak iyi bir maaş da gerek.
Günümüzde Fizik öğretmeni olanların çoğu, üniversite sınavında Fizik'ten düşük net yapıyor. Lisedeyken 50 almak için çırpınan kişiler bu derslerin öğretmeni oluyor. Bu şekilde bir sürü kişi tanıyorum.
Bununla birlikte bazı öğretmenler var ki insanın hayatına önemli katkıda bulunur ve vizyon aşılar. Bizim lisede bir hocamız vardı, ders saati az olmasına rağmen dersleri harika geçerdi. Çok çalışkan biri olmama rağmen sınavlarından istediğim notu alamazdım. Ezbere karşı olan, sorgulayan biriydi. Bana kalırsa bu adam çok iyi bir maaşı hakediyor.
Diğer taraftan bir Matematik öğretmenimiz vardı, 30 dk ders anlattığını hatırlamıyorum :)
Öğretmenlik, özel mesleklerden biri haline getirilmeli ve istediği bölümü kazanamayan kişilerin B planı olmamalıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
https://forum.donanimhaber.com/sorun-gelir-adaletsizligi-memur-isci-emekli-ve-issiz-fark-etmeksizin-herkes-eziliyor--147026771
Maaşı 60 saate bölmekle çok sığ ve basit bir hesap yapmışsın. Öğretmenin işi sadece sınıfta derse girmekten ibaret değil. Öğrencilere çalışma, egzersiz, ödev gibi etkinlikler ve yazılı soruları hazırlayıp okuma, mesai saatleri dışında yapılan işler. Ayrıca yine mesai saatleri sonunda yapılan toplantıları ve angarya evrak işlerini, haftasonu yapılan veli toplantılarını da hesaba katacaksın. -
Öncelikle şunu söyleyeyim, memur değilim.
Ancak memurların maaşı yüksek değil, işçilerin maaşı düşük, artık anlayın bunu...
-
Beğenmedikleri maaşla nedense ilk ayında hepsi altına araba çekiyor
Kendi kafalarına göre saat ayarlayıp, bi gün yada iki gününü boşa çıkarmalar
Yaz tatili, ara tatili,hafta sonu tatili, pandemi tatili, mazeret rapor kafalarına göre almalar.
Ah ah keşke bi online eğitim tam otursada şu beleşçilere yol versek. Yeter bizi sömürdüğünüz.Bari sesiniz çıkmasın, sessiz sedasız işinizi görün alıştık zaten
Karşıdan aynıböyle gözüküyorsunuz yalnız.
1 yıldır çalışmadan covid riskine girmeden tıkır tıkır maaşlar yatıyor. 3 ay tatil kar tatili kış tatili. Çalıştım dediğiniz gün saat 1 de evine gel.müdürle aran iyiyse dersleri 2 güne topla 5 gün yat nankörlük yapmayın. Ücreti beğenmiyorsanız özel okullara başvurun istifa edin. Ayrıca bu bölümü seçerken aylık 10bin kazanacağınız gibi bir beklentiniz mi vardı yatarak 4300 liraya razıyım ben
Öğretmen okulda dersini verip çıktıktan sonra hiçbir iş yapmıyor mu sanıyorsunuz? Derslerini ders saatinde mi hazırlıyor, ödevleri ders saatinde mi hazırlıyor? Sınavları ders saatinde mi okuyor? Not girişlerini ders saatlerinde mi yapıyor? Öğrenim planlarını ders saatinde mi yapıyor? Toplantılarını ders saatinde mi yapıyor? Hesaplamaya bunları da katarsan zararlı çıkarsın. Özel sektörde her iş mesai saatinde yapılır akşam eve iş kalmaz. Fabrikada çalışan adam eve sunta getirip evde kesiyor mu? Bir aşçı evde yemek yapıp çalıştığı iş yerine evde hazırlık yapıyor mu? Bir güvenlik görevlisi evde önceden güvenlik hazırlayıp gidiyor mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: fakiramaseksi
1 yıldır çalışmadan covid riskine girmeden tıkır tıkır maaşlar yatıyor. 3 ay tatil kar tatili kış tatili. Çalıştım dediğiniz gün saat 1 de evine gel.müdürle aran iyiyse dersleri 2 güne topla 5 gün yat nankörlük yapmayın. Ücreti beğenmiyorsanız özel okullara başvurun istifa edin. Ayrıca bu bölümü seçerken aylık 10bin kazanacağınız gibi bir beklentiniz mi vardı yatarak 4300 liraya razıyım benTatili öğretmenleri korumak için değil öğrencileri korumak için verdiler
şunu da söylemek istiyorum keşke okul açılsa da bu uzaktan eğitimin angarya işlerinden kurtulsak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 17 Aralık 2020; 12:49:39 > -
Haftanın 7 günü çalışıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar. Bir işin sadece görünen kısmıyla ilgilenen insanlar haset ve cahildir. Bir şey söylemeye gerek bile yok.
not: 30 saati nasıl iki güne sığdırıyorsun. Açıkla da biz de yapalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 17 Aralık 2020; 12:53:49 >
Valla ders materyaline harcadığım zaman ve emekle 2 tane kitap yazardım Yüksek lisans bile zihinsel olarak bu süreç kadar yormamıştı.
Özel sektörde çalıştınız mı hiç bilmiyorum ama iş her zaman mesai satinin dışına taşar, eve de gelir ama beyaz yakalı beş kuruş ekstra almaz. -
Ben çalıştım. Üniversitedeyken tam zamanlı olarak asgari ücretle çalıştım. Hem okulu hem de işi bir arada götürdüm. Ama öğretmenliğin stresini, bitmeyen işlerini ve yoğunluğunu hayatımda daha önce yaşamamıştım. Yüksek sorumluluk ve eğitim sistemimizdeki kaotizm iş yükünü gereksiz bir şekilde arttırıyor.
900bin tllik ev alabilmesi lüksten kastım. -
Özel sektörde çalıştım öyle durumlarım olmadı. Ancak beyaz yakalılar birkaç yılda bellide öğretmenden fazla maaş alır duruma geliyor ileride çok daha fazla ücretlere çalışıyorlar. Bizim buralarda kıytırık fabrika mühendisleri müdür olunca 15 bin maaş alıyor ancak öğretmen kırk yıl da çalışsa alacağı maaş 5 bin civarında -
Şu anki ekonomi ile öğretmen maaşı 3500'den fazla olmamalıydı. Hiç çalışmadıkları dönemde de ekstra kesinti yapılması uygundu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 17 Aralık 2020; 14:30:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X